
آیتالله خامنهای با اشاره به چالش ذاتی نظام سلطه با جمهوری اسلامی به طرح سؤالی مهم پرداختند و گفتند: آیا با توجه به سلطه عجیب سلطهگران برجهان، اصولاً چالش ملت ایران با این جبهه زورگو، فایدهای دارد و بهجایی خواهد رسید؟ (مرداد سال 86)
رهبر انقلاب قبل از طرح دیدگاه خود در این زمینه، پاسخ غیرواقعی به این سؤال مهم را لغزشگاه دانستند و یادآوری کردند: بسیاری از افرادی که نتوانستند به این سؤال پاسخ روشن بدهند و یا پاسخ آن را منفی دانستند، از اصول انقلاب تنزّل و اعلام کردند نمیتوان در برابر زورگویان، کاری کرد و باید کوتاه آمد.
آیتالله خامنهای در تبیین تجربیاتی که امکان پیروزی در مقابل سلطهگران را اثبات میکند، به پیروزی انقلاب اسلامی در مقابل رژیم ستمشاهی و پیروزی ملت ایران را در برابر رژیم بعثی صدام، از دیگر تجربیاتی دانستند که میتوان با استناد به آن، موفقیت نظام اسلامی را در چالش با سلطهگران جهانی پیشبینی کرد.30/5/86
حضرت آیتالله خامنهای در 26/6/92 در تبیین مفهوم دقیق پاسداری از انقلاب به بحث مهم چالش اصلی و اساسی انقلاب پرداختند.
ایشان با تأکید بر اینکه نباید چالش اصلی را به چالشهای خطی، رویاروییهای جناحی و تقابلهای فردیِ اینوآن تقلیل داد خاطرنشان کردند: چالش اصلی، مقابله نظام سلطه با پیام شوقآفرین انقلاب اسلامی یعنی خودداری از ظلم و مظلوم واقع نشدن است.
رهبر انقلاب با اشاره به نظم جدیدی که انقلاب اسلامی به بشریت ارائه میکند خاطرنشان کردند: نظام سلطه دنیا را به دو بخش ظالم و مظلوم تقسیم کرده اما انقلاب اسلامی منطق ظلمستیزی و پرهیز از ظلم را همراه آورده و این منطق باعث شد پیام انقلاب در مرزهای ایران محصور نمانده و مورد استقبال ملتها قرار گیرد.
معظم له در سخنان مهم خوددرسالگرد رحلت امامخمینی (ره) با انتقاد از کسانی که به اسم عقلانیت میگویند چالش با قدرتها، هزینه دارد فرمودند: بله چالش هزینه دارد اما سازش هم هزینه گزاف دارد. ایشان قرارداد صدها میلیاردی بین عربستان و آمریکا را نمونهای از هزینه سازش با آمریکا دانسته و تأکید کردند هزینه چالش و ایستادگی بسیار کمتر از هزینه سازش است.14/3/96
تعریف چالش:
چالش یعنی حریف را به جدال و رقابت برای اثبات توانمندی خود دعوت کردن
در بعضی تعاریف هماورد طلبی و مبارزهطلبی هم تعریفشده است.
مهمترین زمینههای درگیری و چالش امنیتی و سیاسی ایران و امریکا عبارتاند از:
1.نفت
وجود ذخایر عظیم نفت و منافع مرتبط با آن به حدی است که در صدسال گذشته یکی از مهمترین فاکتورهای تأثیرگذار در روابط قدرتهای بزرگ و رقابت آنها برای تسلط بر خاورمیانه ازجمله ایران بوده است. ازآنجاکه آمریکا و جهان غرب مصرفکننده عمده تولیدات نفتی میباشند، کشورهای صادرکنندهی نفت منطقه در معرض چالش امنیتی و سیاسی دائمی هستند.
2. موقعیت استراتژیک
خاورمیانه از دیرباز به علت موقعیت استراتژیک محل رقابت قدرتهای مختلف و همچنین کانون ادیان بزرگ جهان بوده است. خلیجفارس بهویژه ایران بارها مورد تعرض و تجاوز قدرتهای استعماری برای تسلط و استثمار قرار گرفت.
3. اسلام انقلابی
بدون تردید در استراتژی بلندمدت امریکا جنگ با اسلام بهعنوان مکتبی سازشناپذیر و ضد سلطه اصل استراتژیک و تعیینکننده است.
4.امنیت و منافع اسرائیل
تأسیس کشور اسرائیل به روشی غیرمعمول و بیسابقه توسط اروپا و پیوند آن با امریکا با اهداف خاصی صورت گرفت که ربطی به دین یهود و یهودیان سرگردان و بازگشت آنان به سرزمین موعود نداشت. آنچه بهعنوان توجیه برای تأسیس اسرائیل گفته شد نه منطقی و نه در عرف بینالمللی شناختهشده بود.
5.رویکرد براندازی از بیرون و درون
از ابتدای پیروزی انقلاب اقدامات زیادی در جهت عملی کردن رویکرد مقابله سختافزاری و براندازی از طریق حمله نظامی کرد تا جنگ تحمیلی انجام شد. وقتی آمریکا در سیاست براندازی حکومت ایران از بیرون با شکستهای پیدرپی مواجه شد، لذا در برخورد با ایران پروژه نرمافزاری بیثباتسازی و فروپاشی از درون نظیر آنچه در شوروی به اجرا درآمد، رویکرد اساسی و جدی آنها قرار گرفت. اگرچه این رویکرد نیز در اجرا با شکست و تردیدهایی روبهرو شد.
