
سارو قهرمانی؛ قربانی یا تروریست
بی بی سی فارسی نوشته بود جنازه سارو قهرمانی را 10 روز پس از بازداشت در تجمعات اخیر در حالی که آثار ضرب و شتم در آن وجود داشته، اداره اطلاعات سنندج به پدر و مادرش تحویل دادهاند. اما آیا او در بازداشتگاه کشته شده بود؟ آیا آنچنان که میگفتند بی گناه بود؟ همزمان با تلاش رسانههای خارجی برای جعل هویت و نحوه کشتهشدن این فرد، برخی در داخل کشور نیز که سابقه محکومیت امنیتی و هواداری از فتنه 88 را دارند، به حمایت از سارو قهرمانی پرداخته تا جایی که او را شهید و در تعبیر دیگر او را کارگر ساده رستوران، پیک موتوری و آرام و محجوب نامیدند. اما واقعا سارو قهرمانی کیست و ماجرایش چیست؟
خبرگزاری تسنیم مینویسد: سارو قهرمانی بهدلیل ارتباط داشتن با گروهک تروریستی کومله و تلاش برای ترور یک فرد در سال 91 به دست دستگاههای امنیتی بازداشت و طی مراحل قضایی به تحمل پنج سال حبس محکوم میشود اما بهدلیل رأفت اسلامی پس از گذراندن دو سال از زندان آزاد میشود. آنطور که پدر سارو اعلام کرده، وی پس از آزادی دوباره به گروهک کومله پیوسته و اندکی بعد هم به دست همین گروهک به سلاح تجهیز شده است. از سویی فرماندار سنندج درباره سوابق بزهکاری او میگوید: «وی دارای سوابق متعدد از جمله تهدید و ارعاب شهروندان و حمل سلاح غیرمجاز بوده است. » فرماندار سنندج میگوید که کشته شدن سارو قهرمانی در ناآرامیهای اخیر، صحت ندارد، بلکه وی روز 4 دی ماه در یک پارکینگ شهر سنندج اقدام به تهدید مسلحانه یکی از شهروندان میکند و دقایقی بعد از محل متواری میشود که در این ارتباط فرد تهدیدشده از او نزد پلیس شکایت کرده و نهایتاً سارو قهرمانی وقتی بههمراه یکی از مرتبطین خود تحت تعقیب مأموران قرار میگیرد، بدون توجه به فرمان ایست مأموران سعی به فرار و سپس بهسمت مأموران تیراندازی میکند ولی در جریان درگیری با مأموران کشته میشود که مستندات آن نیز وجود دارد.
کرباسچی: رئیسجمهور نباید در مقام یک تحلیلگر ظاهر شود
غلامحسین کرباسچی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «همه مسئولان اجرایی و در وهله اول شخص رئیسجمهور باید نیازها و خواستههای مردم را بشناسد. اما تمام واکنش رئیسجمهور نباید در سخنرانیهایش به رویارویی لفظی و جنجال کلامی با شخصیتهای جناح رقیب تقلیل یابد. بالاخره برخی از شخصیتها و فعالان سیاسی منتقد آقای روحانی هستند... همینجا میتوان صمیمانه به رئیسجمهور عزیز گوشزد کرد که به کار بردن برخی تعابیر مشابه از ناحیه ایشان برای منتقدینشان هم چندان برای همه خوشایند نیست... رئیسجمهور میتواند به صورت عملی موثر باشد. او در چنین شرایطی نباید در مقام یک تحلیلگر ظاهر شود. او باید از جایگاه یک مدیر عالیرتبه اجرایی کشور وارد عمل شده و نارساییها را رفع کند».
کار غیر قانونی نایبرئیس مجلس!
