
حمیدرضا ترقی- رهبر انقلاب با اشاره به گذشت ۴۳ سال از روزهای پر شکوه پیروزی انقلاب و برپایی نظام مردمسالاری دینی، وظیفه یک ملتِ زنده را عبرت گرفتن از گذشته، شناخت وظایف کنونی و تعیین چشمانداز و گامهای استوار برای حرکت پر قدرت به سمت آن چشم انداز دانستند و افزودند: این وظیفهدانی و آیندهشناسی موجب کامیابی و پیروزی نهایی یعنی حیات طیبه ملت ایران و تأمین دین، دنیا و رفاه روحی و جسمی برای ملت خواهد شد.19/10 /1400
سخنان مهم و عمیق رهبر معظم انقلاب اسلامی همزمان با سالروز قیام مردم قم در 19 دیماه 56 و دومین سال روز شهادت سردار سلیمانی بدست مزدوران آمریکا؛ مثل همیشه حاوی نکات مهم وسرنوشت سازی بود که شرح و تبیین آنها برای نخبگان و مردم ضروری است .
رهبر معظم انقلاب برای حفظ نشاط و حرکت رو به پیشرفت انقلاب اسلامی به ملت و مسئولان کشور ۹ تذکر کار بردی و مهم دادند که عمل به آنها راهگشا و سرعت دهنده به پیشرفت انقلاب است .
1-حفظ و تقویت «غیرت دینی» در جامعه
تعریف: غیرت دینی، به این معنا است که انسان مسلمان نسبت به کیان اسلام و آنچه بدان مربوط می شود حسّاس باشد، با تمام توان در اثبات و اجرای آن بکوشد و از کوچک ترین خدشه و تعرّضی نسبت به آن جلوگیری کند. بر این اساس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، سفارش به حق و صبر، تعلیم و تعلّم و... می تواند در راستای غیرت دینی قرار گیرد. نماد و اسوه این غیرت، پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) هستند که تمام دغدغه شان برپایی و استواری دین الهی بوده است.
علمای اخلاق در تعریف غیرتی که مورد تأیید آنها است، چنین آورده اند: غیرت و حمیّت؛ یعنی تلاش در نگهداری آنچه حفظش ضروری است. این صفت در قالب مطلوبش، از شجاعت، بزرگ منشی و قوت نفس انسان سرچشمه می گیرد و یکی از «ملکه»های شریفه نفسانی است اصل غیرت به دور از افراط و تفریط ها و کجروی ها، از جمله صفاتی است که موجب مباهات بوده و در احادیث، از خداوند نیز به عنوان غیرتمند یاد شده است.
• غیرت دینی از عوامل مهم قیام ۱۹ دی بود بخاطر هتک حرمت مرجعیت دینی و سیاسی مردم.(امام خمینی)
• «غیرت دینی» عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف و تبدیل کردن تهدیدها به فرصت بوده است.
• غیرت دینی مردم بود که کشور را در دفاع مقدس -یعنی آن جنگ بینالمللی که آمریکا، شوروی، ناتو و ارتجاعِ آن روز برای به زانو در آوردن انقلاب به راه انداخته بودند- پیروز کرد.
• تشییع تاریخی شهید سلیمانی نمونه دیگری از فورانِ غیرتِ فرصتساز مردم بود.
• غیرت دینی مردم در 9دیماه 88 آثار سوء تهدیدها را از بین برد و آنها را به فرصت تبدیل کرد.
• غیرت دینی همراه با عقلانیت و برخاسته از بصیرت است و بصیرت نیز شعبه و مظهری از عقلانیت است.
• امام خمینی(رض) مظهر کامل غیرت دینیِ همراه با عقلانیت و خردمندی بود.
• شاگرد شایسته امام، آیتالله مصباح نیز، هم در غیرت دینی در اوج بود و هم در عقلانیت.
• غیرت دینی بی عقلانیت، تحجر میآفریند که شمشیر بر فرق دینیترین فرد، در مکان دینی و حین مناسک دینی میزند. نمونه امروزیاش، فرقان، شیعه لندنی، داعش. اما نمونه عقلانیِ غیرت دینی سود کامل است؛ مثل قاسم سلیمانی.
