
توجیه ناکارآمدیها با عَلم کردم بودجه دفاعی کشور
«غلامرضا حیدری» عضو فراکسیون امید و کاندیدای ردصلاحیت شده انتخابات مجلس یازدهم در یادداشتی در روزنامه آرمان با عنوان «راه عبور از بحران» نوشت: «تجربه نشان داده قدرتهای نظامی به صرف اتکا به توانمندی نظامی خود قادر به میدانداری نخواهند بود. ما اتحاد جماهیر شوروی را داشتیم. همین امروز کره شمالی را میبینیم که کشوری هستهای است اما نان ندارد. حتی ایالاتمتحده باوجود توانمندیهای اقتصادی و نظامی، مثلاً در قبال کرونا غافلگیر میشود که نشان میدهد تمرکز بودجه بر مسائل نظامی راهگشا نیست و یک ویروس کوچک، زمینگیرشان میکند؛ بنابراین لازم است نگاهمان را تغییر دهیم.» حیدری مدعی شده که «تا نگاهمان به روابط خارجی، مثبت نباشد، مشکلات حل نمیشود»؛ گویا وی دچار ضعف حافظه شده است، چراکه اکنون حدود هفت سال است که دولت روحانی دقیقاً به همان شیوهای رفتار میکند که این نماینده اصلاحطلب مجلس در این یادداشت پیشنهاد داده است. دولت روحانی با این ادعا که «هم چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد و هم چرخ کارخانهها»، در صنعت هستهای بتن ریخت و غنیسازی ۲۰ درصد را متوقف کرد و ۹۷ درصد ذخایر اورانیوم غنیشده ایران را نیز از کشور خارج کرد. از سوی دیگر، بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور نشان میدهد که بودجه امور دفاعی و امنیتی نسبت به سال ۹۸ کاهش ۱۳۵۶ میلیارد تومانی داشته است. مشکلات فعلی اقتصادی در کشور نتیجه گره زدن معیشت مردم به سیاست خارجی و غفلت از توان داخلی و استعدادهای عظیم جوانان ایرانی است نه بودجه دفاعی که از کشورهای همسایه نیز پایینتر است.
هجمه سنگین رسانه های اصلاح طلب به مجلس یازدهم
این روزها تیتر اصلی رسانههای اصلاحطلب از هجمه سنگین علیه مجلس یازدهم حکایت دارد. این هجمه سنگین نشان از آشفتگی و هراس و عصبانیت است. آشفتگی و عصبانیت از تکرار مقایسه کارنامهها توسط افکار عمومی. رفوزههای مجلس دهم از این هراس دارند که کارنامه مجلس یازدهم، کار را برای آنان در انتخابات ۱۴۰۰ بسیار سنگین و سخت کند، برای همین به طرق مختلف در پی اختلافافکنی میان منتخبان مجلس یازدهم و بزرگنمایی اختلافنظرها هستند.
طرحی برای بیخاصیت کردن احراز صلاحیتها
دبیر شورای نگهبان با اشاره به طرح اخیر مجلس دهم موسوم به اصلاح قانون انتخابات گفت: من به رئیس مجلس گفتم که باید اصلاح قانون انتخابات ناظر به سیاستهای کلی انتخابات باشد، اما متأسفانه طرح اخیر نهتنها هیچ نسبتی با سیاستهای کلی انتخابات ندارد، بلکه با هدف بیخاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است.
بفرمایید گلابی!
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «عزیزِ صدمیلیونی» نوشت: «جولان قیمتهای کاذب در بازارهای مختلف موجب شد تا در هفتهای که گذشت یکی از عجیبترین اتفاقات در حوزه خریدوفروش خودرو رقم بخورد. تا همین یکی، دو ماه پیش قیمت همین خودرو ۴۷ میلیون تومان بوده است. چگونه در دو ماه، دو برابر شده و چه کسانی به دنبال به هم خوردن نظم و ساختار بازار هستند؟». قیمت پراید در سال ۹۲ حدود ۱۷ میلیون تومان بود اما در هفت سال اخیر به مرز ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است. قیمت فعلی پراید یکی از همان سیب و گلابیهای برجام است؛ در حقیقت وضعیت فعلی صنعت خودرو نتیجه رویکرد غلط دولت مبنی بر «چیدن تمامی تخممرغها در سبد برجام» است. ما در حوزه مسکن نیز در سالهای اخیر با افزایش قیمت بیش از ۲۳۰ درصدی مواجه بودیم. پراید ۱۰۰ میلیونی نتیجه روی کار بودن دیدگاهی است که میگوید «ما قابلیت رقابت در هیچ صنعتی جز قورمهسبزی و آبگوشت بزباش را نداریم»! یکی از فعالین رسانهای نیز با اشاره به پرواز قیمت پراید نوشت: «تفاوت دو مدیریت جهادی و اشرافی: اولی، ماهواره میسازد و با موفقیت در مدار قرار میدهد؛ دومی، قیمت خودرو را ظرف هفت سال، شش برابر میکند. اولی شهید میدهد تا عزت و سربلندی و پیشرفت حاصل شود؛ دومی دست به بیتالمال میبرد یا در معرض حیفومیل قرار میدهد».
