
در جلسات اخیر اصلاحطلبان درباره برتری نگاه رهبری در بحث جوانگرایی و ایستادگی و مقاومت، اظهار نگرانی شده است. اصلاحطلبان اذعان کردهاند که رهبر انقلاب با طرح شعار جوانگرایی پرچم جوانگرایی را از آنها گرفته است؛ «ما در حالی مدعی جوانگرایی بودیم که پیرترین دولت بعد از انقلاب اسلامی را داشتیم. انتصابهای رهبری نور امیدی در دل جوانها ایجاد کرده و باعث تقویت سرمایه اجتماعی نظام شده است». اصلاحطلبان اعتراف کردهاند که طرح گفتمان مقاومت از سوی رهبر معظم انقلاب، به ویژه سرنگونی پهپاد آمریکایی و توقیف کشتی انگلیسی سبب تقویت عزت و اقتدار نظام اسلامی در میان مردم شده است.
شگرد تکراری اصلاحطلبان
«صادق زیباکلام» نظریهپرداز جریان اصلاحات، در یادداشتی در روزنامه «آرمان» با عنوان «مبارزه با فساد یا مانور سیاسی؟» نوشت: «نگارنده نه مدیرعامل بازداشت شده ایرانخودرو و نه دو نماینده بازداشت شده مجلس را میشناسد؛ اما پرسش این است که آیا جرم مدیرعامل ایرانخودرو و نمایندگان بازداشتی جنبه حقوقی و کیفری دارد یا به علت دیگری بازداشت شدهاند؟ اگر حالت اول باشد که حرفی نیست و برخورد درستی با آنها صورت گرفته است؛ اما اگر حالت دوم باشد در آن صورت شائبه سیاسیکاری برجسته میشود. حتی آقای لاریجانی، رئیس مجلس نیز نه با این شدت، اما با ادبیات خاص خود میپرسد که این افراد به چه جرم و دلیلی بازداشت شدهاند؟» القای سیاسیکاری، شائبه و نشانی غلط دادن به افکار عمومی به منظور از بین بردن اثر اقدامات مثبت و انقلابی در بخشهای گوناگون کشور، یکی از شگردهای همیشگی طیف اصلاحات بوده است؛ شائبههایی که تبدیل انتخابات مهم و بینظیر 88 به فتنه 88 تنها یکی از مصادیق آن به شمار میآید.
دولت نباید بزرگ شود
«مسعود پزشکیان» نایبرئیس مجلس، درباره تشکیل وزارت بازرگانی گفت: «مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستم و معتقدم که دولت نباید بزرگ شود.» وی تأکید کرد: «ما موظفیم که طبق قانون، طرحها و لوایح را بر اساس نوبت بررسیشان در دستور کار صحن علنی قرار دهیم.» نایبرئیس مجلس تصریح کرد: «از سوی دیگر مشکل ما ایجاد ساختار نیست، بلکه مشکل اصلی عدم تفویض اختیار و قدرت به مدیران پایین دستی است و تا زمانی که به آنان اختیار ندهیم و همه اختیارات را در تهران متمرکز کنیم، همین آش و همین کاسه است.» پزشکیان خاطرنشان کرد: «برای حل مشکلات کشور نباید به دنبال تشکیل وزارتخانه جدید باشیم، بلکه باید اختیارات از پایتخت به استانها و از استانها به شهرستانها واگذار شود و سپس برای هر یک از این بخشها وظایف خاصی تعریف شود و از آنان بخواهیم که درباره عملکردشان پاسخگو باشند.»
