
با توجه به رقم ۳۰ میلیون دلاری صادرات مبلمان در تاریخ این صنعت به نظر میرسد در سال جاری با تحقق پیش بینی صادرات ۵۰ میلیون دلاری، رکورد بیشترین صادرات مبلمان کشور شکسته شود و این همه در شرایط سخت تحریم اتفاق افتاده است. با توجه به میزان بالای اشتغال زایی این صنعت و همچنین ظرفیتهای بالایی آن در صادرات به نظر میرسد اگر مشکلات و معضلات این صنعت از سوی مسئولان برطرف شود، میتوان میزان بیشتری از تولید ناخالص ملی را برای این صنعت در اقتصاد کشور در نظر گرفت.
شاید بتوان بزرگترین معضل و مشکل این صنعت را در عدم دسترسی پایدار و متنوع به مواد اولیه با قیمتهای موجود در بازارهای جهانی و نیز عملیاتی نمودن ظرفیتهای خالی تولید در این صنعت برشمرد. سیاست گذاریهای غیرتخصصی و بعضا غلط سازمانهای مسئول مهمترین عامل بروز این مشکلات بوده که صرفا با حمایت مسئولان دولت به ویژه مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای تابع آن قابل حل است.
همچنین برخی تصمیمات و اقدامات غلط و غیرکارشناسی سازمانهای مسئول در امر واگذاری مجوز برگزاری نمایشگاهها تخصصی و فنی صنعت مبلمان به شرکتهای غیرمتخصص و یا ممنوعیتها و تعرفههای غیرکارشناسی اعمال شده بر واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت مبلمان کشور اعم از چوب خام، نئوپان،ام دی اف و یراق آلات به کشور نیز از مشکلات موجود صنعت مبلمان کشور است.
فرسوده و مستهلک بودن ماشین آلات و تجهیزات این صنعت، سطح پایین مهارتهای علمی و کاری کارگران شاغل در این رشته و فقدان دورههای آموزشی در مراکز علمی کشور، ضایعات بالای این صنعت، واردات گسترده مبلمان و همچنین مواد اولیه از جمله دیگر مشکلات صنعت مبلمان کشور است.
با توجه به حضور رقیبان قدرتمندی در منطقه مانند ترکیه و تلاش برای در اختیار گرفتن بازارهای غرب آسیا و آسیای مرکزی و قفقاز باید توجه بیشتری به این صنعت و رفع مشکلات آن از سوی مسئولان انجام گیرد تا نه تنها بازارهای مبلمان ساخت کشور نظیر تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیستان، آذربایجان و ارمنستان، افغانستان، عراق حفظ شود و هم با توسعه صادرات و ارز آوری بیشتر برای اقتصاد کشور، سطح بالای اشتغال این صنعت در کشور بخشی از مشکلات بیکاری امروز در جامعه به واسطه رشد این صنعت حل شود.
طبق گزارش مرکز آمار ایران هم اکنون حدود ۲۲۶ واحد تولید صنعتی مبلمان با اشتغال حدود ۱۰هزار نفر در کشور فعال است. همچنین بر اساس گزارشات اتحادیه دوردگران، ۴۶ هزار و ۷۰۰ واحد رسمی نیز در زمینه صنایع چوب با اشتغال حدود ۱۱۷هزار نفر در کشور فعالیت دارند.