
سناریوی پیچیدهای که شکست خورد!
گفته شده است در جریان برگزاری اجلاس «داووس» در اواخر سال 1397 در دبی تأکید شده صبر راهبردی ایران در برابر فشارها و تحریمها تمام نخواهد شد. بنابراین بر مبنای اینکه ایران عکسالعمل نشان نمیدهد، سناریوی کاهش درآمد نفت ایران به صفر، افزایش قیمت دلار در ایران با هدف تضعیف پول ملی در دستور کار قرار گرفت. در این اجلاس همچنین پیشبینی شده بود، در چنین شرایطی اگر به اپوزیسیون و معارضان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی کمی دلار تزریق شود، آنها میتوانند زمینه آشوب و اعتراضات را فراهم کنند. آمریکاییها این سناریو را در فروردین ماه با تروریست خواندن سپاه آغاز کرده و در اوایل اردیبهشت معافیتهای هشت کشور در خرید نفت ایران را لغو کردند. همچنین درصدد اسکورت کشتیهای نفت ایران برآمدند و برای تحریک جریانهای صنفی و کارگری به تقلا افتادند؛ اما میانگین فروش نفت در سه ماه اول به تدریج افزایش یافت و هدفگذاری آمریکاییها محقق نشد. از سویی تروریست اعلام کردن سپاه اثر عکس گذاشت و یک انسجام ملی در ایران شکل گرفت. از سوی دیگر، تلاش آمریکاییها برای به صفر رساندن نفت ایران نتیجه نداد. ایران در اواخر خرداد رقم فروش نفت خود را به حدود 800 هزار بشکه رساند و مسیر بازگشت ارز حاصل از آن هم فراهم شد. سرانجام با نمایش اعلام آمادگیهای دفاعی نیروهای مسلح کشورمان، آمریکاییها از سناریوی مذکور عقبنشینی کردند.
راهی برای کم کردن هزینه شکست
«عبدالله ناصری» فعال اصلاحطلب درباره اظهارات اخیر محمد خاتمی مبنی بر اینکه اصلاحطلبان نمیتوانند به هر قیمتی وارد انتخابات شوند، بر درون نظام بودن وی تأکید کرده و گفته است: «به نظر من اگر دو جمله آقای خاتمی، یعنی اینکه «انتخابات نباید تحریم شود» و «همچنین اصلاحطلبان نمیتوانند به هر قیمتی وارد انتخابات شوند» را تز و آنتیتز بدانیم، سنتز آن نظریه غالبی است که اکنون در جامعه و در بین اصلاحطلبان با عنوان «مشارکت مشروط» درانتخابات وجود دارد.» این فعال اصلاحطلب افزوده است: «انتخابات را نمیتوان تحریم کرد، زیرا تحریم انتخابات هیچگاه در ادبیات سیاسی اصلاحطلبان نبوده است[!]. ممکن است برخی از جریانهای سیاسی در اسفند ماه لیست ارائه ندهند؛ اما کسی انتخابات را تحریم نمیکند!» به نظر میرسد، اصلاحطلبان با علم بر اینکه نه توان از رونق انداختن انتخابات را دارند و نه پیروزی در انتخابات را، در پی طرحی برای کم کردن هزینه شکست در انتخابات پیش رو هستند.
تفاوت اوباما و ترامپ در استراتژی است!
