ویژه

پرورش انسان‌سازی را به یادگار گذاشت

پرورش از ما سبقت گرفته و از جمله کسانی به شمار می‌رود که رأفت و رحمانیت را از خداوند خواسته‌اند؛ افرادی نظیر پرورش مجاهدانی هستند که برای دین خدا تلاش کردند تا دین خدا به دستمان برسد؛ در طول تاریخ، همه علما، همه دانشمندان و همه کسانی که پیش از ما و بیش از ما ایمان داشتند، مصداق آیه سوره مبارک حجر هستند.
غلامعلی حدادعادل در مراسم ختم سید علیاکبر پرورش که در مسجد نورباران اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: پرورش از ما سبقت گرفته و از جمله کسانی به شمار میرود که رأفت و رحمانیت را از خداوند خواستهاند؛ افرادی نظیر پرورش مجاهدانی هستند که برای دین خدا تلاش کردند تا دین خدا به دستمان برسد؛ در طول تاریخ، همه علما، همه دانشمندان و همه کسانی که پیش از ما و بیش از ما ایمان داشتند، مصداق آیه سوره مبارک حجر هستند.

وی افزود: مرحوم پرورش از مصادیق بارز کسانی است که بر ما سبقت بر ایمان داشتند و تلاش بسیاری در این زمینه کردند. مشاور مقام معظم رهبری تصریح کرد: افرادی مانند مرحوم پرورش در همه زندگی خود یک زندگی معنوی، الهی و باهدف داشته و وقتی به ایستگاه مرگ میرسند و پشت سر خود را نگاه میکنند، میبینند که یک راه درخشان را طی کردند و عمر خود را ضایع نکردند.

حداد عادل بیان کرد: سرگذشتها مشابه هم نیست، یکی مانند آقای پرورش میشود و انسانسازی به یادگار میگذارد، یک نفر نیز در نقطه مقابل قرار میگیرد. وی همچنین با بیان اینکه پرورش معلمی باسواد و عالمی بود که هرچه را آموخته بود با هوش و استعداد خوب خود، بهخوبی درک کرده و از دانشمندان زمان خود بهخوبی بهره برده بود، تصریح کرد: وی در زمان حیات خود از محضر افرادی نظیر علامه جعفری، شهید بهشتی و استاد شهید مطهری استفاده میبرد، حتی آنها را به اصفهان دعوت میکرد تا دیگران نیز از محضر آنان استفاده کنند.

 حدادعادل با تأکید بر اینکه پرورش با قرآن انس دائم داشت، بیان کرد: استاد پرورش با نهجالبلاغه، احادیث ائمه اطهار (ع)، تاریخ اسلام و اخلاق و عرفان اسلامی آشنا و در دولت شهید رجایی و پس از آن نیز از وزرای باسواد دولت بود. وی خاطرنشان کرد: پرورش در دوران وزارت خود در سخنرانیها به بیان مسائل اداری و سیاسی اکتفا نمیکرد بلکه سخنرانیهای وی مشتمل بر معارف اسلامی بوده و با جهانبینی اسلامی آشنایی خوب و از نظر معارف اسلامی درک عمیقی داشت. مشاور مقام معظم رهبری گفت: پرورش خود اهل ادبیات و ذوق ادبی و سخنور و نویسنده بود که این مسئله سبب افزایش تواناییهای او شده بود، از نظر معنوی بنده شاهد بودم و لمس کردهام که یک مؤمن متقی، خداترس، مدافع دین و اهل عمل به وظیفه بود.

حدادعادل اظهار کرد: پرورش زمانی که مشاهده میکرد وظیفه او چیست به انجام آن وظیفه مبادرت میکرد، بهعنوان مثال در زمانی بهاقتضای شرایط و زمان تشخیص داده بود که باید با تبلیغات سوء فرقههای ضاله مبارزه کند، همواره اگر جامعه متحول میشد و شرایط تغییر میکرد وظایف جدیدی را برای خود برمیگزید. وی افزود: پرورش پس از انقلاب در اصفهان میدان فعالیت خود را از مبارزه با تبلیغات سوء فرقههای ضاله گسترش داد و به روشنگری نسل جوان پرداخت، همچنین با تأسیس تشکلهای مختلف و سخنرانی میان اعضای آن تشکیلاتها افق دیگری از فعالیت را برای خود گشود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که امام خمینی (ره) علم مبارزه با طاغوت را به دست گرفت، پرورش با باطن پاکش تشخیص داد که حقیقت راه امام (ره) بوده و حرکت در راه نهضت اسلامی را بهعهده گرفت، تا آنجایی که مردم اصفهان شاهد تلاشهای وی برای پیروزی انقلاب بودهاند. حدادعادل بیان کرد: پرورش پس از انقلاب بهحدی شناخته شد و نزد مردم اصفهان محترم بود که به عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی بهنمایندگی از مردم اصفهان برگزیده شد، وی یکی از معدود غیرروحانیونی بود که در مجلس خبرگان حضور داشت، این مسئله بهدلیل اعتقاد مردم به دانش وی بود. وی خاطرنشان کرد: پرورش پیش از مجلس خبرگان قانون اساسی به عضویت در مجلس شورای اسلامی، شورای عالی دفاع و وزارت آموزش و پرورش رسید، پس از آن به انجام فعالیتهای سیاسی، مطبوعاتی، تشکیلاتی و روشنگری برای مردم پرداخت، بنده در سالهایی که با وی همکاری داشتم شاهد سادهزیستی و فروتنی وی بودم.

