گفته می‌شود که...

چند نفر به اندازه کل یارانه نقدی دو سال سود برده‌اند/ورود اوباما به کارزارهای انتخاباتی!/درخواست مجدد ترامپ برای افزایش تولید نفت عربستان/مالک یک باشگاه منحل شده ۲ میلیون یورو ارز گرفت!/افشاگری مهاجم تیم‌ملی از رفتار ناجوانمردانه رونالدو/استعفای دستیار ویژه رئیس‌جمهور و ...

مصادره رئیس‌جمهور به نفع یک حزب کوچک!
علی شکوری‌راد، دبیر کل حزب اتحاد ملت گفته است: «بنده یکی از کنشگران و فعالان سیاسی در سال 92 بودم و شاید سهم اندکی در حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی داشتم. اما در اینجا اقرار می‌کنم زمانی که ما از آقای روحانی حمایت کردیم، بنده اطلاع نداشتم ایشان عضو حزب اعتدال و توسعه است.» وی در ادامه اظهاراتش با حمله به حزب اعتدال و توسعه که دبیر کلی آن را «محمدباقر نوبخت» بر عهده دارد، گفته است: «من در آن زمان حزب اعتدال و توسعه را نمی‌شناختم که چه کسانی هستند. بعد از برگزاری انتخابات و اینکه آقای روحانی رئیس‌جمهور شد، مشاهده کردیم که یک حزب به ایشان وصل است. بعد هم آن حزب خود را پیروز انتخابات تلقی کرد و انتخابات به نفع آن حزب مصادره شد.»!
بعضی‌ها مراقب خودشان هستند
!
اکبر ترکان، مشاور پرحاشیه رئیس‌جمهور با انتقاد از عملکرد دولت گفت: در وزارتخانه‌های مهمی که منتظر بودیم سرمایه‌های بزرگ و مهم نفت و گاز به کشور وارد شود، این اتفاق رخ نداد. وی افزود: بعضی وزرای کابینه شجاعت کافی برای ورود به مسائل جدی را ندارند. برخی وزرا بیشتر مراقب خودشان هستند تا انقلاب، در واقع آنها بیشتر سعی دارند به خودشان صدمه‌ای وارد نشود. ترکان در ادامه گفت: امیدواریم تغییری در کابینه رخ بدهد و وزرای کارآمد جایگزین شوند؛ چرا که اگر دولت داوطلبانه نسبت به اصلاحات لازم در کابینه عمل نکرده و با چالش‌ها مقابله نکند، بحث استعفا و بی‌کفایتی جلو می‌آید.

استعفای دستیار ویژه رئیس‌جمهور
محسن جلال‌پور، رئیس سابق اتاق بازرگانی در توئیتی نوشت: امروز به واسطه یکی از دوستان دولت باخبر شدم دکتر مسعود نیلی(دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقتصادی و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی) بیش از 10 ماه است که استعفا کرده و از ابتدای امسال در هیچ نشست دولتی شرکت نکرده است. در چند هفته گذشته، بارها می‌خواستم نظرشان را درباره سیاست‌گذاری‌های ارزی بدانم. امروز بدون آنکه با ایشان تماس بگیرم، پاسخم را یافتم. خبر استعفای مسعود نیلی هنوز از سوی دولت تأیید یا تکذیب نشده است.