«وندی شرمن» با انتقاد از سیاستهای دولت ترامپ اقدامات ایران را وحشتناک خواند و گفت: «من به ایران هیچ اعتمادی ندارم و ما (دولت اوباما) نمیخواستیم ایران سلاح هستهای داشته باشد و قدرت خود را در سراسر خاورمیانه ساطع کند و در برابر ما و متحدان ما بازدارندگی ایجاد کند.» معاون وزارت خارجه آمریکا در دولت اوباما با تأکید بر اینکه در ایران «میانهرو» وجود ندارد و افرادی مانند روحانی و ظریف، «تندرو» هستند و سپاه و نیروی قدس «ابرتندرو»، گفت: راهبرد دولت اوباما در قبال ایران این بود که ابتدا مسئله هستهای را حل کند و سپس با استفاده از تحریمهای دیگر به بهانههای منطقهای، موشکی و حقوق بشری در برابر دیگر اقدامات شرارتبار ایران بایستد. شرمن افزود: «تفاوت ما و دولت ترامپ در استراتژی است و سؤال بنیادین من از این دولت این است که استراتژی شما چیست؟ میدانم که بحث فشار حداکثری است؟ اما چه نتیجهای داشته است؟»
امروزه جهان نیازمند مقابله اقتصادی با آمریکاست
«حسین عسکری» مشاور پیشین صندوق بینالمللی پول میگوید: امروزه جهان نیازمند است تا به صورت گستردهتری در مقابل آمریکا و کشورهای اروپایی که نفوذشان را در ساختار مالی بینالمللی به ویژه در صندوق بین المللی پول و بانک جهانی افزایش دادهاند، مقابله کند. باید توجه داشت بیش از آنکه سوئیفت بخواهد از اهداف آمریکا پشتیبانی کند، در واقع این آمریکاست که میخواهد از طریق سوئیفت خواستههایش را اجرا و دنبال کند؛ چون آمریکا میداند تحریمها به طور کلی کارایی و تأثیری نخواهد داشت، مگر آنکه این تحریمها از سوی دیگر کشورها نیز پشتیبانی و حمایت شوند. گفتنی است، سوئیفت بزرگترین نظام انتقال اطلاعات پرداخت در جهان با 11 هزار مؤسسه بانکی و مالی در 200 کشور همکاری دارد؛ ولی متأسفانه به ابزاری برای آمریکا و دیگر کشورهای غربی در راستای اجرای دیپلماسی اقتصادی بدل شده است.
ژاپن درخواست آمریکا را رد کرد
در حالی که برخی اخبار حاکی از آن بود که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با هدف جلب حمایت ژاپن برای تشکیل ائتلاف نظامی دریایی در تنگه هرمز به توکیو سفر کرده و خبرگزاری «کیودو» ژاپن هم گزارش داد، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نشستهایی را با مقامات ارشد ژاپن برگزار کرد و انتظار میرود در این نشستها درباره طرح واشنگتن برای تشکیل یک ائتلاف چندملیتی برای آنچه که محافظت از امنیت عبور و مرور کشتیها در تنگه هرمز خوانده شده، بحثها و گفتوگوهایی انجام گرفته باشد. «یوشیهیده سوگا» سخنگوی ارشد دولت ژاپن تصریح کرد هیچ تغییری در موضع پیشین این کشور به وجود نیامده است و بنابراین توکیو اعزام نیرو برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا را بررسی نمیکند.
توهم مؤثر بودن در مناسبات و تحولات بینالمللی
وزارت خارجه بحرین در بیانیهای اعلام کرد، این کشور برای فراهم شدن مقدمات طرح آمریکا برای تأمین امنیت خلیجفارس آماده میزبانی نشست مربوط به امنیت کشتیرانی و هوانوردی با مشارکت بیش از ۶۰ کشور است. در این بیانیه آمده است: «هدف از این اقدام بحرین، ایفای نقش برای کمک به برقراری امنیت و ثبات منطقه به دلیل خطراتی است که در سایه اقدامات ایران، منطقه را تهدید میکند و خطری بزرگ برای دریانوردی و هوانوردی در منطقه محسوب میشود.» این توهم مؤثر بودن در مناسبات و تحولات منطقهای و بینالمللی از سوی رژیم دیکتاتور آل خلیفه در حالی است که بسیاری از کشورها به طور رسمی از مشارکت نکردن در طرح از پیش شکستخورده آمریکا خبر داده و حتی کشورهایی، چون ژاپن و هند که روابط نزدیکی با آمریکا دارند، از پذیرش آن خودداری کردهاند.
