
خداوند حتی به پیامبر(ص) که انسانی کامل بود و وحی بر ایشان نازل میشد نیز دستور داد که در امور مملکت از نظرات مردم استفاده کند و با آنها به مشورت بپردازد چرا که احترام گذاشتن به نظر مردم، اعتماد مردم به آن نظام را به همراه خواهد داشت به همین دلیل امام خمینی(ره) در مورد جمهوری اسلامی از مردم خواستند که با رأی خود نظراتشان را بیان کنند. اکثریت قاطع مردم در آن زمان خواهان جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) بودند، و این را با رای خود در دهم فروردین ماه 58 یعنی پنجاه روز بعد از پیروزی انقلاب به طور مکتوب اعلان کردند هر چند که قبل از آن هم حتی در زمان حضور شاه و حکومت نظامی اعلان کرده بودند : استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی.
انقلاب اسلامی تفسیر آیههای قرآن و معجزه قرن است و نظام اسلامی به برکت خون شهدا و رزمندگان ایجاد شده و اسلام و ادیان الهی را احیا کرده است. استقلال و آزادی هزینه دارد و باید برای حفظ نظام مردمسالاری دینی هزینه آن را پرداخت کرد. الهامات رهاییبخش نتیجه اش انقلاب اسلامی بودکه شهدا هزینه اسلامخواهی و مردمسالاری دینی را پرداخت کردند.
با نهضت امام قرن 21 دوره احیای ادیان الهی گشت و دشمنان میدانند که اسلام مایه قدرت است. نه تنها انقلاب اسلامی احیاگر اسلام و تشیع است بلکه حتی مسیحیت امروز مدیون انقلاب اسلامی است.
امام خمینی(ره) فردی الهی با دیدگاههای خالص الهی بودند و اهداف بسیار آرمانی داشتند امروز ما در آن جهت که امام تأکید داشتند حرکت می کنیم، اما هنوز به آن آرمانهای مدنظر امام نرسیدیم چرا که هنوز اختلافات طبقاتی، فقر، فساد اقتصادی و مسائل غیر اسلامی در جامعه ما وجود دارد. رهبر انقلاب اسلامی دهه چهارم را به نام دهه «پیشرفت و عدالت» نامگذاری کردند و بزرگترین اصلاحات را مبارزه با فقر، فساد و تبعیض بیان کردند و این بدین معناست که ما هنوز به آن نقطه دلخواه عدالت اجتماعی نرسیدیم و باید برای رسیدن به آن سطح تلاش بسیار کنیم.
البته حتی انبیاء هم موفق نشدند آن نظامی که می خواستند مستقر کنند و ما امروز هنوز نمیتوانیم بگوییم که تمام احکام اسلامی در کشور تعریف و رعایت میشود. درواقع تا رسیدن به جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) فاصله داریم، اما مسیر همان مسیراست.
مشکلاتی مانند نبود عدالت اجتماعی، فساد اقتصادی، بیکاری، اعتیاد در جامعه ما وجود دارد که باید این سعی کنیم این مشکلات را برطرف کنیم و لازمه آن این است که به زندگی اوایل انقلاب برگردیم. ما اوایل انقلاب خیلی خوب حرکت میکردیم وبه دنبال زندگی اشرافی گری و راحت طلب نبودیم و باید بدانیم انقلاب حرکتی دائمی است و تمام شدنی نیست. امام علی(ع) میفرماید: «با یک جهاد دائمی حاکم بر خودتان باشید» یعنی انقلاب مقطعی نیست و دائمی است و لازمه انقلاب، زندگی انقلابی است.
از سال 55 تا 58 تا اواخر جنگ مردم یک زندگی واقعاً انقلابی داشتند به این معنا که تلاش بسیار زیادی میکردند و زندگی سادهای میساختند. اقتصاد مقاومتی آن موقع عملاً اجرا میشد همچنین با کمترین امکانات در جبهه جنگیدیم با کمترین امکانات جهاد سازندگی در روستاها کار میکرد و آنجا را آباد میکرد و مدیران کشور با کمترین حقوق زندگی میکردند. بنابراین با مدیریت جهادی یعنی تولید، همکاری، تعامل و همدلی بیشتر و مصرف کمتر میتوانیم بر بسیاری از مشکلات فائق شویم.
گرچه ما کشور بسیار غنی هستیم، اما اگر از این نعمتهای خدادای به خوبی استفاده نشود، فرصتها تبدیل به تهدید میشود و خداوند در قرآن نیز به این مورد تذکر میدهد و میفرماید: «الم تر الى الذین بدلوانعمهالله کفرا و احلوا قومهم دار البوارگروهی که نعمت خدا را تبدیل به کفران کرده است». کشور ما همه امکانات و لوازم یک زندگی مقتدرانه و اسلامی را در اختیار دارد، اما دارای یک نوع زندگی ایده آل نیستیم به همین دلیل باید منابع موجود در کشور را استخراج کنیم، ایجاد ثروت کنیم و علم را تبدیل به فناوری و ثروت کنیم که لازمه آن مدیریت صحیح و رفع بعضی از مشکلات موجود در جامعه است. جامعه ما اکنون در یک ابعادی کاربرد تعارضی و تقابلی با هم دارند که این تقابل باید به تعامل همه نیروها تبدیل شود تا مشکلات حل شود.
پیروزی ملت ایران وعده خداوند متعال بود؛ زیرا فتح و پیروزی خداوند با ایستادگی ملت محقق میشود و نظام اسلامی در برابر تمام قدرتهای جهانی ایستادگی کرد و امروز به دنیا اعلام میکنیم مردم ایران قادر هستند هر تصمیمی که مقام معظم رهبری بگیرند، آن را انجام دهند.