گفته می‌شود که...

کارشناس مامایی ایده سیاسی به دنیا آورد!/اظهارات دوگانه وزیر خارجه آمریکا درباره ایران/طرح جدید دولت برای حمایت از صنایع دریایی/اعلام زمان احتمالی معرفی دو وزیر باقی مانده/دیدار اعضای جامعه روحانیت با رئیس‌جمهور/دولت محرمانه ها مدعی شفافیت شد و ...

دولت محرمانه ها مدعی شفافیت شد
حسام‌الدین آشنا که از سعید جلیلی خواسته بود، متن مذاکرات هسته‌ای دوران مسئولیت خود را منتشر کند، در پاسخ به انتقادات، طی مطلبی از تمامی مسئولان قبلی مذاکرات هسته‌ای، یعنی روحانی، لاریجانی و جلیلی خواست متن مذاکرات را منتشر کنند
.در یادداشت مشاور فرهنگی حسن روحانی با نقل این جمله‌ جلیلی که «باید در دانشگاه‌ها یک دوره برجام‌خوانی شروع شود، این بحث علمی است نه سیاسی. برجام یک سند ۱۵۹ صفحه‌ای مهم است که تا سال‌ها کشور درگیر آن است.» و با طعنه زدن به جلیلی آمده است: «کاش برادرمان که بدون هیچ حزب و بودجه‌ای به صورت آتش به اختیار و خودجوش مشغول رهبری و اداره دولت سایه هم هستند در کنار طعنه مدام به مذاکره‌کنندگان و برجام، گزارش متن مذاکرات و دستاوردهای سیاسی و نه صنعتی شش سال و نیم مذاکرات خود را منتشر می‌کردند تا امکان مقایسه دو رویکرد و دو عملکرد برای همگان فراهم شود.» او در ادامه می‌نویسد: «البته این تقاضا متوجه مذاکره‌کنندگان محترم قبل از ایشان یعنی آقایان روحانی و لاریجانی هم هست. مردم ایران حق دارند بدانند خوب یا بد، چه شد که به برجام رسیدیم؛ چرا که برجام نه فقط حاصل یک مذاکرات دو ساله بلکه محصول یک فرایند بیست ساله و مجموعه‌ای پیچیده از راهبردها، تصمیمات و اقدامات موفق و ناموفق فنی و سیاسی استنکته جالب در مورد درخواست حسام الدین آشنا این است که مردم ایران در جریان همین مذاکرات منجر به برجام هم قرار نگرفتند، چه رسد مذاکرات قبلی و‌ای کاش سرآغاز این انتشار مذاکرات از دولت کنونی شروع می‌شد که اکنون اختیار انتشار هم ندارد، وگرنه جلیلی که اکنون مقام و سمتی ندارد. از سویی نمی‌شود وقتی پای تحسین و تمجید برجام است، همه افتخار سهم دولت کنونی باشد و وقتی به انتقاد از برجام می‌رسیم، بگویند نقش مذاکره کننده‌های قبلی چیست! اگر قبلی‌ها در برجام شریک هستند، در بد و خوب شریک باشند. کاش دولت کنونی در مورد چگونگی راهیابی جاسوس دوتابعیتی به تیم مذاکره‌کننده هم شرحی می‌داد.

انصراف هادی خامنه‌ای با تشدید اختلافات در شورای اصلاحات

اولین جلسه از دور جدید شورای هماهنگی اصلاحات برگزار شد و هادی خامنه‌ای که ریاست این شورا را بر عهده دارد، در آن شرکت نکرد. آرش حبیبی که نماینده حزب مردم سالاری در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است، با اعلام خبر انصراف سید هادی خامنه‌ای از ریاست دوره‌ای این شورا گفت که «روز یک‌شنبه که اولین جلسه دور جدید شورای هماهنگی برگزار شد آقای هادی خامنه‌ای در این جلسه حضور نیافت و به جای وی حمید قزوینی به عنوان نماینده مجمع نیروهای خط امام در جلسه حضور یافت.» او در مورد سرنوشت ریاست این شورا با انصراف هادی خامنه‌ای گفت: «افرادی در حال رایزنی با آقای خامنه‌ای برای بازگشت به ریاست این جبهه هستند ولی اگر ایشان این ریاست را نپذیرد حزب اسلامی کار به دبیرکلی حسین کمالی رئیس شورای هماهنگی خواهد شد.» حبیبی در پایان دلیل انصراف خامنه‌ای از ریاست دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را برخی اختلاف‌ نظرهای درون جبهه‌ای عنوان کرد.

