گفته می‌شود که...

چه کشور‌هایی به سیل زدگان ایران کمک کردند؟/گاف عجیب ترامپ در تسلیت به مردم سریلانکا/دولت سریلانکا شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کرد/نرخ اجاره در پلدختر «چند برابر» افزایش یافت/محدودیت صدور روادید برای اتباع ایران در کویت/عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران: سیل اخیر تقصیر دولت قبل بود! و ...

سردار سلامی فرمانده کل سپاه شد

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، فرمانده معظم کل قوا در حکمی با سپاس از خدمات ارزشمند و ماندگار سردار سرلشکر جعفری در فرماندهی سپاه، سردار سلامی را با اعطای درجه سرلشکری به فرماندهی کل سپاه منصوب کردند. متن حکم فرمانده معظم کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی
نظر به ابراز ضرورت جابجایی در فرماندهی سپاه از سوی سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری و با سپاس از یک دهه خدمت باارزش و پرحجم و ماندگار معزی‌الیه، با توجه به شایستگی‌ها و تجارب ارزنده جناب‌عالی در مدیریت‌های کلان و مسئولیت‌های گوناگون نهاد انقلابی و جهادی و مردمی سپاه، شما را با اعطای درجه سرلشکری به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب می‌کنم. انتظار دارد ارتقای توانمندی‌های همه‌جانبه و آمادگی در همه بخش‌ها و نیز تقویت گوهر درونی سپاه، یعنی تقوا و بصیرت و همچنین گسترش مدیریت‌های برخوردار از بنیه‌ معنوی و توانایی‌های کارشناسی و اعتلای فرهنگی که در مدیریت سردار جعفری بدان پرداخته شده است، با ابتکارات جناب‌عالی افزایش یابد و سپاه در حرکت خود به سوی تکامل، گام‌های بلند بردارد. توفیقات شما و همکاران‌تان را از خداوند متعال مسئلت می‌کنم.
سیدعلی خامنه‌ای/ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸

عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران: سیل اخیر تقصیر دولت قبل بود!

شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته که: «سیل اخیر حاصل پروژه‌های بی کیفیت دولت قبل بود... به یاد داریم که هیئت دولت در استان‌ها تشکیل جلسه می‌داد و رئیس دولت اعلام می‌کرد تعداد زیادی طرح با یک صلوات به تصویب رسید. با نحوه تصویب پروژه‌ها و طرح‌ها، طبیعی است که بدون مطالعات فنی و کارشناسی و اقتصادی انجام گرفته باشد».روشن است که سیل بلای طبیعی است، گرچه می‌شد با برخی تدابیر از شدت خسارت‌ها کاست. اما شش سال از عمر دولت روحانی می‌گذرد، اگر همه بی تدبیری‌هایی که باعث افزایش خسارت سیل شد، به دلیل عملکرد دولت قبل از روحانی باشد هم، باز جای این سؤال وجود دارد که در این شش سال دولت روحانی دقیقاً چه می‌کرده است که نتوانسته بی تدبیری‌های دولت قبل را جبران کند؟!همچنین وی در پیشنهادی عجیب و قابل تأمل از مجلس خواسته است بودجه‌های فرهنگی کشور را به سیل‌زدگان اختصاص دهد در صورتی که طبیعی است برای این امر بودجه‌های عمرانی کشور در نظر گرفته خواهد شد.
چه کشور‌هایی به سیل زدگان ایران کمک کردند؟

اولین کمک‌های خارجی به استان‌های سیل‌زده از عراق رسید. پاپ فرانسیس ۱۰۰ هزار یورو به سیل‌زدگان اهدا کرد. عربستان اعلام کرد وزن کمک‌های این کشور به سیل‌زدگان ایران ۹۵ تُن شده است. سه فروند هواپیمای نظامی هم کمک‌های عمان را به ایران رساندند. اهالی جمهوری آذربایجان، اما کمک‌های خود را به صورت زمینی برای سیل‌زدگان ارسال کردند. ولی در بین همسایگان، پاکستانی‌ها شاید از منظر خاصی، استثنا بودند. آن‌ها در مساجد آستین بالا زدند و برای سیل‌زدگان ایرانی کمک جمع کردند. نماینده نیرو‌های مسلح خبر داد پاکستان دو فروند هواپیما را برای رساندن کمک‌های خود مهیا کرده است. کویت هم دو محموله از کمک‌های خود را برای سیل‌زدگان ارسال کرد روسیه که ۴ کامیون کمک فرستاد. فرانسه هم کمک‌های خود را به صورت هوایی فرستاد. همچنین آلمان کمک‌های خود را برای سیل‌زدگان فرستاد. ولایتی هم گفت: کمک‌های ایتالیایی‌ها به فاصله یک روز به ایران رسیده است. همچنین چین گفت: برای کمک به سیل‌زدگان ایران آماده است.

