
مرعشی: داد وزرا از نوبخت بر هواست!
حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی حملات تندی به محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشته است. اخیراً گفته میشد که استعفای نمایشی نوبخت از سر فشار حزب کارگزاران و روزنامه سازندگی (ارگان حزب) بوده است. حالا حسین مرعشی در جمع جوانان حزب کارگزاران میگوید که «آقای نوبخت هیچ موافقی در دولت ندارد و مسئله ایشان مسئله کارگزاران نیست. حزب اعتدال و توسعه حزبی بی هنر است که میخواهند مسئله آقای نوبخت را سیاسی کنند. اما مسئله آقای نوبخت، مدیریتی است و هرکس از آقای نوبخت در شرایط کنونی حمایت کند آیندهای در سیاست ایران نخواهد داشت.»او که رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران هم است، ادامه میدهد که «اساساً آقای نوبخت چیزی عرضه نکرده که بخواهد به سرمایه سیاسی اعتدال و توسعه بیفزاید؛ این یک خطای سیاسی است که فکر میکنند حالا که روزنامه سازندگی نظرسنجی را درباره رفتن یا ماندن آقای نوبخت منتشر کرده پس دلیل آن رقابتهای حزبی است... سراغ هر وزیری بروید دادش از دست آقای نوبخت بر هواست.» حزب کارگزاران سازندگی اخیراً در یک نظرسنجی عمومی، نظر مخاطبانش را درباره عملکرد نوبخت و رفتن یا ماندن او از دولت جویا شده بود که این اقدام با واکنش برخی فعالان سیاسی حزب اعتدال و توسعه مواجه شده بود. محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران هم در مصاحبهای در مورد نوبخت گفته بود که «برای موقعیت سازمان برنامه و بودجه، «اصلح» از آقای نوبخت وجود دارد، اما چنین تغییری رخ نمیدهد و دلیل آن را باید از آقای رئیسجمهور پرسید. به نظر من، ریشه این عدم تغییر در دلبستگی و روابط صمیمی تاریخی ایشان (رئیس جمهور) با آقای نوبخت است.» نوبخت البته مقصر است، اما گویا کارگزاران هم ترجیح میدهد همه بار ناکارآمدی دولت روی دوش احزاب دیگر باشد و این میانه، حزب کارگزاران سازندگی که مهرههای مهمی در دولت دارد، تبرئه شود.
ابهامات در زمینه حضور بازرسان در دانشگاهها!
اگرچه گفته شده است حضور بازرسان آژانس بینالمللی اتمی در دانشگاهها و گفتوگو با برخی استادان از موارد پروتکل الحاقی است؛ اما به نظر میرسد این رفتار موضوعی جدید و جدی باشد. همچنانکه هیئتی از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی پیش از حضور بازرسان خارجی، درباره اینکه استادان در ملاقات با بازرسان چه چیزی نشان دهند و چه نکاتی را مطرح کنند، به دانشگاهها اعزام میشوند. به تازگی نیز جمعی از استادان دانشگاه نسبت به رفتار متکبرانه بازرسان مذکور و شیوه برخورد آنان با استادان دانشگاه بیانیهای را صادر کردهاند. معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نامهای به رسانههای داخلی، نسبت به هماهنگی انتشار هر گونه مطلبی درباره بازرسی از دانشگاهها با شورای عالی امنیت ملی یا سازمان انرژی اتمی تأکید کرده است.
کارشکنی در مسیر تلاش برای حل بحران برق لبنان
در هفتهها و روزهای اخیر در لبنان روزانه هشت ساعت قطعی برق وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران برای کمکهای فنی و به کارگیری تکنولوژی در صنعت برق لبنان اعلام آمادگی کرده است؛ اما گفته میشود سعد الحریری، نخستوزیر این کشور نسبت به نزدیکی ایران به لبنان و انعقاد قراردادهای فیمابین کارشکنی جدی میکند. وضعیت در لبنان بهگونهای است که عملاً به افراد درخواستکننده برق فروخته میشود. تأمین برق در لبنان پروژهای بسیار جدی و بزرگ است و ضربالمثلی در این کشور وجود دارد که هر کسی بتواند مشکل برق را حل کند، نخستوزیر مادامالعمر خواهد بود.
