گفته می‌شود که...

هیچ یک از کسبه خرد بازار جزء محتکران نیستند/نوبخت قلک‌دار روحانی در سازمان برنامه و بودجه است/باز هم رفتار خارج از عرف نماینده/شکایت ۷۲ دانشجوی بورسیه وارد تشخیص داده شد/احسان کفاشیان: پورشه ندارم، همون بنز قبلی را دارم/آخرین وضعیت حال فردی که جلوی شهرداری خود را آتش زد و ...

فروش 200 میلیون یورو ارز دولتی با نرخ آزاد!
عضو هیئت‌رئیسه مجلس گفت: خبر موثقی دارم درباره اینکه خریدار شرکت ماشین‌سازی تبریز ۲۰۰ میلیون یورو ارز دولتی برای واردات دریافت کرده، اما همه این مبلغ را به نرخ بازار آزاد فروخته است. همچنین تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری این شرکت را تحویل هیئت‌رئیسه داده‌ام؛ چرا که این فرد باید پاسخگوی نحوه خرید این شرکت باشد. احمد امیرآبادی با بیان اینکه از آغاز مهر ماه آرای خود را نسبت به لوایح و طرح‌ها در مجلس اعلام می‌کنم، اظهار داشت: بنده و تعدادی از نمایندگان مجلس برای شفافیت آرای خود تصمیم بر اعلام عمومی تمام نظرات و آرای خود در مجلس گرفته‌ایم. وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 15 نفر از نمایندگان مجلس به کمپین شفافیت آرای نمایندگان پیوسته‌اند، افزود: هر یک از ما هر روز موافقت و مخالفت خود را درباره لوایح و طرح‌ها در مجلس در فضای مجازی اعلام می‌کنیم، به حتم تعداد نمایندگانی که به این کمپین پیوسته‌اند، افزایش‌ یافته و نمایندگانی که از شفاف نبودن آرای خود سوءاستفاده می‌کنند، باید پاسخگوی مردم باشند.

«رأی دادید باید تحمل کنید»، منطقی نیست!
پرویز سروری، دبیر کل حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه بیشتر وعده‌های رئیس‌جمهور در برهه انتخابات اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: روحانی وعده داد وضعیت معیشتی مردم به مراتب هر روز بهتر از دیروز شود، همچنین حل مشکلات تولید و ایجاد اشتغال از وعده‌های وی بود. وی با انتقاد از اظهارات برخی دولتی‌ها مبنی بر اینکه مردم چون رأی دادند، باید تحمل کنند، تصریح کرد: در کل معتقدم این حرف که رأی دادید باید تحمل کنید، بسیار سخن بی‌منطقی است؛ چرا که در حال حاضر مردم از دولت مطالبه دارند و خواستار تحقق مطالبات خود هستند. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه متأسفانه تمرکز دولت بر مسائل حاشیه‌ای است، خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن رئیس‌جمهور از فضای انتخاباتی سبب خوشحالی است و قوه مجریه باید خود را از مسائل حاشیه‌ای جدا کند، هر چند مدتی است رئیس‌جمهور مواضع درستی انتخاب می‌کند، اما در حد حرف باقی می‌ماند.

نوبخت قلک‌دار روحانی در سازمان برنامه و بودجه است
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره عملکرد اقتصادی و وضعیت مدیریت فعلی این سازمان گفت: کسانی که به نوبخت انتقاد داشتند، حرف‌شان این بود که وی گامی برای توسعه در شرایط بحران برنداشته است. وی با اشاره به اینکه دولت همه مسئولیت‌های اقتصادی و سیاست‌گذاری را در دست ندارد، گفت: تنها ۵۰ درصد این مسئولیت به عهده دولت است؛ اما در همین میزان نیز ضعف‌هایی دیده شد. ناصری ادامه داد: بهتر بود آقای روحانی شخصی متناسب با فلسفه تشکیل سازمان برنامه و بودجه را برای ریاست این سازمان انتخاب می‌کرد. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه نوبخت قلک‌دار روحانی در سازمان برنامه و بودجه است، گفت: وی بودجه را مطابق نظر روحانی اختصاص می‌دهد.