حسین مقصودی، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم اعلام وصول طرح استیضاح علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی در جلسه روز گذشته (یکشنبه 24 دی) گفت: اگرچه ربیعی در چند روز گذشته در مجلس برای متقاعد کردن نمایندگان برای انصراف از استیضاح خود لابیهای انجام داد اما موفق به این کار نشد و نمایندگان همچنان اصرار به استیضاح وی دارند. وی با بیان اینکه در جلسه علنی روز گذشته مجلس، «علی لاریجانی» رئیس مجلس به «اکبر رنجبرزاده» عضو هیئت رئیسه پارلمان دستور داد تا استیضاح علی ربیعی در همان روز و پس از نطق میان دستور نمایندگان اعلام وصول شود، ادامه داد: اما پس از آنکه علی لاریجانی ریاست جلسه را به مسعود پزشکیان نایبرئیس اول سپرد، وی از اعلام وصول طرح استیضاح وزیر تعاون و کار و رفاه امور اجتماعی جلوگیری کرد. عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: پس از آنکه پزشکیان مخالفت خود را با اعلام وصول طرح استیضاح ربیعی اعلام کرد، برخی نمایندگان اعتراضاتی را به نائبرئیس اول مجلس داشتند. نماینده مردم سبزوار با بیان اینکه پزشکیان اعلام کرد طرح استیضاح وزیر تعاون باید روز سهشنبه اعلام وصول شود، اظهار داشت: این کار نایبرئیس مجلس غیر قانونی بود.
اعتراف دیرهنگام اصلاحطلبان!
محسن آرمین از چهرههای اصلاحطلب در یادداشتی در روزنامه «شرق» درباره عملکرد رسانه دولتی انگلیس در اتفاقات اخیر نوشت: «بیبیسی طی این ماجرا برخلاف شیوه معهود، با وضوح تمام از سطح حرفهای خود فاصله گرفت، بهگونهای که حتی ضرورتی به تظاهر به رعایت اصول و قواعد خبررسانی ندید و شعار «اصلاحطلب اصولگرا دیگه تموم ماجرا» در تمامی گزارشهای خبری و تحلیلی بیبیسی تکرار شد... خط خبری و تبلیغاتی بیبیسی در این مدت را میتوان این چنین خلاصه کرد: پایان کار اصلاحطلبان و فقدان نیروی سیاسی مردمی و موجه در درون نظام که بتواند مطالبات مردم را پیگیری کند و ضرورت انتقال رهبری اپوزیسیون به خارج از کشور و پوشاندن این قبا بر تن رضا پهلوی.» یادداشتی که نشان میدهد، اصلاحطلبان نیز این روزها به دنبال هویدا کردن ماهیت این رسانه هستند؛ اما باید از آنها پرسید چرا اینقدر دیر و چرا حالا که منافع خود را در خطر میبینند؟!
مذاکره شاهزاده زندانی با مقامات سعودی
روزنامه «والاستریت ژورنال» گزارش داد، بن طلال شاهزاده 62 ساله و یکی از دهها اعضای خاندان سلطنتی، مقامات دولتی و تجار سعودی است که اوایل ماه گذشته میلادی در موجی از بازداشتهای تجار و شاهزادگان به دست دولت ریاض، دستگیر شد. رسانهها خبر دادهاند، مقامات سعودی اعلام کردند اگر او خواستار آزادی است، باید حداقل شش میلیارد دلار پرداخت کند. در این باره یک مقام ارشد عربستان سعودی به این رسانه غربی خبر داده است بن طلال در حال مذاکره با مقامات است تا راهحلی برای پرونده و موضوع بازداشت او حاصل شود؛ اما تاکنون درباره شرایط مورد اجماع دو طرف به توافق نرسیدهاند. بر اساس این، گفته میشود بن طلال حاضر به پرداخت مبلغ درخواستی است؛ اما به این شرط که مقامات عربستان تأیید کنند او هیچ کار غیرقانونی انجام نداده است.
انتقاد از شرکت مردم در راهپیماییها!