مقدمه کنار گذاشته شدن بولتون
در جریان سفر وزیر خارجه کشورمان به نیویورک، ترامپ در حالی مدعی شده است که به درخواست سناتور «رند پال» مبنی بر دیدار با محمدجواد ظریف و گفتوگو با او پاسخ مثبت داده است که برخی تحلیلگران معتقدند برخلاف القائات رسانهای، این ترامپ بوده است که از سناتور برجسته حزب جمهوریخواه برای مذاکره با وزیر خارجه ایران و انتقال پیام مقامات آمریکایی دعوت به عمل آورده است. رند پال، سناتور جمهوریخواه سنتی و از مخالفان سرسخت افرادی، مانند «جان بولتون» و «مایک پمپئو» محسوب میشود و کارشناسان آمریکایی نزدیکی او به ترامپ را مقدمه کنار گذاشتن بولتون از سوی رئیس جمهور آمریکا میدانند. گفتنی است، بنابر گزارش نشریه «المانیتور»، محمدجواد ظریف در ساعات پایانی حضورش در آمریکا با «رند پال» دیدار کرده است.
هشدار جدی ایران!
یک حقوقدان بینالملل با اشاره به توقیف یک نفتکش انگلیسی از سوی ایران گفت: ایران اعلام کرده نفتکش انگلیسی «قوانین و مقررات بینالمللی دریایی» را رعایت نکرده و بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان توقیف شده است؛ اما دلیل اقدام ایران هرچه باشد، مهم این است که در پسِ این اقدام ایران یک پیام جدی و یک هشدار جدیتر نهفته است؛ پیام ایران به طور مشخص به دولت بریتانیا این است که «در برابر شمایی که خود را مجاز میدانید به زور متوسل شوید و مانع جریان آزاد دریانوردی شوید تا علیه یک کشور غیر عضو اتحادیه اروپا یک مصوبه اتحادیه اروپا راـ خارج از قلمرو خود و به صورت فراسرزمینیـ به اجرا بگذارید، ما هم دستکم خود را مجاز میدانیم برای اِعمال قوانین و مقررات بینالمللی، علیه کشتیها و نفتکشهای شما اقدام کنیم.» اگر بنا باشد دولتهای غربی علیه ایران و منافع آن اقدامات قهریه اتخاذ کنند، ایران هم میتواند برای اجرای قوانین بینالمللی یا حتی قوانین داخلی خود همین رویکرد را پیش بگیرد. از این پس ایران در برابر پدیده «قوانین فراسرزمینی» دولتهای غربی به صورت جدی ایستادگی خواهد کرد.
حق با ایرانیهاست!
همزمان با تشدید تنشها میان لندن و تهران، «جک استراو» وزیر خارجه اسبق انگلیس در یادداشتی در نشریه «دیلی میل» به سوابق اقدامات ضدایرانی انگلیس در تاریخ اشاره کرده و نوشته است مردم ایران حق دارند از لندن خشمگین باشند. «آنها دلایل خوبی دارند تا از «روباه حیلهگر و استعمارگر»ـ لقبی که به ما دادهاندـ خشمگین باشند.» گفتنی است، او پیشتر در کتابش با اعتراف به اقدامات خبیثانه این کشور ضد ایران، نوشته است: «ایران هرگز مستعمره بریتانیا نبوده، اما این به آن معنی نیست که ما از این کشور برای رسیدن به ثروت و قدرت، بهرهکشی نکردهایم. زمانی که پارلمان ایران مبارزهای هشت ساله را برای ملی کردن پالایشگاه عظیم و شبکه گسترده چاههای نفتی «بریتیش پترولیوم» آغاز کرد، پاسخ امآی۶ و سیا راهاندازی یک کودتای موفق علیه محمد مصدق نخستوزیر منتخب ایران در سال ۱۹۵۳ بود.»