هیچ یک از کسبه خرد بازار جزء محتکران نیستند
سردار محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمدرسول‌الله(ص) تهران درباره کشف انبارهای کالاهای احتکار شده در شهر تهران گفت: گشت‌های عملیاتی سپاه تهران از دی ماه سال گذشته با هماهنگی مقام قضایی و نیروهای انتظامی آغاز شده است. این گشت‌ها با نام رضویون اقدامات خوبی را انجام داده‌اند و مردم عزیزمان در مناطق گوناگون شهر تهران امنیت ناشی از حضور گشت‌های عملیاتی سپاه را به همراه نیروهای انتظامی لمس کرده‌اند. سردار یزدی اظهار داشت: انبارهای کالاهای احتکار شده در تهران طی 25 روز گذشته شناسایی شده که شامل کالاهای گوناگونی بوده‌اند. آمار این کالا و صاحبان‌شان در اختیار مقام قضایی قرار داده شده و مقامات قضایی این آمارها را بیان می‌کنند؛ اما کسانی که شناسایی شده‌اند و صاحبان این کالاها هستند، هیچ یک از کسبه خرد بازار نیستند.

رشد بهره‌وری به صفر رسیده است!
رئیس سازمان بهره‌وری با بیان اینکه عزمی برای ارتقای بهره‌وری در کشور وجود ندارد و این سازمان یکی از متهمان پایین بودن بهره‌وری است، گفت: در بررسی بهره‌وری کلان کشور، برآورد این سازمان این بوده که در مجموع تحقق رشد بهره‌وری در کشور صفر است. علی‌اکبر اولیاء درباره شاخص‌های بهره‌وری در کشور گفت: نرخ بهره‌وری در حالی به صفر رسیده که از برنامه چهارم توسعه موظف شدیم بهره‌وری را سرلوحه کار خود قرار دهیم که به این کار توجه زیادی نشده است. رئیس سازمان بهره‌وری در ادامه گفت: در برنامه ششم سهم بخش‌های گوناگون از بهره‌وری نیز مشخص شده است و کشور با وجود سابقه دیرینه حضور در سازمان بهره‌وری آسیایی از دهه پنجاه میلادی، انتظار می‌رفت موفقیت بیشتری در بهره‌وری داشته باشد.

خاندان هاشمی علیه روحانی

دلخوری‌های خانواده مرحوم هاشمی از حسن روحانی از همان چند ماه پس از درگذشت او و تبلیغات انتخاباتی اردیبهشت ۹۶ و بعد مراسم تحلیف و تنفیذ شروع شد. وقتی انتظار آن‌ها از روحانی برای گرامیداشت یاد و نام هاشمی رفسنجانی که ریاست جمهوری روحانی را مدیون او می‌دانستند، برآورده نشد و او حتی از هاشمی نام هم نبرد! این هفته‌ها، اما خانواده هاشمی تند و تیزتر علیه روحانی می‌تازند. اوایل مردادماه بود که محمد هاشمی در نقد کاهش تولید و افزایش نقدینگی در کشور، در مصاحبه‌ای گفته بود که «آقای روحانی هم اقدامی در این خصوص انجام ندادند و نتیجه کشور همینی است که می‌بینیم و بسیاری از روستا‌ها و شهر‌های کوچک به اطراف تهران مهاجرت کردند که این هم معضل بزرگی است؛ چرا که تولیدی در هیچ جای کشور صورت نمی‌گیرد. آقای روحانی همواره از کسانی بودند که نسبت به این موضوع انتقاد داشتند و توقع می‌رفت که ایشان این اوضاع را بهبود بخشند، اما ایشان هم راه آقای احمدی‌نژاد را رفتند و برای اقتصاد کشور اقدامی نکردند.»چندی بعد هم حسین مرعشی در گفت‌وگویی از عمل نکردن روحانی به توصیه‌های آیت‌الله مرحوم گفت: «از دیدگاه من حتی اگر آیت‌الله هاشمی در حال حاضر حضور داشتند، باز هم حریف برخی سیاست‌های روحانی نمی‌شدند و نمی‌توانستند او را در عدم عقب‌نشینی در بعضی مسائل مجاب کنند. چراکه او در دوره اول دولت خود هم به توصیه‌های آیت‌الله هاشمی جدی عمل نمی‌کرد.»روز گذشته هم فائزه هاشمی در مصاحبه با آرمان و در جواب سؤال نکند به شرایط سال ۸۴ برسیم، گفته که «مگر عملکرد آقای روحانی تفاوت زیادی با سال ۸۴ دارد؟ البته نباید فراموش کنیم آقای روحانی مشکلات بیرونی هم دارد و کسان دیگر هم اجازه نمی‌دهند که او کارهایش را انجام دهد، اما خود او هم به‌ویژه در دولت دوم تلاشی نکرد که بتواند موانع را دور بزند یا برای منصوب کردن مدیران موفق و شایسته تلاش نکرد. همچنین در مقابل فشار‌هایی که به ایشان برای تغییر تیم و افراد وارد شد تلاشی نداشت.» و در جایی دیگر هم از عمل نکردن روحانی به توصیه‌های بابا! گفته است: «تا جایی که من مطلع هستم آقای روحانی در همه موضوعات از بابا مشورت نمی‌گرفت و در خیلی از مواردی که مشورت می‌کرد و بابا به ایشان نظر می‌داد، آن را انجام نمی‌داد و آنچه را که خودش با آن موافق بود، انجام می‌داد. معتقدم آقای روحانی می‌توانست از تجربیات، سوابق، توانایی‌ها و علم و دانش بابا در اداره دولت استفاده کند، اما چنین نکرد و می‌توانست بهتر از این باشد. این‌طور نبود آقای روحانی به هر چه بابا می‌گفت: عمل کند یا مشورت بگیرد.»دلخوری‌های بعد از درگذشت هاشمی حالا به عملکرد ضعیف دولت و به‌هم‌ریختگی اوضاع اقتصادی رسیده و روشن است هاشمی‌ها دارند حساب خود و مرحوم بابا! را از این به‌هم‌ریختگی جدا می‌کنند. البته در مورد مرعشی که ضدونقیض گویی هم دارد، یک خبر هم جالب توجه است و آن اینکه یک وام چند هزار میلیاردی قرار بوده برای عمران کرمان بگیرد که گویا با دخالت قوه قضائیه ناکام مانده است...