دیدار اعضای جامعه روحانیت با رئیس‌جمهور
عصر دیروز تعدادی از اعضای جامعه روحانیت مبارز با رئیس‌جمهور دیدار کردند. در این نشست مشترک که حجج ‌اسلام تقوی، مجتهد شبستری، سعید مهدوی‌کنی، ابوترابی و مصباحی‌مقدم حضور داشتند، اعضای جامعه روحانیت مبارز مهم‌ترین پیشنهادها و مسائل خود را در زمینه عملکرد دولت جدید مطرح کردند. منابع خبری اواخر تیر ماه امسال خبر احتمال برگزاری این نشست را منتشر کرده و گفته بودند: «هیئتی از جامعه روحانیت مبارز با رئیس‌جمهور دیدار می‌کند و لیست تذکرات و پیشنهادها به روحانی آماده ‌شده است.» در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، قائم‌‌مقام جامعه روحانیت مبارز ضمن تبریک ریاست‌جمهوری دوره دوم به روحانی، اظهار داشت: دوست داشتیم این دیدار زودتر انجام می‌شد، ما از مواضع اخیر شما در پاسخ‌گویی به سخنان ترامپ تشکر می‌کنیم و معتقدیم این دیدار از باب زیارت اخوان است. وی افزود: در دوره انتخابات مطالبی از سوی شما مطرح شد که انتظار بود پس از انتخابات تکرار نشود؛ چراکه برخی سخنان به اقتضای انتخابات بود و از این‌رو تکرار آن نگران‌کننده بود. وی تصریح کرد: ما معتقدیم شما شخصیتی ولایی و مرید رهبری هستید و هرگز نباید بین شما و رهبری نوعی جدایی احساس شود، کمک دولت به نهادهای دینی در دوره شما باید بیشتر شود؛ چرا که طبق سفرهایی که داشته‌ایم، مشاهده کرده‌ایم بین دستگاه‌های دولتی و روحانیت حفره‌ای پدید آمده که شایسته نیست.
راهبرد رهبری در دشمن‌شناسی بی‌نظیر است
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه گفت: اگر امروز شهدا بخواهند چند توصیه مهم به ملت ایران داشته باشند، پس از ولایت‌مداری، تأکیدشان بر موضوع دشمن‌شناسی است؛ چرا که امروز از هر روز دیگری بیشتر به تسلط در این موضوع نیاز داریم و این موضوع تنها مختص عرصه نظامی نیست؛ بلکه فرهنگ، اجتماع، سیاست و اقتصاد ما نیز متأثر از دشمنی دشمنان است. سردار امیرعلی حاجی‌زاده با تشریح راهبردهای دشمنی آمریکا، اظهار داشت: دشمنی آمریکا یک مسئله و راهبرد تغییرناپذیر است که اگر چه تاکتیک‌های آن تغییر می‌کند؛ اما استراتژی آن تغییرپذیر نیست. وی همچنین تأکید کرد: ما به تجربه فهمیدیم که راهبرد رهبری در دشمن‌شناسی بی‌نظیر است. پس بیاییم با جان و دل از ایشان تبعیت کنیم و دست خود را از دستان ایشان رها نکنیم و مراقب باشیم تا وحدت جامعه حفظ شود و از تفرقه بین صفوف ملت جلوگیری کنیم.

