
کمک مؤمنانه ایرانیها از زبان رسانه انگلیسی
«دیلیمیل» گزارش داد: اوایل این هفته نیز تصاویر دیگری از تشکیل صفهای طولانی خودروها مقابل مراکز توزیع غذای رایگان در آمریکا منتشر شده بود، اما در ایران، در هر محله، بسیج، سپاه، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، آستان قدس، ارتش، ناجا و هزاران مؤسسه خیریه دیگر و مردم برای کمک به قشر آسیبدیده و کمدرآمد دست به دست هم دادند تا نگذارند کوچکترین غمی در دلشان باشد و بدانند ناراحتی و مشکلاتشان مشکل همه مردم ایران است.»
محققان انگلیسی به دنبال شناخت اسرار سلامتی در ماه رمضان
«رازن ماهروف»، از محققان دانشگاه آکسفورد میگوید: «ارتباط خوب و متناسبی میان رژیم غذایی و سلامت افراد وجود دارد. این ماه نه تنها برای مسلمانان دارای فواید معنوی است، بلکه از لحاظ سلامتی نیز به آنها کمک میکند. از ماه رمضان میتوان به عنوان ماه منحصر به فردی برای برخورداری از موهبتهای جسمی یاد کرد.»
استقلالطلبان کالیفرنیا چرا از ایران کمک میخواهند؟
شاید در نگاه اول به دلیل سیاستهای خصمانهای که آمریکا در طول تاریخ علیه ملت ایران داشته است، اینکه رهبری یک جنبش جداییطلب در داخل آمریکا از ایران طلب کمک میکند، موضوعی جالب توجه باشند. «ایوانز» مدیر کمپین استقلال کالیفرنیا از آمریکا، بعد از انتشار ویدئو درخواست کمک از ایران گفت: «بر خلاف رسانههای آمریکایی، رسانههای بینالمللی با ما رفتار منصفانهای داشتهاند. اگر مردم دولت ایران بتوانند صدای ما را از مانع رسانههای آمریکایی عبور بدهند و به دنیا برسانند، آنگاه مردم کالیفرنیا مفهوم «کالگزیت» را خواهند پذیرفت.»
دولت را از مجلس بعد نترسانید
حملات به مجلسی که هنوز تشکیل نشده در حال افزایش است. «ناصر قوامی» فعال اصلاحطلب و رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس پرحاشیه ششم با حمله به مجلسی که هنوز شکل نگرفته است، گفت: «اگر نمایندگان منتخب صحبتی میکنند، تنها در حد حرف است و بیشتر از آن نیست. فکر میکنم بیخاصیتترین مجلس در دوران جمهوری اسلامی همین مجلس یازدهم خواهد بود، هرچند مجلس دهم هم قوی نبود.» در همین حال «سید عزتالله ضرغامی» در پاسخ به کسانی که دولت را از مجلس میترسانند، نوشت: «دولت را از مجلس یازدهم نترسانید! مجلس محل گروکشی نیست. مجلس، آداپتور وصل و مفاهمه دو قوه دیگر با هم است. از اولویتهای مجلس آینده، تقویت مدیریتهای کارآمد در قوه مجریه از طریق اصلاح رویهها و تحول در روشهای نظارتی قوه قضائیه است.» این نکته را نیز باید به گفته دکتر ضرغامی افزود که خواسته مردمی که به مجلس آینده رأی دادند، همکاری بیش از پیش قوای کشور، اعم از مجلس، دولت و قوه قضائیه برای رفع مشکلات کشور است و بیشک نمایندگان مجلس آینده نیز متوجه این موضوع هستند؛ ولی سؤال اصلی این است، چرا از الآن که هنوز مجلس آینده تشکیل نشده است، برخی چهرههای جبهه اصلاحات چنین مسائلی را با هدف ایجاد هراس و نگرانی از عملکرد مجلس یازدهم در بین مردم مطرح میکنند؟ آیا این رویه سیاسی در راستای منافع ملی و خواست جامعه صورت میگیرد؟
برخی به دنبال تغییر مرام و مسلک حاج قاسم هستند!
«حسین مرعشی» فعال اصلاحطلب، عضو حزب کارگزاران و از دستگیرشدگان فتنه 88، در بخشی از مصاحبه خود با سالنامه نوروزی «روزنامه سازندگی» در اشاره به کاهش مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم و نسبت این رخداد با تشییع میلیونی سردار سلیمانی از سوی مردم گفته است: «مردم، حاج قاسم را به عنوان کسی که خدمات مهمی به ایران ارائه داده بود احترام کردند و مردم این موضوع را به حکومت ربطی ندادند!» پس از شهادت سردار سلیمانی، برخی حلقههای خاص سیاسی و رسانهای در تقلا هستند تا مرام و مسلک آن شهید عزیز را تحریف کنند و یک حاج قاسم جعلی را به جامعه و خاصه به نسل جوان معرفی کنند. این مسئله حتماً نیازمند تدقیق و توجه گروههای فرهنگی، خواص کشور و جوانان است.