اسم رمز «برجام منطقهای» است
«داوود هرمیداس باوند» در یادداشتی در روزنامه «آرمان امروز» نوشت: «زمانی که برخی مسئولان غیر مرتبط با موضوع، اظهارات ناآگاهانهای را بیان میکنند و برخی شخصیتها در زمینه مذاکره با آمریکا صحبتهای غیر اصولی و حتی گاه برخلاف مصالح کشور دارند، این اظهارات حاکی از فقدان یک وحدت استراتژیک در سیاست خارجی است. منابع متعدد و متنوعی در مورد امور خارجی و سیاست خارجی به ویژه در رابطه با مسائل بسیار پیچیده و نگرانکننده اظهارنظر میکنند. اظهارنظراتی که بازتابهای منفی برای کشورمان دارد؛ یعنی کشورها و قدرتهای خارجی این اظهارنظرات را به عنوان قصد و نیت دولت ایران تلقی میکنند و در قبال آن، تفاسیر منفی به ویژه در راستای منافع خود ارائه میدهند. باید اذعان کرد ایران دچار فقدان وحدت استراتژیک در سیاست خارجی است.» گفتنی است، کلیدواژه «وحدت در سیاست خارجی» که در ماههای اخیر، طیف اصلاحطلب به دفعات مطرح کرده، در حقیقت اسم رمز «برجام منطقهای» است.
ولیعهد متکبر، سطحینگر، ناپخته و سرکش
پایگاه «فارین پالیسی» در مطلبی به قلم «استفان کوک» نویسنده و تحلیلگر آمریکایی از موضع عربستان سعودی در مقابل کانادا که به قطع روابط با این کشور منجر شد، ابراز تعجب کرد و نوشت: «وزیر خارجه کانادا با توئیت نه خواستار وضع تحریم علیه ریاض شد و نه با انصارالله در یمن ابراز همدردی و همبستگی کرد؛ تنها از بازداشت زنان فعال حقوق بشری در عربستان ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی فوری آنها شده بود؛ ولی سعودیها فوری سفیر کانادا در این کشور را اخراج کرده و سفیر خودشان در کانادا را هم فراخواندند. این برخورد و واکنش عربستان سعودی بیشتر مصرف داخلی دارد تا این پیام را به شهروندان سعودی برساند که اصلاحات در پادشاهی سعودی فقط آنچه ولیعهد تصمیم بگیرد، خواهد بود... این موضوع به اثبات میرساند شخصیت محمدبنسلمان ترکیبی از شخصیت «متکبر، سطحینگر، ناپخته و سرکش» است و سیاستهایش برای عربستان نتایج معکوسی خواهند داشت.»
سیاست ترامپ علیه ایران نتیجه معکوس دارد
«ریچارد سوکالسکی» تحلیلگر مؤسسه کارنگی و رند در یادداشتی تحلیلی، سیاست خارجی ترامپ در قبال ایران را زیر ذرهبین خود قرار داده است. به نظر او، کاخ سفید سیاست جامعی برای رویارویی با ایران ندارد و این خلأ، ممکن است با تصمیم به حمله به ایران جبران شود که پیامدهای ناگواری برای ایالات متحده و متحدانش خواهد داشت. او هدف اصلی دولت آمریکا از اعمال فشار همهجانبه بر ایران را، پذیرش مذاکرات از سوی ایران یا شتاببخشیدن به «تغییر رژیم» در این کشور میداند، در حالی که هیچیک از اینها عملی نیست؛ زیرا از یک سو با نتیجه معکوس به منزوی شدن آمریکا در جهان منجر خواهد شد و از سوی دیگر چین و روسیه بیش از پیش به ایران کمک خواهند رساند و حتی ایران به توجیه حملات آمریکا میتواند فعالیت هستهای خود را از سر گیرد.
نفرت عمومی مردم آمریکا از دونالد ترامپ
نظرسنجیهای جدید در آمریکا نشان میدهد، میزان تنفر از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به شدت افزایش یافته و او از این نظر با «ریچارد نیکسون» رئیسجمهور دهه هفتاد میلادی آمریکا برابری میکند. به نوشته وبگاه شبکه خبری «سیانان» نظرسنجیهای جدید در آمریکا نشان داد، تنها 20 درصد مردم عملکرد ترامپ را «عالی» میدانند، در حالی که 20 درصد عمکرد او را «نسبتاً خوب»، 13 درصد «متوسط» و 45 درصد نیز «ضعیف» خواندهاند. بر اساس این، تنها دو درصد دموکراتها و 49 درصد جمهوریخواهان از عمکرد دونالد ترامپ راضی هستند. از دیگر یافتههای این نظرسنجی این بود که شمار آمریکاییهایی که به شدت نگرش «منفی» به ترامپ دارند، به طور قابل توجهی بیشتر از آنهایی است که نگاه «مثبت» به او دارند.
دیگر بحث فوتبال نیست!