نتانیاهو باید دنبال پناهگاه باشد
«عبدالباری عطوان» در تحلیلی از سخنان سیدحسن نصرالله، با بیان اینکه منطقه ما این روزها در اوضاع استثنایی قرار دارد، گفت: «سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان همچون صاعقه بود؛ سخنرانی تاریخی و به معنای واقعی کلمه مهم است. من معتقدم نصرالله شخصیت عجیبی دارد و بامداد یکی از این روزها که از خواب بلند میشویم، اخبار خاصی را از منطقه خواهیم شنید.» وی افزود: «سخنان سیدحسن نصرالله میتواند به این معنا باشد که حشدالشعبی عراق، حزبالله لبنان، جهاد اسلامی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در ائتلافی واحد به تجاوزات دشمن صهیونیستی پاسخ خواهند داد، کما اینکه حماس و جهاد در بیانیههای اخیر خود بر پاسخ قاطع به تجاوزات اسرائیل تأکید کردهاند که ما وارد مرحله جدیدی شدهایم و نتانیاهو باید به دنبال جایی برای پنهان شدن باشد.»
اختلاف آمریکا و اروپا بر سر روسیه!
«دونالد ترامپ» پیش از برگزاری نشست گروه 7 در پاریس اعلام کرد که خواهان بازگشت روسیه به این گروه و تشکیل مجدد گروه 8 است. «امانوئل مکرون» در سخنانی که به نوعی پاسخ سخنان ترامپ بود، اعلام کرد شرط بازگشت روسیه به گروه 7، حل بحران اوکراین و عقبنشینی از ادعای مالکیت بر شبه جزیره کریمه است. به گفته منابع آگاه، مکرون در دیدار با ترامپ در جریان برگزاری اجلاس گروه 7، از اقدام آمریکا در دعوت از روسیه برای بازگشت به گروه 7 انتقاد کرده است؛ با این حال رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا ضمن دفاع از موضع خود، بر لزوم بازگشت روسیه و تشکیل دوباره گروه 8 تأکید کرده و مسئله اوکراین را موضوعی ساده و بیاهمیت خوانده است.
ذوقزدگی بزککنندگان برجام این بار با G۷
در حالی که افکار عمومی ایران، داستان بزک برجام از سوی برخی جریانهای داخلی و رسانههای وابسته را همچنان به یاد دارندکه چگونه از این توافق چشماندازی بهشت گونه برای آینده اقتصاد کشور ترسیم کردند و فردای برجام را آغاز خوشبختی ملت و رهایی از هرگونه مشکل اقتصادی توصیف میکردند، دیروز نیز سفر غیرمنتظره و البته پر ابهام ظریف به اجلاس گروه ۷ در فرانسه را بسیار رؤیایی و گامی پیروزمندانه در مسیر تحرکات دیپلماتیک دولت تفسیر کردند.روزنامه «سازندگی» دیروز با ذوقزدگی از سفر ناگهانی ظریف به فرانسه، این سفر و مذاکرات پیرامون آن را در قالب اجلاسیه هفت کشور صنعتی جهان عنوان و بر همین اساس گزاره موهوم «۱+۷» را با فونت بزرگ تیتر یک کرد! اقدام این روزنامه و همچنین سایر رسانههای دولتی برای بزرگنمایی سفر ظریف و گرهزدن آن به نشست هفت کشور صنعتی در حالی است که دیروز، هم مقامات فرانسوی و هم سخنگوی دولت اعلام کردند که سفر ظریف به نشست گروه ۷ ارتباطی نداشت. روزنامه دولتی ایران نیز با انتخاب تیتر مبهم: «گفتگوهای برجامی در چند قدمی ترامپ» ابتدا سعی کرد به گونهای طعنهآمیز، تحریم وزیر امورخارجه را به رخ رئیس جمهور امریکا بکشاند. اما این تیتر یک خوانش دیگر دارد و آن اینکه گفتگوهای برجامی تا رسیدن به ترامپ چندان فاصلهای ندارد! موضوعی که در سخنان ابهام گونه دیروز رئیس جمهور هم تکرار شد.
