شهرستانها

گفتمان «عدالت درجمهوریت» نیاز به یک راهبرد دارد

گفتمان «عدالت درجمهوریت» نیاز به یک راهبرد دارد، این گفتمان در ساحات اقتصادی اجتماعی سیاسی فرهنگی وغیره، مولفه های خاص خود را دارد و معمولاً در ساحت اقتصادی که قاعدتاً باید مبتنی بر«مواسات» و«مساوات» براساس سیره علی علیه السلام باشد، مورد ارزیابی و داوری «جمهوریت» قرار می گیرد
حزب موتلفه اسلامی استان قزوین به مناسبت سفر رییس جمهور به این استان بیانیه ای خطاب به آیت الله رییسی صادر کرد.

متن بیانیه به این شرح می باشد:

رئیس جمهور محترم جناب آقای رئیسی

سلام علیکم

حضور جنابعالی و هیئت همراه را به شهر دارالمومنین و استان قزوین خوش آمد عرض می کنیم.

همچنین عرض خدا قوت داریم به تلاش‌های خستگی ناپذیر جنابعالی و همکارانتان در دولت مردمی که در دوران سختی مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفته اید و امیدواریم خداوند به برکت نیات پاکی که در راستای خدمتگزاری به مردم شکل گرفته است موفقیت روز افزون نصیب شما بفرماید.

هشت نکته را از باب نصیحت به ائمه مسلمین خدمت جناب آقای رئیس جمهور معروض می داریم:

۱ - حضرتعالی در نشست های با نخبگان وقتی در برابر این پرسش قرار گرفتید که گفتمان دولت شما چیست در سه کلمه فرمودید«عدالت در جمهوریت است» شما نیک می دانید در طول تاریخ اسلام و جهان کسی که مدعی چنین گفتمانی شد امیرالمومنین علی علیه السلام بود و به جرم طرح این گفتمان در برابر سه جبهه قرار گرفت «ناکثین»،«قاسطین»،«مارقین» کسی که پرچم عدالت را بردارد، اولین کسانی که در برابر او خواهند ایستاد برخی افرادی هستند که با او بیعت کرده و به او رای داده اند و زیر بیعت خود خواهند زد. دومین جماعت کسانی هستند که با اجرای قسط و عدالت مخالفند و میخواهند به غارتگری های خود ادامه دهند و سومین جماعت احمق هایی هستند که قدر امام عادل را نمی دانند و گرفتار جهل و گمراهی مفرط می باشند. یک تفاوت موقعیت و وضعیت درزمان ما با عصر حضرت علی علیه السلام، وجود دارد و آن اینکه این سه جماعت از یک حمایت نیرومند و جدی از سوی قدرت های جهانی برخوردارند که در زمان حضرت امیر علیه السلام، برخوردار نبودند. شیوه و روش حضرت در برخورد با این سه جماعت «روشنگری» و حضور نیرومند در وادی «جهاد تبیین» بود و توانست شمار زیادی از دشمنان خود را از مهلکه خیانت به مردم و رفتن به جهنم نجات دهد. دولت شما به طور اعم شامل، وزرا و معاونین و روابط عمومی ها، در این جهاد تبیین حضور ندارند و در مورد وقایع و سنگ اندازی ها و تشویش اذهان از سوی دشمن و مخالفین، حضور به هنگامی دیده نمی شود. البته خود شما در این عرصه خوب حاضر می شوید اما همکاران شما در این مورد دچار کم کاری هستند.

۲- حضرت علی علیه السلام برای تحقق گفتمان عدالت در جامعه راهبرد «مواسات» و«مساوات» را پیش گرفت. مدیریت خزانه کشور را بر عهده داشت. تاریخ گواهی می دهد وقتی بین او و سران ناکثین اولین دور مذاکرات صورت می‌گرفت و این گفتگو در محلی بود که بیت المال را تقسیم می‌کرد، اول گفتگو شمعی را خاموش کرد و شمع دیگری روشن نمود، وقتی علت را از او پرسیدند، فرمود: این چراغ مربوط به بیت المال است و ما گفتگوی خصوصی داریم نباید از چراغ بیت المال استفاده کنیم، با همین حرف به آنها فهماند بیت المال مسلمین حساب و کتاب دارد، من در تقسیم عادلانه آن کوتاه نمی آیم.