ایران در موضع خود درباره برجام تجدیدنظر خواهد کرد
«
محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» با بیان اینکه رئیس‌جمهور آمریکا فرصت را برای پی گرفتن یک ابتکار سازنده در قبال ایران از دست داد، گفت: آقای ترامپ ادبیات و لفاظی منفی علیه مردم ایران را تکرار کرد، ادبیاتی که خشم همگان را در پی داشت. وی در ادامه افزود: مذاکره مجدد بر سر مسائل هسته‌ای ناممکن است؛ چرا که نه ایران و نه هیچ طرفی از اروپایی‌ها، چین و روسیه در هیچ مذاکره مجددی درباره برجام شرکت نخواهند کرد و تا زمانی که دیگر طرف‌های توافق از آن حمایت می‌کنند، اگر مزایای توافق برای ایران باقی بماند، ایران به آن ادامه خواهد داد؛ اما اگر نتیجه مواضع جدید آمریکا نفی و از بین بردن این مزایا باشد، در آن زمان جمهوری اسلامی ایران در موضع خود تجدیدنظر خواهد کرد.

یک ژست سیاسی و راه دیگری برای بزرگنمایی خویش
روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» روسیه در تحلیلی نوشته است: سخنان تند «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره توافق هسته‌ای با ایران، حرف‌های بی پایه و اساسی است و تهدید وی برای لغو آن بعید است که تحقق یابد؛ چرا که کشورهای عضو گروه «1+5»، از جمله روسیه، ضامن رعایت توافقات صورت گرفته در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند و قصد ندارند از برجام خارج شوند، همچنین مقامات تهران نیز به ترامپ هشدار داده‌اند که او قدرتی برای تغییر این توافق‌نامه بین‌المللی ندارد. این روزنامه در ادامه نوشته است: سیاست ضد ایرانی رئیس‌جمهوری آمریکا بیشتر یک ژست سیاسی و راه دیگری برای بزرگنمایی خویش است. در حالی که ایران سال‌های سال تحت تحریم‌های آمریکا زندگی کرده و اعمال تحریم‌های جدید از سوی دولت ترامپ، وحشت خاصی در ایران به وجود نخواهد آورد.

نقش ویژه جان بولتون در سخنرانی ترامپ
جیم لوب، مؤسس وبگاه لوبلاگ در گزارشی از چگونگی شکل گرفتن سخنرانی ترامپ علیه ایران از نقش جان بولتون از چهره‌های تندرو و ضد ایرانی جمهوریخواه پرده برداشت و نوشت: گزارش‌ها حاکی از این است که با وجود آنکه ژنرال کلی، رئیس کارکنان کاخ سفید ترتیبی داده است که جان بولتون به رئیس‌جمهور ترامپ دسترسی نداشته باشد؛ ولی جان بولتون از لاس وگاس با سود جستن از اعتبار شلدون ادلسون، رئیس سابق و البته بزرگ‌ترین حامی مالی اتحادیه یهودیان جمهوریخواه (RJC) با ترامپ ارتباط برقرار کرده و ترامپ را مجاب می‌کند تا این جملات تهدیدآمیز را در سخنرانی خود بگنجاند که در صورت همکاری نکردن اروپا و کنگره در تشدید فشارها به ایران و مجبور کردن ایران به تغییر در برجام، وی شخصاً درباره خروج از برجام تصمیم خواهد گرفت.

کارشناس مامایی ایده سیاسی به دنیا آورد!

ناهید خداکرمی که کارشناس مامایی و البته عضو کمیته محیط زیست شورای شهر تهران است، در همایش ضرورت توسعه رویکرد کودک و طبیعت درشهر تهران گفته که «بچه‌های ما تا کی باید سرصف‌های مدارس کلمه مرگ را تکرار کنند؟... بچه‌های ما باید شعر ایران من، گنجشک‌های من و... را بخوانند. با این آموزش‌ها پیش می‌رویم و بعد شاکی می‌شویم چرا یک جوان با یک مقتول سلفی می‌گیردوقتی قرار است کارشناس مامایی عضو شورای شهر باشد و از طبیعت و محیط زیست بگوید، آن هم در کشوری که همه خود را کارشناس سیاسی می‌دانند، دور از ذهن هم نیست که استکبار ستیزی انقلاب اسلامی را به سلفی گرفتن چند جوان مست با جنازه رفیقشان ربط دهد! از قضا مرگ بر امریکا، مرگ بر همین مظاهر تمدن غربی . از سویی گفته شد که آن قتل گویا از سر شیطان پرستی قاتلان و بعد هم دعوا بر سر دوستی با دوست دختر یکی از قاتلان بوده است. اگر ناهید خداکرمی نگران تربیت این نسل بود، باید از مستی و شیطان پرستی و روابط بی بند و بار با جنس مخالف نگران می‌شد که باعث شده تا دوستشان را ضربات متعدد چاقو بزنند، بعد زنده بسوزانند و سلفی بگیرند؛ اما اگر تربیت کودکان برایش بهانه و ابزاری است تا حرف‌های سیاسی بزند، بله؛ مرگ بر امریکا به همه چیز ربط دارد؛ حتی ممکن است باعث خرابی پوست و ریزش مو هم بشود!

