
ابوالفضل ظهره وند عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای درباره آخرین نتایج مذاکرات گفت: بر اساس آنچه تاکنون از سوی نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات از جمله نماینده آلمان و اولیانوف نماینده روسیه به بیرون درز کرده است، تقریبا توافق در یک الی دو هفته آینده به زودی امضاء خواهد شد.
وی در عین حال به شایعه سازی ها در این زمینه اشاره و بیان کرد: در یک جنگ رسانه ای، رویترز مدعی شد به پیش نویس توافق دست پیدا کرده است و در این راستا تلاش داشت فضاسازی کند اما علی باقری رئیس مذاکره کننده هیئت ایرانی، توئیتی در این باره زد و آن را رد کرد. در مجموع به نظر می رسد طی 10 روز آینده یک توافق برد برد صورت خواهد گرفت.
ظهره وند از موضع گیری اسرائیلی ها گفت و اظهار کرد: آنها اعلام کردند یک توافق بد در حال انجام است. تیم ایران با یک دستور کار روشن کارشناسی سر میز مذاکره نشست و تاکنون در این مسیر پایمردی کردند و به همین جهت به نظر می رسد یک توافق قابل قبولی داشته باشیم.
وی ضمن تائید این مسئله که برجام خسارت محض است، در عین حال عنوان کرد: در هر صورت برجام توافق نامه موجود است و مذاکرات بر آن مبنا انجام می شود. آنچه به عنوان چالش مطرح است، برداشتن گام نخست از سوی طرفین و دادن تضمین است. بایدن بنا به دلایلی که مطرح می کند اذعان دارد که امکان دادن تضمین را ندارد زیرا ممکن است بعدها دولت ایالات متحده از برجام خارج شود. ضمن اینکه برخی مخالفان برجام در سنا و کنگره بر بررسی آن در این دو مجلس آمریکا تاکید دارند.
ظهره وند از نیاز آمریکا و بخصوص دموکرات ها برای نهایی شدن توافق گفت و اظهار کرد: در اواخر 2022 یک انتخابات میان دوره ای وجود دارد که در صورت امضای توافق برجام، دموکرات ها می توانند از آن به عنوان دستاورد یاد کنند. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که این روزها تنش زیادی در اوکراین وجود دارد.
وی افزود: امروز هم درباره معافیت های نفتی مباحثی مطرح می شود. در برجام هم معافیت های نفتی به صورت بازه های زمانی سه تا چهار و حتی شش ماهه اعطا می شد.
این دیپلمات با سابقه کشور بیان کرد: اگر امروز تیم مذاکره کننده ایران در وین می تواند ایستادگی کند، به رویکرد مجلس یازدهم باز می گردد و دولت قبل نیز تعهدات را کاهش داد.