
گرچه تماشاگران فوتبال به خاطر دلایل دیگر از جمله مدیریت بازی به هر جهت، بحث فساد، شکست تیمهای ملی، مشکلات داوری بیاحترامی به هواداران رکن اصلی فوتبال، تبانی، تبعیض، آلودگی هوا، سرما و... از فوتبال رویگردان شده بودند و در این راستا هر روز آمارها همچنان سیر نزولی داشت و نشانگر پشتکردن مردم به فوتبال بوده است و حتی در برخی بازیهای لیگ برتر آمار کمتر از حد تماشاگر هم به ثبت رسید! و این در حالی بود که در سی سال گذشته مردم بدون امکانات رفاهی و پیشرفته مانند مترو، اینترنت و... با هزاران زحمت خود را به ورزشگاه میرساندند و چند ساعت زودتر بلیت بازی را میخریدند و به تماشای تیم محبوب خود مینشستند!
برخی از کارشناسان معتقدند برای آشتی مردم با ورزشگاهها باید اقداماتی همچون افزایش امکانات رفاهی تماشاگران کاهش قیمت بلیت مسابقات، بالابردن کیفیت بازیها و در نتیجه زیباترشدن مسابقه و... را باید در نظر گرفت. اقداماتی از این دست که میتواند مردم را با فوتبال آشتی دهد و دوباره تنور مسابقات را داغ کند؛ اما این ترفندها تأثیر چندانی بر نزول چشمگیر تماشاگران حاضر در ورزشگاهها نداشت و مدتها بود که بازیهای لیگ برتر کشورمان در حضور تماشاگران اندک برگزار میشد تا اینکه در چند هفته اخیر بهدنبال رایگانشدن تماشای بازیهای پرسپولیس شاهد رشد چشمگیر تماشاگران بودهایم؛ به گونهای که در یک بازی وسط هفته شاهد حضور بیش از 75 هزار تماشاگر به ورزشگاه بودهایم! و همه به یاد خاطرات خوب روزهای گذشته افتادیم. رایگانکردن مسابقات فوتبال آخرین تیر ترکش برای بازگشت تماشاگران به ورزشگاههاست، گرچه اعلامشدن بلیت مسابقات نمیتواند دائمی باشد.
سازمان لیگ فوتبال کشور بهعنوان متولی نخست برگزاری مسابقات وظیفه دارد، طرحهایی را در این زمینه تدوین و به اجراء درآورد که تماشاگران بیشتری جذب ورزشگاهها شوند. چون تماشاگران رکن اصلی فوتبال هستند و موجب رونق مسابقات خواهد شد. سازمان لیگ باید هرچه زودتر تدابیر تازهای برای سهولت ورود تماشاگران به ورزشگاهها بیندیشد، امکانات رفاهی هرچه بیشتر در سکوها، احترام و تکریم تماشاگران، نظارت بر کیفیت رستوران و بوفههای ورزشگاه، نمازخانهها، سرویس بهداشتی و... میتواند علاقهمندان بیشتری را جذب کند. انتظار عمومی این است که قیمت بلیتها کاسته شود، امکانات رایگانی هم برای رفت و آمد و... در نظر گرفته شود تا افراد بیشتری از نوجوانان و جوانان به ورزشگاهها بیایند.
سازمان لیگ باید این را بداند که حضور تماشاگران پرتعداد در ورزشگاهها به معنای آن است که مردم از فوتبال استقبال کرده و سازمان لیگ میتواند پول بیشتری بابت تبلیغات دورزمین دریافت کند. باشگاههای فوتبال هم این امکان را خواهند داشت تا رقم دریافتی بابت درج نام اسپانسر روی لباس خود را بالا ببرند. حضور تماشاگران پرتعداد به خودی خود باعث داغترشدن تنور فوتبال و رقابتها خواهد شد.
مخلص کلام؛ خارجکردن بیش از 60 تا 70 هزار تماشاگر از چرخه فوتبال به نفع ورزش کشور و جوانان این مرز و بوم نیست! حضور تماشاگران زیاد به معنای ایجاد پتانسیلی برای درآمدزایی است. فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ چرا باید به این موهبت الهی و بالقوه بیاعتنایی و دهنکجی کند!؟