
چقدر از اموال محکومان اقتصادی بازگردانده شد؟
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دستاوردهای قوه قضائیه در بازگشت اموال محکومان اقتصادی، گفت: در پرونده «امیرخسرو آریا» ۶۰۰ میلیارد تومان جزای نقدی واصل کردیم و ۱۷۰۰ میلیارد تومان رد مال به بانکها را انجام دادیم. در پرونده «بابک زنجانی» ۱۸۰۰ میلیارد تومان از اموال داخل کشور نامبرده تحویل وزارت نفت شده است. در پرونده «قربانعلی فرخزاد» که به تازگی در دادگاه محاکمه شد، یک اقدام ما بازگشت ماشینسازی تبریز به سازمان خصوصیسازی با قیمت کارشناسی ۶۸۸ میلیارد تومان بود. در یک پرونده بانک ایران زمین و بانک سینا در ماه گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان از اموال متهم پرونده را بدون رفتن به دادگاه و محاکمه به بانک سینا و ایران زمین برگرداندیم و پیشبینی میشود، ظرف ماه آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان به بانکهای طلبکار برگردانیم. همچنین از اموال یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی، بدون تشکیل دادگاه توانستیم ۳ هزار میلیارد تومان به بانک برگردانیم. در پرونده دیگری در آستان قدس رضوی و بیمارستان رضوی مشهد، بیش از ۵۰ پلاک آپارتمان که یکی از مدیران سابق بیمارستان تصرف کرده بود، به آستان قدس برگشت که ارزش آن بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان است.
ممکن است آمریکا یا عربستان به ایران حمله کند!
روزنامه «آرمان» در یادداشتی به قلم «علی بیگدلی» با تأکید بر اینکه «حادثه حمله به تأسیسات نفتی عربستان از اهمیت زیادی برخوردار است... هرچند ممکن است فکر کنیم که این حمله یک نمایش قدرتی از سوی حوثی بوده باشد، اما میتواند با عواقب ناجوری روبهرو شود؛ چون با سرنوشت یک جهان مواجه است.» مدعی میشود: «رئیسجمهور آمریکا در شرایط اضطراری بدون مجوز کنگره میتواند دستور حمله نظامی بدهد.» این روزنامه حتی پا را فراتر گذاشته و میگوید: «حتی ممکن است آمریکا عربستان سعودی را تحریک کند با حمایت شیخنشینهای دیگر و رژیم صهیونیستی به کشورمان حمله کند!» طرح موضوع موهوم جنگ بدون اشاره به اینکه حمله یمنیها چه ارتباطی با ایران دارد، در حالی است که عربستان و رژیم صهیونیستی در برابر یمن و نیروهای مقاومت نیز عاجز هستند و آمریکا نیز حتی جرئت واکنش نشان دادن به اسقاط پهپاد متجاوزش را نداشته و ندارد!
امام خمینی(ره) انقلاب را به هاشمی سپرد!
فاطمه هاشمی» فرزند آیتالله هاشمیرفسنجانی در گفتوگو با روزنامه نزدیک به خانواده خود ادعاهای جالبی را مطرح کرده که جدای از اینکه تا چه میزان واقعیت داشته باشد، تأملبرانگیز است. او گفته است: «همسر حضرت امام(ره) از آیتالله هاشمی درخواست کردند که به منزل ایشان بروند. چون به صورت مرتب هر چند وقت یکبار آیتالله هاشمی به منزل حضرت امام(ره) رفتوآمد کرده و جویای احوال همسر حضرت امام(ره) بودند. همسر امام(ره) گفتند من شنیدهام شما نمیخواهید در انتخابات شرکت کنید. آیتالله هاشمی هم صراحتاً گفتند من قصد شرکت در انتخابات را ندارم. ایشان گفتند شما چطور نمیخواهید در انتخابات شرکت کنید. شما این انقلاب را میخواهید به دست چه کسانی بسپارید؟ مگر امام(ره) انقلاب را به شما نسپرد. اینجا بود که آیتالله هاشمی به درخواست همسر حضرت امام(ره) تصمیم گرفتند وارد صحنه رقابتهای انتخاباتی شوند.» سخنان و خاطراتی از این دست در شرایطی که هیچ یک از افراد دخیل در آن در قید حیات نیستند، ادعاهایی است که با اهداف و انگیزههای سیاسی طرح میشود.