روزنامه اصلاحطلب «بهار» در یادداشتی عجیب نوشت: «سؤالی که از راهپیماییکنندگان (علیه اغتشاشات اخیر) باید پرسید این است، حالا که مردم معترض دیگر در خیابانها نیستند چه راهی برای رساندن کم و کاستیها به گوش مسئولان دارید؟ چگونه میخواهید مطالبات مردم را پیگیری کنید؟ شرایط موجود، نارضایتی و سرخوردگیها را که میبینید، چگونه میخواهید آنها را به مسئولان گوشزد کنید و بگویید حضور ما در خیابان به منزله تأیید عملکرد شماها نبود؟ آیا قرار است هر وقت که مردم از شرایط ناراضی بودند و چارهای به جز اعتراض کردن برای رساندن صدایشان به مسئولان نداشتند، شماها در خیابان حاضر شوید و جواب آنها را بدهید، آیا با این کار یک طرفه مخالفت با اعتراضها، مسببین این نابسامانیها را از پاسخگویی مبرا نمیکنید؟»
رادیواکتیو اثری بر فوت پدرم نداشت
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران گفت: علت فوت پدرم ایست قلبی بود و توقف عملیات احیای ایشان با هماهنگی محمد هاشمی، برادران و خواهرانم بود. وی افزود: اینکه ایست قلبی به طور مشخص چه علتی داشته است، موضوعی بود که به کالبدشکافی نیاز داشت و به دلیل شرایط خاص آن زمان کالبدشکافی انجام نشد. محسن هاشمی افزود: بحث رادیواکتیو موجود در بدن نیز از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به خانواده اعلام شد؛ اما این را نمیتوان مطرح کرد که رادیواکتیو بر فوت اثری داشته است؛ شاید اگر این صورتمسئله در رسانهها مطرح نمیشد، بهتر بود.»
اقتصاد غزه به مرحله بحرانی رسید
منابع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به وخیم شدن اوضاع اقتصادی در منطقه غزه هشدار دادند. یک مقام امنیتی هشدار داده است، وضعیت اقتصادی در غزه از صفر به زیر صفر نیل کرده است که تداوم این وضعیت و وخیمتر شدن اوضاع بد زیرساختهای اقتصادی در نوار غزه میتواند در بلندمدت به یک انفجار اقتصادی در غزه منجر شود. در حال حاضر، 95 درصد آب غزه قابل شرب نیست و نرخ بیکاری در این نقطه در حال رسیدن به 50 درصد است. گفتنی است، نوار غزه که حدود دو میلیون نفر جمعیت دارد، از سال 2007 تحت محاصره رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
بزرگترین واقف آثار هنری به آستان قدس
حجتالاسلام محمدحسن نورینیا، رئیس اداره مخطوطات آستان قدس رضوی(ع) با اشاره به نسخ اهدایی رهبر معظم انقلاب به این آستان گفت: رهبر معظم انقلاب تاکنون بیش از 18 هزار اثر از جمله نسخ خطی، چاپ سنگی و کتاب و عکس به آستان قدس رضوی اهدا کردهاند. ایشان بزرگترین واقف آثار هنری در آستان قدس رضوی هستند. وی ادامه داد: از جمله آثار نفیسی که از سوی ایشان اهدا شده، میتوان به قرآنی اشاره کرد که با توجه به ویژگیهای خط اثر میتوان گفت، متعلق به یاقوت مستعصمی است که تذهیب این اثر نیز ممتاز است.
کارکنان نفتکش سانچی در دقایق اولیه جان باختند
علی ربیعی، نماینده ویژه رئیسجمهور درباره حادثه نفتکش سانچی گفت: حجم انفجار و میزان بالای آتش و ذوب شدن کشتی و گازهای سمی سبب از بین رفتن افراد روی نفتکش سانچی در ساعات و دقایق اولیه شده است. ربیعی افزود: شایعهپراکنیهای مختلف از جمله برخورد موشک و حمل بار به سمت کره شمالی کذب محض است. وی گفت: این اتفاق آنقدر عظیم بود که بنده خارج از عرف دیپلماتیکم عمل کردم و بدون پروتکل در اتاق عملیات چین حضور یافتم. افرادی که اظهارنظرهای بیهوده میکنند، حتی یک روز در چنین کشتی نبودهاند.