ایستادن در برابر حسّاسیّتزدایی نسبت به اصول و بیّنات و مبانی انقلاب
2-ایستادن در برابر حسّاسیّتزدایی نسبت به اصول و بیّنات و مبانی انقلاب، یکی از کارهایی که امروز بشدّت در برنامهریزیهای دشمنان انقلاب و دشمنان نظام جمهوری اسلامی مطرح است، عبارت است از حسّاسیّتزدایی نسبت به اصول و بیّنات و مبانی انقلاب. مردم حسّاسند دیگر؛ مردم نسبت به مسائل اساسی انقلاب حسّاسند؛ کسی به این مبانی تعرض بکند، مردم موضع می گیرند. می خواهند این حسّاسیّت را بتدریج کم کنند؛ این هم باز از راه همین تبلیغات وسیعی است که این روزها در فضای مجازی، در رسانههای جمعی بیگانه به انواع مختلف انجام می گیرد. (مقام معظم رهبری )
مهمترین اصولی که مورد حساسیت زدائی دشمن قرار دارد
• حاکمیّت دین. اصلاً جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی برای حاکمیّت دین خدا تشکیل شد؛ اصلاً برای این است که جامعه با شکل و هندسهی دینی زندگی کند و تنظیم بشود. حکومت با هندسهی دینی تنظیم بشود و حرکت کند و پیش برود و اقدام کند. شروع کردهاند از دیپلماسی ایدئولوژیزدایی کنیم؛ از سیاست داخلی [ایدئولوژیزدایی کنیم]؛ نه، این درست ضدّ حق است، ضدّ حقیقت است؛ معنایش این است که اصول و مبانی انقلاب و اسلام را در سیاست داخلی و خارجی دخالت ندهیم. چطور دخالت ندهیم؟ اصلاً این سیاستها باید براساس این مبانی به وجود بیاید. 25/06/1394
• عدم تسلیم در برابر دشمن مستکبر؛ این جزو اصول انقلاب است. تسلیم نباید شد؛ زورگویی دشمن را نباید تحمّل کرد؛ اینکه ما با دشمن مِن باب مثال یک وقتی مذاکره کنیم، صحبت کنیم، تعامل کنیم، این یک حرف دیگر است. انقلاب به ما می گوید که در مقابل زورگویی و حرف زور دشمن، نباید تسلیم شد؛ تا حالا هم به توفیق الهی تسلیم نشدهایم، بعد از این هم همین خواهد بود؛ مبارزهی با استکبار تعطیلپذیر نیست، تکلیفش کاملاً روشن است و خودتان را آماده کنید برای ادامهی مبارزهی با استکبار.20/04/1394
• براساس سخنان امام رحمهالله ، موضوع «مردم»، «استقلال کشور»، «تدین و پایبندی به مبانی اسلامی»، «مبارزه با استکبار و زورگویی»، «مسألهی فلسطین»، «موضوع معیشت مردم»، «توجه به مستضعفین و رفع فقر»، خطوط اصلی انقلاب هستند که از ترکیب آنها «هندسهی انقلاب» به دست میآید. 14/11/1394
• توصیهی دیگر، بازخوانی دائمی اصول انقلاب است. شعارها و اصول باید تنقیح و با مبانی و محکمات اسلام تطبیق داده شوند. استقلال، آزادی، عدالتخواهی، تسلیم نشدن در برابر استبداد و استعمار، نفی تبعیضهای قومی و نژادی و مذهبی، نفی صریح صهیونیزم؛ اینها ارکان نهضتهای امروز کشورهای اسلامی است و همه برگرفته از اسلام و قرآن است.
اصولتان را روی کاغذ بنویسید؛ اصالتهای خود را با حساسیت بالا حفظ کنید؛ نگذارید اصول نظام آیندهی شما را دشمنان شما بنویسند؛ نگذارید اصول اسلامی در پای منافع زودگذر قربانی شود. انحراف در انقلابها، از انحراف در شعارها و هدفها آغاز می شود. هرگز به آمریکا و ناتو و به رژیمهای جنایتکاری چون انگلیس و فرانسه و ایتالیا که زمانی سرزمین شما را میان خود تقسیم و غارت کردند، اعتماد نکنید؛ به آنها سوء ظن داشته باشید و لبخند آنها را باور نکنید؛ پشت این لبخندها و وعدهها، توطئه و خیانت نهفته است. راه حل خود را خود با بهرهگیری از سرچشمهی فیاض اسلام به دست آورید و نسخههای بیگانه را به خودشان پس دهید.02/06/1390
وحدت
3- حفظ وحدت در کشور؛ ما عوامل تفرقه را هر چه می توانیم باید کم کنیم. البتّه اختلاف سلیقهها وجود دارد، اختلاف نظرها وجود دارد، اختلاف روشها و منشها وجود دارد؛ اینها هست، منتها نباید بگذاریم که اینها به جبههگیری در مقابل یکدیگر بینجامد؛ آن انسجام عمومی مردم با این چیزها نبایستی از بین برود؛ نباید بگذاریم این اختلافها اوج پیدا بکند(.مقام معظم رهبری ). ایشان در مراسم تنفیذ آیه الله رئیسی نیز فرمودند با یک تغایرهای موهومی که در بین گروهها ی سیاسی بوجود آمده تضعیف و کم اثر شود . دشمنانی هستند که تخصّصشان ایجاد اختلاف است؛ تخصّصشان «تفرقه بینداز و حکومت کن یا سیادت کن» است؛ این جزو چیزهای قدیمیای است که مربوط به بعضی از همین ها است؛ اینها بلدند این کار را انجام بدهند؛ و انسان می بیند هر جا توانستهاند، این کار را هم انجام دادهاند؛ از جمله اختلاف مذهبی، اختلاف شیعه و سنّی؛ نباید بگذاریم که این چیزها در کشور رخ بدهد یا اوج پیدا بکند.