روایتی از محبوبیت سردار سلیمانی در افغانستان
«نصرالله صادقزادهنیلی» نماینده سابق مردم افغانستان در مجلس این کشور درباره نقش سپاه قدس در افغانستان میگوید: «جمهوری اسلامی ایران در دوران جهاد، بدون هیچ توقعی آمد و کنار مردم افغانستان قرار گرفت. نیروهای ایرانی مثل مجاهدان افغان زندگی میکردند، نان خشک میخوردند و علیه اشغالگران میجنگیدند .در همین مقاطع بود که ما نام سردار سلیمانی به گوشمان خورد که فردی جدید آمده است و با مردم افغانستان همکاری میکند. هر مجاهدی که میدیدیم بهنحوی از ایشان تعریف میکرد. در این زمان توجهات به سپاه قدس و سردار سلیمانی بیشتر شد؛ چون فهمیدند که تنها نیرویی که با صداقت و راستی مقابل چنین هجمهای ایستاده است و یکتنه مبارزه میکند، اینها هستند؛ یعنی مردم داخل افغانستان احساس میکردند چنانچه داعش به آنجا بیاید، سردار سلیمانی برای حمایت از آنها حاضر خواهد بود. یادم هست در مقطع جهاد با شوروی، یکی از سرداران سپاه که به افغانستان آمده بود، انقدر میان مردم محبوب بود که میگفتند: «اگر روزی افغانستان آزاد شود، او باید رئیسجمهور ما باشد.» انقدر که مردم افغانستان با او و نیروهایش احساس دوستی و نزدیکی میکردند
احکام بازنشستگی جدید در روزهای آینده صادر میشود
صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: در پی انتشار پیامی جعلی مبنی بر صدور احکام جدید بازنشستگی و امکان پیگیری و دریافت آن از طریق سامانه ۲۵۰۰ یا سایت صندوق بازنشستگی از ۲۵ فرودرین ماه، به اطلاع میرساند که این پیام جعلی و فاقد اعتبار است. همان گونه که مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد، «طبق قانون، احکام بازنشستگان پس از ابلاغ بخشنامه سازمان اداری و استخدامی صادر میشود» و بنابراین احکام بازنشستگی جدید مربوط به سال ۹۹ طی روزهای آینده صادر و پس از صدور از طریق سایت صندوق اطلاع رسانی خواهد شد
کرونا چند درصد درآمد رانندگان تاکسی را کاهش داد؟
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران اعلام کرد: طی دو هفته گذشته تا کنون به تدریج آمار مسافران بیشتر شده و پیشبینی میکنیم برای هفته آینده نیز روند افزایشی باشد. نسبت به روزهای عادی درآمد تاکسیهای خطی و گردشی ۵۰ تا ۷۰ درصد و در پایانهها و فرودگاهها ۸۰ تا ۹۰ درصد کمتر شده است. نامه بیمه بیکاری رانندگان به معاول اول رئیس جمهور ارسال شد
فقط ۲۶ درصد واگذاریها به بخش خصوصی واقعی بوده است
رئیس دیوان محاسبات با بیان اینکه مهمترین محور تفریغ بودجه سال ۹۷ حسابرسی عملکردی آن است، گفت: خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری تصدی گریهای دولتی به غیردولتی از سال ۹۴ تا ۹۷ به صورت کلان بررسی شد و براساس آن منویات مقام معظم رهبری در این مورد و سیاستها متاسفانه حاصل نشده و تنها ۲۶ درصد واگذاریها به هدف خورده و واگذاریهای واقعی انجام شده است.
بالاترین مدیر نجومیبگیر چقدر حقوق میگرفت؟
رئیس دیوان محاسبات گفت: در بررسی حقوقهای نجومی سال ۹۷ مشخص شد که یکی از مدیران دولتی با دریافت ماهانه ۵۳ میلیون تومان حقوق، بالاترین نجومی بگیر بوده است.