ایدئولوژی کمونیسم شبیه مسیحیت است
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در مصاحبه برای مستند واالم گفت: ممکن است از حرفی که میزنم برخی خوششان نیاید اما این نوع تفکر من است. اول از همه اینکه دین همواره همراه ما بوده است و هربار کشور و مردممان را در سختیها قویتر کرده است. سالهایی از بیتفاوتی ستیزهجویانه وجود داشت؛ زمانی که کشیشان برداشته میشدند، کلیساها نابود میشدند اما هرزمان یک دین جدید ایجاد شد. در حقیقت ایدئولوژی کمونیسم بسیار به مسیحیت شباهت دارد؛ آزادی، برابری، برادری و عدالت؛ همه چیز در کتاب مقدس آمده است. قانون ایجاد کمونیسم چیست؟ این تعالی است، این یک گزیده ابتدایی از انجیل است، هیچ چیز جدیدی ابداع نشد
تحریف موشکی در آفتاب یزد
روزنامه آفتاب یزد میگوید که فریدون مجلسی، دیپلمات قدیمی در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفته که: «برد موشکهای ایرانی نیز به گونهای نیست که یک ابزار تهاجمی قلمداد شود، اما در این مورد برخی اقدامات ناشیانه را انجام دادیم». این بخشی از سوتیتری است که آفتاب یزد برای این مصاحبه انتخاب کرده است. اما در متن مصاحبه، فریدون مجلسی از سیستم موشکی دفاع کرده است و اصل جملات او اینگونه است: «برنامه موشکی برای کشور الزامآور است و قابل مذاکره نیست، چراکه مطابق با قوانین بینالملل و در راستای برجام است. برد موشکهای ایرانی نیز بهگونهای نیست که یک ابزار تهاجمی قلمداد شود. ایران خود از موشک آسیب دیده و حالا ما نیاز داریم که برنامه دفاعی خود را دنبال کنیم، مانند دیگر کشورها شرایط خرید هنگفت تسلیحاتی و موشکی را نیز نداریم. » و در بخشی دیگر از مصاحبه در مورد برجام میگوید: «انتظارات بیشتری از این توافق وجود داشت که بخشهایی از آن بهدلیل رویکردهای محافظهکاران در داخل و برخی اقدامات ناشیانه محقق نشد. » روزنامه آفتاب یزد با چسباندن دو جمله مجلسی به همدیگر که در زمانهای متفاوت گفته شده، نتیجه گرفته که او اقدامات پیرامون سیستم موشکی را ناشیانه دانسته است!
طلبکار با حکم جلب در مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک
فردی میانسال که ظاهرا از ساعات اولیه برگزاری مجمع قصد ورود به آکادمی را داشته، مدعی است که حکم جلب یکی از اعضای منتخب و جنجالی مجمع را در اختیار دارد. این فرد که سابقه همکاری و شراکت مالی با منتخب مجمع کمیته ملی المپیک را داشته علیرغم تلاش های فراوان انتظامات برای کنترل نامبرده اصرار به دیدار با فرد منتخب مجمع و اجرای حکم جلب را داشته است. موضوع به طلب مالی برمی گردد که فرد شاکی مدعی است میلیون ها تومان از متهم طلبکار است و او حاضر به تسویه این بدهی مالی نیست که در نتیجه آن با طرح شکایت از نامبرده و دریافت حکم جلب سیار خواهان وصول مطالبات خود است.
42 میلیون نفر تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند
کریم یاوری، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هماکنون 226 هزار نفر در کشور بیمه بیکاری دریافت میکنند که از این تعداد 52 هزار نفر مربوط به شهر تهران است. وی با اشاره به کسری درآمد 75 هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه بیکاری کشور در سال 1392، افزود: سالهای 1393، 1394 و 1395 حدود 55 هزار میلیارد تومان از این میزان کسری با تلاش و برنامهریزی جبران شده است. یاوری با بیان اینکه به ازای هر شش بیمه شده یک مستمریبگیر در کشور وجود دارد، عنوان کرد: 13 میلیون نفر بیمه شده اصلی و 9 میلیون و 300 هزار نفر بیمه شده اجباری در کشور وجود دارد و جمعیت زیر پوشش تأمین اجتماعی نیز 42 میلیون نفر است.