آنچه ترامپ میخواهد، مذاکره نیست
«عباس عبدی» درباره مسئله مذاکره با دولت ترامپ گفت: «ایران با هیچ کشوری در ۴۰ سال گذشته به اندازه ایالات متحده مذاکره نکرده است. در قضیه مکفارلین، قرارداد الجزایر، لبنان، افغانستان، عراق و قضیه هستهای مذاکراتی با آمریکا داشتهایم و با هیچجا به اندازه آمریکا مذاکره نکردهایم، ولی الآن چرا به اینجا رسیده است؟» وی همچنین افزود: «اصلاً ایده مذاکره اشکالی ندارد؛ ولی آنچه ترامپ میگوید مذاکره نیست. اوباما وقتی به ایران پیام داد گفت ما غنیسازی شما را میپذیریم؛ اما شما باید محدودیتها و نظارتهایی را بپذیرید؛ ایران هم گفت این ایده خوبی است. از طرف ترامپ هیچ ایدهای نیست و او فقط دوست دارد به وی زنگ بزنند و این کار مسئلهای را حل نمیکند.»به گزارش دیلیاستار، «فیلیپ هاموند» وزیر خزانهداری انگلیس با بیان اختلافات خود با «بوریس جانسون» در زمینه برگزیت گفت: پیش از آنکه جانسون به مقام نخستوزیری برسد، من از سمت خود کنارهگیری میکنم. روز سهشنبه هفته جاری مرحله نهایی انتخاب رئیس جدید حزب محافظهکار انگلیس انجام میشود و به احتمال زیاد بوریس جانسون با پیروزی در این مرحله به عنوان نخستوزیر جدید انگلیس معرفی میشود. با انتخاب رئیس جدید حزب محافظهکار، «ترزا می» نخستوزیر فعلی انگلیس روز چهارشنبه از سمت خود کنارهگیری میکند.
ضرغامی: قیمت گوشت حداکثر ۳ دلار است
عزت الله ضرغامی عضو شوراهای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی در صفحه شخصی خود در اینستاگرامش درباره قیمت گوشت نوشت:
امنیت غذایی!
دیروز یک کیلو گوشت گوسفند خریدم. فروشنده ۱۰۰ هزار تومان از کارت برداشت. خوشحال شدم! چون دفعه قبل ۱۲۰تومن برداشته بود. اما آیا قیمت واقعی گوشت همین است؟ قیمت گوشت، حداکثر ۳ دلار است. همه ضرائب اضافی در خرید، حمل، توزیع و سود فروشنده را هم در نظر بگیریم، زیر ۵۰ هزار تومان میشود. آیا واسطههای بزرگ، اجازه چنین کاری را به دولت میدهند؟ دور زدن دلالها پیش نیاز دور زدن تحریمها ست!
زمان صدور حکم نجفی اعلام شد
قاضی پرونده قتل «میترا استاد» در خصوص تناقضات مطرح شده و اینکه آیا کیفرخواست عجولانه نوشته شده است، گفت: این ادعای وکلا است، اما همه مراحل قضایی در تحقیقات مقدماتی و در دادگاه طبق موازین قانونی بوده است. قاضی محمدرضا محمدیکشکولی در پایان دادگاه رسیدگی به پرونده محمدعلی نجفی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که حکم پرونده چه زمانی صادر میشود، گفت: قانون زمان صدور رای را مشخص کرده که صدور حکم، هفت روز پس از اعلام ختم رسیدگی است. وی در پاسخ به این سوال که آیا ابهامات مطرح شده برای شما روشن شده است نیز گفت: این امر جنبه ماهیتی دارد. اجازه دهید رای صادر شود. وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به قاضی شهریاری سرپرست دادسرای جرایم جنایی اجازه دفاع در جلسه امروز داده نشده است، گفت: بحث اجازه نیست بلکه قانون آن را مشخص کرده و در آیین دادرسی کیفری هم مورد اشاره قرار گرفته بود. ایشان به اندازه کافی فرصت دفاع داشتند. ایشان فرصت دفاع به اندازه کافی در حد قرائت کیفرخواست و دفاع از دلایل را در جلسه اول داشته و کافی بوده است. رئیس شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران در خصوص تناقضات مطرح شده و اینکه آیا کیفرخواست عجولانه نوشته شده است، گفت: این ادعای وکلا است، اما همه مراحل قضایی در تحقیقات مقدماتی و در دادگاه طبق موازین قانونی بوده است.