تقویت امید و چشمانداز به آینده
4- تقویت امید و چشمانداز به آینده؛ این یکی از مسائل مهمّ امروز ما است. کسانی هستند که سعی می کنند امید را در جوانها تضعیف کنند و جوانها را نسبت به آینده ناامید و بیاعتماد کنند، تا چشماندازی در مقابل آنها وجود نداشته باشد؛ این وظیفهی ما است که این امید را در دلها تقویت بکنیم. [تقویت] این امید فقط هم با حرف زدن نمی شود؛ با تلاش، با حرکت [باید باشد]. و مسئولین کشور، دولتمردان کشور که خب بحمدالله مشغول کار و فعّالیّتند، به این نکته توجّه کنند که بسیاری از کارهای مثبت آنها می تواند دل جوانها را پُر از امید کند، لبریز از امید بکند و اینها را امیدوار بکند. وقتی که جوان امید داشت، در میدانهای مختلف خوب کار می کند، خوب تلاش می کند، خوب درس می خواند، خوب تحقیق می کند. یکی این است که نگذارید بعضی با وسوسههای خود در فضای مجازی و غیر فضای مجازی در جهت مخالفِ امیدوار کردن جوانها حرکت بکنند.
ذکر موفّقیّتهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی
5- نگذاریم که موفّقیّتهای جمهوری اسلامی مکتوم بماند؛ این یکی از مسائل واقعاً مهم است. خب ما امروز در مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم؛ فرض کنید مسئلهی تورّم، مسئلهی گرانی بعضی از اجناس، معیشت مردم بخصوص طبقات ضعیف، مشکلات بانکها، مشکلات مالیاتی و امثال اینها؛ خب اینها مشکلات ما است. بعضی، این مشکلات را آن چنان بیان می کنند که گویا هیچ موفّقیّتی در جمهوری اسلامی اتّفاق نیفتاده و [آنها را] مکتوم می کنند. دهها موفّقیّت در بخشهای مختلف نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که بنده در بیانیّهی گام دوّم، به بعضی از اینها اشاره کردهام. ما بایستی این موفّقیّتهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی را بگوییم و به یاد مردم و به یاد کسانی که غفلت می کنند بیاوریم.
حفظ مردمی بودن مسئولین و دولت
6- حفظ مردمی بودن مسئولین و دولت ؛خب بحمدالله دولتی که امروز بر سر کار است، ارتباطاتش با مردم خوب است؛ به میان مردم می رود، در بین مردم حضور دارد؛ یک حرکت مردمی، گرایش مردمی محسوس است که این را باید تکمیل کرد؛ اوّلاً ادامه پیدا کند. حالا بعضی همین را هم زیر سؤال می برند که [باید] به اینها اعتناء نشود. واقعاً حضور در بین مردم ولو برای دولتمردان خستهکننده است -این کار سختی است، کار آسانی نیست- امّا بسیار مؤثّر است، بسیار خوب است و این ادامه پیدا کند. ثانیاً به وعدههایی که به مردم داده می شود عمل بشود.
7- مردم را در تصمیمسازیهای دستگاههای مسئول کشور شریک کنید. گاهی اوقات صاحبنظران و متخصّصین که جزو مردمند، نظراتی، شیوههایی را برای کار در بخشهای مختلف به دولتمردان ارائه می دهند، [مسئولین] یک ساز و کاری را پیش بگیرند که1- بتوانند از این نظرات استفاده کنند2- در عمل هم بایستی از مردم استفاده کرد 3- ساز و کاری درست کنید که مردم را در اقدام هم شریک کنید..
ظرفیّت مردمی
8- از ظرفیّت مردمی هم برای نظارت عمومی استفاده کنید. در گوشه و کنار کشور مواردی هست که فساد هست، ویژهخواری هست که ممکن است از چشم مسئولین ذیربط دور مانده باشد، پنهان مانده باشد؛ اینها را مردم مشاهده می کنند، میبینند؛ از ظرفیّت مردم در این زمینه هم استفاده بشود. بنابراین مردمی بودن یکی از کارهای بسیار اساسی است و باید دولتمردان این را به همین شکلی که اجمالاً عرض شد دنبال بکنند.
کار با همه وجود
9-مسئولین محترم کشور خودشان را موظّف بدانند که واقعاً با همهی وجود کار کنند. البتّه امروز آن چیزی که من مشاهده می کنم، این است که بحمدالله مسئولین محترم -از صدر تا ذیل- مشغول کارند، تلاش می کنند و زحمت می کشند؛ تا آنجایی که ما چشممان مشاهده می کند و می بیند، دارند تلاش می کنند، واقعاً زحمت می کشند؛ این زحمتها انشاءالله مورد برکت الهی قرار بگیرد. این مجاهدتها را ادامه بدهند، برای مردم کار کنند، نیّتشان را خالص کنند برای خدا، که این حرکت آن وقت عبادت بزرگی هم خواهد بود.