سیاسی

پکن از نفوذ خود برای جلوگیری از کشتار مسلمانان میانمار استفاده کند

رئیس هیئت اعزامی حزب مؤتلفه اسلامی به چین با تقدیر از حرکت دولت چین در حمایت از مسلمانان مظلوم میانمار، گفت: ما علاقه‌مندیم که پکن از نفوذ خود برای جلوگیری از کشتار مسلمانان آن کشور استفاده کند.
رئیس هیئت اعزامی حزب مؤتلفه اسلامی به چین با تقدیر از حرکت دولت چین در حمایت از مسلمانان مظلوم میانمار، گفت: ما علاقه‌مندیم که پکن از نفوذ خود برای جلوگیری از کشتار مسلمانان آن کشور استفاده کند.

به گزارش روابط عمومی حزب مؤتلفه اسلامی، حمیدرضا ترقی رئیس هیئت اعزامی مؤتلفه اسلامی به چین با «لی ژون» معاون وزیر ارتباطات بین‌المللی حزب کمونیست چین دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که در محل وزارت ارتباطات بین‌المللی حزب کمونیست چین در پکن انجام شد، حمیدرضا ترقی با اشاره به تحولات مهم و استراتژیک در روابط میان ایران و چین اظهار کرد: سفر رئیس‌جمهور، وزیر دفاع و سایر مقامات چینی به ایران و امضاء تفاهم‌نامه‌های جامعه راهبردی بین دو کشور، دستاورد ارزشمندی در روابط ایران و چین محسوب می‌شود.

وی سیاست چندجانبه گرایی و دفاع از مظلومان جهان را عامل اصلی دشمنی آمریکا با ایران و چین قلمداد کرد و گفت: امیدواریم همان‌طور که ما با نیروهای مقاومت در غرب آسیا در حال بیرون کردن آمریکا از منطقه هستیم، چین نیز در شرق آسیا و در دریای چین مقابل نفوذ آمریکا بایستد.

رئیس هیئت اعزامی حزب مؤتلفه اسلامی به چین اظهار کرد: جبهه مقاومت ایران، عراق، سوریه و حزب‌الله لبنان در شرایطی است که در چند ماه آینده بر داعش غلبه خواهد کرد و صلح و امنیت را دوباره به منطقه بازخواهد گرداند.

ترقی با اشاره به تحرکات آمریکا علیه جمهوری اسلامی گفت: علیرغم اینکه نیروهای رزمنده ماسال‌هاست در خط مقدم جبهه مبارزه با تروریسم می‌جنگند و به شهادت می‌رسند، بازهم آمریکایی‌ها ما را حامی تروریست خطاب می‌کند درحالی‌که آن‌ها یکی از حامیان اصلی تروریسم در منطقه بشمار می‌روند.

وی در ادامه با اشاره به بدعهدی آمریکا پس از برجام و نقش سازنده چین در توافق هسته‌ای، تصریح کرد: علیرغم اینکه ما در تعهدات خود به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از برجام متعهد بودیم اما آمریکایی‌ها به تعهدات خود پایبند نیستند.

رئیس هیئت اعزامی حزب مؤتلفه اسلامی به چین با تقدیر از حرکت دولت چین در حمایت از مسلمانان مظلوم میانمار تأکید کرد: ما به سهم خودمان از پناه دادن و پذیرش مهاجران مسلمان میانمار در چین تشکر می‌کنیم و علاقه‌مندیم چین از نفوذ خود برای جلوگیری از کشتار مسلمانان آن کشور استفاده کند.

*معاون وزیر بین‌الملل حزب کمونیست چین: دولت چین به دنبال توسعه روابط با ایران است

در ادامه این دیدار «لی ژون»، معاون وزیر ارتباطات بین‌المللی حزب کمونیست چین با تأیید افزایش مناسبات و روابط میان کشورش و جمهوری اسلامی ایران گفت: بعد از سفر رئیس‌جمهور چین به ایران، روابط دوستانه دو کشور درحالی‌که گسترش است.

وی ایران را یک قدرت بزرگ منطقه‌ای با تأثیرات جهانی خواند و افزود: دولت چین به دنبال توسعه روابط با ایران است.

لی ژون با اشاره به مسئله برجام گفت: برجام نه‌تنها به سود ایران است بلکه برای مجموع ۶ کشور منافع مثبتی را در بردارد اما بعد از روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و با توجه به گفتار و موضع‌گیری‌های وی، شاهد پدیده‌ای غیرقابل‌پیش‌بینی درباره برجام هستیم اما چین می‌خواهد با استفاده از روش‌های خود تحقق برجام را دنبال کند.

معاون وزیر ارتباطات بین‌الملل حزب کمونیست چین، منافع مشترک ایران و کشورش را مقدمه‌ای برای صلح، ثبات، مبارزه با تروریسم و افراطی‌گرایی دانست.

گفتنی است در این جلسه در خصوص طرح‌های پیشنهادی طرفین به‌منظور روابط دوجانبه میان حزب مؤتلفه اسلامی و حزب کمونیست چین گفتگو و تبادل‌نظر انجام گرفت و بر تعمیق و تقویت آن در چارچوب اسناد همکاری‌های مشترکی که به‌زودی مبادله می‌شود، تأکید شد.

https://www.shoma-weekly.ir/AqVoIk