دستور دولت به ظریف درباره املاک ایران در ترکیه
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر هیئت دولت به محمدجواد ظریف، وزارت خارجه مجاز شده اقدامات لازم را برای استملاک پلاک ثبتی 5043 واقع در تبریز توسط دولت ترکیه به عنوان دفتر و اقامتگاه سرکنسولگری آن کشور انجام دهد. همچنین در این مصوبه تاکید شده است این استملاک به شرط عمل متقابل، رعایت همزمانی اقدامات طرف مقابل در تثبیت مالکیت املاک دولت ایران و بهبود وضعیت آن ها و همچنین پیش بینی تدابیر لازم برای اطمینان خاطر از تبدیل وضعیت املاک ایران در ترکیه انجام می شود.
مجوز ویژه به یک وزیر برای خرید 5 سوزوکی
در حالی که طبق ضوابط اجرایی بودجه 96، خرید خودروی سواری داخلی توسط دستگاههای اجرایی حداکثر به تعداد خروج خودروهای سواری و در سقف اعتبار مجاز خواهد بود، طبق نامه یک مسئول ارشد اجرایی به یکی از اعضای اقتصادی کابینه، اعلام شده است خرید پنج دستگاه خودروی سواری سوزوکی گراند ویتارا توسط یکی از شرکت های مهم دولتی وابسته به آن وزارتخانه، با توجه به موافقت کابینه مجاز خواهد بود.
اخبار روزانه:
* جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیهای درباره شبهات مطرح شده در زمینه قابل نقد بودن ائمه معصوم(ع) اعلام کرد: «اکیداً توصیه میکنیم بعضی از مسئولین از ورود به مسائل اعتقادی و تخصّصی فکری در اظهارات خویش پرهیز کنند و بهجای آن، تلاش خود را به حل مشکلات معیشتی و گرفتارهای اقتصادی مردم معطوف کنند. آنچه مردم از شماها انتظار دارند، گرهگشایی از مسائل و مشکلات زندگی آنان است، نه اظهارنظر در مسائل اعتقادی و تخصصی، که نه تنها گرهی از کار مردم باز نمیکند، که افزون بر مشکلات دنیوی آنان، دین آنان را نیز با مشکل مواجه میکند.»
* رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران با انتقاد از گمرک ایران گفت: گمرک در جایی که نباید اجازه واردات دهد، این اجازه را میدهد و در جاهایی که باید اجازه واردات دهد، آنقدر سنگاندازی میکند که هزینه واردات را برای تولیدکننده افزایش میدهد. رسول شجری با بیان اینکه سالیانه هفت میلیون دلار کفش به صورت رسمی به کشور وارد میشود، افزود: براساس تخمین سالیانه حدود 500 میلیون دلار کفش به صورت قاچاق از کشور وارد میشود.
* حسین اسدبیگی، رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به آمار فرار دختران از منزل در سال ۹۵، گفت: با مقایسه این آمار در نیمه نخست سال جاری مشخص میشود، آمار فرار دختران افزایش یافته است؛ به گونهای که در این زمان بالغ بر سه هزار دختر از منزل فرار کردهاند.
* «حیدر مستخدمینحسینی» معاون اسبق وزیر اقتصاد گفت: «شیوه فکری تیم اقتصادی کنونی سبب شده است عقبافتادگیای را در حوزه اقتصادی یدک بکشیم... وضعیت اقتصادی کنونی کشور شرایط آرامی را طی نمیکند و اقتصاد ما بیمار است و به بستریشدن در مراقبتهای ویژه نیاز دارد.»
* اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه درباره اخبار منتشر شده درباره تشکیل نیروی مرزی جدیدِ ۳۰ هزار نفری در مرز سوریه با هدایت ائتلاف موسوم به مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا متشکل از گروههای کُردی مورد حمایت واشنگتن گفت: این تصمیم آمریکا نگرانکننده است.
* سید پرویز فتاح در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان کرمانشاه اظهار داشت: متأسفانه دولت هنوز به هیچ یک از زلزلهزدگان کمک بلاعوضی را که وعده داده بود، نداده است.
* «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین طی سخنرانی درباره شهر قدس خطاب به ترامپ گفت: «هرگز طرح تو را قبول نخواهیم کرد.»