جان بولتون فریب خورده است
نشریه «امریکن کانزروتیو» در تحلیلی درباره اقدامات دولت ایالات متحده آمریکا و همراهی برخی مقامات این کشور از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا با نیروهای ضد انقلاب، از جمله «منافقین» به منظور ایجاد بلوا و برهم زدن آرامش در ایران و در نهایت سرنگونی نظام نوشت: «اگر جان بولتون واقعاً بر این باور است که می‌تواند با ضربه‌ای نظام ایران را سرنگون کند، بیشتر از آنچه می‌پنداشتیم، فریب خورده است.» این نشریه به صراحت نوشت: «اگر این افراد می‌پندارند که دولت ایران در آستانه سرنگونی است، این مسئله امری نامحتمل است. در مجموع، تغییر نظام همیشه بسیار مشکل و پرهزینه‌تر از آن است که طرفدارانش انتظار دارند و همواره پیامدهای منفی برای آمریکا داشته است.» در بخش دیگری از تحلیل این رسانه آمریکایی آمده است: «ایران یکی از کشورهای با ثبات نسبی در منطقه است؛ بنابراین دیوانگی است که بخواهیم آشفتگی و اخلال بیشتری را در این کشور ایجاد کنیم. تلاش برای سرنگون کردن این نظام در کشوری با بیش از 80 میلیون جمعیت پیامد‌های عظیم و پیش‌بینی نشده را برای مردم این کشور و بسیاری از همسایگان ایران دارد

درخواست تکرار تجربه شکست‌خورده!
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی به قلم یکی از دیپلمات‌های ارشد دولت اصلاحات نوشت: «مسئله حفظ و حراست از برجام، باید در صدر اولویت‌های دستگاه سیاست خارجی قرار بگیرد و نباید اجازه داد اقدامات تحریک‌آمیز و ایذایی کشورهایی، مانند آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی ما را از تمرکز بر نگهداری این نقطه استراتژیک منحرف کند. استقامت و مداومت جمهوری اسلامی ایران در برجام، زمینه‌ساز اعتماد بیشتر جهان به رفتار باثبات، منطقی و قابل پیش‌بینی ایران خواهد شد. ایران برای عبور از این شرایط ویژه و حاد، نیازمند ایجاد آرامش در منطقه است. در این راستا، یکی دیگر از اولویت‌ها در وضعیت ویژه کنونی باید گفت‌وگو با همسایگان و شاید تجدیدنظر در برخی رفتارهای منطقه‌ای باشد.»!

چند نفر به اندازه کل یارانه نقدی دو سال سود برده‌اند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سامانه نیما در چارچوب نظام ارزی کشور ناقص اجرا شده و موجب ایجاد رانت برای برخی شده است، گفت: چند نفر به دلیل نقص سامانه نیما در چند ماه گذشته به میزان کل یارانه نقدی دو سال کشور سود برده‌اند. رحیم زارع گفت: ایجاد سامانه ارزی نیما بدون پشتوانه کارشناسی و بر اساس تصمیم یک شبه است و شفافیتی در آن وجود ندارد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اکنون قیمت ارز را 10 درصد ارز موجود بازار آزاد تعیین می‌کند، نه 90 درصدی که در اختیار دولت است. وی افزود: از ابتدای انقلاب اسلامی و دوران تحریم‌ها تجارب ارزی بسیار خوبی داریم؛ اما این تجارب مستندسازی نشده است و بانک مرکزی همچنان آزمون و خطا می‌کند.

دولت هزینه‌های خود را کاهش دهد
علی تاجرنیا از چهره‌های اصلاح‌طلب درباره اظهارات اخیر محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در زمینه اینکه مردم پول‌ها و طلاهای خود را به بازار وارد کنند تا از وضعیت فعلی فاصله بگیریم، با تأکید بر اینکه پیش از این اظهارات دولت باید تصمیم بگیرد در کاهش هزینه‌های خودش اقداماتی انجام دهد، گفت: در حال حاضر مردم در گفتارهای خود مدام بر تغییر تأکید دارند و مقصر بخشی از این گفتار، وزرا و افرادی هستند که به آن دامن زدند. دولت و دولتی‌ها باید رفتارهای خود را اصلاح کرده و بعد مردم را به کاری دعوت کنند. آقای نوبخت و دیگر مسئولان به جای اینکه از مردم بخواهند کاری کنند، از خودشان و خانواده‌شان و از هیئت دولت بخواهند پیش‌قدم این اقدامات شوند.

