گفته می‌شود که...

نگاهی به رسانه های اصلاح طلب

هدف از لغو گام به گام تحریم ها

روزنامه اعتماد در مطلبی می نویسد: «امریکا مخالف رفع کامل تحریمهای اقتصادی علیه ایران است و استمرار بخشی از تحریمها را برای تداوم گفتوگوها ضروری میداند....به نظر میرسد دو طرف پذیرفتهاند که تفاهم را به صورت چند مرحلهای دنبال کنند. یعنی ایران به صورت گام به گام بازگشت به تعهدات هستهای خود را محقق کند و در نقطه مقابل، ایالات متحده نیز روند لغو تحریمهای هستهای را به صورت چند مرحلهای انجام دهد... ایالات متحده مایل است بعد از احیای برجام، زنجیره گفتوگوها را همچنان استمرار بخشیده و پیرامون سایر موضوعات منطقهای، موشکی و ... با ایران گفتوگو (حتی به صورت غیرمستقیم) کند.»

توافق به صورت گام به گام دقیقا همان چیزی است که آمریکا و متحدان آن دنبال می کنند تا با وعده ی لغو تحریم ها بتوانند یکی پس از دیگری ابزارهای قدرت ایران را از کار بی اندازند و همان کاری را انجام بدهند که نتوانستند به واسطه ی تحریم های حداکثری بدان دست پیدا کنند. نکته ی جالب این است که فعالین اصلاح طلب به راحتی در مورد مذاکره حول توان موشکی و قدرت دفاعی ایران، صحبت کرده و آن را امری عادی می انگارند و به آن به چشم یکی از لوازم برای لغو تحریم های اقتصادی نگاه می کنند این در حالی است که «عبرت اوکراین» در مقابل دیدگان افکارعمومی است.

استانداردهای دوگانه اصلاح طلبان

محمدرضا خباز در مطلبی در روزنامه آرمان مدعی می شود که آمریکا از وقوع جنگ جهانی سوم جلوگیری کرده است. او می نویسد: "اوضاع داشت به سوی وقوع یک جنگ جهانی پیش میرفت ولی اروپاییها و آمریکا وارد جنگ نشدند و اعلام کردند به وسیله تحریمها، روسیه را سر جای خودش مینشانیم. اگر آنها به حمایت از اوکراین وارد جنگ میشدند چه بسا که دنیا وارد جنگ جهانی سوم شده بود."

درست است که جنگ در هر کجای دنیا محکوم و غیرقابل دفاع است چه یمن چه افغانستان و چه اوکراین، اما این پرسش به وجود میآید که چرا جریان غربگرا در مواجهه با پدیدههای مشترک، استانداردهای دوگانه ای را اتخاذ می کند؟ این جریان برای شش سال تجاوز به مردم یمن هیچ واکنشی از خود نشان نداد و سکوت محض پیشه کرد اما به یکباره برای مردم اوکراین کاسه داغتر از آش شده و برای وضعیت این روزهای مردم اوکراین که ناشی از اعتماد غیرعقلایی سیاستمداران آنها به غرب است، گریبان پاره می کند؟ وانگهی جریان غربگرا به صورت کامل نقش غرب و عوامل و بسترهایی را که برای جنگ کنونی فراهم کرد و همچنین نقش امریکا و ناتو را در آن نادیده می گیرد و به جای آن تلاش می کند با ضریب دادن به ابعاد احساسی جنگ روسیه و اوکراین، رویکرد غرب را در داخل کشور باز تولید کند. به راستی چه منافع مشترکی میان اصلاح طلبان و آمریکا وجود دارد؟

دستاوردسازی برجام در دوران دولت روحانی

روزنامه ی جمهوری طی مطلبی مدعی می شود که دولت روحانی کشور را از زیر فصل ۷ منشور سازمان ملل خارج کرده است. این روزنامه همچنین مدعی می شود دولت روحانی با قرار داد برجام توانسته بخش مهمی از پولهای بلوکه شده کشور را برگرداندند و گرههای زیادی را از اقتصاد باز کند.