اعتراف وزیر خزانهداری آمریکا به قدرت ایران
«استیو منوچین» وزیر خزانهداری ایالات متحده آمریکا، در سفر محرمانهای به بغداد و دیدار با مقامات اقتصادی این کشور گفت که آمریکا درباره همکاری شرکتهای ایرانی و عراقی برای دور زدن تحریمها اطلاعات کاملی دارد. وی همچنین اذعان کرده است: ما ایران را تحریم کردیم؛ اما این کشور با ظرفیت بالای اقتصادی و ارتباطات خود در سطح جهان و توانمندیهای خود توانسته سر پا بماند و تبادلات اقتصادی خود را مدیریت کند. وزیر خزانهداری آمریکا از عراقیها پرسیده که اگر شما را تحریم کنیم شما چطور خود را نجات میدهید؛ راهکارهایتان را بگویید!
موفقیت ایران ارباب کاخ سفید را نگران کرده است
وبگاه خبری «العربی الجدید» در یادداشتی با عنوان «واشنگتن و ممکن نشدن تسلیم ایران» با تأکید بر اینکه جبهه داخلی مستحکم و تمدن عمیق، موجب شکست تهدیدهای آمریکا برای تسلیم کردن جمهوری اسلامی ایران است، نوشت: «واشنگتن غالباً سیاستهای مخرب (فتنهانگیزی) را اتخاذ میکند تا باعث فروپاشی و عدم تعادل در موازنههای ایران شود؛ اما ایران از وضعیتی منحصر به فرد برخوردار است. موفقیت ایران در دانستن اینکه باید در کجا بایستد یا چه موضعی بگیرد و موفقیت آن در روابط و ائتلافهایش، ارباب کاخ سفید، یعنی دونالد ترامپ را نگران کرده و موازنههای سیاست، برنامهریزی و سازماندهی بین متحدان آن به هم ریخته است؛ حتی بین شاهزادگان عرب هم اختلاف است. امارات ناگهان از یمن عقبنشینی میکند و متحد سعودی خود را در این کارزار تنها میگذارد. تحولات جدید در عرصه یمن هم که همه محاسبات آنهایی را که به منظور سلطه بر یمن آمده بودند به هم ریخت.»
کاندیداتوری آقای روحانی برای دولت دوازدهم اشتباه بود!
«عباس آخوندی» وزیر سابق مسکن، راه و شهرسازی، در گفتوگو با روزنامه اعتماد گفته است: «فکر میکنم که گروههای سیاسی ما از سال ۱۳۹۵ باید تحلیل درستی از شرایط میداشتند و متوجه میشدند که دولت بعد از برجام ایدهای برای حلوفصل سایر امور ایران ندارد. گروههای سیاسی به این موضوع نپرداختند که البته علت آن نیز روشن است. حامیان دولت تصور میکردند اگر وارد بحث دولت یک دورهای شوند، منجر به شکست در دوره بعدی میشود. در واقع این سؤال را مطرح میکردند که «آیا با این کار میتوانیم موقعیت مسلطی پیدا کنیم یا نه؟»، از نظر من حفظ موقعیت مسلط اهمیتی نداشت. تعهد به حل مسئلههای ایران بر مبنای یک رویکرد مشخص مهمتر از حفظ موقعیت در قدرت بود. این اشتباه استراتژیک گروههای سیاسی متمایل به اصلاحات بود. از نظر من کاندیداتوری آقای روحانی برای دولت دوازدهم اشتباه بود؛ اما به هر حال حمایت شد.»
هزینه و درآمد خانوارهای ایرانی چقدر است؟
طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار ایرانی که در سال ۱۳۹۷ از سوی مرکز آمار اجرا شد، نشان میدهد که متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار شهری حدود ۳۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ حدود 19/3 درصد افزایش داشته است. از هزینه کل سالانه خانوار شهری، حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به هزینههای خوراکی و دخانی و ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به هزینههای غیرخوراکی اختصاص دارد. از میان هزینههای خوراکی و دخانی نیز بیشترین سهم با ۲۱ درصد مربوط به گوشت و در میان هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم با ٤٥ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی است. همچنین متوسط درآمد سالانه یک خانوار روستایی به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسد که نسبت به سال ۱۳۹۶ حدود 15/5 افزایش داشته است.