اصلاحطلبان در مفهوم اصلاحطلبی یگانه نمیشوند
«محمدرضا تاجیک» از نظریهپردازان جریان اصلاحات مدعی نبود وحدت گفتمانی در میان آنها شده و گفته است: مشکل این است که اصلاحطلبان در مفهوم اصلاحطلبی یگانه نمیشوند، چه برسد درباره دقایق دیگرش. تاجیک در ادامه ادعای خود تصریح میکند: صدای مختلف قشنگ است، زمانی که هارمونی داشته باشد، زمانی که در یک دستگاه نواخته شود، شیپور همگون باشد با سنتور، سنتور همگون باشد با ویولن و همه اینها بتوانند در یک دستگاه بنوازند. این صداهای گوناگون میتواند دلنواز باشد، میتواند گوشخراش هم باشد و این اتفاقی است که به نظر من در جریان اصلاحطلبی نیفتاد، یعنی جریان اصلاحطلبی بیشتر تکثرش ره به آنارشی بود تا ره به یگانگی و یک نوع وحدت در کثرت.
عراق در هیچ ائتلافی با رژیم صهیونیستی شرکت نمیکند
سخنگوی وزارت خارجه عراق هرگونه مشارکت بغداد در ائتلاف دریایی را که رژیم صهیونیستی در آن حضور داشته باشد، تکذیب کرد. «احمد الصحاف» به شبکه خبری «روسیا الیوم» در زمینه امنیت در خلیجفارس گفت: «عراق در این خصوص، دیدگاه خود را گفته مبنی بر اینکه امنیت دریانوردی در گذرگاههای خلیج[فارس]، مسئولیت کشورهای مشرف بر آن است.» وی تصریح کرد: «عراق نمیپذیرد وارد هر گونه گروه امنیتی و نظامی شود که برای حمایت از خلیج[فارس] است و در آن رژیم صهیونیستی حضور داشته باشد» این مسئول عراقی خاطر نشان کرد، تشکیل یک ائتلاف بینالمللی در این منطقه، «باعث پیچیدگی بیشتر خواهد شد و عراق، طرف مشارکتکننده در آن نخواهد بود.»
پدر کودکجان باخته در استادیوم آزادی: از همه مسئولان استادیوم آزادی شکایت کرده ام
پدر عماد صفییاری: عماد داشت کنار غرفه بازی میکرد. حواسم به او بود و مدام میگفتم که مراقب باشد. مشغول فروش وسایل شدم و بعد از پایان کار متوجه شدم که از عماد خبری نیست. نگاه کردم بین دو نرده داربست ایستاده بود. صدایش کردم جواب نداد. به طرفش رفتم و دیدم که برق او را خشک کرده است. از مدیریت استادیوم، نصاب داربست، برقکار و پیمانکار شکایت کردم. همه باید جواب من را بدهند. من برای اینکه خون پسرم پایمال نشود، حتی حاضرم خانه پدریام را بفروشم و خرج شکایت کنم. نمیگذارم حق بچهام پایمال شود. باید جوابگوی خون بچهام باشند. هیچ کسی در مراسم خاکسپاری بچهام شرکت نکرد.
آمادگی چند بانک اروپایی برای ورود به «اینستکس»
رئیس جدید اینستکس در سفر به ایران و دیدار با نمایندگان بخش خصوصی و اعضای اتاقهای مشترک ایران و آلمان و اتاق بازرگانی تهران، از اعلام آمادگی چند بانک اروپایی برای ورود به مکانیزم مالی ساز و کار ویژه مالی تجارت با ایران، خبر داد.