آیا حذف صفر تورم را کاهش می‌دهد؟


حذف صفر از پول ملی مشکل تورم را حل نخواهد کرد و از سویی هزینه‌های زیادی دست دولت خواهد گذاشت. ابتدا باید سیاست پولی و ارزی و مالی را اصلاح کنیم به این معنا که یک تغییر بنیادین در ساختار اقتصادی دولت باید صورت بگیرد. تا زمانی که این مشکل حل نشود و دولت بانک ملی و بانک مرکزی را در اختیار دارد با افزایش پایه پولی، مدام نقدینگی اضافه می‌شود و به جای اینکه این نقدینگی به سمت ایجاد فضای تولیدی، ایجاد زیرساخت ها، بهبود ساختار‌ها و کمک به بخش واقعی اقتصاد هدایت شود در بخش رانتی انباشته می‌شود و نتیجه آن این است که با رشد اقتصادی منفی مواجه می‌شویم. وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی و بدون آماده سازی زیرساخت‌ها اگر صفر‌ها را از پول ملی حذف کنیم پس از مدتی دوباره این صفر‌ها برخواهند گشت

جاه‌طلبانی که سر از بی‌بی‌سی درآوردند!

حمیدرضا آصفی که دوره‌ای در دولت محمد خاتمی سخنگوی وزارت خارجه بود، در مورد تعدادی از خبرنگاران رسانه‌های معاند که در دوران اصلاحات در رسانه‌های داخلی مشغول به کار بودند، می‌گوید که «بعضی از این افراد اتفاقاً خیلی ضدامریکایی تند بودند.» آصفی در بخشی از گفت‌وگوی خود با برنامه دستخط در مورد جلسات خبری‌اش با نمایندگان رسانه‌ها صحبت می‌کند، زمانی که خبرنگاران بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان هم در ایران حضور داشتند. او می‌گوید: «در جلسات ما off the record فقط برای خبرنگاران داخلی بود و برای خبرنگاران خارجی نبود، ولی در جلسات هفتگی‌مان که مطبوعاتی بود، داخلی و خارجی همه بودند.» سپس مجری در مورد همان خبرنگاران داخلی می‌پرسد که حالا خود خارجی شده‌اند و جذب بی‌بی‌سی فارسی؛ آصفی آن‌ها را آنقدر متعدد می‌داند که پس از نام بردن تعدادی می‌گوید: «تا فردا می‌توانم برای شما بشمارم.» مجری می‌پرسد: «ممکن بود که (غربی‌ها) از همان موقع عاملِ آن‌ها بوده باشند؟» و آصفی این احتمال را رد می‌کند: «تصور نمی‌کنم، بعضی وقت‌ها جاه‌طلبی باعث می‌شود، راحت می‌شود گفت: آن‌ها عاملِ آن‌ها بودند ولی بعضی از این افراد بدون اینکه بخواهم نام ببرم اتفاقاً خیلی ضدامریکایی تند بودند و در جلسات کلی با ما محاجه می‌کردند، نه به نظرم بعضی وقت‌ها جاه‌طلبی است، بعضی وقت‌ها آدم‌ها فکر می‌کنند اینجا امکانات کم است و باید بیرون برود بهتر است، بعضی وقت‌ها کمبود تحلیل و آن چیزی که مقام معظم رهبری به درستی می‌گویند کمبود بصیرت است و بی‌بصیرتی است و آدم دچار می‌شود، باید دعا کنیم که خدا دستِ ما را همیشه بگیرد.»نکته، اما آن است که همان خبرنگارانی که به دلیل داخلی بودن مورد اعتماد قرار می‌گرفتند و در جلسات off the record حضور داشتند و اطلاعات خصوصی‌تر در اختیارشان قرار می‌گرفت، بعد‌ها با پیوستن به رسانه‌ای همچون بی‌بی‌سی فارسی می‌توانستند این اطلاعات را در اختیار مافوق‌های جدید خود قرار دهند.
ضرر هر روز تعطیلی به اقتصاد کشور چند تومان است؟