عادیشدن فسادها و ناکارآمدیها سبب شکست اصلاحطلبان شد
«فائزه هاشمی» در یادداشتی با تأکید بر اینکه در سالهای اخیر قدرت در مجلس، دولت و شوراهای شهر دست اصلاحطلبان بوده است، درباره علت شکست آنها نوشت: «اما آنچه باید میشد، اتفاق نیفتاد. هزار و یک دلیل وجود دارد که چرا اصلاحطلبان سرخوش از پیروزی نصف و نیمه، آنچنان که باید و شاید عملکرد مثبتی نداشتند؛ اما باز هم نمیتوان نادیده گرفت که در همین جریان نیز باندبازیها، خودی و غیرخودی کردن، عدم شایستهسالاری و عدم چرخش نخبگان، بیتفاوتی نسبت به خطاها و فسادها یا به عبارت دیگر، عادیشدن فسادها و خطاها و ناکارآمدیها و... که در چند سال اخیر نمایان شد، عواملی است که نتیجه آن شرایط فعلی است.»
خزانهدار فدراسیون پرحاشیه به کانادا گریخت!
مجمع عمومی سالیانه یکی از فدراسیونهای المپیکی و کلیدی اواخر سال جاری پس از شش سال عدم برگزاری، سرانجام در دوره مدیریت رئیس جدید فدراسیون در دستور کار قرار گرفت. پس از اینکه مجمع فدراسیون مربوطه برگزار شد، به دلیل عدم شفاف سازی مسائل مالی این فدراسیون مسئولان وزارت ورزش دستور دادند تا طی سه ماه آینده مجددا برگزار شود، این موضوع در حالی مطرح شد که اخیرا خبرها به گوش رسیده که خزانه دار فدراسیون مربوطه در همان مدت خانواده خود را به کانادا فرستاده بود و پس از مدتی پنهانی خود نیز به کانادا سفر کرده است. حالا فدراسیون مربوطه در تلاش است تا به هر شکلی که امکان دارد، جعبه سیاه اطلاعات مالی فدراسیون را به ایران بیاورد، اما گویا او به برخی از دوستان نزدیک خود اطلاع داده بود که قرار است برای یک سفر خانوادگی به مدت یک ماه راهی خارج از کشور شود و پس از آن به ایران باز خواهد گشت، اما با گذشت بیش از یک ماه هنور خبری از بازگشت خزانه دار این فدراسیون به ایران نیست و گویا با توجه به مشکلات مالی که در این فدراسیون وجود دارد، او دیگر تمایلی برای بازگشت به ایران را ندارد! خزانه دار این فدراسیون از یکی از کارمندان قدیمی فدراسیون محسوب میشود که طی سالیان گذشته نیز در دوران ریاست قبلی فدراسیون در همین مسئولیت فعالیت میکرده است.
نرخ بادیگارد در ایران چند؟
در کشورهای غربی مثل آمریکا بادیگاردهای شخصی بهازای هر ساعت حدود ۱۰۰ دلار دستمزد میگیرند. در ایران دستمزد بادیگاردهایی که فقط اندام تنومند دارند، ساعتی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان و ماهانه پنج میلیون تومان است. اما بادیگاردهای حرفهای و دورهدیده معمولا ساعتی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، روزانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و ماهانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دستمزد میگیرند.
زوجهای تهرانی برای خرید یک خانه ۶۰ متری باید ۶۳۸ میلیون تومان هزینه کنند
با در نظر گرفتن متوسط قیمت ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای یک متر آپارتمان در تهران (بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی) برای خرید خانهای ۶۰ متری در پایتخت (مناطق پایین) به ۷۹۸ میلیون تومان نقدینگی نیاز است که یک زوج با فرض دریافت وام ۱۶۰ میلیون تومانی باید ۶۳۸ میلیون تومان از هزینه خرید را خودشان بپردازند. اما هزینه خرید خانهای با همین ویژگی در کرج، ۲۲۲ میلیون تومان است (متوسط قیمت یک متر آپارتمان در این شهر ۳ میلیون و۷۰۰ هزار تومان است) که با در نظر گرفتن وام ۱۲۰ میلیونی زوجین، متقاضیان برای خرید باید ۶۲ میلیون تومان بپردازند.