نامه تیم اقتصادی دولت به رئیس‌جمهور
شنیده‌ها حاکی است که تیم اقتصادی جدید دولت دوازدهم هم مانند تیم اقتصادی دولت یازدهم با اظهار نگرانی از اوضاع اقتصادی مردم و بیکاری گسترده در کشور، نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور نوشته‌اند. بنا بر این گزارش یک منبع آگاه ضمن اعلام این مطلب گفت که مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی به همراه علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی یک نامه مشترک به حسن روحانی، ضمن اعلام خطر بیکاری گسترده در کشور، از حصول تحقق برنامه‌های تبلیغات انتخاباتی رئیس‌جمهور نسبت به ایجاد سالیانه 900 هزار شغل در کشور اظهار ناامیدی کرده‌اند. هنوز از محتویات دیگر این نامه اطلاع چندانی در دست نیست، اما این نامه که در آغاز دولت دوازدهم نوشته شده است نشان می‌دهد که متأسفانه دولت طی پنج سال گذشته اگر به جای پرداختن به برجام بی‌خاصیت به حل مشکلات داخلی می‌پرداخت و به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همت می‌گمارد، اکنون لازم نبود با از بین رفتن برجام نگران وقوع مشکلات داخلی باشد. همچنین شنیده‌ها حکایت از این دارد که رئیس‌جمهور با ابراز ناراحتی از نگارش و محتوای این نامه، آن را به محمد نهاوندیان معاون اقتصادی ارجاع داده است تا به آن رسیدگی و درباره آن اعلام نظر کند.

اتکای اقتصاد اروپا به آمریکا
در حالی که برخی از مسئولان دولتی و چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای حامی دولت طی هفته‌‌های گذشته به شدت بر این گزاره پافشاری کردند که اروپا به علت منافع تجاری که از برجام به دست آورده است، تمایلی به شکست این توافق ندارد، مطابق آخرین آمار مرکز آمار اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۱۶ صادرات کالای کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آمریکا ۳۶۲ میلیارد یورو بوده است و در همین سال، مجموع صادرات کالای کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ایران فقط 2/8 میلیارد یورو بوده است. به عبارتی، صادرات کالای اروپایی‌ها به آمریکا ۴۴ برابر بیشتر از صادرات کالای آنها به ایران بوده است. مطابق این گزارش، واردات کالای کشورهای قاره سبز از آمریکا در سال ۲۰۱۶ به رقم ۲۴۶ میلیارد یورو رسید، در حالی که واردات کالای این کشورها از ایران فقط 5/5 میلیارد یورو بوده است؛ یعنی اتکای اقتصاد اروپا به واردات کالا از آمریکا ۴۵ برابر بیشتر از واردات کالای از ایران است.

نتیجه جالب نظرسنجی صدای آمریکا درباره سپاه
موضع‌گیری ترامپ علیه برجام و سپاه واکنش‌های بسیاری را در ایران و دیگر کشورها به همراه داشت، تا جایی که بسیاری از سیاستمداران و رسانه‌های مطرح جهانی، این اظهارات را محکوم کرده و آن را نشانه پایبند نبودن واشنگتن به تعهداتش دانستند. آمریکایی که در سال‌های گذشته با روش‌های مختلف در تلاش برای ضربه زدن به ملت ایران بوده است. در این میان، صدای آمریکا نظرسنجی درباره تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه سپاه را روی خروجی پایگاه خود قرار داد که نتیجه آن برخلاف خواست گردانندگانش از کار درآمد. 85 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی معتقدند تحریم‌های جدید، نه تنها تأثیر منفی بر فعالیت‌های سپاه نخواهد داشت؛ بلکه موجب تقویت آن نیز خواهد شد؛ فعالیت‌هایی که مقابل زیاده‌خواهی‌های آمریکا در منطقه صورت گرفته و بسیاری از طرح‌های آنان را با ناکامی روبه‌رو کرده است.