میزان تعطیلات در ایران همیشه یکی از مسایل بحث برانگیز بوده است. بسیاری تعداد روز‌های تعطیل ایران را با کشور‌های دیگر مقایسه می‌کنند و معتقد هستند در ایران روز‌های تعطیل بیش از حد معمول است و تاثیراتی منفی بر اقتصاد کشور خواهد داشت. سال ۸۹ خبرآنلاین محاسبه کرده بود که هزینه هر روز تعطیل برای اقتصاد ملی ۱۲۶۲ میلیارد تومان بود؛ عددی که احتمالا برای ۹۸ به بالای ۵۰۰۰ میلیارد تومان رسیده باشد. علی پاکزاد، سردبیر روزنامه‌ی عصر اقتصاد گفت: رقم تولید ناخالص ملی نشان می‌دهد که در طول سال چه میزان فعالیت اقتصادی و ارزش افزوده در اقتصاد کشور ایجاد شده است. ۸ سال پیش ابتدا تعداد روز‌های تعطیل و سپس روز‌های کاری را محاسبه کردم. در ادامه هم تولید ناخالص سال قبل را بر تعداد روز‌های کاری تقسیم کردم و معلوم شد ۱۲۶۶ میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضرر وارد می‌شود.

گاف عجیب ترامپ در تسلیت به مردم سریلانکا
دونالد ترامپ در یادداشت توئیتری صبح یکشنبه به وقت محلی نوشت: از طرف مردم آمریکا به مردم سریلانکا در این حمله تروریستی وحشتناک به کلیسا‌ها و هتل‌ها که حداقل
۱۳۸ میلیون (؟!) کشته و بیش از ۶۰۰ نفر مجروح وخیم داشته است، صمیمانه تسلیت می‌گویم. ما برای کمک آماده ایم. او بلافاصله در توئیتی دیگر روز عید پاک را تبریک گفت و نوشت: تاکنون این قدر خوشحال نبوده ام، به خاطر اینکه کشور شما به خوبی کار می‌کند با اقتصادی که زبانزد جهان است و شاید قویتر از هر زمانی پیش از این. روز خوبی داشته باشید. رئیس جمهوری آمریکا که به سرعت با واکنش رسانه‌ها نسبت به توئیت مربوط به سریلانکا و اعلام عدد بسیار عجیب کشته شدگان این حمله تروریستی روبرو شد، یادداشت پیشین خود را حذف کرد و پیام جدیدی نوشت که در آن تعداد کشته شده‌ها برجسته شده است. ترامپ توئیت خودرا اینگونه اصلاح کرد: ۱۳۸ نفر در سریلانکا کشته با بیش از ۶۰۰ نفر مجروح وخیم در حمله تروریستی به کلیسا‌ها و هتل ها. آمریکا صمیمانه‌ترین تسلیت‌ها را به مردم بزرگ سریلانکا ابلاغ می‌کند. ما برای کمک آماده ایم. در حمله تروریستی روز یکشنبه به سه کلیسا و دو هتل در سریلانکا دست کم ۲۰۷ نفر کشته شده اند و آخرین اخبار از مجروحیت تعداد ۴۰۰ نفر حکایت دارد.

قیمت ۴۰۰ هزار تومانی گوجه سبز منطقی نیست

در چند وقت اخیر قیمت بسیاری از کالا‌ها به یک موضوع قابل توجه در فضای مجازی بدل شده و در جدیدترین بحث قیمتی فضای مجازی قیمت ۴۰۰ هزار تومانی گوجه سبز مطرح شده است ضمن آنکه پیگیری‌ها نشان از آن دارد که در برخی از نقاط شمالی تهران گوجه سبز نوبرانه به قیمت کیلویی ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه می‌شود. حال در این شرایط اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - به ایسنا گفت: تا زمانی که قیمت گوجه سبز به نرخ منطقی و اقتصادی نرسد جایی در لیست قیمت مورد تأیید اتحادیه و عرضه در واحد‌های صنفی مجاز نخواهد داشت. وی ادامه داد: در حال حاضر برای گوجه سبز نوبرانه قیمت‌هایی نجومی در محدوده قیمتی ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان اعلام می‌شود که این نرخ‌ها هیچ جایگاهی در میان واحد‌های صنفی مجاز ندارد و هر ساله در زمان عرضه نوبرانه اعلام قیمت‌های نجومی رخ می‌دهد.