۳- گفتمان «عدالت درجمهوریت» نیاز به یک راهبرد دارد، این گفتمان در ساحات اقتصادی اجتماعی سیاسی فرهنگی وغیره، مولفه های خاص خود را دارد و معمولاً در ساحت اقتصادی که قاعدتاً باید مبتنی بر«مواسات» و«مساوات» براساس سیره علی علیه السلام باشد، مورد ارزیابی و داوری «جمهوریت» قرار می گیرد که امروزه در جهان از آن به عنوان «کارآمدی» یاد می‌شود. «کارآمدی» دولت زیر چکش نقد بی رحمانه معاندان و معارضان در خارج و مخالفان درداخل است. قوت و ضعف دولت شما مرتبط به مراقبت از ضربات این چکش است. صدای سهمگین این ضربات در بازار و میادین داد و ستد و نوسان قیمت ها هر روز به گوش می رسد. دولتهای قبل از شما هم مدعی اجرای عدالت بودند، لذا شش برنامه را در پنج دولت پس از انقلاب به مجلس بردند و پس از تصویب اجرا کردند، نتیجه آن شد؛ تشدید فاصله طبقاتی که تنه به تنه رژیم گذشته میزند، گرانی و تورم و افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار که بیداد می‌کند. رئیس جمهور در قانون اساسی وفق اصل ۱۲۶در مورد«برنامه و بودجه» مسئولیت مستقیم دارد، در دنیا و آخرت از او در این باره سوال می شود. رؤسای جمهور گذشته به دلیل بی عدالتی و بی مسئولیتی اکنون مورد نقد و قضاوت منفی مردم اند. شما نیک می دانید که امروز میزان عدم محبوبیت انها هم به دلیل خبط و خطای سیاسی و هم خبط و خطا در اجرای عدالت اقتصادی در نزد مردم تا چه میزان است؟!

۵ - به نظر می رسد برای اجرای عدالت و عملیاتی کردن گفتمان «مواسات» و«مساوات» اولین مأموریت شما حفظ و صیانت از ارزش پول ملی است که همواره از سوی رهبری معظم به دولت ها تذکر داده شده است. حفظ ارزش پول ملی ثبات و آرامش را به بازار برمیگرداند و در حقیقت می توان آنرا ناموس کشور در حوزه اقتصاد و مدیریت آن دانست. در برنامه تحول دولت که در ۲۵۰ صفحه منتشر شده است، ردی از این فهم دیده نمی شود و طبعا راه حلی برای آن ارائه نشده است. شما به زودی باید برنامه هفتم را به مجلس ببرید و مبتنی بر آن قانون بودجه ۱۴۰۲ را تنظیم کنید. شرط اولیه برای صیانت از ارزش پول ملی ارائه بودجه بدون کسری است.

۶ - بودجه در دو جمله یعنی«پیش‌بینی درآمدها و برآورد هزینه ها». دولت های پیش از شما، هم در پیش بینی ها وهم در برآوردها خطا کردند و پیوست عدالت را مراعات ننمودند و شاید اصلاً به فکر مساوات و مواسات نبودند. لذا کسری را ساختاری کردند و به طور اجتناب ناپذیر به وادی کاهش ارزش پول ملی رسیدند. این تجربه تلخ در دولت شما و در تنظیم برنامه هفتم و نیز تدوین بودجه های مبتنی بر قانون نباید تکرار شود.

۷ - در همین بودجه ۱۴۰۱ در تبصره یک قانون، حداقل ۱۰ ایراد حقوقی و نیز ٣ مورد ایراد قانون اساسی وجود دارد که با «مواسات و مساوات» علوی مغایر است. این ایرادات بارها در رسانه های خودی مطرح شده است، اما نه سازمان برنامه و نه وزرای محترمنفت، اقتصاد و دارایی و نیز بانک مرکزی پاسخگو نبودند. پاسخ به این سوالات در برنامه هفتم راه را برای اجرای عدالت و نمایش عملی گفتمان«عدالت در جمهوریت» باز می کند.

۸ - چاپ اسکناس بی حساب و کتاب و خطای علمی و حرفه ای در تعیین نرخ برابری ارز و طلا ممکن است مشکل درآمد دولتها و پرداخت های آنها را به طور موقت در دو ماه پایان سال حل کند، اما همین رویکرد غیر قانونی منشاء پدیداری دره«فقر و غنا» در کشور است. این پدیده، عامل پدیدآوردن دولت های مافیایی در کنار دولت واقعی است که از آن به نام مافیای دارو، مافیای فولاد، مافیای خودرو، و مافیاهای فراوان دیگر یاد می شود که هر سال به طول و عرض امپراتوری خود می افزایند.

در این باره سخن بسیار است، بماند اگر فرصتی مرحمت بفرمایید غیر از طرح اشکالات راه حل ها هم انشالله تقدیم خواهد شد.

مجدداً از حضور بابرکت جنابعالی و وزرا و همراهان محترم تشکر و قدردانی داریمو امیدواریم تعامل دولت با احزاب و گروه ها بتواند زمینه گفتگو های سازنده و ثمربخش در حوزه‌های مختلف را فراهم نماید، و این امر بستری باشد برای درک متقابل و ایجاد فضای دوستی و برادری هرچه بیشتر و ارتقای افزونتر سرمایه اجتماعی آسیب دیده ی جمهوری اسلامی. و السلام علیکم و رحمت الله و برکاته

حزب مؤتلفه اسلامی استان قزوین

https://www.shoma-weekly.ir/AnXRMo