ذوالنور: کسی که جنون ادواری هم داشته باشد بازهم با آمریکا مذاکره نمیکند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما تکالیفمان را انجام دادهایم و حال میخواهیم از حقوقمان برخوردار شویم. ترامپ و آمریکاییها میگویند باید در این باره تجدیدنظر کرد و باید امتیازات ایران گرفته شود و تاریخ انقضای محدودیتهای ایران برداشته و محدودیتها دایمی شود. ذوالنور خاطرنشان کرد: من نمیگویم هر کسی که عاقل باشد با آمریکاییها مذاکره نمیکند، بلکه حتی اگر کسی جنون هم داشته باشد، اما جنونش، جنون ادواری باشد یعنی لحظاتی سر عقل بیاید، او هم با آمریکاییها مذاکره نخواهد کرد، چون نتیجه مذاکره با آمریکا ضرر و زیان برای منافع ملی ماست. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: مذاکره با آمریکا چیزی نیست که شدنی باشد و بعضیها هم نباید مسائل کشور را شرطی کنند و بلاتکلیفی ایجاد کنند، بلکه اساس را باید بر این موضوع گذاشت که ما توانمندیهای داخلیمان را تقویت و از این مراحل عبور کنیم و این امر هم شدنی است.
واکنش وزارت خارجه به سفر طالبان به ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن تأیید سفر هیأتی از طالبان به کشور، این سفر را در چهارچوب رایزنیهای فراگیر جمهوری اسلامی با همه طرفها در افغانستان برشمرد. سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص سفر هیأتی از گروه طالبان افغانستان به ایران، ضمن تایید این خبر اظهار داشت: اخیرا و در چهارچوب رایزنیهای فراگیر جمهوری اسلامی ایران با همه طرفها در افغانستان هیأتی سیاسی از گروه طالبان با سفر به کشورمان در خصوص آخرین تحولات جاری در افغانستان با مقامات ذیربط ایرانی گفتوگو و تبادل نظر کردند. پیش از این خبری در رسانهها منتشر شد، مبنی بر اینکه هیأتی از طالبان به ایران سفر کرده است.
رؤیای فتنهگران
«مصطفی تاجزاده» چهره افراطی اصلاحطلبان که در فتنه 88 از عناصر پشت پرده و نظریهپرداز آشوبهای خیابانی بود، در مصاحبه با روزنامه «آرمان» گفت: «فرض کنید نامزد انتخابات سال 88 در سال 84 نامزد میشد که بدون تردید رأی میآورد و 8 سال رئیسجمهور میماند و تا سال 92 کشور با روش اصلاحات اداره میشد. آیا وضع کشور این بود؟ تحریم جهانی میشدیم؟ دلار چند برابر میشد؟ سرنوشت مسائلی مانند آزادیهای سیاسی و اجتماعی همین بود؟ مگر درخشانترین دوره اقتصادی پس از جنگ، دولت دوم اصلاحات نبود؟ اگر بلافاصله بعد از دولت دوم اصلاحات، آن پیشرفتها تداوم مییافت، شرایط امروز چگونه بود؟» این رؤیاپردازی فتنهگران در حالی است که اتفاقاً دولت کنونی که رهاوردش بروز و ظهور مشکلات کنونی کشور است، محصول حمایت و هواداری اصلاحطلبان و عناصری چون تاجزاده است.
تشویق به ساختارشکنی
«عمادالدین باقی» فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این پرسش که «آیا مردم حق دارند هنگام مشاهده تخلفات حاکمان از حکومت سرپیچی کنند؟» گفته است: «بستگی دارد در چه نوع حکومتی باشد. در یک حکومت دموکراتیک حق مردم است. در یک حکومت مبتنی بر ارزش حق امر به معروف و نهی از منکر هم حق مردم است.» گفتنی است، مدتی است برخی فعالان اصلاحطلب مانند حجاریان، علویتبار و پروانه سلحشوری با اظهارت و ادبیاتی بهطور علنی در تلاش هستند افکار عمومی و محافل سیاسی را متوجه ضرورت «اعتراض» و «اغتشاش» کنند!