رویکرد نرمافزاری با استفاده از اختلافات داخلی و تعمیق شکاف در حاکمیت، حمایت از اصلاحطلبان و بهکارگیری دیپلماسی عمومی، بهتدریج طرفداران بیشتری در دستگاه محاکمهی ایالاتمتحده پیدا کرد.
این چالشها کاملاً عقلانی و منطقی و مبتنی بر واقعیتها، ایدئولوژی و هویت انقلاب اسلامی است
حال با توجه به چالشهای فوق دستاوردهای مهم این چالشها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
ایران اجازه نداده است سرنوشت نفتش در دست بیگانگان باشد اگرچه آنها با کاهش قیمت نفت صدها میلیارد ضرر متحمل شدهاند.
ایران در سایه این چالشها به موفقیتهای چشمگیری در عرصههای علم و فناوری و تکنولوژی دستیافته است
توطئههای تجزیهطلبانه –شکافهاو گسلهای قومیتی و نژادی و مذهبی کاملاً مهار و تحت کنترل است
دسیسههای براندازی نرم و خاموش دشمن خنثی گردیده است
تحریمها که بهحسابی خسارت وارده بابت چالش با غرب بهحساب میآید موجب خودکفایی و خوداتکایی در بسیاری از عرصهها شده است.
استقلال سیاسی و عدم امکان مداخله سیاسی قدرتها در سرنوشت کشور دستاورد عظیمی است
قدرت نظامی و دفاعی کشور ما را به قدرت اول منطقه تبدیل کرده است
جمهوری اسلامی در نزدیک شدن به آرمانهای فلسطین –وحدت امت اسلامی –عزت مسلمانان در جهان –کمک به بیداری اسلامی و رواج اسلام انقلابی. موفق شده است
در جنگ تحمیلی 8 ساله با سربلندی به پیروزی رسید و در جنگهای نرم تاکنون موفق بوده است
اسلام سیاسی و انقلابی توسط جمهوری اسلامی و امام خمینی ره و امام خامنهای تبیین و تشریح گردیده است
در برابر این موفقیتها؛ تحریم اقتصادی، محدودیتهای مربوط به برجام، تنها خسارتی است که به ما خورده است
تعریف سازش
سازش وقتی رخ میدهد که طرفین در جریان خصومتها به منافع مشترک خود پی میبرند؛ درنتیجه تمایلات خصمانه کم و با دو شیوه سازش به انجام میرسد 1-از طریق مذاکره 2-از طریق داوری موردقبول طرفین
سؤال این است که: ملت ایران چه منافع مشترکی میتواند با آمریکا داشته باشد؟
ملت ایران در کدامیک از چالشهای فوق میتواند با دشمن سازش کند؟
آیا میتواند در سرنوشت نفت خود دخالت نکند؟
آیا میتواند امنیت اسرائیل این رژیم جعلی و تروریست را تضمین کند؟
آیا میتواند اسلام انقلابی خود را رها کرده و به اسلام آمریکایی روی آورد؟
آیا میتواند موقعیت استراتژیک خود در منطقه را نادیده گرفته و فرصت سوزی کند؟
آیا میتواند در برابر سیاستهای براندازانه از بیرون و درون نایستد و تسلیم شود؟
هزینه کشورهای سازش کننده
کشورهای متعددی به خاطر اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری به خودباوری نرسیده بودند و اعتمادبهنفس نداشتند و ترسو و وابسته بوده و پایگاه مردمی نداشتند، تن به سازش دادند
مصر به آمریکا سازش کرد و اکنون ارتشش مطیع آنهاست و ملتش حاکم بر سرنوشتش نیست
لیبی با آمریکا سازش کرد و همه توانمندی هستهای اشرا نابود کرد و امروز سرنوشتش این است
عربستان با آمریکا سازش کرد صدها میلیارد دلار دوشیدندش و رفتند.
دولت یازدهم از طریق مذاکره با 5+1 سازش کرد، 13 هزار سانتریفیوژ خود را نابود کرد –دهها تن اورانیوم غنیسازی شدهاش را از کشور خارج کرد – قلب راکتور اراک را که میلیاردها دلار خرج کرده بود سیمان ریخت –صدها مهندس هستهای تربیتشدهاش را بیکار کرد؛ و در مقابل هیچ نگرفت
تقابل و تضاد بین ایران و آمریکا به دلیل خوی استکباری و سلطهطلبی این کشور در چهار حوزه تجربی-تاریخی، تمدنی-هویتی، اقتصادی-صنعتی و نهایتاً سیاسی-امنیتی عمیقاً و منطقاً مانع از این میشود که فضای اعتماد بین این دو کشور شکل بگیرد. حجم بدعهدیها و خدعههای آمریکایی علیه ایران و سایر ملل بهاندازهی کافی است تا اعتماد به آمریکا را بینهایت غیرعقلانی و مخرب جلوه دهد. در هر یک از چهار حوزه تجارب، شواهد و دلایل بسیاری وجود دارد که اعتماد و سازش با آمریکا نهتنها بینتیجه و بیهوده است بلکه میتواند نتایج معکوس و مضر نیز داشته باشد.
با توجه به نکات فوقالذکر دولت یازدهم با بجای مسیر سازش با استکبار و نظام سلطه که نوعی وادادگی و عقبنشینی از آرمانهای انقلاب است و تاکنون از مذاکرات نتیجه مطلوبی به نفع ملت نگرفته؛ راه چالشه و مقاومت و ایستادگی در برابر زیادهخواهیهای غرب را پیش بگیرد.