رودربایستی در ترمیم کابینه؟

۱۸۵ نماینده مجلس هفته گذشته به رئیس جمهور نامه نوشتند و خواستار ترمیم کابینه شدند. ۱۸۵ نماینده یعنی اکثریت، یعنی همین افراد اگر واقعاً اعتقاد به ترمیم کابینه داشته باشند، می‌توانند وزرای مورد انتقاد را برکنار کنند و برای تغییر برخی معاونان به رئیس جمهور تذکر بدهند و با ابزار نظارتی خود، تا حد زیادی ترمیم کابینه را انجام دهند. اما ترجیح داده‌اند به نوشتن نامه به حسن روحانی بسنده کنند. یعنی نمی‌خواهند هزینه استیضاح و برکناری وزرا را متحمل شوند. این ۱۸۵ نفر اکثریت مجلسی هستند که چندی پیش به استیضاح و برکناری سه وزیر دولت روحانی پاسخ منفی و اجازه دادند همچنان آن وزرا به کار خود ادامه دهند. امضا فروشی‌ها و رانت‌ها و وعده وعید‌ها پای ثابت شبهات پیرامون طرح سؤال یا استیضاح وزراست. مجلس نشان داده به دلیل پاره‌ای ملاحظات جناحی یا منطقه‌ای یا حتی شخصی علاقه ندارد از قدرت خود برای برکناری وزرا و زمینه‌سازی برای ترمیم کابینه استفاده کند.این فقط مجلس نیست که در ترمیم کابینه ملاحظاتی غیر از منافع ملی را لحاظ می‌کند. شخص رئیس جمهور هم که از اختیار کامل برای عزل وزرا و معاونان خود و زمینه‌سازی برای ترمیم کابینه برخوردار است، ترجیح می‌دهد فعلاً به این موضوع ورود نکند و به جای آن دلخوری‌هایش از برخی وزرا کم‌کم عمومی شود. آیا رئیس جمهور هم همچون مجلس نمی‌خواهد هزینه عزل اعضای عالی‌رتبه دولتش و ترمیم کابینه را بدهد؟ روحانی وقتی از وزیری ناراضی است، به جای لایک به توئیت وزیر دیگر علیه او، آیا شایسته‌تر نیست از اختیارات قانونی خود بهره ببرد؟!مجلس و ریاست جمهوری باید توجه داشته باشند که برکناری وزرا یا معاونین رئیس جمهور، گرچه از اختیارات آنان است، ولی وقتی دلیل آن عملکرد نامناسب وزرا است، این برکناری صرفاً اختیار نیست و وظیفه آنان نیز هست و اگر در انجام وظیفه خود کوتاهی کنند، سوگندی را که خورده‌اند، زیر پا گذاشته‌اند.

همراهی با دشمن در سایه سکوت مسئولان!
پیش از این برخی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران داخلی به بهانه حمایت از نظام یا رساندن صدای خود به جهان با شبکه بی‌بی‌سی فارسی، رسانه رسمی دولت انگلستان تماس ویدئویی برقرار می‌کردند که متأسفانه این رویه و سکوت مسئولان موجب شد نوید جمشیدی، روزنامه‌نگار مقیم تهران، با این شبکه انگلیسی و البته سلطنت‌طلب «من و تو» مصاحبه ویدئویی انجام داده و با ارائه تصویری امنیتی از فضای حاکم بر کشور، مردم ایران را ناامید جلوه دهد. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا باید یک روزنامه‌نگار که در داخل کشور تریبون دارد، با شبکه‌های معاند گفت‌وگو کرده و ناامیدی و یأس را القا کند!
اذعان حجاریان به کنترل فراکسیون امید از بیرون