تداوم دزدی عربستان از ملت یمن
امین الشباطی، سخنگوی رسمی شرکت نفت یمن اعلام کرد؛ «با وجود شیوع ویروس کرونا، ائتلاف متجاوز سعودی همچنان به دزدی کشتیهای حامل فرآوردههای نفتی و مواد غذایی یمن ادامه میدهد
راز عکس معروف سردار سلیمانی
یکی از عکسهای پربازدید از سپهبد سلیمانی عکسی است که حاج قاسم در مقابل حضرت آیتالله خامنهای ایستاده و علاوه بر احترام نظامی، دست خود را روی سینه گذاشته است.به گزارش خبرآنلاین در فیلمی که باشگاه خبرنگاران منتشر کرده است، پاسخ را یکی از دوستان شهید سپهبد سلیمانی شرح داده است که میگوید:دانشگاه امام حسین (ع) بود، فرماندهان نظامی ایستاده بودند، تا آقا تشریف آورند همه فرماندهان احترام نظامی گذاشتند، اما احترام حاج قاسم با بقیه فرق داشت. یک دست به احترام معمول نظامی کنار سر یک دست هم روی سینه.میدانستم هیچ کار حاجی بی حکمت نیست، بعدا پرسیدم حاجی عرف نظامی این است که برای احترام دست را کنار سر میگذارند این دست که روی سینه گذاشتید قضیه اش چه بود، گفت: حس کردم آقا نگران است، دست گذاشتم روی سینه ام تا بگوم حاج قاسم فدات بشه آقاجان.
دو وظیفه مهم مجلس یازدهم از نگاه ضرغامی
در آستانه آغاز فعالیت مجلس یازدهم، رییس پیشین صداوسیما دو وظیفه مهم مجلس از نگاه خودش را مطرح کرد.عزت الله ضرغامی در حساب توییتری خود نوشت: «مجلس جدید دو وظیفه مهم دارد. اول نظارت هوشمندانه بر تصمیمات قابل تأمل دولت در مسائل اقتصادی، با هدف جلوگیری از تحویل زمین سوخته دوم، تهیه فهرستی از اولویتهای معیشتی مردم و ارائه راه حلهای پیشنهادی برای دولت ۱۴۰۰».
آمریکا برای مهار شناورهای سپاه دست به دامن ایتالیا شد
نیروی دریایی آمریکا در اقدامی بیسابقه پروژه تولید نسل جدید ناوهای محافظ خود را به یک شرکت ایتالیایی واگذار کرده است. از بحثهای مطرحشده به صورت خاص در نیازمندی اخیر نیروی دریایی آمریکا، توان مقابله با حمله دستهجمعی قایقهای تندرو است. نوع طراحی و سلاحهای پیشبینیشده برای این شناور جدید بهگونهای است که میتوان بهوضوح، ترس و دغدغه ارتش آمریکا برای پیدا کردن شیوههای مناسب مقابله و رویارویی با قایقهای تندرو سپاه پاسداران را مشاهده کرد. به اذعان کارشناسان و حتی فرماندهان آمریکایی، شناورهای فعلی این کشور اصولاً برای یک نبرد سنگین و مقابله با حجم زیادی از تهدیدات در فضایی مثل تنگه هرمز یا خلیجفارس طراحی نشدهاند. شاید در تبلیغات و مصاحبههای رسمی فرماندهان و پرسنل نیروی دریایی آمریکا مدام اعلام میشود که این نیرو توان پاسخگویی با هر تهدیدی را دارا بوده و تجهیزاتی چون شناورهای تندرو ایرانی در کسری از ثانیه میتوانند توسط این شناورها نابود شوند، اما در صحنه عمل و آنجایی که نیازهای عملیاتی و برنامههای آینده این نیرو طراحی و پیاده میشود، مشخص میشود که در میان تمامی تهدیدات و احتمالات موجود در دنیا، آن چیزی که بیش از هر چیز ذهن ارتش امریکا در حوزه دریایی را مشغول کرده، قدرت نیروهای دریایی کشورمان چه در حوزه سطحی و چه زیرسطحی است.