باز هم رفتار خارج از عرف نماینده

روزنامه شهروند به رفتار غیردیپلماتیک یک نماینده مجلس در سفر رئیس مجلس به بلاروس واکنش نشان داده است. این روزنامه می‌نویسد: «روز گذشته تصویری از سیدناصر موسوی‌لارگانی منتشر شد که در حین مراسم ادای احترام لاریجانی به کشته‌شدگان جنگ جهانی دوم در بلاروس، مشغول فیلمبرداری با موبایل است و این تصویر سوژه رسانه‌های بلاروس شده است و بار دیگر بحث عدم‌آموزش اعضای خانه ملت توسط تشریفات مجلس زمان حضور در چنین مجالسی را پیش کشیده است. پیش از این هم رفتار‌هایی خارج از عرف در مراسم رسمی از نمایندگان مجلس سر زده بود که عجیب‌ترین نمونه آن سلفی سال گذشته نمایندگان با موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا بود.» گرچه انتقاد روزنامه شهروند درست است، اما به نظر می‌رسد این آداب ساده‌ای است که هر کس باید بلد باشد در فضای رسمی چگونه رفتار کند؛ چطور یک نماینده مجلس می‌تواند این موارد ساده را بلد نباشد؟!
شکایت ۷۲ دانشجوی بورسیه وارد تشخیص داده شد

در پی شکایت تعدادی از دانشجویان بورسیه از اقدامات دستگاه‌های طرف شکایت و رسیدگی دیوان عدالت اداری به موضوع مزبور، روابط عمومی دیوان عدالت اداری اطلاعیه‌ای را صادر کرد. دانشجویان شاکی اعلام نموده اند: به رغم طی کردن فرآیند قانونی، مراحل گزینش، احراز صلاحیت‌های علمی و پذیرفته شدن به عنوان دانشجوی بورسیه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و برخی از دانشگاه‌ها بدون دلیل قانونی ضمن لغو بورسیه، فرآیند جذب ایشان را متوقف و ابطال کرده‌اند. از مجموع ۳۲۸ شکایت واصله تا پایان سال ۱۳۹۶ تعداد ۷۲ فقره شکایت، وارد تشخیص داده شد

احسان کفاشیان: پورشه ندارم، همون بنز قبلی را دارم

احسان کفاشیان درباره حرف‌های اخیر ساشا سبحانی، پسر سفیر سابق ایران که درباره‌اش گفته است احسان چند خانه مجردی دارد، پورشه دومیلیاردی و البته یکسری موارد مربوط به زندگی اشرافی در دبی و ماجراهایی مثل این به خبرآنلاین گفت: نمی خواهم جوابش را بدهم. احتمالا یکی از این‌هایی است که می خواهد با حرف ها برای خودش فالوئر جذب کند. حتی فامیلی من را هم بلد نیست و می گوید کفراشیان. من همچنان کارمند وزارت نفتم و در تربیت بدنی نفت به فعالیتم ادامه می دهم. درمورد ماشین هم، پورشه ندارم، همان بنزی (بنز کلاس E 350) را دارم که سه سال قبل داشتم.
پیشنهاد ضرغامی به دولت