ایرادات طرح «از کجا آوردهاید؟» رفع شد
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان خبر داد. احمد امیرآبادی در گفتوگو با مهر، اعلام کرد: ایرادات شورای نگهبان به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان «از کجا آوردهاید؟» در جلسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس رفع شد. وی گفت: امیدواریم با تصویب نهایی این قانون و ابلاغ آن به قوهقضائیه، آقای رئیسی برخورد با غارتگران بیتالمال را آغاز کند
هشدار جدی سردار سلیمانی به رژیم صهیونیستی
حساب توئیتری منتسب به سردار سلیمانی بخشی از سخنان فرمانده سپاه قدس درباره اسرائیل را منتشر کرده است. در این پست توئیتری که در واکنش به تجاوزهای بامداد (یکشنبه) رژیم صهیونیستی به لبنان و سوریه منتشر شده، به نقل از سردار سلیمانی آمده است؛ قطعا این عملیات دیوانهوار، آخرین دست و پا زدنهای رژیم صهیونیستی خواهد بود. اللواء قاسم سلیمانی: ستکون هذه العملیّات الجنونیّه حتماً آخر تخبّطات.
انتقاد مشاور عالی فرمانده کل سپاه از سفر ظریف به فرانسه
مشاور عالی فرمانده کل سپاه گفت: خدا نکند برخی سفرهای سرزده به اجلاسهای خارجی از روی استیصال و خودباختگی باشد و خدا نکند زانوهای مسئولان ما بلرزد. سردار غیبپرور ادامه داد: تا زمانی که باور نکنیم میتوانیم روی پای خودمان بایستیم و دنیا چیزی به ما نخواهد داد، به جایی نخواهیم رسید. وی با بیان اینکه من قضاوتی درباره حضور یکی از مسئولان کشور در اجلاس جی۷، و بازگشت زودهنگام از آن اجلاس ندارم گفت: خدا نکند این رفت و آمدها، از روی استیصال و خودباختگی باشد. خدا نکند زانوهای مسئولان ما بلرزد. غیبپرور ادامه داد: امروز در جایگاهی هستیم که مورد تحسین جهانیان قرار گرفتهایم. چه کسی جرات میکرد به آمریکاییها بگوید کلاه شما کج است؟
واکنش رئیس دستگاه قضا به اعتراضات کارگری
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اعتراضات کارگری در کشور کم نیست و ما در حال رسیدگی به آنها هستیم، تصریح کرد: شنیدن اعتراض از زبان کسانی که مشکل دارند، وظیفه ماست. دغدغه کارگران قابل درک است و باید دستگاههای مسئول مشکلات را حل کنند، منتها گاهی کسی در پوشش مسائل کارگری، اهداف دیگری را دنبال میکند که ما این قبیل اقدامات را نباید به حساب کارگران بگذاریم. کارگری که واقعا به دلیل مشکلات کارگری اعتراض میکند، باید مورد تقدیر قرار گیرد و خود کارگران باید مقابل کسانی که فضای اعتراضات کارگری را آلوده میکنند، بایستند.
