
وی افزود: به نظر میرسد تحلیلی را آمریکاییها از تیم مذاکره کننده ما برداشت کردهاند، بخشی از آن درست نیست. یعنی احساس کردند که میتوانند، تیم مذاکره کننده ما را مجبور به توافق کنند. غافل از اینکه تیم مذاکره کننده از طرف ملت ایران مذاکره انجام میدهد، اما اگر کار به جایی برسد که منافع ملی ما به خطر بیفتد، طبیعی است که هم کلیت نظام اسلامی و هم مردم در مقابل آن خواهند ایستاد، و نمیگذارند که تعهدی از طرف تیم مذاکره کننده برخلاف موازین داده شود.
دلیگانی با اشاره به تناقض گوییهای آمریکا اظهار داشت: با توجه با اقدامات اخیر آمریکا مبنی بر نقض توافق اقدامات مشترک، انتظار میرود که تیم مذاکره کننده ما از ابتدا قویتر بر موضع قدرت در مذاکرات حضور پیدا کنند، زیرا آمریکاییها تازمانی که احساس نکنند که مجبور هستند یک شرایطی را بپذیرند، نمیپذیرند. لذا با خواهش و با لبخند و روشهای آرام آنها قابلیت پذیرش نخواهد داشت.
وی با بیان آنکه رفتارها و عملکرد آمریکاییها بر روند مذاکرات تاثیرگذار است، گفت: ما معتقدیم آمریکاییها هم خواهان به نتیجه رسیدن این توافقنامه هستند و هم مخالف آن هستند. بنابراین اگر منافع آمریکاییها در این توافقات تامین نشود، قطعا آنها کاری خواهند کرد مذاکرات به نوعی بهم خورد. البته سناریویها علل شکست را غالبا طوری طراحی میکنند که به طرف مقابل نسبت دهند. این سیاستها در مرکز طرح ریزی سیاست گذاری آمریکا و انگلیس طراحی میشود.
حاجی دلیگانی خاطر نشان کرد: از جهتی ما به توافقنامهها پایبند هستیم اما به نظر میرسد، طرف مقابل میخواهد ما را به نوعی سرمیز مذاکره نگاه دارد و از طرف دیگر هم تحریمها رابیشتر کند. بنابراین اگر در مذاکرات احساس کنیم که طرف مقابل قصد وقت کشی داشته باشد، به نظر من باید از این مذاکرات خارج شویم.