عزت‌الله ضرغامی با توجه به رشد بیش از اندازه قیمت برخی از کالاهای بهداشتی به این مسئله واکنش نشان داد و نوشت: «پیشنهاد دلسوزانه و برادرانه من به دولت آن است که برای مدیریت توزیع حساب جدیدی باز کند. رئیس‌جمهور باید روزانه، وقت قابل قبولی برای مدیریت این موضوع اختصاص دهد. ما باز هم از این مشکلات خواهیم داشت. البته سابقه دولت، در توزیع بسته کالا در اوایل کار بسیار منفی است؛ ولی این به آن معنا نیست که نتواند مدیریت توزیع را که نیاز جدی این روزهاست، انجام دهد. دولت‌های قبل تجربه خوبی در این زمینه دارند. از تجربیات آنان استفاده شود تا عملیات روانی دشمن در نگران کردن مردم و برهم خوردن تعادل بازار عملی نشود

نظر سخنگوی شورای نگهبان درباره اصلاح قانون اساسی

سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: قانون اساسی ما ظرفیت‌هایی دارد که مورد استفاده قرار نگرفته است. معتقدم به جای اصلاح قانون اساسی، به فکر استفاده از تمام ظرفیت‌های آن باشیم.عباسعلی کدخدایی تأکید کرد: قانون اساسی ما ظرفیت‌هایی دارد که مورد استفاده قرار نگرفته است. معتقدم به جای اصلاح قانون اساسی، به فکر استفاده از تمام ظرفیت‌های آن باشیم.سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: آیا قوای سه گانه و سایر نهادها، تمام اختیارات و صلاحیت‌های مصرح در قانون اساسی را به کار گرفته اند؟
ختم شکایت قضایی از مصوبه 4 هزار میلیاردی دولت

اگرچه مصوبه تابستان سال 95 هیئت وزیران، مقرر می کرد مبلغ چهار هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مقابله با حوادث غیرمترقبه، برای احداث و تکمیل خدمات زیربنایی پروژه های مسکن مهر اختصاص یابد، سازمان بازرسی کل کشور با طرح یک شکایت، متذکر شده تخصیص این بودجه مربوط به شرایطی چون حوادث و اقدامات اضطراری است که بر این اساس، دستگاه قضایی با بررسی این موضوع و وارد دانستن ایراد قانونی سازمان بازرسی، حکم به ابطال مصوبه دولت قبل داده که در روزهای اخیر به مسئولان اجرایی ابلاغ شده است.
جنگ رسانه‌ای جدید

شبکه‌های معاند در حال پخش اخباری درباره کشتار مردم بصره با تیترهایی، همچون کشتار شیعیان در بصره و حمله حشدالشعبی به مردم هستند.

اکنون بر همه معلوم است که این رسانه‌ها حامی شیعیان نیستند و هدف خود را تحریک افکار عمومی قرار داده‌اند. این سناریو در راستای سفر عراقی‌ها به ایران و نزدیک بودن محرم و اربعین است.

نشریه بوسنیایی: تعداد ایرانیان متقاضی پناهندگی صد برابر شده است

شنیدیم که، تارنمای روزنامه بوسنیایی «سارایوو تایمز» خبر داده است تاکنون بیش از یک هزار و 600 ایرانی از بوسنی و هرزگوین تقاضای پناهندگی کرده‌اند. این آمار 100 برابر مجموع درخواست‌های مشابه در سال 2017 است.
سارایوو تایمز با اشاره به توافق لغو روادید پارسال میان ایران و صربستان نوشت که ایرانیان به عنوان گردشگر وارد صربستان شده و به صورت مهاجر وارد بوسنی می‌شوند. به گفته وزارت امور خارجه بوسنی، در سال 2017 در مجموع 16 ایرانی درخواست پناهندگی داده بودند. مقامات رسمی در ایران این خبر را تأیید یا رد نکرده‌اند.
افشای تسهیلات بی سر و صدا به برخی شرکت های دولتی

در حالی که بر اساس دستور 21 تیرماه هیئت دولت به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، امهال تسهیلات مربوط به حوادث غیرمترقبه بخش کشاورزی مانند سرمازدگی و خشکسالی برای شرکت های کشت و صنعت وابسته به دولت و موسسات عمومی غیردولتی ممنوع شده بود، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه روزهای اخیر خود به تعدادی از اعضای کابینه، خبر داده که این ممنوعیت با تصمیم جدید کابینه لغو شده است.

