
به گزارش «شما»؛ تعبیرات و تفاسیر متفاوتی که این روزها از درسهای عاشورایی، از سوی برخی از محافل نزدیک به دولت شنیده میشود، قابل تامل استو به نظر میآید استفاده از این تعبیرات سنت و بدعت غلطی است که در جامعه اسلامی پایهگذاری خواهد کرد.
لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با تحریفهای درسها و عبرتهای عاشورایی گفت: واقعه عاشورا حرکتی سیاسی است و در حقیقت یک حرکت سیاسی از جنس عین دیانت بوده است و این حرکت جدا از دین نبوده که توسط معصوم(ع) انجام شده است. درنظر بگیرید که حضرت امام حسین(ع) در گوشهای مینشستند و تنها به عبادت مشغول میشدند، قاعدتا دیگر دستگاه جور یزید با ایشان کاری نداشت؛ این در حالی است که حضرت اباعبدالله اصل خروج خود را احیای امر به معروف و نهی از منکر عنوان کردند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه اظهارداشت: اسلام،دین گوشهنشینی وعزلت نیست ودینی پاسخگو برای همه ابعاد زندگی و فردی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و بینالمللاست؛ بنابراین ائمهاطهار ازجمله حضرت امام حسین(ع) در این راستا حرکت میکردند. از طرفی دیگر ما در قرآن کریم به آیاتی برمیخوریم که تکالیفی را برای کسانی که قدرت را به دست دارند در نظر گرفته است؛ گسترش امربه معروف ونهی از منکر، اقامه نماز و زکات که عمدتا مستلزم داشتن اقتدار اجرایی و سیاسی است. بنابراین در این موضوع که حرکت عاشورا یک حرکت سیاسی است، شکی نیست.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس یادآور شد:البته باید متذکر شد، این مسئله که عدهای میخواهند انحرافاتی را به این حادثه عظیم وارد کنند، موضوع جدیدی نیست و مسبوق به سابقه است. به طور مثال اولین کسانی که در این مسیرگام برداشتند خود بنی ائمه بود که میخواستند عاشورا به گونهای دیگر جلوه دهند؛ حتی در سفر اسارت آل الله بعد از واقعه عاشورا میخواستند بستری را فراهم کنند تا این تحریفات را در جامعه اسلامی تبلیغ کنند، لذا شهر به شهر اسرا را بردندتا این موضوع را گسترش دهند؛اما با افشاگری حضرت امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) نقشه دشمنان بر آب شد.
وی ادامه داد: در این زمان هم عدهای به دنبال همین کار هستند؛ چراکه برخی نادانسته و برخی دانسته وعدهای از روی بیبصیرتی و برخی مغرضانه در جهت تحریف جریان عاشورا تلاش کرده و میکنند. حتی در مقطعی از زمان نیز با طراحی شمائل و عکس با ترسیم چشم و ابروی زیبا یا مطالبی دیگر حضرت ابالفضل العباس(ع) و حضرت علی اکبر(ع)، میخواستند جنبههای سازنده و رشادتها و ایثار و ولایتمداری و شجاعت درعاشورا و اصل حرکت حضرت را زیر سوال ببرند یا به انحراف بکشانند، که حضرتآقاحفظهبا آن به شدت مخالفت کردند و این موضوع برچیده شد.
افتخاری خاطرنشان کرد: امروزهم مردم باید مراقب باشند؛ زیرا عدهای درصدد ایجاد تشکیک و وهن این مجالس هستند و مطالبی را مطرح میکنند و گاهی برخی از مراکز و محافل عزاداری با آهنگ و موسیقی از حالت عادی خود بیرون میآید و حتی برخی با اشعار یا تحلیلها وبرداشتهای غلط خود، تفاسیری را بیان میکند که به این امر دامن میزنند. معتقدم باید بسیار هوشیارانه عمل شود.
وی برای مقابله با تحریفکنندگان واقعه عاشورا عنوان کرد: شهید بزرگوار مطهری(ره) درجهت دفع تحریفات حماسه عاشورا کتابی دارند که در مقابله با جریان انحرافی و تحریفگرانهای مطالبی درج شده است؛ از طرفی ائمه اطهار(ع) قرآن ناطق هستند و از آنجایی که قرآن، فرقان است و وسیلهای برای تشخیص حق از باطل؛ لذادر تحلیل جریانات عاشورا هم باید از آیات قرآناستفاده شود. لذا آنچه راکه باقرآن کریم مطابقت دارد و بیان میشود، قبول و آنچه که با غلو همراه است را رد کنیم. درحقیقت عاشوراپیامرسانآیات قرآناست؛ امر به معروف و نهی از منکر، ایثار و شهادت و ایستادگی در مقابل ظلم؛ بنابراین علما و روحانیون، صاحبنظرانو تاریخشناسان و مردم باید به این توجه داشته باشند و از منابع معتبر و صحیح تاریخی استفاده کنند. هماکنون نیز تاریخ تحلیلهای بسیارخوبی به زبان فارسی نوشته شده که همگان میتوانند از آنها استفاده کنند؛ البته فرمایشات حضرت امام(ره)و مقام معظم رهبری در این راستا کم نیست که میتوان از آن بهرهمند شویم.