
راز باقی مانده
تحلیل دادههای این تحقیق را بیان می کند که 131 هزار و 342 نفر در سراسر کشور چقدر پروتئین در رژیم غذایی روزانهشان مصرف میکنند. محققان دریافتند که ارتباط بین مصرف پروتئین و خطر مرگ منحصر به شرکتکنندگانی در پرسشنامهها میشود که حداقل یک عادت ناسالم سبک زندگی یا بیماری مانند سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، چاقی یا عدم فعالیت فیزیکی دارند.
به طور خاص افزایش 10 درصدی در مصرف پروتئینهای حیوانی مرتبط با 2 درصد افزایش کل مرگ و میرها و 8 درصد افزایش مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی بود. این در حالی است که 3 درصد افزایش در مصرف پروتئینهای گیاهی کاهش 10 درصدی کل مرگ و میرها و کاهش 12 درصدی مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی را نشان میدهد.
اینکه چرا پروتئینهای حیوانی با مرگ و میر در ارتباط هستند و پروتئینهای گیاهی در ارتباط با کاهش خطر مرگ نشان میدهند یک راز باقی مانده است. اما مصرف بالای پروتئین حیوانی باعث رشد فاکتور 1 شبه انسولین میشود که نتایج بدی در سلامتی دارد. این در حالی است که مصرف زیادی پروتئین گیاهی با کاهش فشار خون در ارتباط نشان میدهد و حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد. این موارد را نویسنده مقاله اخیر در نشریه جاما مطرح میکند.از طرف دیگر همچنین ممکن است که اجزای دیگری در غذاهای حاوی پروتئین مقصر اصلی باشند. به عنوان مثال این نتیجه به دست آمده است که گوشت قرمز سرشار از سدیم، نیتریت و نیترات است که همگی مرتبط با سلامتی بدتر نشان میدهند.
دولت آمریکا در دستورالعملهای غذایی 2015 تا 2020 به مردم این کشور یک رژیم غذایی با چربی اشباع شده محدود و سدیم کمتر و در مقابل مصرف بیشتر سبزیها و غلات کامل (سبوسدار) توصیه کرده است.
پروتئین گیاهی یا حیوانی؟
یافتهها تأیید میکنند که مردمی که پروتئینها را با اولویت اول از گیاهان تأمین میکنند انتظار میرود بهتر سلامتی خودشان را با وزن متعادل و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سرطان تأمین کنند.بنابراین چرا نباید پروتئینهای حیوانی را با پروتئینهای گیاهی در رژیمهای روزانه جایگزین کرد؟
منابع غذایی خوب غلات نان، حبوبات و آجیل خواهند بود. نکته درخور توجه این است که مصرف سویا در آمریکا خیلی پایین است و به همین علت در این تحقیق مورد بررسی قرار نگرفته است ولی شواهدی وجود دارد که سویا ممکن است منبع خوب پروتئینی برای سلامتی باشد.
جایگزین های گیاهی
غلات کامل (مثل گندم و بادام زمینی)- یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن پروتئینهای گیاهی میتواند خطر مرگ را کاهش دهد. این در حالی است که خوردن گوشت با افزایش خطر مرگ همراه است. غلات کامل شامل پروتئینهای گیاهی هستند.
آجیل و کره آجیل- دانههای آجیل و کره آنها مانند کره بادامزمینی یا کره بادام شامل پروتئینهای گیاهی هستند.سبزیجات برگدار (مثل کاهو، اسفناج، پیازچه و کلم بروکلی)- سبزیجات برگدار منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی هستند.
کوینولا- مردم در تلاش برای کاهش مصرف گوشت ممکن است کوینولا را به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی امتحان کنند. سویا- سویا نیز به عنوان یک منبع پروتئین محسوب میشود که پنیر آن نیز از شیر سویا به دست میآید و نامش توفو است. برنج قهوهای- برنج قهوهای میتواند یک بسته کامل پروتئین برای شما باشد.