حمایت از یزید!
کانال تلگرامی «سحامنیوز» منتسب به خانواده کروبی از سران فتنه با انتشار متنی اقدام به تطهیر رفتارهای یزید در مواجهه با امام حسین(ع) و اسرای کربلا کرد و نوشت: «به رغم جنگ طولانی معاویه با رومیان و تصمیم یزید برای ادامه جنگ با آنان، حکومت اموی، امام حسین(ع) را به همراهی با کشور بیگانه و کمک به دشمن متهم نکرد و... . سپاه کوفه با وجود همه سختگیری و سنگدلی علیه امام(ع) و خاندان و یارانش، به روی زنان و کودکان و بیماران شمشیر نکشید... . [همچنین] سپاه کوفه، هیچ کوششی برای اختفای قبرها نکرد!»
زمزمه تحریم انتخابات
«علیرضا علویتبار» از فعالان سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی با عنوان «گامها و شرطها!» با بیان اینکه «انگیزهای برای بحث درباره انتخابات ندارم!» پیرامون انتخابات آتی و تکالیف اصلاحطلبان نوشت: «دعوت به شرکت در هر شرایطی، معنایی جز اضمحلال هویت سیاسی ندارد.» گفتنی است، یادداشت او تأکیدی بر ایده انتخابات مشروط مطروحه از سوی سعید حجاریان است. پس از مطرح شدن ایده انتخابات مشروط یا تحریم انتخابات یا قهر کردن با صندوق رأی از سوی حجاریان، بارها بسیاری از اصلاحطلبان به انتقاد و مخالفت با وی برخاستهاند.
رد انتخابات مشروط
«غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران در گفتوگو با روزنامه «اعتماد» گفته است: «حضور مشروط در انتخابات هیچ معنایی ندارد. بالاخره بعد از 40 سال باید همه کسانی که ادعای سیاستورزی دارند، تکلیف خود را مشخص کرده و بگویند در مهمترین صحنه سیاست کشور که انتخابات باشد، هستند یا نیستند؟ اینکه بخواهیم پیش از هر انتخاباتی تصمیم بگیریم که حضور داشته باشیم یا نداشته باشیم، سرگردانی دائمی است.» وی افزوده است: «اگر گروهی یا کسی فکر میکند تحریم انتخابات در صحنه سیاسی ایران ممکن و تأثیرگذار است، خب انجام دهد. به هر حال اکثریت مردم با وجود جمیع مشکلات و نارضایتیهایی که وجود دارد، میخواهند نمایندهای در مجلس داشته باشند که حرفشان را بزند.» شایان ذکر است، چندی پیش سعید حجاریان و به تبع او گروهی از اصلاحطلبان از انتخابات مشروط و تحریم انتخابات سخن به میان آوردند و تنها راهکار پیروزی در انتخابات آینده را به میدان آوردن نیروها و چهرههای رد صلاحیت شده و فشار به شورای نگهبان دانستند.
تفنگدار سابق!
«کن اوکیف» عضو سابق نیروی تفنگداران دریایی آمریکا که عاشق امام خمینی و آیتالله خامنهای است، میگوید با وجود تهدیدهای افبیآی در نشست «افق» نو شرکت خواهد کرد، حتی اگر او را حبس کنند، شکنجه بدهند یا بکشند. او گفته است: «من عاشق برادران و خواهران مسلمان خودم هستم و برای آنها احترام قائلم و دلم میخواهد بگویم: رهبران عالی ایران، چه رهبر کنونی و چه رهبر قبلی، من فقط و فقط عشق و احترام نسبت به هر دوی آنها دارم. اهمیتی نمیدهم که دیگران چه میگویند؛ این افراد، افراد خاص و بینهایت پاکی هستند؛ هر کدامشان. آیتالله خمینی، کسی که ما [آمریکاییها] آنقدر به او تهمت میزدیم، من خانه و داراییهای او را دیدهام. اتاق مطالعه او حتی به اندازه حمام بسیاری از خانههای غربی هم نبود، اما او و همسرش در آن خانه زندگی میکردند و تنها چیزی که داشتند، چند عدد کتاب بود. یک چنین آدمی میتواند رهبری باشد که من به او احترام بگذارم.»