دستور نخست‌وزیر عراق برای آغاز عملیات در کرکوک
شبکه الحدث مدعی شد که پس از یک جلسه امنیتی به ریاست حیدرالعبادی نخست‌وزیر عراق، نیروهای عراقی عملیات کرکوک را برای بازپس‌گیری چاه‌های نفت که در کنترل نیروهای پیشمرگه است، آغاز کردند. شبکه خبری رودا هم به نقل از تلویزیون عراق گزارش داد که حیدرالعبادی دستور آغاز عملیات برای کنترل نیروهای امنیتی این کشور بر کرکوک و چاه‌های نفتی این منطقه را صادر کرد. طبق دستور وی نیروهای امنیتی عراق وظیفه دارند کنترل و امنیت پایگاه‌های نظامی و تأسیسات متعلق به دولت فدرال را تضمین و تأمین کنند. همچنین شبکه خبری آفاق در این باره گزارش داد که نیروهای عراقی بر فرودگاه کرکوک و برخی مناطق نفتی و پایگاه 1 kتسلط یافته‌اند، اما منابع کردستان می‌گویند که این مناطق هنوز در کنترل نیروهای پیشمرگه است.

اظهارات دوگانه وزیر خارجه آمریکا درباره ایران
«
رکس تیلرسون» در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان با تکرار ادعاهای همیشگی آمریکا علیه فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، گفت: «تلاش ما این است که از صداهای معتدل در ایران حمایت کنیم، از دموکراسی‌خواهی و آزادی‌طلبی آنها حمایت کنیم، به این امید که روزی مردم ایران کنترل حکومت این کشور را بازپس بگیرند و تاریخ غنی این کشور را احیا کرده و عضوی مفید در تجارت و اقتصاد منطقه باشند»! تیلرسون ادامه داد: «این آخر بازی است، اما این بازی‌ طولانی است و ما این را درک می‌کنیم.» این در حالی است که تیلرسون در مصاحبه دیگری با شبکه سی‌بی‌اس گفته بود؛ «آمریکا در زمان مناسب با ایران وارد تعامل می‌شود


عصبانیت روزنامه اصلاح طلب از اینکه چرا دنبال برجام های دیگر با اوباما نرفتیم!
در حالی که این روزها مواضع ضد ایرانی رئیس‌جمهور امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، زنجیره تحریم‌های این کشور علیه کشورمان را تکمیل تر می‌کند و دستکش چدنی امریکا آشکار تر می‌شود، روزنامه اصلاح‌طلب بهار روز گذشته در تیتر نخست خود با عنوان «فرصت طلایی از دست رفته» ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران را به نقض روح برجام متهم کرد، از اینکه دستگاه دیپلماسی با دولت قبل امریکا وارد برجام‌های دیگر نشده است، انتقاد کرد. نویسنده بدون اشاره به آوردن شواهدی برای ادعاهای خود نوشته است: اگر قرار باشد صریح باشیم باید بگوییم که واقعیت هم جز این نیست هم ایالات متحده و هم ایران (!)روح برجام را که به معنای همکاری و گفت‌وگوهای مشترک و بر مبنای حسن نیت است به دفعات نقض کرده‌اند.این روزنامه فرصت طلایی مورد ادعای خود را بین تیر 94 تا بهمن 95 ( روی کار آمدن ترامپ) توصیف کرده و از اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران به درخواست مقام‌های امریکایی وارد گفت‌وگو و همکاری ( بخوانید برجام‌های 2 و 3 و ... ) در موضوعات منطقه‌ای مانند بحران سوریه یا مسائل حقوق بشری با اروپا نشده است، انتقاد کرده است. گویی دستکش مخملین اوباما و کری به خوبی توانسته است این نگاه را بفریبد. در مضحک بودن این ادعا همین بس که سابقه خصومت امریکا با جمهوری اسلامی نه در سال‌های اخیر که به ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی در بهمن 57 برمی گردد که به اشکال مختلف با تحمیل جنگ هشت ساله، نا آرامی‌های اوایل انقلاب در حمایت از گروهک‌ها، تحریم ها، فتنه 88 و موارد متعدد دیگر بر می‌گردد. بنابراین مسئله هسته‌ای تنها یک بهانه است و آنها دنبال از بین بردن مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران یکی پس از دیگری هستند. بنابراین تحلیل سطحی از وقایع اگر از روی ساده لوحی نباشد، بازی در میدانی است که دشمن طراحی کرده است.