دو اتفاق در جریان دو بازی اخیر فوتبال روی داد که دیگر فوتبالی نیست و فراتر از هواداری یک تیم و مخالفت با تیم رقیب، مشخصاً منافع و امنیت ملی یک ملت را هدف قرار میدهد. شعارهای خلاف منافع کشور و اتحاد ملی در خوزستان و تبریز به اضافه اینکه گفته میشود گویا هواداران تیمهای تهرانی هم شعارهایی توهینآمیز به قومیت تیم مقابل دادهاند. این اتفاقات البته جدید نیست و مسبوق به سابقه است. اما گویا هر بار تصمیم گرفته میشود که کسی چیزی نگوید و پنهان کنیم و مسئولان تیمها هم بگویند اینها تماشاگرنما بودند و فراموش بشود تا بازی بعدی و شعارهایی که تمامیت ارضی و امنیت ملی یک سرزمین و یک ملت را هدف میگیرند. همه تدبیر هم بشود کم کردن صدای استادیوم در پخش تلویزیونی! اینکه البته کار بد با نگفتن از بین برود و شهرت نیابد، مشی بدی نیست؛ به شرط آنکه این مخفی کردن از سر ممانعت از اشاعه باشد و نه برای آنکه روی اتفاق زشت روی داده، سرپوش بگذاریم تا از بار مسئولیت شانه خالی کرده باشیم. اگر پنهانکاری در مورد یک اتفاق نادرست همراه با رسیدگی قضایی به آن و تلاش جدی برای جلوگیری از تکرار آن پیش رود، جای گلایه نیست، اما تکرار این اتفاقات زشت، یعنی وقتی فشار افکار عمومی وجود ندارد، کسی نمیخواهد مقابل این ماجرا بایستد و تصور میشود با نگفتن و سرپوش گذاشتن و پاک کردن صورت مسئله ماجرا حل شده است!در مورد شعار دهندگان فیلم موجود است و فراهم کردن مقدمات برخورد قضایی سخت نخواهد بود. فوتبال سرگرمی مردم است و باید سالم بماند. سکوهای فوتبال ایران که عزاداری اهلبیت علیهمالسلام به خود دیده، شعارهای قومیتی و تجزیهطلبانه در شأنش نیست. فوتبال از بیتالمال این کشور تغذیه میکند و اخلاق را بارها زیر سؤال برده است.با این حال، چون سرگرمی بخش زیادی از این مردم است، از حواشی متعدد بی اخلاقیهای فوتبال رد میشویم؛ حتی در رسانههای رسمی بعضاً از تخطئه اعتقادات دینی مردم توسط برخی فوتبالیستها با سکوت گذشتیم و گفتیم بی جهت موضع یک نفر را پررنگ نکنیم و تعمیم ندهیم. اما فیلمها و عکسهایی که از این دو بازی اخیر پخش میشود، خود پررنگ است و نمیشود منافع ملی را در جایی که چند تماشاگرنما فرصت عربدهکشی دارند، به بازی گرفت.
کنایه سنگین ربیعی به لاریجانی
علی ربیعی در توییتر خود با اشاره به بخشی از کتاب شازده کوچولو کنایهای را خطاب به رییس مجلس نوشت.علی ربیعی در توییتر خود نوشت: کتاب شازده کوچولو را برای علی لاریجانی میفرستم. زیر این متن خط میکشم « فرمانروا به شازده گفت: تو را وزیر دادگستری میکنم. شازده: کسی نیست که من او را محاکمه کنم. فرمانروا گفت: خودت را محاکمه کن. سختترین کار دنیاست اینکه بتونی درباره خودت قضاوت درستی داشته باشی و عادلانه خودت را محاکمه کنی. »
اندازهگیری سرعت مرگ در یک دانشگاه
محققان دانشگاه استنفورد آمریکا موفق به اندازهگیری سرعت نابودی درونسلولی به هنگام مرگ شدهاند. در این آزمایش با ایجاد فراینده خودویرانگری سلول به نام "موج مهاجم" یا trigger wave سرعت مرگ درون سلول اندازهگیری شده است. به موجب این تحقیق، مرگ با سرعت حدود ۳۰ میکرومتر در دقیقه اتفاق میافتد. در این آزمایش ابتدا از تخم قورباغه مایع درون سلول (سیتوپلاسم) کشیده شده و در مرحله بعدی این مایع به درون لولههای مخصوصی انتقال داده شد و در معرض سیگنال مرگ سلولی قرار گرفت
وقتی وزارت خارجه نقض قطعنامه 2231 را پیگیری نمیکند
معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل از اظهارنظر درباره نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت که برجام را تضمین میکند، طفره رفت.سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد از اظهارنظر درباره نقض قطعنامه 2231 بودن تحریمهای آمریکا علیه ایران خودداری کرد و گفت: اعضای شورای امنیت باید در این زمینه اظهارنظر کنند(!)فرحان حق در نشست خبری خود در پاسخ به این سوال از نظر دبیرکل سازمان ملل متحد، خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریمها نقض قطعنامه شورای امنیت است یا خیر، از موضع صریح امتناع کرد. وی ادامه داد: همچنان که بارها گفتهایم، دبیرکل از برجام حمایت کرده و خواستار تداوم اجرای آن از سوی سایر طرفها شده است.یادآور میشود انفعال و تعلل وزارت خارجه به موجب عدم پیگیری برای پیشنهاد قطعنامه محکومیت آمریکا به خاطر نقض قطعنامه 2231 شده است؛ حال آنکه انتظار میرفت وزارت خارجه این موضوع روشن را از 5 عضو دیگر برجام (به ویژه دولتهای اروپایی) مطالبه کند.سکوت و انفعال سازمان ملل - به دنبال تعلل و انفعال وزارت خارجه - درحالی است که اگر متقابلا قرار بود ایران به قطعنامه مذکور بیاعتنایی کند، قطعا دولتهای غربی و رژیم آمریکا، به طور فعال خواستار محکومیت و مجازات ایران ازسوی شورای امنیت میشدند و دبیرکل سازمان ملل نیز موضع سرسختانهای میگرفت.
عارف: عملکرد دولت نباید بیانگیزگی را به جامعه القا کند
رئیس فراکسیون امید گفت عملکرد دولتمردان نباید بیانگیزگی را به جامعه القاء کند.محمدرضا عارف گفته است: همه دلسوزان نظام بهخصوص اصلاحطلبان وظیفه سنگینی برعهده دارند و باید برای عبور از شرایط فعلی کشور، مردم و مسئولین در کنار هم باشند چراکه تجربه ثابت کرده است هرگاه به مردم اعتماد کردیم میتوانیم از سختترین گردنهها هم عبور کنیم.وی با بیان اینکه شرط همراهی مردم با مسئولین صادق بودن با مردم است، تصریح کرد: نباید به مردم وعدههایی داد که امکان تحقق آن حداقل در کوتاهمدت وجود ندارد، اگر با مردم صادق باشیم همانند دوران دفاع مقدس همراهی مردم را خواهیم داشت و از این سرمایه اجتماعی لایزال میتوانیم حداکثر بهره را ببریم.رئیس فراکسیون امید مجلس گفت: عملکرد دولتمردان نباید بهگونهای باشد که بیانگیزگی را به جامعه القاء کند. وی افزود: اصلاحطلبان در روی کار آمدن دولت آقای روحانی سهیم بودند و نقش اساسی داشتند و برای موفقیت دولت تلاش میکنند. هر چند گلایههای جدی از نادیده گرفتن مدیران برجسته اصلاحطلب در استانها وجود دارد. عارف همچنین با اشاره به شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، گفت: مایه تاسف است که عدهای در داخل جبهه اصلاحات با برخی اظهارنظرها تنها مسیر متلاشی کردن انسجام را دنبال میکنند.
تغییر بی سر و صدای ساعت کاری برخی ادارات تهران
در حالی که بر اساس اطلاعیه روزهای اخیر استانداری تهران، به علت گرمای هوا و کاهش مصرف انرژی شروع ساعت کاری ادارات شهر تهران تا پایان مرداد از ساعت ۶:۳۰ خواهد بود برخی دستگاه های دولتی مستقر در پایتخت با ارسال ابلاغیه ای جدید برای مدیران خود، اعلام کرده اند از روز 20 مرداد، ساعت کار شاغلان در واحدهای تابعه و وابسته مستقر در شهر تهران همچون روال قبلی و از ساعت 8 صبح تا 16 خواهد بود.
تذکر ویژه به مدیران درباره اتراق خانوادگی در مامورسراها
یک مقام مسئول اجرایی با ارسال بخشنامه ای برای تعدادی از ادارات و موسسات، با اشاره به شرایط و ضوابط استفاده کارکنان از مامورسراهای دولتی، متذکر شده است با توجه به ماهیت و ساختار این مراکز، امکان استفاده از آن ها برای خانواده کارکنان میسر نبوده و ضمن آن که پذیرش در این مامورسراها صرفا از طریق مکاتبات اداری و اخذ موافقت های مربوط انجام می شود، به افراد مستقر در اماکن مذکور اعلام شود که از آوردن هرگونه همراه یا همکار فاقد مجوز، خودداری کنند.