مصلحی: هنوز تیم سید مهدی هاشمی با سازمان سیا کار میکند
حجتالاسلاموالمسلمین حیدر مصلحی شنبه شب در "همایش بصیرت افزایی و گفتمان انقلاب اسلامی" در کاشمر افزود: تمام سرمایهگذاری دشمن بر نفوذ است که طی آن دشمن عدهای را برای اهداف مختلف جاسوس میکند و از همین طریق تاکنون ۱۷ هزار نفر در جمهوری اسلامی ایران به وسیله ترور به شهادت رسیده اند. وی ادامه داد: هنوز تیم سید مهدی هاشمی در کشور و آمریکا با سازمان سیا در حال همکاری است. دشمن از طریق جاسوسان سعی میکند مسئولان را به بیراهه بکشاند و در دفاع و حرکت از مسیر انقلاب از حیز انتفاع بیندازد. دشمن تلاش میکند همان گونه که انقلاب از قم شروع شد، مقابل انقلاب را هم از قم شروع کند و از راه نفوذ میخواهد این کار را انجام دهد. در برابر نفوذ دشمن باید هشیار باشیم، زیرا به راحتی نمیتوان توطئههای دشمن را تشخیص داد.
انتقاد احمد توکلی از مجلس به دلیل حمایت از دو نماینده بازداشتی
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در حساب توییتری خود نوشت: «باوجود اتهامات سنگین دو نماینده بازداشت شده، حمایت ضمنی هیأت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان از محمد عزیزی و فریدون احمدی تعجببرانگیز است. از نایب رئیس این هیات کتبا و رسما خواستم به مردم توضیح دهد چرا تخلفات آن دو را خلاف وظایف نمایندگی ندانسته است؟»
هر ایرانی حداقل چند کارت بانکی دارد؟
تازهترین گزارشهای آماری اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی از تعداد کل کارتهای صادر شده توسط شبکه بانکی کشور تا پایان خرداد ماه ۹۸ نشان می دهد که بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری ۳۴۲ میلیون و ۹۸۲ هزار کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک تا پایان خرداد ماه صادر کردهاند. طبق آمار بانک مرکزی، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری ۳۴۲ میلیون و ۹۸۲ هزار کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک تا پایان خرداد ماه صادر کردهاند. با این حساب و توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی ایران میتوان گفت که هر ایرانی حداقل ۴ کارت بانکی در جیب دارد.
اخبار روزانه:
* افزایش نقدینگی به رقم ۲ هزار میلیارد تومان بیانگر این است که در یک سال منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری، میزان نقدینگی ۴۴۹ هزار میلیارد تومان رشد کرده است؛ بنابراین نقدینگی طی این مدت، ماهانه ۳۷ هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان و روزانه 1 هزار و ۲۴۷ میلیارد تومان رشد داشته است؛ با این حساب نقدینگی در هر ساعت ۵۱ میلیارد و ۹۶۸ میلیون تومان، در هر دقیقه ۸۶۶ میلیون تومان و در هر ثانیه ۱۴ میلیون و ۴۳۳ هزار تومان افزایش یافته است.
* به گزارش اداره دولتی آمار روسیه، این کشور در ماه ژوئن 2019 (خردادماه) روزانه 10/48 میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده است که 6/77 درصد بیش از میزان تولید عربستان در این ماه است. عربستان در ماه ژوئن 2019 روزانه 9/81 میلیون بشکه نفت تولید کرده است. 4/72 میلیون بشکه نفت در روز نیز تولید عراق بوده است. بر اساس این آمار، در مجموع اعضای اوپک در این ماه 29/83 میلیون بشکه نفت تولید کردهاند.
* بر اساس اطلاعات آخرین عملیات مطالعات اکتشافی و لرزهنگاری در حوزه اکتشافی دزفول شمالی واقع در میدانهای منصوری، چشمهخوش، مارون در حوزههای غرب و شرق و شرق سوسنگرد، گزارشها حاکی از اکتشاف ذخایر جدید نفتی است. بر این اساس، این ذخایر در سازند ایلام و گورپی کشف شدهاند حجم ذخایر و نوع نفت نیز در بررسیهای بعدی از سوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران منتشر خواهد شد.
* «فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصادی و دارایی، با بیان اینکه دولت برای بخش مسکن تدابیری اندیشیده است که عرضه مسکن زیاد شود، گفت: «بخشی از این تدبیر مولدسازی داراییهای دولت است که بخشی از املاک و اموال مازاد دولت برای عرضه مسکن ارزان واگذار میشود که در آینده نزدیک این مسئله از سوی وزیر راه و شهرسازی اعلام میشود.»
