اندیشه

یک عالم کامل

چند ماه قبل، آقای خمینی(ره) را خواب دیدم که جلوی من نشسته؛ ولی ضعیف و رنجور. ناگهان سکته کرد و از دنیا رفت. این، بدین معناست که نهضت ایشان تاکنون بوده؛ ولی دچار مشکل می‌شود. برای پیشگیری از آسیب دیدن نهضت، به آقای خامنه‌ای پیغام دادم که من اقداماتی انجام داده‌ام؛ لیکن خود ایشان هم باید کارهایی را انجام دهد.

محمدحسین قادری- حدود چهار سال پیش و در آخرین روزهای اردیبهشت شیعیان جهان، غم از دست دادن مرجعی عالیقدر و فقیهی عالم، حضرت آیتا... محمدتقی بهجت فومنی را به سوگ نشستند. همگان معتقدند مهمترین و اصلیترین رمز شخصیتی ایشان بندگی خالص خداوند است، طوری که میتوان گفت، آیتا... بهجت هرچه را از خداوند دریافت کرده، در پرتو عبودیت و بندگیاش بوده است. در روایات آمده که توفیقات الهی به بندگان به تناسب اندازه و وسعت نیت داده میشود. از دیگر رموز برگزیدگی و موفقیت آیتا... بهجت، عمل به دانستههایشان بوده است. سفارش و توصیه ایشان به شاگردانشان این بود که: «نخست در طلب خود راستگو باشید تا در راستای آن به کمال و سعادت دست یابید و در نهایت به دانستههای خود عمل کنید.» 

به گفته شاگردان ایشان، استاد معتقد بود که هرچه بندگی بیشتر باشد، معرفت افزایش می یابد و بنابر این انسان با عبودیت بیشتر به مرتبه بالاتری از معرفت دست می یابد زیرا معرفت خدا با عبودیت رابطه متقابل دارند. آنچه در ملاقات با آیتا... بهجت به ذهن میرسید، این بود که ایشان زندگی را شوخی نگرفته و در مکالمات شان با بعضی از شخصیت هایی که بعداً به مقامات عالی معنوی رسیدند، به اهمیت جدی بودن دنیا و پرهیز از سهلانگاری توصیه داشتند. ایشان در طول زندگانی خود از محضر اساتیدی چون آیتا... سید ابوالحسن اصفهانی، آیتا... محمدحسین غروی اصفهانی (کمپانی)، مرحوم آیتا... نائینی و آیتا... بروجردی استفاده بردند. یکی از سؤال و جوابهای معروفی که در مورد آقای بهجت وجود دارد در مورد راههای سیر و سلوک است. بسیاری از کسانی که خواهان رسیدن به فیض الهی از راه کمال و سلوک بوده اند از ایشان در مورد این مسیر پرسیدهاند و جواب استاد این بوده است: در انجام واجبات بکوشید و از حرام پرهیز کنید. در واقع ایشان سفارش به صداقت برای دستیابی به کمال و سعادت داشتند. با این جواب میتوان گفت، ایشان معتقد بود که اگر راست میگویید که طالب کمال و سعادت هستید، میبینید که چه چیز خوب و درست است پس آن را زیر پا نگذارید، ایشان با توجه به تأکیدات اهل بیت(ع) به نماز اول وقت و توسل به ساحت مقدس معصومین(ع) بویژه امام عصر(عج) عنایت ویژه داشتند و معتقد بودند که اگر انسان همواره خود را در محضر خداوند ببیند، در اصلاح اخلاق، عقاید و رفتار نیز میکوشد و خود به خود به سوی گناه و زشتی نمیرود. یکی از خصوصیتهای دیگر آقای بهجت توجه به موضوعات و جامع نگریشان بود، با این که شاید در خیلی از موارد توان و قدرت اجرایی و دخالت در امور را هم داشتند، اما همیشه سعی در ارائه نظر، راهکار و رهنمون داشتند. از این نمونه در زندگی ایشان بسیار وجود دارد، ایشان در مورد وجود و آسیبهایی که رشوه در حکومت اسلامی دارد، تأکیدات داشتهاند که از آن جمله، فرمودهاند: «خطر نفوذ بیگانگان در مسئولان رده بالای کشور از طریق دادن رشوه، جدّی است. در گذشته، علمای بزرگ، زیر بار آنان نرفتند و برخی هم در اثر مقاومت، شهید شدند.» توجه به نهضت انقلاب اسلامی از جمله مواردی بود که آقای بهجت به آن توجه داشتند. در خاطرهای از ایشان آمده است، که فرمودند:«چند ماه قبل، آقای خمینی(ره) را خواب دیدم که جلوی من نشسته؛ ولی ضعیف و رنجور. ناگهان سکته کرد و از دنیا رفت. این، بدین معناست که نهضت ایشان تاکنون بوده؛ ولی دچار مشکل میشود. برای پیشگیری از آسیب دیدن نهضت، به آقای خامنهای پیغام دادم که من اقداماتی انجام دادهام؛ لیکن خود ایشان هم باید کارهایی را انجام دهد. بعد از مدتی، ایشان آقای حجازی را فرستاد و توضیح خواست.» با توجه به این که تاریخ این خاطره بهمن ماه سال 1386 است به نظر میرسد، فتنهای که در سال 1388 رخ داد، از مصادیق مشکلات نهضت امام خمینی(ره) بوده است، که حضرت آیتا... بهجت در مورد آن هشدار داده بودند. 

https://www.shoma-weekly.ir/npYAPy