دولت سریلانکا شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کرد

دولت سریلانکا تصمیم گرفت تا شبکه‌های اجتماعی ازجمله فیس‌بوک را در این کشور به‌طور موقت فیلتر کند. این تصمیم به دنبال وقوع ۷ انفجار تروریستی در پایتخت این کشور گرفته شد تا مانع از انتشار اخبار غیررسمی و اختلال رسانه‌ای شود. به دنبال ۷ انفجار تروریستی در این کشور در روز عید پاک، ۴ هتل و ۳ کلیسا موردحمله قرارگرفته که تاکنون ۱۸۵ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شده‌اند.
نرخ اجاره در پلدختر «چند برابر» افزایش یافت

ایلنا گزارشی میدانی از پلدختر منتشر کرده که در آن به اتفاقات عجیبی در این شهر اشاره می‌کند. از جمله تلاش عده‌ای سودجو برای افزایش اجاره بها در این شهر برای سیل زدگان! در گزارش ایلنا می‌خوانیم: درد‌های زن‌ها در کوی سازمانی‌ها تمامی ندارد؛ «اکرم مرادی» یکی دیگر از سیل‌زدگان این منطقه می‌گوید: پدر و مادر پیر و ناتوانی دارم. شرایط مالی بسیار ضعیفی دارند و مستأجر هستند. سیل تمام زندگی‌شان را نابود کرد و آن مختصر اثاثی که برایشان مانده حتی به درد سمساری‌ها هم نمی‌خورد. دنبال خانه‌ای برای اجاره هستند و با توجه به شرایط اقتصادی الان حتی نمی‌توانند اتاقی را اجاره کنند. به جز یارانه و کمک‌های کمیته امداد، هیچ منبع درآمدی ندارند. در شهرستان پلدختر بعد از سیل، تورم چندبرابر شده؛ از خانه‌های استیجاری گرفته تا اقلام غذایی و. بنگاهی‌ها، اجاره‌خانه‌های باقیمانده را چند برابر کرده‌اند؛ اگر از این منطقه سیل زده بخواهیم برویم به شرق شهرستان، باید چند برابر گذشته، اجاره خانه بپردازیم؛ پدر و مادر پیر و بازنشسته من از کجا بیاورند اجاره‌های نجومی بپردازند؟! امیدواریم مسئولان نظارت بیشتری به اسکان مردم به خصوص کم‌درآمد‌ها داشته باشند.افشار پیری، رئیس شورای شهر پلدختر است؛ در مورد مشکلات این شهر بعد از سیل ویرانگرِ فروردین و در پاسخ به درد دل‌های این مردم می‌گوید: اساسی‌ترین مشکل فعلی شهرستان پلدختر بعد از سیل ویرانگر دوازدهم فروردین ماه، بازسازی فوری سه کیلومتر دیوار ساحلی است که بر اثر این سیل تخریب شده و آب وارد ضلع غربی این شهرستان شده و امیدواریم با همت مسئولان این مشکل هرچه سریعتر حل شود چراکه در بارندگی‌های بعدی بسیار مشکل‌ساز خواهد بود.

رئیس هیات مدیره تراکتورسازی: شرمنده مسعود شجاعی هستم

عباس الیاسی، رئیس هیات مدیره باشگاه تراکتورسازی با اشاره به ماجرای سیلی خوردن مسعود شجاعی از یکی از تماشاگران تراکتورسازی گفت: هوادار هر تیمی با آن تیم زندگی می‌کند. من شرمنده هواداران شدم. آقای زنوزی هم ماجرای یکی از تماشاگران ما را گفته است که برای اینکه در زمستان به هواداران بگوید به ورزشگاه بیایند، در آن هوای سرد برهنه شد. مطمئناً چنین عاشقی نمی‌آید آبروی شهر و تیمش را ببرد؛ آن هم به کاپیتان تیمش؛ آن هم مسعود شجاعی که اسطوره اخلاق است. اشکان دژاگه و احسان حاج صفی هم همینطور. بچه‌های ما واقعاً نمونه هستند.
محدودیت صدور روادید برای اتباع ایران در کویت

برخی منابع کویتی از اعمال محدودیت این کشور در صدور روادید برای اتباع چند کشور از جمله ایران خبر دادند. به گزارش فارس، روزنامه کویتی «الأنباء» نوشت که دستوراتی به اداره اقامت استان‌های کویت درباره عدم صدور مجوز سفر برای اتباع چند کشور اعم از عراق، سوریه، یمن، ایران و پاکستان، صادر کرده است.

