

مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنهای در گفتگو با خبرنگار نما اظهار داشت: در سال 67 توفیق آشنایی با مرحوم عسکراولادی را پیدا کرده و یکی از ویژگی های بارز مرحوم عسکراولادی این بود که نگاه ایشان به مسائل، مشکلات و افراد مختلف توأم با سعه صدر بود.
علت مواضع منطقی
وی افزود: مرحوم عسکراولادی به خاطر همین سعه صدری که داشتند در جلسات و محفل های مختلف کمتر احساساتی میشدند و مواضع هیجانی اتخاذ می کرند؛ لذا مواضع ایشان همیشه منطقی و با استدلال همراه بود.
کارشناس مسائل رسانه ادامه داد: مرحوم عسکراولادی معمولاً جوانب مختلف مسائل پیش آمده را مورد توجه قرار می دادند و اهل گفتگو و شنیدن مطالب مختلف بودند.
فضائلی یادآور شد: سابقه طولانی مدت مرحوم عسکراولادی در زمینه مبارزه با رژیم شاهنشاهی و نیز در رابطه ممتدی که با امام خمینی(ره) داشتند، باعث شده بود تا شناخت دقیقی از افراد داشته باشند و افراد را به خوبی مورد ارزیابی قرار دهند.
وی یکی دیگر از ویژگی ها برجسته مرحوم عسکراولادی را در نوع ولایتمداری دانست و در این رابطه گفت: در اتفاقات و رخدادهای مختلف، ولایتمداری به عنوان یک معیار و شاخص اصلی مطرح بود که در ارزیابی ها و موضع گیری های مرحوم عسکراولادی نمود پیدا می کرد.
همراه بودن با ولی فقیه خیلی سخت است
این کارشناس مسائل سیاسی در این رابطه ادامه داد: یکی از جملاتی که از مرحوم عسکراولادی شنیده ام این است که ایشان می گفتند همراه بودن با ولی فقیه خیلی سخت است؛ زیرا ممکن است در مقاطعی ولی فقیه نتواند دلیل موضع و تصمیم خود را بگوید و فرد هم باید از باب ولایتمداری تصمیم ولی فقیه را بپذیرد؛ لذا چون برخی افراد دلیل این تصمیم را متوجه نمی شوند ممکن است در همراه شدن با ولی فقیه دچار مشکل شوند.
فضائلی یکی دیگر از خصوصیات مرحوم عسکراولادی را کمک به افراد عنوان کرد و گفت: ایشان پناهگاهی برای خیلی از افراد بودند و هرکه با مشکلی مواجه می شد، مرحوم عسکراولادی را به عنوان شخصیتی قابل اعتماد می شناختند که می توانستند با او صحبت و مشورت کنند و مراجعه کنندگان به ایشان مطمئن بودند که اگر مرحوم عسکراولادی بتواند، مشکل آنها را حل خواهد کرد و خود مرحوم عسکراولادی چنین فضایی را ایجاد کرده بود.
++++
پیامبر یکه تاز صحنه آزادى بود
سید مصطفی میرسلیم
آگاهى رسانى در صدر مأموریتهاى پیامبر قرارداشت که به زیباترین شکل از پس آن برآمد. قدم اول رسالت او همین آگاهى رسانى بود. پیامبر اکرم مى دانست که از افراد جاهل و غافل و ناآگاه توقع اقدام خیر نه براى خودشان و نه براى جامعه نباید داشت و مى دانست که مهمترین دشمن بشریت ناآگاهى و جهل آنها است. پیامبر در زمینۀ آگاهى رسانى از جان مایه مى گذاشت و خود را به مشقت مى انداخت. او یقین داشت تا آگاهى به دل مردم رسوخ نکند انتظار خروج از دوران جاهلیت و حرکت به سمت پیشرفت بیجا است و از اصرار برخی از مردم بر باقی ماندن در ناآگاهی بشدت اندوهناک می شد. او قهرمان ابدی میدان آگاهى رسانى است.
طبیعى است که دشمنان بشریت با این مأموریت اساسى پیامبر به مخالفت برخیزند ؛ مبارزات و جهاد پیامبر نیز براى از میان برداشتن موانع آگاهى بشریت و تبلیغ رسالت بود و در این باره استقامتى بى نظیر داشت. سختى هاى جسمى وروحى فراوانى بر پیامبر وارد کردند تا مانع فعالیت آگاهى بخش او شوند ولى گرسنگیهاى جانکاه و سختیهاى کمرشکن و مصیبتهاى غمبار و کمبودهاى فاحش و آزارهاى روحى گوناگون کوچکترین خللى در ارادۀ او براى پیشبرد قیامى که مأمور بدان شده بود و استقامت خستگى ناپذیر او در مقابل عوامل زجرآور و یأس آفرین ، بوجود نیاورد. پیامبر مأمور به استقامت بود هرچه پیش آید، و البته موفقیت در این استقامت مرهون همان ایمان و یقین راسخ پیامبر بود. این که موفقیت چگونه و در چه موقعى حاصل مى شود و ارادۀ خداى متعال به چه نحوى بدان تعلق مى گیرد ، تأثیرى بر استقامت پیامبر نداشت، هرچند براى دستیابی به توفیق دائما به درگاه الهى دعا و تضرع مى کرد.
پیامبر یکه تاز صحنه آزادى بود، آزادى از نابخردى و جهل، آزادى از خرافات، آزادى از غلبۀ خودکامگى و دنیاپرستى و هواپرستى و شهوترانى که بشر را تهدید مى کند و به اسارت و خفت و تباهى مى کشاند. نه تنها پیامبر اکرم در راه این آزادى بسیار صدمه دید ، اهل بیت او و ائمۀ اطهار براى تحقق آن آزادى ، فداکارى و جانفشانى کردند. نتیجۀ این آزادى نیل به استقلال از مستکبران و زورمداران و مستبدان و رهزنان عدل و آگاهى است.
این پیام ماندگار پیامبر براى همۀ انسانها در دوران حیات او و پس از رحلت او بود و بشریت امروز کلا، و مستضعفان عالم به طور خاص نیز تشنه کام همان پیام اند.