نطق بعضی‌ها در انگلیس، فرانسه و هلند تنظیم می‌شود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: استکبار جهانی به ویژه در کشور‌های اروپایی (هلند، فرانسه، انگلیس) سه مرکز شبانه‌روزی تأسیس کرده است که برای مبارزه با جمهوری اسلامی تولید محتوا می‌کند.جواد کریمی‌قدوسی طی نوشتاری در فضای مجازی نوشت: استکبار جهانی به ویژه در کشور‌های اروپایی (هلند، فرانسه، انگلیس) سه مرکز شبانه‌روزی تأسیس کرده است که برای مبارزه با جمهوری اسلامی تولید محتوا می‌کند و به تنظیم متن نطق و سخنرانی برای برخی از افراد می‌پردازد و حتی برای روزنامه‌های زنجیره‌ای داخل تیتر تعیین و پیشنهاد می‌کند.

آخرین وضعیت حال فردی که جلوی شهرداری خود را آتش زد

مجید فراهانی، عضو شورای شهر در توییتر نوشت: حال عمومی فردی که هفته گذشته در مقابل شهرداری خودسوزی کرد، اصلا خوب نیست، روز گذشته به ملاقات وی رفتم. متاسفانه میزان سوختگی ۶۹درصد است. بخشی از ریه او سوخته و از طریق دستگاه تنفس می‌کند.پزشکان منتظرند تا عفونت و تورم ناشی از سوختگی کاهش یابد تا بتوانند عمل‌های جراحی را آغاز کنند. اورژانس بیمارستان سوانح و سوختگی مطهری تمام تلاش خود را انجام داده است، اما حال عمومی او مناسب نیست.

اخبار روزانه:
* حشد الشعبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «به کسانی که از خارج عراق در این کشور فتنه ایجاد می‌کنند، هشدار می‌دهیم کنسولگری و مراکز اطلاعاتی و جاسوسی آنها را در عراق هدف قرار می‌دهیم.» همچنین نایب‌رئیس حشد الشعبی اعلام کرد: «این گروه اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد سفارت آمریکا و کنسولگری این کشور در ناآرامی‌های اخیر بصره دست داشته‌اند.» وی تأکید کرد: «کسانی که فکر می‌کنند می‌توانند بین نیرو‌های نظامی، ارتش، حشد، پلیس و مبارزه با تروریسم اختلاف ایجاد کنند، دچار توهم هستند. دولت‌ها و مقامات می‌آیند و می‌روند، اما نیرو‌های نظامی می‌مانند و چون ید واحده وظیفه خود را برای دفاع از امنیت و کشور انجام می‌دهند
* پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس اطلاعاتی که داریم، بیش از ۸ میلیارد دلار ارز برای ارائه به بازار ثانویه آماده شده است. این در حالی است که برآورد می‌شود مجموع تقاضاها حدود ۴ میلیارد دلار باشد و این نشان می‌دهد، منابع ارزی در بازار ثانویه نسبت به بازار اولیه بالاست. در حال حاضر، نرخ‌های بالای ارز با شاخص‌های اقتصادی تطابقی ندارد و مطمئن هستم ظرف هفته آینده شرایط سیاست‌های ارزی ارتقا می‌یابد.
* علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سازوکار جدید برای اعمال نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ایجاد می‌شود. این سازمان یک تشکیلات مستقل جدیدی ذیل بانک مرکزی و در داخل آن خواهد بود؛ اما با شرایط حقوقی و کارکردی کاملاً مستقل که از آن طریق بتواند به طور مستقل با قدرت و اعتبارات نظارت لازم را بر فعالیت بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری اعمال کند.
* باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در یک سخنرانی درباره انتخابات کنگره گفت: خطرات در این انتخابات بیش از هر زمان دیگری است. من اینجا هستم که یک پیام ساده به شما بدهم: شما باید رأی بدهید؛ زیرا دموکراسی ما وابسته به آن است. تنها یک نگاه کوچک به تیتر اخبار باید به شما اعلام کند که این لحظه به معنای واقعی متفاوت است. خطرات بسیار بالا هستند.

https://www.shoma-weekly.ir/yT96Ua