
در ابتدای این سند گفته شده است: «اکنون در پی توافق هستهای و شروع فرایند توسعه سیاسی داخلی در ایران، فرصتی فراهم شده است تا اصلاحات لازم در مورد این کشور و بهبود روابط آن با اتحادیه اروپا انجام شود.» این سند بهگونهای طراحیشده است که تمام حوزههای سیاسی، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی، تجاری و مالی را در دو سطح داخلی و بینالمللی پوشش میدهد. این سند به سه شکل توصیه، درخواست و تهدید، جمهوری اسلامی ایران را مورد خطاب قرار داده است.
گفتگوهای سیاسی به همراه تهدید
سند راهبردی پارلمان اروپا، مبنای گفتگوهای سیاسی بین ایران و این اتحادیه رابرجام یا توافق هستهای ایران و 1+5 قرار داده. وسفر فدریکا موگرینی- هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا- به ایران راکه در 16 آوریل 2016 انجام شد در این راستا و در چارچوب ایجاد پیوندهای محکم اقتصادی و تجاری با ایران و دسترسی به بازارهای داخلی این کشور ارزیابی کرده است
. در نقشه راه پارلمان اروپا برای روابط آینده اتحادیه با ایران، اقتصاد بزرگ، جمعیت آموزشیافته، تنوع در تولید ناخالص داخلی و ظرفیت بالا برای ورود کالاهای اروپایی؛ بهعنوان عواملی جاذب جهت شراکت دوباره اروپا با ایران ذکر شده است؛.ولی اذعان اروپاییها در این سند بر پایبندی به مفاد برجام مخصوصاً از طرف ایران، مانع از این نشده است که ادبیات تهدید طرف مقابل کنار گذاشته شود و بلکه گفته شده است که اگر طرف ایرانی در اجرای تعهداتش طبق برجام کوتاهی کند این مسئله میتواند منجر به بازگشت تحریمها و لغو این شراکت شود.
ایجاد روابط چندلایه برای نفوذ
دراین سند راهبردی یک سیستم چندلایه برای ارتباط آینده این اتحادیه با ایران تعریف شده که این سیستم چندلایه طیف وسیعی از ارتباطات رسمی و غیررسمی را شامل میشود. مواردی مانند ارتباطات سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی، دانشگاهی، فنی، ارتباطات چهره به چهره مردمی شامل فعالین اجتماعی، سازمانهای مردمنهاد و مدافعان حقوق بشر و حامیان گشایش روابط ایران و اتحادیه اروپا بهصراحت در این سند پیشبینی شدهاست.
این نوع تعاملات وروابط زمینه نفوذ واثر گذاری برروی اقشار جامعه را براحتی فراهم میسازد.
تاسیس دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران
طراحان این سند راهبردیِ بر تشکیل و فعالیت یک هیئت اروپایی مجزا از سفارتخانه های اروپائی در تهران برای تسهیل همکاریهای تجاری، آموزشی، فرهنگی، حقوق بشری، محیط زیستی و اجرای انتظارات طرفین از یکدیگر تأکید کردهاند.که درقالب ضوابط بین المللی نمی گنجد وظرفیت مضاعفی را برای نفوذ پدید میآورد.
پیششرط اجرای FATF برای ورود سرمایههای اروپایی به ایران
دراین سند پارلمان اروپا برای زمینهسازی سرمایهگذاری اروپائیان در ایران علی رغم مخالفتهائی که شورای امنیت ملی کشور داشته ؛خواستار شفافسازی درزمینهی اقتصادی با اجرای مقررات FATF بعنوان پیششرط شده است. ودر گام بعدی نیز پیوستن ایران به سیستم مالی و تجاری بینالمللی را نیز منوط به قبول و اجرای توصیههای FATF دانسته است.
تلاش برای پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی
این سند راهبردی ؛ ایران را بزرگترین اقتصاد خارج از سازمان تجارت جهانی معرفی و حمایت خود را از پیوستن ایران به WTO که دقیقا بر خلاف نظر مقام معظم رهبری است !اعلام میکند. در این راستا اتحادیه اروپا باید تدابیری اتخاذ نماید تا ضمن انجام گفتگوهای لازم برای دسترسی ایران به WTO اصلاحات اقتصادی و لیبرالیزه شده بیشتر اقتصاد ایران را برای محافظت از سرمایههای اروپایی تضمین نماید.