ذره بین جدید روی بهره وری نخبگان سرباز

طبق ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی که از خدمات نخبگانی که دوره سربازی خود را در آن مراکز می گذرانند، تاکید شده است مخاطبان این ابلاغیه باید فهرستی از طرح های تحقیقاتی انجام شده توسط این نخبگان طی سال های 1394 تا 1396 را تهیه و ارسال کنند تا بانک اطلاعاتی مربوط به این پروژه ها، تکمیل شود. همچنین دستگاه هایی که پیگیر تداوم حضور سربازان نخبه در آن جا هستند باید فهرست نیازها و دلایل خود را جهت تصمیم گیری ارسال کنند.

طرح جدید دولت برای حمایت از صنایع دریایی

بر اساس درخواست یک عضو کابینه که با موافقت مسئولان ارشد اجرایی، در نوبت ابلاغ رسمی قرار گرفته، مقرر شده منظور حمایت از صنایع داخلی، ورود، ترخیص و ثبت شناورهای مستعمل خارجی اعم از لنج های چوبی، فلزی و دیگر شناورهای مستعمل با عمر بالای 10 سال ممنوع شده و دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور ضمن نظارت بر حسن اجرای این دستور، باید گزارش های دوره ای خود را به مسئولان اجرایی ارائه کند
اعلام زمان احتمالی معرفی دو وزیر باقی مانده

عضو هیأت رئیسه مجلس از معرفی وزرای پیشنهادی علوم و نیرو به مجلس در 30 مهر خبر داد. اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی گفت: وزرای پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و نیرو در اولین جلسه علنی مجلس بعد از سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه به مجلس معرفی می‌شوند. وی افزود: اولین جلسه مجلس پس از سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه 30 مهر برگزار می‌شود و جلسه رأی اعتماد به این وزرا یک هفته بعد از معرفی آنان به مجلس معرفی خواهد شد.
شرط اصلاح‌طلبان برای حمایت از لاریجانی در انتخابات 1400

محمدرضا تابش، نائب رئیس فراکسیون امید در مصاحبه ای گفت: ارتباط تشکیلاتی با دو فراکسیون نداریم و من به شخصه و فردی ارتباطم با همه (اصولگرایان و مستقلین ) خوب است. با توجه به سابقه ای که آقای لاریجانی داشتند و شاید در موقعیتی که شرایط برایش کمتر فراهم بوده ایشان کاندیدای ریاست جمهوری شده؛ بنابراین، ممکن است که در حال حاضر تشخیصش این باشد که موقعیت برای ورودش به عرصه بهتر است. اما تصمیم گیری با خود ایشان است. مرز بندی میان اصلاح طلبان و اصولگرایان وجود دارد و به هر صورت آقای لاریجانی در نحله اصولگرایان معتدل است که شاید بتوان گفت برخی مواضعش با اصلاح طلبان سنخیت دارد. علی لاریجانی چون سمت ها و مسئولیت های مختلفی را در نظام داشتند، در حال حاضر به عنوان یک مدیر تاثیرگذار در حاکمیت مطرح است و از یک عقلانیت، دانش و مدیریت قابل قبولی برخوردار است. هم بیرون از مجلس و هم داخل مجلس ارتباط علی لاریجانی با اصلاح طلبان خوب است اما هنوز این ارتباطاتها به نحوی نبوده که تردید ها و شک ها برطرف شود. وی در پاسخ به این سؤال که به جهت مدیریتی آقای لاریجانی تک رو هستند یا اهل مشورت ؟گفت: مشخصه غالب مدیران ما این است که ژست مشورت و مشاوره را میگیرند اما نهایتا هر کاری که خودشان خواستند را انجام می دهند. وی در پاسخ به اینکه احتمال حمایت اصلاح طلبان از لاریجانی در 1400وجود دارد گفت: در این خصوص باید به تصمیم برسیم. اگر ما کاندیدا داشته باشیم و کاندیدای ما از سد شورای نگهبان بگذرد، دیگر این سؤال نمی تواند سؤال درستی باشد.