اخیراً سخنانی از سعید حجاریان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب منتشر شده که به دلایلی جالب توجه است. او با اشاره تلویحی به انتقاداتی که از فراکسیون امید، فراکسیون مخصوص نماینده اصلاح‌طلب مجلس می‌شود، اذعان می‌کند که برای کنترل روی نمایندگانی که اصلاح‌طلبان به مجلس فرستاده‌اند، باید پارلمان در سایه تشکیل می‌دادیم. او می‌گوید: «خود من گفتم یک پارلمان سایه بسازیم؛ یعنی چه؟ یعنی اعضایی که رفتند داخل فراکسیون امید، اولاً آن‌ها را کنترل کنیم؛ ثانیاً به این‌ها برنامه بدهیم که کجا، چه کاری انجام دهند، اما اصلاح‌طلب‌ها (چنین کاری) نکردند. من نمی‌توانستم به‌تن‌هایی کاری انجام بدهم. البته خودم به‌تن‌هایی با بعضی از آن‌ها مرتبط هستم، گاهی حرف‌هایی می‌زنند، اما تکروی می‌کنند. بنا بود که چه برای شوراها، چه برای مجلس و چه برای دولت، سایه بسازیم».حجاریان در حالی از تصمیم اصلاح‌طلبان به منظور ساخت سایه برای شورا و مجلس و دولت می‌گوید که اصلاح‌طلبان بار‌ها نهاد‌های دیگر را متهم به ساخت سایه برای دولت کردند! تصمیمی اصلاح‌طلبانه که البته حجاریان ناراحت است که چرا اجرایی نشده است! روزنامه شرق می‌نویسد: «بحث دولت سایه از آن موضوعاتی بود که اگرچه اصولگرایان و به طور ویژه سعید جلیلی مطرح کردند، اما مورد توجه اصلاح‌طلبان هم قرار گرفت. عباس عبدی، محسن میردامادی و البته شخص حجاریان از تشکیل دولت سایه حمایت کردند. این موضوع، اما شکل عملی به خود نگرفت. حالا سعید حجاریان معتقد است که شاید اگر برای همه ارکان انتخاباتی، «سایه» در نظر گرفته می‌شد، شاهد وضعیت کنونی نبودیم.» در بخشی دیگر از این مصاحبه، او در مورد شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس می‌گوید که «اگر شورای نگهبان می‌خواهد همین‌طوری عمل کند (اشاره به مسئله ردصلاحیت‌ها) اصلاً شرکت نمی‌کنیم». روزنامه شرق در مورد این بخش از سخنان او با تردید می‌نویسد: «این نوعی پیش‌شرط از سوی سعید حجاریان برای شرکت در انتخابات بعدی به شمار می‌رود؛ پیش‌شرط‌هایی که البته معلوم نیست همراهی جریان اصلاح‌طلب را هم به دنبال داشته باشد یا خیر.»
شبیه منتقدان دولت!
محمود سریع‌القلم، مشاور روحانی در زمان ریاست وی بر مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری و از مهم‌ترین حامیان برجام در فضای دانشگاهی و رسانه‌ای در اظهارات جدید در جملاتی شبیه آنچه منتقدان اعتماد به آمریکا می‌گفتند، اظهار داشته است: «اگر کسی آمریکا را بشناسد، می‌داند که در سیاست‌‌گذاری‌های دولت و حاکمیت آمریکا نسبت به ایران و منطقه خاورمیانه، جایگاه یهودیان آمریکا بسیار تعیین‌کننده است و موضع آنها در بیست سال اخیر ثابت بوده است.» وی افزوده است: «همزمان با مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی، فضایی در کشور ایجاد شد که می‌گفت اگر برجام شکل بگیرد، تحریم‌ها برداشته می‌شود، سرمایه‌گذاری خارجی فوراً شروع می‌شود و همه مشکلات حل خواهد شد. این تصور از برجام از ابتدا اشتباه بود... عمده گشایشی که در برجام قرار بود تحقق پذیرد، متوجه آمریکا است و اگر آمریکا از آن خارج باشد، بقیه اعضا نقش بنیادی ندارند