دولت به آبلوموفیسم دچار شده است
همکار سابق نشریات اصلاحطلب میگوید دولت ائتلافی اصلاحطلبان دچار آبلوموفیسم شده است.داریوش سجادی که تا مدتها با کروبی همکاری و همفکری داشت و در برخی نشریات اصلاحطلب یادداشت مینوشت، در تحلیلی خاطرنشان کرد: روحانی و دولتش بشکل قابل فهم و بیموقع گرفتار ابلوموفیسم شدهاند. ایوان گنجاروف در رمان ارزشمندش «ابلوموف» را در قامت نمادی از کرختی و ابتلای به یک زندگی توأم با ملال و خستگی و بی رمقی و بیتوجهی و بیانگیزگی در زندگی، تصویرسازی کرد.نمادی که اکنون به وضوح ترسیمگر «حسن روحانی» است که در عمق بحران اقتصادی مبتلا به کشور «مفقود شده» و کمتر حضور یا بروز تأثیرگذاری از وی نمیتوان مشاهده کرد. هر چند ملالت روحانی را (ولو با خوشبینی) میتوان درک کرد و اساساً چنین روحیهای محصول پیوستگی و دلبستگی بیش از حد و نالازم و غیر واقع ایشان به برجام بود که در «فردای ناکامی» ایشان را بشکلی قابل فهم گرفتار خمودگی ناشی از سرخوردگی سیاسی کرده اما قدر مسلم مقدرات کشور را در چنین موقعیت نامناسبی نمیتوان معطل خلجانهای روحی- روانی رئیس جمهور نگه داشت.شایستهتر آن است تا در صورت ناتوانی روحانی در فائق آمدن بر بیرمقی سیاسیاش تدبیری جهت انتقال قدرت یا تشکیل ستاد بحران و تفویض اختیار به آن اندیشیده شود تا اقتصاد کشور زمینگیر خرناسههای بیموقع دولتمردان خوابزده نگردد.
اخبار روزانه:
* عبدالله ناصری، مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبهای عنوان کرد حسن روحانی ساعت 10 صبح در محل کارش آماده میشود. وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار که پرسید «از کجا این مسئله را شنیدید؟» گفت: «نیازی به شنیدن ندارد. وقتی میبینم نه یک روز، نه دو روز بلکه روزهای متعدد، اسکورت آقای روحانی، چه ساعتی دم در خانه ایشان حضور پیدا میکند تا ایشان را به نهاد ریاستجمهوری ببرد، دیگر شنیدن نمیخواهد!»
* عدنان طباطبایی، کارشناس مسائل ایران و از استادان دانشگاه دوسلدورف آلمان و اعضای مرکز مطالعاتی کارپو از تلاشهای خطرناک ترامپ برای بیثبات کردن ایران و همچنین تلاشهای واشنگتن، عربستان و رژیم صهیونیستی برای اعمال نفوذ بر اعتراضات داخلی ایران علیه وضعیت اقتصادی این کشور برای تحقق اهداف مدنظر خود خبر داد و احتمال موفقیت آنها را بسیار اندک دانست.
* رسول منتجبنیا، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره رفتارهای اخیر احمدینژاد گفت: حرف ایشان خریدار ندارد. هم خواص میدانند و هم عامه مردم میدانند که در شرایط فعلی مخالفخوانی و موجسواری کردن و از فضای گرانی و مشکلات اقتصادی سوءاستفاده کردن، کسی را نه قهرمان میکند و نه اصلاً گوشی بدهکار صحبتهای ایشان است.
* ناتالی توچی، مشاور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: هدف دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از پیشنهاد دیدار با ایران رسیدن به توافق جدید با ایران نیست؛ بلکه وی به دنبال وادار کردن ایران به تسلیم است. وی افزود: اقدام دولت آمریکا در خروج از توافق هستهای نقض «توافقی بینالمللی» است.
* یوسفیانملا، نماینده مجلس صحبت خود درباره گم شدن ۹ میلیارد دلار را اصلاح کرد و گفت: صحبتی در خصوص مفقود شدن ۹ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی نداشتهام. فقط صحبتهای رئیسجمهور درباره دریافتکنندگان ارز دولتی را تکرار کردم!
* محمد مصطفوی، مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) با سهم 80/1 درصدی در فاز ١١ پارس جنوبی جایگزین توتال فرانسه شد و به کار ادامه میدهد.