ابتلای گلاب آدینه و نورا هاشمی به کرونا
گلاب آدینه و نورا هاشمی در ویدیویی اعلام کردند که هر دو به ویروس کرونا مبتلا شدند. گلاب آدینه در این ویدیو گفت که ویروس کرونا از هرچه فکر کنیم به ما نزدیکتر است. نورا هاشمی در این ویدیو چنین توضیح داد: از روز دوم فروردین دچار چند عطسه ساده شد اما از فردای آن روز هیچ مزه ای را حس نمی کردم. از آن روز مدت یک هفته نه طعم و نه بویی را حس نمی کردم. هیچ وقت چنین چیزی را در زندگی ام تجربه نکرده بودم. گلاب آدینه ادامه داد: «بعد از چند روز نورا به من گفت که من کرونا گرفته بودم. الان در اخبار یکی از علائم کرونا از دست دادن حس بویایی و چشایی است. دوازده روز بعد من نیز حس بویایی و چشایی را از دست دادم. هفت روز طول کشید تا حس بویایی و چشایی من برگشت.» نورا هاشمی می گوید دلیل ابتلای من به کرونا خرید رفتن بدون ماسک بود. گلاب آدینه می گوید ما بسیار رعایت میکردیم. خودمان را قرنطینه کرده بودیم.فقط شانس آوردیم. موضوع جدی است و باتوجه به از بین برده شدن محدودیت ها مردم باید بیشتر رعایت کنند.
اطلاعات تازهای از رژیم غذایی رهبر کره
آشپز مخصوص سابق رهبر کرهشمالی غذاهای مورد علاقه کیم را که باعث رسیدن وزنش به بالاتر از ۱۲۷ کیلوگرم شده فاش کرد. «کینجی فوجی موتو» آشپز مخصوص سابق «کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی در اینباره گفت: او در سال ۲۰۱۵ هر شب ۲ شیشه شامپاین را مینوشید و یک استیک بزرگ را هم میخورد. این آشپز در مورد رژیم غذایی اون افزود: او عاشق غذاهای تهیهشده از گوشت گاو است و علاقه زیادی به سوپ باله کوسه دارد. گفتنی است بعد از انتشار شایعاتی در مورد عمل جراحی قلب باز رهبر ۳۶ ساله کرهشمالی برخی کارشناسان علت آن را چاقی مفرط او و بیاعتناییاش به کاهش وزن اعلام کردند
در مورد سهام عدالت چه میگفتند؟
سهام عدالت حق مردم کشورمان از اقتصاد کشور بوده است و هنگامیکه فعالیت این سهام شروع شد، عدهای از نیروهای سیاسی اقدام به ناامید کردن مردم نمودند و به تحقیر و توهین دریافتکنندگان این سهام پرداختند، اما اکنون که آن دانههای کوچک سهام به درختان پرباری تبدیل شدهاند باید یکبار دیگر به آن سخنان غیر کارشناسی مراجعه کرد که چه گفتهاند در مورد سهام عدالت: مهدی کروبی (۱۳ خرداد ۱۳۸۸): ما نمیخواهیم گداپروری کنیم. محمدباقر نوبخت (۷ خرداد ۱۳۸۸): امروز دیگر توزیع سیبزمینی و سهام عدالت، چکپول و توزیع با عجله ۸۰ هزار تومان سود سهام عدالت نتیجه نمیدهد. عیسی کلانتری (۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸): توزیع سهام عدالت چوب حراج زدن به منابع ملی است. میرحسین موسوی (۷ اردیبهشت ۱۳۸۸): سهام عدالت مصیبت بزرگ دولت آینده است. محمد خاتمی (۳ آذر ۱۳۸۷): بسیار جفاست که عدالت را در عدالت اقتصادی و آن هم اقتصاد صدقهای که بعضی از حکومتها به بهانه این که لقمه نانی به مردم بدهند خلاصه کنیم.