ورود اوباما به کارزارهای انتخاباتی!
رئیس‌جمهور سابق آمریکا که میراث خود در کاخ سفید را از دست رفته می‌بیند، درصدد است در انتخابات کنگره دموکرات‌ها را به پیروزی برساند. در این راستا و در حالی که در انتخابات ۱۵ آبان (۶ نوامبر) میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا برای همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۴ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنای این کشور رأی‌گیری می‌شود، حزبی که بتواند در انتخابات پیش رو ۲۳۵ کرسی را کسب کند، حائز اکثریت مجلس نمایندگان و عهده‌دار سمت ریاست مجلس خواهد شد. از همین رو، اوباما برای آماده‌سازی مقدمات پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ وارد عمل شده تا هم‌حزبی‌های خود را در انتخابات ماه نوامبر به پیروزی برساند. گفتنی است، در حال حاضر در مجلس نمایندگان آمریکا، جمهوری‌خواهان با ۲۳۵ کرسی از مجموع ۴۳۵ کرسی این مجلس اکثریت را در اختیار دارند و ۱۹۳ کرسی از آن دموکرات‌ها است.

نسخه‌پیچی برای مذاکره با آمریکا!
«
علی خرم» از چهره‌های اصلاح‌طلب در مطلبی با عنوان «وضعیت خطیر» در روزنامه «شرق» با اشاره به مذاکره مستقیم ایران و آمریکا با موضوع تحریم‌ها نوشت: در روابط بین‌الملل چهار اصل رعایت و پیروی می‌شود؛ اصل اول، مذاکره درباره همه چیز در روابط دو یا چندجانبه مفید و توصیه مؤکد است. اصل دوم، در جهان پیچیده حاضر همه باید با هم روابط دیپلماتیک داشته باشند. اصل سوم، دوستی و دشمنی کشورها با یکدیگر ابدی و جاودانی نیست. اصل چهارم، کشورها برای تضمین امنیت ملی خود باید هرچه‌ بیشتر دوست جذب کنند و حتی وجود یک دشمن هم زیادی و مخل امنیت ملی کشور است. پس مطابق با اصول و رویه‌های بین‌الملل و وضعیت ایجاد شده، مذاکره و رفع خصومت با آمریکا با در نظرگرفتن منافع ملی و شأن کشور، امری مؤثر است؛ اما این مذاکره باید در زمین بازی روابط دوجانبه باشد و نه در زمین بازی برجام.

سرقت سیاسی مشکوک!

باشگاه خبرنگاران جوان ادعا کرد طی یک سال گذشته حدود 20 دستگاه خودرو متعلق به نمایندگان خانه ملت با برچسب مجلس شورای اسلامی به سرقت رفته است. شنیده شده که این خودروها به دلیل داشتن برچسب هولوگرام دار مجلس شورای اسلامی توانایی عبور از گیت‌های اصلی ساختمان مجلس را دارند. بنا بر این گزارش، این سرقت ها بیشتر از منطقه غرب تهران صورت گرفته است.

درخواست مجدد ترامپ برای افزایش تولید نفت عربستان
«
دونالد ترامپ» در گفت‌وگو با شبکه نومحافظه‌کار «فاکس‌نیوز» اوپک را به دست‌کاری در قیمت نفت متهم کرده و خواستار توقف این روند شده است. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کسی در حال تغییر عمدی قیمت نفت است، مدعی شد: «صد درصد اوپک دارد این کار را می‌کند، ما از بسیاری از آن کشورها (عربستان و...) حفاظت می‌کنیم، پس بهتر است دست از این کار بکشند.» وی افزود: «به عقیده من آنها باید دو میلیون بشکه دیگر اضافه کنند، چرا که [نتیجه به هم خوردن] توافق با ایران، این است که مقدار زیادی از نفت موجود در بازار کاهش پیدا کند و آنها (متحدان آمریکا) باید این را جبران کنند... من رابطه بسیار خوبی با پادشاه و ولی‌عهد عربستان سعودی و دیگران دارم و آنها باید نفت بیشتری عرضه کنند
مالک یک باشگاه منحل شده ۲ میلیون یورو ارز گرفت!