تصمیم جدید وزارت علوم درباره امتحانات پایان ترم
اکنون موضوع پیش روی، برگزاری امتحانات پایان ترم است، برخی دانشگاهها در حال بررسی شرایط برای برگزاری آزمونها بهصورت آنلاین هستند و برخی هم ترجیح میدهند امتحانات حضوری برگزار شوند. خاکی صدیق اخیرا از ارسال دستورالعملی ویژه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاهها خبر داد و گفت: در خصوص برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان دستورالعملی به دانشگاهها ارسال خواهد شد تا بر اساس آن امتحانات دانشجویان برگزار شود. با تصمیم جدید وزارت علوم درباره امتحانات پایانترم، دانشگاهها مختار به برگزاری امتحان مجازی یا حضوری شدند، البته برای تحصیلات تکمیلی که تعداد دانشجویان یک کلاس انگشت شمار است، ارتباط بین استاد و دانشجو در امتحان باید برخط باشد.
سال تحصیلی آینده زودتر تشکیل میشود؟
معاون آموزش ابتدایی گفت: بررسی کرده ایم که چه اقداماتی انجام دهیم تا این اطمینان حاصل شود که در هر مقطع یادگیری حاصل شده است. سناریوهای مختلفی طراحی شده است؛ مثل اینکه سال تحصیلی آینده زودتر شروع شود و یا زمانی برای مرور سال تحصیلی قبلی ایجاد شود یا ارزیابیها بر چه اصولی استوار باشد.
با حقوق چندماه کارگران میتوان خودرو خرید؟
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، دستمزد پایه کارگران حداقلی بگیر در سال ۱۳۹۹ از یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ٨٨٢ تومان در سال گذشته به یک میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۲۷ تومان افزایش پیدا کرد. در حال حاضر پراید که ارزانترین خودروی داخلی محسوب میشود به قیمت بین ۶۰ تا ۶۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود. یک کارگر اگر قصد داشته باشد، این خودرو را خریداری کند، باید ۲۲ ماه به حقوق خود دست نزند و آن را پس انداز کند؛ البته به شرط اینکه قیمت خودرو افزایش نداشته باشد.
پیشنهاد استفاده اجباری از ماسک در مترو رد شد
«نژادبهرام» عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: فاصلهگذاری اجتماعی در مترو امکان پذیر نیست. ما معتقدیم مترو محل نشر ویروس کروناست و همچنان درخواست داریم مترو باید تعطیل شود. شهرداری و شورای شهر پیشنهاد استفاده اجباری از ماسک در مترو جهت پیشگیری از کرونا را مطرح کرد، ولی این پیشنهاد توسط ستاد مقابله با کرونا رد و پذیرفته نشد
اخبار روزانه:
* پس از پیشگامی سپاه در اهدای 20 درصد از حقوق فرماندهان برای آسیبدیدگان از کرونا، مسئولان عالی قضائی کشور نیز 20 درصد از حقوق ماهانه خود را به مدت سه ماه به کمک و حمایت از نیازمندان و آسیبدیدگان این بیماری اختصاص دادند.
* دادگاهی در لوکزامبورگ با صدور بیانیهای گفتههای مقامهای ایرانی درباره مخالفت مراجع قضائی این کشور با انتقال یک میلیارد و 600 میلیون دلار از داراییهای مسدود شده ایران به خانوادههای قربانیان حملات یازدهم سپتامبر 2001 را تأیید کرده است.
* محمدتقی آزاد ارمکی، استاد جامعهشناس دانشگاه تهران در گفتوگو با فرارو و در پاسخ به این سؤال که «رابطه مردم و نظام حکمرانی در روزهای کرونایی چطور است؟»، گفت: من فکر میکنم، رابطه مردم با حاکمیت مشخصاً رابطهای خوب است. یعنی رابطه تزاحمی نیست و همچنین مبتنی بر یک ندیده شدن هم نیست. بهاصطلاح وقتی حاکمیت به مردم توصیه میکند در خانههایشان بمانند، میپذیرند و ترددشان در معابر عمومی حتماً کمتر از آنی است که تصور میشد. درواقع باید گفت، در این روزها رابطه مردم با سیستم، رابطهای خوب است. وی گفت: در تاریخ معاصر ایران این همبستگی و این واقعبینی کمنظیر است. ما حتی در ایام جنگ هم همصدایی این روزها را نداشتیم.
* اسدالله عباسی سخنگوی هیئترئیسه مجلس اعلام کرد: «هیئت رئیسه مجلس مرخصی استحقاقی تمامی نمایندگان را لغو کرده است و حضور نمایندگان در جلسات قوه مقننه الزامی شد». گفتنی است، تعطیلی طولانیمدت مجلس در ایام کرونایی موجب شده است تا انتقادات از مجلس در رسانهها و فضای مجازی بالا بگیرد و شائبه بیتفاوتی مجلس نسبت به مشکلات مردم مطرح شود.