افزایش امنیت انرژی اروپا با نفت و گاز ایران
در سند پارلمان اروپا، ایران دارای دومین ذخایر گاز و چهارمین ذخایر نفت دنیا معرفی شده و استفاده اروپا از ظرفیتهای طبیعی ایران درزمینهی انرژی، برای کاهش وابستگی به سایر کشورها (مانند روسیه) و افزایش امنیت انرژی این قاره ضروری معرفی شده است. (تا ضمن ایجاد تقابل بین ایران و روسیه بخاطر جایگزین شدن نفت ایران در اروپا ) شرکتهای اروپایی نیزبتوانند برای سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران تعجیل (وبا قراردادهای جدید شرکت نفت ایران آینده )انرژی خودرا تامین کنند!.
دو تابعیتیها
طراحان این سند نسبت به دستگیری افراد دارای تابعیت مضاعف ایرانی-اروپایی ابراز نگرانی عمیق کرده و این مسئله را مانعی برای امکان ارتباط چهره به چهره مردم ایران و اروپا دانستهاند و از مقامات دولت ایران خواستهاند تا به دارندگان پاسپورت ایرانی مقیم اروپا اجازه دهند تا به کشور محل تولدشان (ایران) رفتوآمد داشته ( وروند نفوذ همچنان ادامه داشته باشد).
توقف حمایت ایران از حزب الله ومقاومت !
دراین سند از ایران و عربستان خواسته شده است تا از اقدامات تنشزا خودداری کرده و از حمایت گروههای نظامی اجتناب نمایند. گروههایی که مشخصاً از آنها نام برده شده است، حزبالله لبنان و جبهه النصره هستند. همچنین از گسترش نظامیگری در منطقه ابراز نگرانی شده و از تلاشهایی که برای کنترل تسلیحات و جلوگیری از گسترش تروریسم انجام میشوند حمایت شده است.درحالیکه کمک تسلیحاتی عربستان به داعش و القاعده و جندالشیطان و غیره نادیده گرفته شده !
ابراز نگرانی ازافزایش توان دفاعی ایران!
درسند راهبردی اتحادیه اروپا با بیان اینکه «هرچند برنامه موشکی ایران مغایر با برجام نیست اما با روح قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد ناسازگار است» نسبت به توسعه برنامه موشکی ایران و انجام آزمایش موشکهای بالستیک ابراز نگرانی کرده ولی به تهدیدات غرب و 200 کلاهک هسته ای اسرائیل علیه ایران و توسعه و تجهیز کشور های اقماری وهم پیمان غرب در منطقه اشاره نشده است .!
دخالت در انتخابات ایران
در بند 39 از سند اتحادیه اروپا، از ایران خواسته شده است که فضا را برای توسعه پلورالیزم باز کند. نتیجه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در سال 1394 در این سند، خواست مردم ایران برای مشارکت هرچه بیشتر با اتحادیه اروپا و انجام اصلاحات سیاسی اقتصادی داخلی ارزیابی شده است و از ایران میخواهد تا اجازه دهد انتخاباتی آزاد مطابق با معیارها و استانداردهای بینالمللی انجام شود.
تشویق ایران به رعایت حقوق بشر اروپایی!
درسند راهبردی تصویبشده در کمیته امور خارجی پارلمان اروپا، ایران را تشویق کرده است تاعلی رغم اینکه خوددارای معیارهای اسلامی حقوق بشر است به مکانیسمهای اروپایی حقوق بشر پایبند بوده و با مکانیسمهای سازمان ملل همکاری نماید و به سازمان¬های حقوق بشری داخل اجازه فعالیت و ارتباط با خارج از کشور دهد. همچنین از ایران خواستهشده است تا به نگرانیهای دروغینی که در گزارشهای گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد (مانند احمد شهید) مطرح شدهاند، برای چندمین بارپاسخ گوید.
آزادی زندانیان ضد امنیتی وخرابکار!
اروپاییها در این سند با گستاخی تمام از ایران خواستهاند تا همهی زندانیان سیاسی را آزاد کند. همچنین سند خواسته ا ند که شهروندان اروپایی (جاسوس) زندانی در ایران که بدون رعایت استانداردهای بینالمللی محاکمه شدهاند!، آزاد شوند.
اسامی افرادی که آزادی آنها خواسته شده عبارتاند از: نازاک افشار، 58 ساله - کمال فروغی، 76 ساله - نازنین زگری (Nazanin Zaghari)، 37 ساله.
حال شما خوانندگان و اهل بصیرت سیاسی قضاوت کنید که : اولا این سند چه تفاوتی با خواسته های غیر منطقی آمریکا ار ایران دارد؟
ثانیا دربرابر این همه خواسته هایی که اروپائیان دارند و خود دربحران اقتصادی بسر میبرند چه مشکلی از مارا میخواهند حل کنند؟
ثالثا دولت یازدهم چگونه میتواند به قیمت زیر پا گذاشتن عزت ملی و ارزشهای اسلامی و استقلال کشور این شروط را از اروپائیان برای روابط بپذیرد؟