اخبار روزانه:
*
قاضی مقیسه گفت: در جلسه مواجهه زنجانی با شمس و فلاح هروی، وی صریحا اعلام کرد پول دارم و یک ریال نمی دهم و این سخن ضبط شده است که حکم اعدام برای وی صادر شده و اجرای حکم به دست مسئولان است.
*صادق زیباکلام در توئیتی در واکنش به اعتراض ایرانیان به ترامپ به خاطر استفاده از نام جعلی برای خلیج فارس نوشت: خلیج فارس اگر زبان می داشت ضمن تقدیر از احساسات ما ایرانی ها می گفت ای کاش یک هزارم این غیرت را برای تمیزی و آلوده نکردنم هم نشان می دادید
.
*
محمد جواد ظریف در حساب توئیتری خود نوشت: ایران به دنبال حذف دیگر بازیگران منطقه‌ای نیست. آن‌ها تنها باید به خاطر اشتباهات و انتخاب‌های اشتباهشان سرزنش شوند.
* هیلاری کلینتون رقیب دونالد ترامپ در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در گفت‌وگو با برنامه «جی‌پی‌سی» شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت: از نظر من صحبت‌های ترامپ در زمینه تأیید نکردن پایبندی ایران به توافق هسته‌ای‌ـ برخلاف توصیه‌هایی که افرادی از دولت خودش و همچنین بسیاری افراد از خارج دولت به او کردندـ این پیام نادرست را می‌رساند که؛ «نحوه گفتار آمریکا خوب نیست
* جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: ما با رهبر و رئیس‌جمهور هر کشوری که ملاقات می‌کردیم، از جمله حسنی مبارک رئیس‌جمهور مصر، ملک‌عبدالله پادشاه عربستان، نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، ما را ترغیب می‌کردند که به ایران حمله کنیم. وی افزود: امروز ما حدود ۱۳۰ بازرس در ایران داریم که هر اتفاقی در تأسیسات هسته‌ای ایران را ثبت می‌کنند.
* یدالله موحد در پاسخ به این پرسش که مهدی جهانگیری همچنان در بازداشت است، یا برای وی وثیقه صادر شده است، اظهار داشت: متهم همچنان در بازداشت به سر می‌برد و وثیقه‌ای صادر نشده است. رئیس کل دادگستری استان کرمان اضافه کرد: پرونده در حال طی مراحل تحقیقات و مستندسازی مدارک است.
* یک منبع امنیتی عراقی از طرح گروه تروریستی تکفیری داعش برای حمله گسترده به سه استان این کشور خبر داد. بنا بر این گزارش، فرماندهان داعش قصد دارند با سوءاستفاده از بحران جدید ناشی از تحرکات جریان تجزیه‌طلب کرد، حملات گسترده‌ای به استان‌های صلاح‌الدین، نینوا و دیالی عراق آغاز کنند.
* اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در واکنش به سخنان رئیس‌جمهور آمریکا در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: تاریخ آمریکا قدمتی کوتاه و غیر قابل مقایسه با تاریخ و تمدن ایران دارد و پیش از اینکه آمریکایی وجود داشته باشد، خلیج‌فارس بوده است.
* روابط عمومی دفتر محمدرضا عارف خبر مربوط به دیدار خصوصی رئیس فراکسیون امید با رئیس دولت اصلاحات درباره انتخابات آینده ریاست‌جمهوری که قرار است سال ۱۴۰۰ برگزار شود را تکذیب کرد.

https://www.shoma-weekly.ir/PNVi4z