یکی از اخبار جنجالی روزهای اخیر کشور دریافت ۲. ۵ میلیون یورو ارز دولتی توسطی ک باشگاه ورزشی برای واردات تایر اتومبیل بوده است. این باشگاه البدر بندر کنگ است. باشگاهی که خیلی زود تا آستانه صعود به لیگ یک هم پیش آمد اما تبانی بزرگ سبب شد باشگاه منحل شود. همه در این بندر بدر دریابان را می شناسند. تاجری حدود ۵۵ ساله که تقریبا همه چیز به کشور وارد می کند. از تایر ماشین تا برنج و چای و اقلام دیگر زندگی. اما حالا مشخص شده این برنامه ریزی برای باشگاهداری اهداف اقتصادی هم داشته است. مالک باشگاه برای باشگاه منطقه محرومش که ردیف های تخفیفات مالیاتی بسیاری هم برایشان به همراه خواهد داشت، اساسنامه ای نوشته که امکان فعالیت های کلان اقتصادی هم داشته باشد. از جمله اینکه او با همین اساسنامه توانسته برای واردات ۲. ۴ میلیون یورو تایر خودرو ثبت سفارش کند و حالا نامش در فهرست آنهایی باشد که بیشترین میزان ارز دولتی را دریافت کرده اند.
آمریکا به دنبال باطل کردن دلار‌های خانگی ایران است

علیرضا محجوب گفت: وزارت خزانه داری امریکا با اعلام اینکه ۲۲ میلیارد دلار ارز کشور در دست مردم است، به دنبال باطل کردن این اسکناسهاست. این موضوع در صدر تصمیمات وزارت خزانه داری امریکاست. شخص رئیس جمهور امریکا به جد آن را دنبال می‌کند که اگر به اطلاعات بنیادی برسد ابتدا این اسکناس‌ها را مشکوک و بعد باطل اعلام کند. هدف امریکا از این اقدام حادثه سازی است تا باعث ایجاد تجمع برای فروش دلار و پس دادن این پول‌ها بشود. دولت و دولتی‌ها باید رفتارهای خود را اصلاح کنند و بعد مردم را دعوت به کاری کنند. نوبخت و دیگر مسئولان به جای اینکه از مردم بخواهند کاری کنند از خودشان و خانواده‌شان و از هیأت دولت بخواهند پیشقدم این اقدامات شوند.

سازمان هواشناسی: دزدی برف و ابر غیرممکن است

مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: براساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد. احد وظیفه (مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی) در گفت‌وگو با ایلنا در واکنش به اظهارات اخیر رییس پدافند غیرعامل مبنی بر اینکه تیم‌های مشترکی از اسرائیل با همکاری یکی از کشورهای همسایه ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور می‌کنند و همچنین ما با ابردزدی و برف دزدی در کشور مواجه هستیم، گفت: نمی‌دانم ایشان برچه اساسی این موضوعات را مطرح کرده است، احیانا ایشان اسناد و مدارکی در این زمینه دارند و من در جریان نیستم، اما براساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد. وی افزود: کشوری نمی‌تواند، ابر بدزد، اگر اینگونه بود پلیس آب در آمریکا ایجاد نمی‌شد، چراکه ابرها را از دیگر کشورها می‌دزدیدند و دیگر نیازی به پلیس آب نبود و آن را حذف می‌کردند. وی با بیان اینکه اگر ابری رطوبت کافی داشته باشد، برف و باران ایجاد می‌شود و در صورتی که نداشته باشد اصلا بارشی نخواهد داشت، ادامه داد: ایران دچار خشکسالی‌های ممتد است و این روند جهانی است و فقط شامل ایران نیست.