دولت کویت در این ابلاغیه خود به اداره اقامت استان‌ها از آنها خواسته است که صدور روادید برای اتباع چند کشور مذکور تنها پس از ارسال درخواست‌ها به دفتر «خالد الجراح» معاون نخست‌وزیر و وزیر کشور کویت و کسب موافقت وی، صورت خواهد گرفت و در صورت عدم موافقت الجراح با تقاضای صدور روادید افراد مخالفت خواهد شد.

دعای کمیل در « در کنار قبرستان بقیع » برگزار نمی‌شود

رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام اینکه اعزام زائران ایرانی به حج واجب از ۱۷ تیر آغاز می‌شود، گفتعملیات انتقال حجاج تا ۱۴ مرداد ادامه دارد و بازگشت زائران نیز از ۲۴ مرداد تا ۱۳ شهریورماه انجام می‌شود، هرچند امکان تغییر در این تاریخ‌ها وجود دارد. علی‌رضا رشیدیان افزود: عربستان با برگزاری مراسم دعای کمیل در کنار قبرستان بقیع و مسجد نبوی در شهر مدینه موافقت نکرد، اما با برگزاری سایر مراسم‌ها در هتل‌ها و چادرهای زائران ایران (از جمله برائت از مشرکان) اعلام موافقت شده است

اخبار روزانه:

* ‌محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، درباره نامه نمایندگان به رئیس‌جمهور و معاون اول وی در خصوص عزل ‌پوری‌حسینی از ریاست سازمان خصوصی‌سازی گفت: «این موضوع مطرح شده و ما آن را بررسی می‌کنیم. چندی پیش ده‌ها تن از نمایندگان مجلس در نامه‌ای شدیداللحن خطاب به رئیس‌جمهور و معاون اول وی، خواستار برکناری پوری‌حسینی از ریاست سازمان خصوصی‌سازی شدند و نوشتند با وجود تشکیل پرونده کیفری و ممنوع‌الخروج شدن وی، علت ممانعت جناب‌عالی و آقای جهانگیری از عزل ایشان چیست؟»

* علی فرخی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در مورد انتصاب برخی افراد زاویه‌دار با انقلاب اسلامی به‌ عنوان استاد دانشگاه گفت: برخی افراد در فتنه ۸۸ نقشی اساسی در حمایت از سران فتنه و اغتشاشات خیابانی داشتند که نباید از آنان برای اعضای هیئت‌علمی دانشگاه استفاده کرد. وی افزود: با روی کار آمدن دولت‌های یازدهم و دوازدهم، فضا برای برخی جریان‌های مدعی اصلاح‌طلبی در دانشگاه‌ها فراهم شد که بیشتر روی مسائل سیاسی و منافع حزبی خود در دانشگاه‌ها مانور می‌دهند.

* یک منبع آگاه بانکی درباره موضوع قطع ارتباط بانک «کونلون چین» با ایران اظهار داشت: این موضوع دقیقاً مشابه همان اتفاقی است که در آبان ‌ماه سال ۹۷ رخ داد و ارتباطی با موضوع FATF یا هیچ پرونده دیگری ندارد. وی ادامه داد: همان طور که شش ماه پیش هم مطرح شد، بانک کونلون چین پس از تمدید معافیت‌های تحریمی نفتی، ارتباط خود را دوباره برقرار خواهد کرد؛ بنابراین همان رویه شش ماه گذشته تکرار می‌شود و مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت.

* عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی انتقالی سودان گفت که عمر البشیر رئیس‌جمهور برکنارشده این کشور در زندان به سر می‌برد. وی افزود: اگر گروه‌های سیاسی پیشنهادی برای تشکیل دولت انتقالی بدهند و بر آن توافق کنند، ما قدرت را تحویل خواهیم داد.

* مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم 12 ماه منتهی به فروردین ماه ١٣٩٨ به 30/6 درصد رسیده که در مقایسه با همین آمار در ماه قبل (26/9 درصد) 3/7 واحد درصد افزایش یافته است.

https://www.shoma-weekly.ir/mV2gvY