رامبد جوان: شرایط حکم کرد فرزندمان را در کانادا به دنیا بیاوریم
رامبد جوان به ارائه توضیحاتی درباره ماجرای سفرش به کانادا و حواشی مربوط به آن پرداخت و در یک گفتگوی اینترنتی با ارائه توضیحاتی در خصوص موضوعات مختلف از جمله سرنوشت برنامه «خندوانه» و حواشی سفرش به خارج از کشور، تأکید کرد تصمیمی برای ترک ایران ندارد. وی که در ارتباط زنده اینترنتی مهمان برنامه «باغ رمضان» بود در ابتدا گفت: «واقعیت این است که علیه یک سری از عملکردها جوهایی ساخته میشود. مثلا برنامههایی ساخته میشود و جذابیت و محبوبیت ایجاد میکند. هر قدمی که قرار باشد با خودش موفقیت و جلب توجه و حمایتی از جانب مخاطب داشته باشد، اشکالاتی را به وجود میآورد از حسادت بگیرید تا موارد کاری. مجموعه اینها جریانهایی میشود که آدمها را به حاشیه و گوشه هل بدهد. همیشه بوده، از قبلتر هم بوده است. حتی قبل تر از اینکه این سفر کانادا را برویم. این جوسازیها کاملا هدایت شده بود. مدیران تلویزیون اتفاقاً بیخبر نبودند و ماجرای سفر ما را میدانستند. شرایطی که حکم میکرد ما برویم و فرزندمان را در کانادا به دنیا بیاوریم یک چیز خودخواسته و خانوادگی بود.»
اخبار روزانه:
* روحالله حسینیان در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان با نامزدهای متعددی در انتخابات ۱۴۰۰ وارد میشود، اظهار کرد: «تصور نمیکنم اصولگرایان با نامزدهای زیادی به انتخابات ریاستجمهوری وارد شوند و اگر هم چند نامزد از سوی اصولگرایان وجود داشته باشد، رقابت در دور دوم میان خود اصولگرایان خواهد بود و در آخر یک اصولگرا رئیسجمهور خواهد شد». حسینیان در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا این احتمال وجود دارد که آیتالله سید ابراهیم رئیسی برای بار دیگر نامزد ریاستجمهوری شود، گفت: «تحلیل خاصی درباره این موضوع ندارم، اما باتوجه به اینکه ایشان ریاست قوه قضائیه که یکی از ارکان اصلی نظام محسوب شود را بر عهده دارند؛ علیالقاعده نباید نامزد ریاست جمهوری شوند و من بعید میدانم خود ایشان بخواهد در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کنند».
* سازمان بدر به ریاست «هادی العامری» با صدور بیانیهای رسمی به مناسبت نخستوزیری الکاظمی، از وی خواست که برای استقلال عراق و حاکمیت ارضیاش گام بردارد. این سازمان خواستار اقدام دولت برای اجرای مصوبه خروج نیروهای خارجی از عراق شد.
* ادمیرال مایک مولن با اذعان به رو به افول بودن امریکا، گفت: «ما در مسئله توزیع ناعادلانه ثروت در کشور، نابرابری و نژادپرستی کاری انجام ندادهایم. شخصاً کشور را در مسیر پیشرفت نمیبینم، ما در حال افول هستیم. ما مانند یک شرکت ورشکست شده میمانیم. نشانهها در حال حاضر اصلاً مثبت نیستند!»
* رسانههای وابسته به انصارالله و شورای انتقالی جنوب یمن اخباری مبنی بر وخیم بودن حال منصور هادی از 2 هفته پیش منتشر نمودند و اعلام کردند؛ وی قادر به انجام وظایف خود نیست و در حال حاضر برای جایگزینی وی بحثهای زیادی مطرح است و از میان افراد، نام علی محسن الاحمر و سلطان البرکانی مطرح است.
* دولت سوئیس دیروز تأیید کرد هیچ مبادله اقلام بشردوستانه از کانال اصطلاحاً بشردوستانهای که دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ادعا میکند، برای رساندن دارو و تجهیزات پزشکی به ایران ایجاد شده، انجام نگرفته است.