مشاور مقام معظم رهبری گفت: پرورش اهل وسیله قراردادن پست و مقامها برای رسیدن به رفاه و زرق و برق نبود، بنده گواهی میدهم که وی از جمله کسانی بود که خود را برای انقلاب میخواست نه اینکه انقلاب را برای خود بخواهد و بهحدی پرکار بود که از تلاش باز نمیماند.

وی با بیان اینکه دوران وزارت پرورش از سختترین دوران مدیریتها بود، اظهار کرد: پرورش در آن سالها گرفتار جماعتی از مدیران افراطی در وزارتخانه شده بود که وی را رنجهای بسیاری دادند، بنده چون شاهد این مسائل بودم خود را سزاوارتر از دیگران برای بیان این مطالب میبینم.

حدادعادل با بیان اینکه این مدیران چپگرا، اهل افراط، باندبازی و انحصارطلبی بودند و تنها خود را انقلابی دانسته و دیگران را از خود طرد میکردند، خاطرنشان کرد: پرورش در تمام مدت وزارتش از این افراد خون دل میخورد چراکه مجبور بود مقدار بسیاری از زمان و عمر خود را صرف خنثیسازی شایعهها و توطئههای این افراد کند.

مشاور مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه در این زمان برخی فرصتهای بسیاری را از پرورش برای خدمت به نظام و انقلاب گرفتند، بیان کرد: حال باید دید که بسیاری از آنها دچار سرنوشت بدی شدهاند، آنها راه مقابل زمان وزارت پرورش را در پیش گرفته و به مکاتب لیبرالیسم و سکولاریسم گرویده در سال ۸۸ عمله فتنه شدند.

حدادعادل با بیان اینکه مرحوم پرورش بهلحاظ جنبه سیاسی، پیروی راستین امام و رهبری بود، تأکید کرد: پرورش جزئ کسانی بود که بعد از امام خمینی (ره) راه را گم نکرد و لحظهای انحراف نداشت، با هرگونه انحرافی مبارزه بیامان میکرد و هم در جریانهای استان اصفهان و هم در سطح کشور در وزارت آموزش و پرورش، مقابل منافقین و کجفکران میایستاد. وی با بیان اینکه پرورش دارای جاذبه و دافعه بود، افزود: مرحوم پرورش مرد مبارزه و تصمیمگیری بود، وی پاسداری بصیر و مؤمن بود که با سلاح فکر در بستر انقلاب اسلامی حرکت میکرد. وی همچنین با اظهار اینکه حتی یک نقطه تاریک در زندگی آقای پرورش وجود نداشت، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در پیامی که بعد از رحلت مرحوم پرورش صادر فرمودند، حق مطلب را ادا کردند، مقام معظم رهبری پرورش را بهخوبی میشناختند و وی را دوست داشتند.

حدادعادل با اشاره به خصوصیات شخصی استاد پرورش بیان کرد: پرورش بسیار خوشمحضر و خوشمجلس بود، از آن جمله افرادی بود که انسان از مصاحبت با او لذت میبرد و دیدنش انسان را به یاد خدا میانداخت.

وی افزود: پرورش اهل ذوق و صاحب طبع لطیفی بود، وی صادق، اهل مناجات، دعا و گریه، تهجّد و نماز شب بود.

وی همچنین با بیان «بارها شاهد اشک وی در زمان مناجات بودم» خاطرنشان کرد: مرحوم پرورش هم خوب گریه میکرد و هم خوب میخندید، در ذهن و حافظه وی هزاران نکته شنیدنی از تاریخ، لطایف و حوادث مختلف بود، وی بسیار شاداب، پرنشاط و سرزنده بود. حدادعادل با اشاره به برجستهترین جنبه شخصیتی پرورش بیان کرد: مرحوم پرورش به تمام معنای کلمه یک معلم بود، معلمی که فقط در کلاس درس نبود بلکه در مسجد، مدارس، انجمن جوانان و در همهجا یک معلم کامل بود.

وی تصریح کرد: تصور بنده از مرحوم پرورش، استادی بزرگوار، انسانی مؤمن، انقلابی، مجاهد در راه خدا بود، او یک فرد شایسته برای اصفهان، یک سرباز شایسته برای انقلاب و امام و رهبری، یک شهروند شایسته برای جمهوری اسلامی، یک مسلمان شایسته برای پیامبر اعظم (ص) و یک بنده مخلص برای خدا بود.

 مشاور عالی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: از تمام معلمان و همکاران و دوستان آقای پرورش استدعا دارم که حقشناسی نسبت به مرحوم پرورش را انجام دهند؛ بهگونهای که دانشآموزانی را همانند پرورش تربیت کنند که سربازان خوبی برای انقلاب، امام و رهبری، شهروندی شایسته برای ایران اسلامی، مسلمانی شایسته برای اسلام و بندهای نیکو برای خداوند باشند.

https://www.shoma-weekly.ir/bEP7f4