پای اموات به بورس باز شد
ممکن است فردی ۱۰ کد بورسی در اختیار داشته باشد و حتی ممکن است از کد بورسی فردی که فوت شده هم استفاده شود.» این جمله تنها بخشی از روایت سوءاستفادههایی است که امکان دارد در بازار سهام رخ داده باشد. برای خرید و فروش سهام در بورس بهصورت آنلاین یا روشهای دیگر، هر فرد باید یک کد بورسی یا کد سهامداری داشته باشد. حسین فهیمی، مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) با تأیید موضوع استفاده از کدهای دیگران عنوان کرد: کدهای بورسی که مورد سوءاستفاده قرار میگیرند، کدهای معاملاتی هستند که در اختیار فرد دیگری قرار میگیرد؛ حال این فرد میتواند کارمند یک کارگزاری یا فرد دیگری باشد. این کد یا با رضایت یا بدون اطلاع شخص در دسترس این افراد قرار گرفته است. در همین رابطه روابط عمومی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) نیز با تأیید موضوع سوءاستفاده از کدهای بورسی عنوان کرد: یکی از علتهای مهم راهاندازی سامانه سجام، وجود تخلفات فراوان در استفاده از کدهای بورسی دیگران بود. ممکن است فردی ۱۰ کد بورسی در اختیار داشته باشد و حتی ممکن است از کد بورسی فردی که فوت شده هم استفاده شود. در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سامانه سجام ثبت نام کردهاند.
پدیده ماشین خوابی در تهران
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: ما جوانانی را میبینیم که با کمک یکدیگر ماشین خریده و محلاتی را به عنوان پاتوق و گعده در نظر گرفته و ماشین خوابی میکنند. اینها جوانان شهرهای دیگری هستند که به دلیل نبود شغل به تهران میْآیند و میبینیم که محلات تهران بین آنها تقسیم شده است و بچههای یک استان در یک محله و استانهای دیگر در محلات دیگر جمع میشوند و در خودروهایشان میخوابند
افشاگری تازه کارلوس کیروش درباره وعده مهدی تاج
سرمربی سابق ایران در گفتگو با خبرورزشی فاش کرده مهدی تاج در زمان برگزاری جام ملتها مقابل مسئولان سفارت ایران در امارات به او گفته پیشنهاد تیم ملی کلمبیا را رد کند و به کارش در ایران ادامه دهد. اتفاقی که ممکن بود واقعا رخ دهد و کارلوس به واسطه حرف تاج پیشنهاد کلمبیا را رد کند، به خیال اینکه سرمربی تیم ملی ایران باقی خواهد ماند. رئیس فدراسیون بعد از این اظهارات حتی برای تمدید قرارداد مذاکراتی با کی روش داشت. منتهی بعد از بازی ژاپن این دو دیگر یکدیگر را ملاقات نکردند و به گفته کی روش تاج حتی از او خداحافظی نکرد.
خانوادهای که ۱۲۵ هزار خودرو را با رانت وارد کشور کرد
امیر خجسته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره واردات خودروی خارجی توسط چهار خانواده با استفاده از رانت و فساد و ثبت سفارش غیرقانونی ۳۴ هزار خودرو توسط این افراد، گفت: واردات ۱۲۵ هزار خودرو توسط یکی از چهار خانواده صورت گرفته است این در حالی است که چهار خانواده خودروی خارجی به ایران وارد میکردند.
آیت الله مصباح یزدی: حداقل ۱۰ میلیون انقلابی در کشور داریم
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه توجه به مساله فوق سبب میشود که در برخورد با کسانی که با ما همسو نیستند افراط نکنیم و خود همین امر موجب دشمنی و اختلاف نشود، ادامه داد: ما در کشوری ۸۰ میلیونی زندگی میکنیم که حداقل ۱۰ میلیون انقلابی داریم؛ اگر بخواهیم با آنها ارتباط برقرار کنیم، باید چه کنیم؟ امام (ره) چه کرد که مردم بیتفاوت و حتی برخی مردم فرو رفته در انحراف و فساد را به سمت جبهه شهادت بسیج کرد؟ چه شد که یک بچه ۱۳ ساله به قدری مرد شد که امام (ره) در مورد او فرمود: رهبر ما آن طفل ۱۳ ساله است؟ هر چند، یافتن و ارتباط با افراد همفکر، با فهم و درک عمیق و اراده قوی بسیار مطلوب است، اما نباید فکر کنیم که کار ما فقط همین است، زیرا صرف اینکه چند گروه چند نفری راه بیاندازیم، برای شبکهسازی کافی نیست.