* از سال 2006 به بعد، اداره مالیات آمریکا توانسته به کمک افشاگران، 5 میلیارد دلار فرار مالیاتی را کشف کند و از محل زنده کردن این پول 811 میلیون دلار به افشاگران پاداش بدهد. گفتنی است علاوه بر شناسایی مالیات، در کشورهای پیشرفته برای مبارزه با فساد همین روش در پیش گرفته شده است. متأسفانه این روش نه تنها در ایران وجود ندارد، بلکه آگاهی لازم از نتایج آن نیز حداقل است. حدود 40 درصد مفاسد در دنیا با این روش کشف میشوند.
* «علی مطهری» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، با تأکید بر اینکه «مسئله حجاب احتیاج به قانون ندارد» گفت: «وقتی میگوییم جمهوری اسلامی، معنایش آن است که احکام اسلامی باید در کشورمان اجرایی شود. باید عزمی بر اجرای قانون حجاب و عفاف وجود داشته باشد؛ چرا که وقتی مردم احساس کنند دولت نسبت به اجرای این قانون حساس است، آن را رعایت کرده و در این زمینه کوتاهی نخواهند کرد.»
* خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتی اروپایی گزارش داد که رهبران گروه 7، در زمینه متقاعد کردن دونالد ترامپ برای اعطای دوباره معافیتهای نفتی درباره تحریمهای ایران نتوانستند کاری از پیش ببرند. گفتنی است، پیشتر امانوئل مکرون و دونالد ترامپ در این باره گفتوگو کرده بودند و کاخ الیزه نیز اعلام کرده بود دو طرف درباره ایران اختلاف نظر داشتند.
* «جمال ریان» مجری فلسطینی الجزیره، در واکنش به یادداشت «عبدالحمید الغبین» تحلیلگر سعودی در روزنامه «اسرائیل هیوم» که خواستار ایجاد کشور فلسطین در اردن شده بود واکنش نشان داد و گفت: «مکه باید به «هاشمیها»، کسانی که نسلشان به پیامبر اکرم(ص) میرسد، بازگردانده شود.»
* ژاپن در سال جاری با افزایش 21/9 میلیارد دلاری طلب از آمریکا، لقب بزرگترین طلبکار این کشور را به دست آورد. اکنون بدهی آمریکا به ژاپن بالغ بر 1 تریلیون و ۱۲۲ میلیارد دلار است. گفتنی است افزایش 2/1 میلیارد دلاری بدهیهای آمریکا به ژاپن در ماه ژوئن، چین را به جایگاه دوم فرستاد.
* «لوان جاگاریان» سفیر فوقالعاده و تامالاختیار فدراسیون روسیه در ایران، با اعلام اینکه به زودی شبکههای بانکی ایران و روسیه به یکدیگر متصل خواهند شد گفت: «از این طریق انتقال پول بین دو کشور به راحتی انجام خواهد شد.»
* بر اساس نتایج گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد بیکاری در سال 1397، تعداد بیکاران 3 میلیون و 300 هزار نفر است! نکته قابل تأمل این است که حدود 1 میلیون و 900 هزار نفر از این جمعیت کسانی بودهاند که شغلی داشتهاند؛ اما شغل خود را از دست دادهاند. بر اساس این گزارش موقتی بودن شغل، 22 درصد، پایین بودن درآمد، 16 درصد و اخراج و تعدیل، 16 درصد بوده است.
*عربستان در نامهای به مقامات آمریکایی اعلام کرده است که به دلیل حضور سپاه پاسداران در منطقه خلیجفارس، سعودی از نظر ژئوپلیتیکی، قدرتی در تنگه هرمز ندارد و قدرت خود را از دست داده است. آمریکاییها در پاسخ از آلسعود خواستهاند امنیت تنگه بابالمندب در دریای سرخ را تأمین کند.