اخبار روزانه:
* «ناصر قوامی» نماینده مجلس ششم در واکنش به اظهارات غلامحسین کرباسچی درباره لزوم شرکت مردم در انتخابات با تأکید بر اینکه نباید سرمایه اصلاحطلبی را به پای فرصتطلبان ریخت، گفت: «من فکر میکنم که آقای کرباسچی بینهایت اشتباه میکند. همه کسانی که معتقدند در هر شرایطی اصلاحطلبان باید لیست بدهند، اشتباه میکنند. نمیگویم در انتخاب شرکت نکنند. همه ما میرویم و رأی میدهیم و به مردم هم میگوییم در انتخابات شرکت کنید، اما لیست دادن کار درستی نیست.»
* وضعیت رکودی در بخش مسکن سبب شده است کارگران به دنبال راهحلهای دیگری، از جمله خروج از کشور و کار در کشورهای همسایه از جمله عراق باشند. بنا به گفته دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی، این افراد با گذرنامههای زیارتی یک ماه تا ۴۵ روز به عراق میروند و پس از پایان مهلت گذرنامه، برای تمدید مجدد مراجعت میکنند. دستمزد روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان شرایط مورد قبولی است که این افراد آن را بر عدم پوشش بیمهای و حمایت در هنگام بروز حوادث ترجیح میدهند.
* به گزارش «رویترز» دادههای کشتیرانی نشان داد پس از آنکه حمله به تأسیسات نفتی عربستان تولید نفت این کشور را نصف کرد، حداقل ۱۱ ابرنفتکش منتظر بارگیری نفت از پایانههای نفتی عربستان هستند. گفتنی است، هر ابرنفتکش ظرفیت حمل ۲ میلیون بشکه نفت را دارد. همچنین حمله به تأسیسات شرکت آرامکوی عربستان در منطقه البقیق این کشور به دست یمنیها سبب شده است مقامات این شرکت به فکر به تعویق انداختن عرضه اولیه سهام آن بیفتند.
* نشریه «دیلیبیست» نوشت: جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا اعلام کرده است قصد دارد با نوشتن کتابی جدید، درباره دوران خدمت خود در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا افشاگری کند. این کتاب به احتمال زیاد سبب خشم ترامپ خواهد شد. بولتون در گذشته نیز پس از خارج شدن از دولت جرج بوش، رئیسجمهور اسبق آمریکا، کتابی افشاگرانه را درباره دولت او منتشر کرده بود.
* «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت: اگر ائتلاف متجاوز به یمن به تجاوزات خود پایان ندهد، باید منتظر حملات سختتر یمنیها باشد. وی افزود: «امارات همچنان در هدف قرار دادن یمن با عربستان همدست است. آنچه امارات انجام میدهد، این حق را به ما میدهد که این کشور را نیز همانند عربستان هدف قرار دهیم.»
* «سردار سیدمحمد باقرزاده» فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به حرکت خزنده حذف عبارت شهید از معابر و خیابانها گفت: در مقابل این حرکت خزنده باید فریاد کشید؛ رسانهها و مردم نگذارند تا همانند طرح یکسانسازی قبور شهدا، برخی شهرداریها هر اشتباهی خواستند انجام دهند.
* رئیس جدید اینستکس در سفر به ایران و دیدار با نمایندگان بخش خصوصی و اعضای اتاقهای مشترک ایران و آلمان و اتاق بازرگانی تهران، از اعلام آمادگی چند بانک اروپایی برای ورود به ساز و کار ویژه مالی تجارت با ایران خبر داد.