این ادعا مبنی بر اینکه دولت روحانی به واسطه ی برجام توانسته بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند در حالی مطرح می شود که ثمره نداشتن برجام به قدری روشن و آشکار بود که در نهایت وزیر خارجه سابق ادعا کرد که هدف از برجام اصلا اقتصادی نبوده است، ضمن آنکه بسیاری از دولتمردان دولت روحانی بارها به این موضوع اعتراف کردند که برجام هیچ دستاوردی برای کشور نداشته است. همانطور که بعد از معاهده ی برجام نه تنها تحریم ها برداشته نشد بلکه به دو برابر افزایش پیدا کرد و فروش نفت ایران به صورت قابل توجهی کاهش یافت. ادعاهای دیگر مبنی بر خارج کردن ایران از زیر فصل ۷ منشور سازمان ملل در حالی مطرح می شود که ایران اساسا هیچگاه در ذیل فصل ۷ قرار نداشته است و تنها یک قطعنامه ذیل بند ۴۱ این فصل (و نه کلّیت فصل ۷) به تصویب رسیده است.

حمایت عجیب سایت اصلاح طلب از اقدام غرب

سایت عصر ایران در اقدامی عجیب در واکنش به استفاده تحریمی از ابزار ورزش علیه روسیه ، در حمایت از غرب می نویسد: "ورزش سیاسی است، چون صلح سیاسی است" و استفاده از ابزار تحریمی علیه روسیه را کاملا درست جلوه می دهد.

این مطالب در حالی مطرح می شود که در زمانی که ورزشکاران از مواجهه با رژیم کودک کش اسرائیل خود داری می کردند غربی ها مدعی می شدند که ورزش را سیاسی نکنید و به همین بهانه ورزشکاران معترض را تخطئه می کردند و حالا این سایت ایرانی در دفاع از غرب می نویسد که هرکس استانداردهای آمریکا و غرب را نمیپسندد، از فدراسیونها و مسابقات جهانی خارج شود.

این سایت در حالی از جنگ چند روزه اوکراین احساس نگرانی کرده و گریبان چاک می کند که سالها جنایت رژیم کودک کش صهیونیست را نادیده می گیرد... آیا حقوق بشر و صلح فقط مختص غربی هاست و سایر انسان های این کره خاکی از این امتیاز برخوردار نیستند؟ چرا تنها ورزشکاران فلسطین و منطقه وقتی به جنایات صهیونیست ها معترض می شوند باید محروم شوند؟ لابد چون چشم رنگی و موی بلوند ندارند، بله؟

اصلاح طلبان به جای لجن پراکنی عذرخواهی کنند

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی می نویسد: "از کسانی که عنوان "وضعیت موجود" را ابزار تبلیغاتی خود قرار دادهاند، باید سؤال شود آیا این وضعیت مطلوب است و یا منظورشان اینست که منفی است. اگر مطلوب است، چرا آن را به چماق تبدیل میکنید و بر سر قبلیها میزنید؟ و اگر نامطلوب است، اولاً چرا اینهمه سخن از پیشرفت میگوئید و ثانیاً چرا نقش خود را در پدید آمدن آن انکار میکنید و نمیپذیرید که از صدر تا ذیل همه در پدید آمدن این وضعیت سهم دارید؟ "

جریان اصلاح طلب به گونه ای سخن می گویند که انگار دولت روحانی(بخوانید دولت اصلاح طلبان) کشور را در بهترین شرایط به دولت سیزدهم تحویل داده است. تورم بی سابقه،ارز4200، بیکاری، عدم ساخت مسکن، افزایش بی سابقه قیمت خودرو،افزایش 8 برابری قیمت دلار و.... تنها بخش کوچکی از آن چیزی است که دولت روحانی برای دولت سیزدهم به ارثیه گذاشت و بر اساس آمارهای موجود رشد اقتصادی در دولت مورد حمایت اصلاح طلبان صفر بوده است. پس بهتر است اصلاح طلبان به جای لجن پراکنی بابت کارنامه ی سیاه خود از مردم عذرخواهی کرده و رویه خود را عوض کنند.

https://www.shoma-weekly.ir/xgetmL