درخواست قطع آب منزل وزیر نیرو در مجلس!
رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی گفت: آب خانه وزیر نیرو را یک ساعت در ۲۴ ساعت قطع کنید تا وضعیت مردم را درک کند؛ شاید انتقال آب از دریای عمان به استان خراسان جنوبی برای ایشان اهمیت پیدا کند.
مسکن روحانی گوجه فرنگی احمدی نژاد!
روزنامه سازندگی، ارگان حزب کارگزاران سازندگی در یکی از تیترهای اصلی صفحه یک نوشته که «افزایش اجاره: ۵۰ تا ۱۰۰ درصد» چرا این تیتر مهم است؟ چون چند روز پیش از این حسن روحانی در نشستی با مدیران ارشد بخش مسکن، گفته بود که «براساس آمار وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن استیجاری به طور متوسط در تهران میزان اجارهبها ۳۰ درصد افزایش یافته که این رقم امیدوارکننده است. البته مطلوب نبوده، اما در عین حال با آمار و ارقامی که این روزها منتشر میشود، متفاوت است.»حالا روزنامه حزب متحد دولت هم سخنان روحانی را رد میکند. گزارش روزنامه سازندگی در واقع یک گزارش میدانی از مردم و مشاوران املاک و اظهاراتی است که سخنان رئیس جمهور و آمار وزارت مسکن را رد میکند. در بخشی از این گزارش آمده که «اقتصاد ایران همواره از نبود آمارهای مدون رنج برده است؛ این فقدان در شرایط ویژه خصوصاً یک سال اخیر که ایران تحت فشارهای شدید اقتصادی بوده، بیشتر خود را نشان داده است.»در بخشی دیگر از این گزارش هم با اشاره به انتقادات کاربران توئیتر از این سخنان رئیس جمهور به دلیل غیرمنطبق بودن با واقع، آمده که «برخی کاربران حتی به یاد جملات رئیس جمهور سابق، محمود احمدینژاد افتادهاند که در سال ۸۵ درباره گوجه فرنگی گفته بود بیایید از تره بار نزدیک خانه ما خرید کنید، چرا از جاهای گران خرید میکنید؟!»
اخبار روزانه:
* سخنگوی جنبش انصارالله یمن با اشاره به توافق جدید ریاض و واشنگتن درباره حضور نیروهای آمریکایی در عربستان اعلام کرد: ریاض در باتلاق یمن گیر کرده است و نمیداند چگونه باید از آن خارج شود. به همین دلیل، از اعزام 500 نظامی آمریکایی به عربستان استقبال میکند و به منظور جلب حمایت آمریکا و انگلیس به بقای نظامیان خارجی تن میدهد. «محمد عبدالسلام» با اشاره تلویحی به ایران افزود: چقدر فاصله است بین عربستان و کشور مستقلی که به تنهایی و با صلابت و اقتدار در برابر قدرتهای استکباری جهان میایستد.
* «بهزاد صابری» مشاور وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار تصویری از نامه انگلستان به رئیس شورای امنیت سازمان ملل در پی توقیف نفتکش انگلیسی به دست نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایرانـ که در متن آن، به جای ذکر زمان به ساعت محلی (که معمولتر است)، زمان وقوع این اتفاق را ساعت چهار بعدازظهر «به وقت انگلیس» ذکر کرده استـ در صفحه توئیتر خود نوشت: «اگرچه ترک عادات کهن آسان نیست، انگلیسیها باید به یاد داشته باشند که مدتهاست در خلیج فارس، دیگر ساعتها به وقت انگلیس تنظیم نمیشود.»
* «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه «فاکس بیزینس» در پاسخ به پرسشی درباره توقیف نفتکش انگلیسی از سوی ایران در تنگه هرمز تأکید کرد: این وظیفه انگلیس است که از کشتیهای خود محافظت کند. پمپئو همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت جاسوسان سیا در کشورمان با متهم کردن ایران به دروغگویی، اظهار داشت: نمیتوانم خیلی فوری در این باره اظهارنظر کنم.
* رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند: «جراد کوشنر» مشاور ارشد دونالد ترامپ به زودی با هدف پیشبرد طرح موسوم به «معامله قرن» راهی سرزمینهای اشغالی، عربستان و اردن میشود. کوشنر قصد دارد در این سفر موضوع تأسیس صندوق چندملیتی برای حمایت از اقتصاد فلسطینیان را مطرح کرده و از کشورهای عربی میزان مشارکتشان در این صندوق را جویا شود.
* «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان پس از رایزنی با «جرمی هانت» و «ژان ایو لودریان» وزیران خارجه انگلیس و فرانسه در پاریس گفت: آلمان قصد ندارد به استراتژی دولت آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر ایران بپیوندد. وی در ادامه افزود: آنچه اکنون به آن نیاز داریم، کاستن از تنشهاست و همکاران انگلیسی و فرانسوی من نیز همین نظر را دارند.
* «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان پس از انتشار گزارشهایی در رسانههای غربی درباره نقشآفرینی مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در اقدام غیرقانونی انگلیس در توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران در جبلالطارق در پیام توئیتری نوشت: «دچار اشتباه نشوید: جان بولتون بعد از ناکامی در کشاندن دونالد ترامپ به جنگ قرن (با ایران) و به دلیل ترس از فروپاشی تیم ب، در حال رو کردن پخش کردن سم خود به سمت بریتانیا است به این امید که این کشور را به یک باتلاق بکشاند. فقط احتیاط و آیندهنگری میتواند چنین ترفندهایی را خنثی کند.»
* تلویزیون «انبیسی» فاش کرد صدها سرباز، چندین جنگنده و سامانه موشکی آمریکایی از یک ماه پیش در پایگاه هوایی «امیر سلطان» در جنوب ریاض، پایتخت عربستان مستقر شدهاند. گفتنی است، یک روز پس از اعلام موافقت «سلمانبنعبدالعزیز» شاه سعودی با استقرار نیروهای آمریکا در عربستان که گفته شده هدف از آن تحکیم همکاری مشترک در دفاع از ثبات و امنیت منطقه است، این تلویزیون اعلام کرد: ارتش آمریکا انتقال تجهیزات و نیروهای خود را ماه گذشته میلادی آغاز کرده و بهکارگیری آنها از سر گرفته میشود.
* به تازگی وزیر خارجه مستعفی منصور هادی در یک محفل محدود در آمریکا، فساد حاکم بر دولت و سوء مدیریت را علت استعفای خود دانسته است. «خالد الیمانی» همچنین گفته است: «نمی خواهد بخشی از این دولت شکستخورده باشد که هیچ اهمیتی برای خواست مردم قائل نیست.» به گفته وی، عربستان و امارات خواستههایی از دولت هادی دارند که به معنای صریح خیانت به آینده یمن بوده و تنها عناصر سرسپرده و فاسد میتوانند با این شرایط کنار بیایند.
* رسانه انگلیسی «دیلی تلگراف» مدعی است، وزرای کابینه لندن در واکنش به توقیف نفتکش «استِنا ایمپرو»، به دنبال طرحی برای اعمال تحریمهای ضدایرانی هستند. به ادعای این رسانه، لندن به دنبال احیای تحریمهای سازمان ملل و اتحادیه اروپاست که در سال ۲۰۱۶، پس از انعقاد توافق هستهای با ایران برچیده شدند.
* «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی، در زمینه اصرار مقامات آمریکایی درباره اینکه «ایران حق غنیسازی اورانیوم ندارد»، گفت: این اصرار نشاندهنده انکارگرایی حقوقی یا جهالت است و ممکن است برای انپیتی خسارتبار باشد.
* «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی درباره آخرین وضعیت استفاده از بیتکوین در کشور گفت: در آینده نزدیک موضوع ارز دیجیتال در دولت مطرح و بررسی میشود.