افشاگری مهاجم تیم‌ملی از رفتار ناجوانمردانه رونالدو

کریم انصاری فرد که ایران را ترک کرده و به یونان بازگشته است، در گفت و گو با روزنامه خبرورزشی دست به افشاگری جالبی زده است. این بازیکن رفتار کریس رونالدو را در بازی پرتغال و ایران ناجوانمردانه دانست و در این باره توضیح داد: «اول اینکه او از روی عمد به صورت مرتضی کوبید و مستحق کارت قرمز بود و دوم اینکه به بازیکنان تیمش می‌گفت وقت را تلف کنند. در اواخر مسابقه پرتغالی‌ها دست این کار زدند و رونالدو از بازیکنان تیمش می خواست چنین کاری کنند


اخبار روزانه:
* خبرها حاکی از آن است که تصمیمات اتخاذ شده در دولت، حکم به تغییر نوبخت، سیف، آخوندی، کرباسیان و شریعتمداری داده است که این موضوع به تغییر بخش عمده‌ای از تیم اقتصادی دولت منجر می‌شود و به احتمال زیاد، به زودی احکام مربوط به رئیس کل جدید بانک مرکزی و رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه صادر خواهد شد؛ اما درباره وزیران یاد شده ملاحظاتی وجود دارد که روند تغییر آنها به گونه‌ای متفاوت خواهد بود!
* محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه جایگزینی کامل نفت ایران به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست، گفت: بعید به نظر می‌رسد کشورهای مصرف‌کننده بخواهند هزینه تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا را پرداخت کنند؛ به همین سبب مذاکراتی بین مصرف‌کنندگان و آمریکا در حال انجام است تا بتوانند مواضع دولتمردان این کشور را تعدیل کنند.
* «محمدجواد حجتی‌کرمانی» از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در مصاحبه با پایگاه جماران در حالی که مدعی شده «من به مقام معظم رهبری و در روزنامه اطلاعات هم نوشته‌ام که تنها راه برون‌رفت ما از مشکلات آشتی ملی است»، در جملاتی متناقض و توهین‌آمیز اظهار داشته است: «مخالفین دولت در این شرایط هیچ فرقی با خوارج ندارند و قابل اصلاح نیستند»!
* مقامات آمریکایی به شبکه خبری «ان‌بی‌سی‌نیوز» گفته‌اند دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند کره شمالی در برخی از پایگاه‌های مخفی خود تولید سوخت برای سلاح‌های هسته‌ای را افزایش داده است. این مقامات گفته‌اند رهبر کره شمالی ممکن است در راستای گرفتن امتیازات بیشتر از دولت ترامپ به دنبال مخفی کردن این پایگاه‌ها باشد.
* حداد عادل در یادداشتی توئیتری بر حمایت از دولت برای حل مشکلات داخلی در مقابل دشمن خارجی تأکید کرد و نوشت: با اینکه منتقد دولت بوده‌ایم، امروز و برای حل مشکلات داخلی، در مقابل دشمن خارجی در کنار دولت هستیم، به ‌شرط آنکه رئیس‌جمهور نیز به سخنانی که گفته است، عمل کند.
* در حالی که اخباری مبنی بر احتمال افزایش نرخ سود بانک‌ها منتشر شده بود، ولی‌الله سیف اعلام کرد: بانک مرکزی تصمیمی برای افزایش نرخ سود بانکی ندارد و در این راستا بخش نظارتی با بانک‌هایی که نرخ سود را به صورت غیرمتعارف تغییر دهند، برخورد می‌کند.
* روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع آگاه نوشته است، مشاوران ارشد دونالد ترامپ و مقامات دولت آمریکا در زمینه سیاست‌ها و اهداف واشنگتن درباره ایران اختلاف نظر دارند.

https://www.shoma-weekly.ir/0gdFid