
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان "بیش از ۸۴ درصد واکسنهای وارداتی به ایران سینوفارم است؛ افزایش هشدارهای جهانی در مورد تاثیر اندک سینوفارم در مقابل امیکرون" نوشت: "نتایج دو مطالعه انجام شده در چین، نشان داد تزریق دوزهای سوم یا حتی چهارم از واکسن سینوفارم، افراد را در مقابل سویه امیکرون مقاوم نخواهد کرد."
این سخنان در حالی از سوی این روزنامه اصلاح طلب مطرح می شود که با واردات واکسن سینوفارم و همه گیری واکسیناسیون تعداد آمارهای فوتی از روزانه 700 نفر به 20 نفر کاهش پیدا کرده بود و در آن زمان هیچ صدایی از رسانه های اصلاح طلب مبنی بر قدردانی از عملکرد دولت و کادر درمان منتشر نشد، حال امروز که سویه امیکرون در سراسر جهان به ویژه آمریکا و اروپا قربانی های بی شماری می گیرد این جریان یک صدا با رسانه های بیگانه همچون بی بی سی و صدای آمریکا و اینترنشنال سعودی مشغول یاس آفرینی در جامعه شده اند. این رسانه بهتر است بیان کند که چگونه در کشورهایی مثل آمریکا که واکسن غالب سینوفارم نیست پس چرا تا این حد به تلفات افزوده شده است؟
جریان اصلاح طلب پس از شکست در انتخابات و از آغاز به کار دولت رئیسی تاکنون، پروژه یأس آفرینی و ناامیدکردن مردم از بهبود اوضاع را کلید زده اند و به هر بهانه ممکن سعی دارند که یاس و ناامیدی را در جامعه گسترش دهند تا شاید بتوانند به عرصه ی قدرت بازگردند.
علت اصلی دوری از سیاست رییس دولت اصلاحات
چیزی حدود 10 روز پیش بود که سید محمد رضا خاتمی در مورد فعالیت های سیاسی برادرش سید محمد خاتمی در کلاب هاوس گفت: "آقای خاتمی به مقامات کشور و دوستانشان گفتند که دیگر وارد صحنه عملیاتی سیاست نخواهند شد."
مطرح کردن این جمله به معنای کناره گیری محمد خاتمی از کلیه ی امور سیاسی از جمله فعالیت های حزبی و انتخاباتی است اما موضع گیری های سیاسی این شخص کماکان ادامه داردچرا که این نقل قول تنها حکایت از این موضوع دارد که خاتمی صحنه ی عملیاتی را ترک کرده و سخن گفتن و موضع گیری های سیاسی او کماکان پا برجاست . دلیل این تصمیم خاتمی کاملا مشخص است. چرا که کار عملیاتی هزینه دارد و پای اعتبار و آبروی شخص مطرح است و حتی فرد ممکن است با شکستی مواجه شود که تا سالها نتواند به عرصه عملیاتی باز گردد اما موضع گیری غالبا بی هزینه است. خاتمی خوب می داند که مردم دیگر اقبالی به او ندارند بنابراین روحیه راحت طلبی او حکم میکند که دم از کنارهگیری از عملیات سیاسی بزند.
چرا کسی به معین رای نداد؟
"علی ماجدی" یکی از فعالین اصلاح طلب در گفتگو با روزنامه ی شرق مدعی شده است که بهترین دوران اقتصادی کشور مربوط به زمان خاتمی است او در این زمینه می گوید: "در دوره آقای خاتمی، سیاست خارجی این امکان را داشت که سرمایهگذار خارجی را جذب کند. به همین دلیل زمینه فراهم شد و بهترین دوران اقتصادی کشور مربوط به دولت اصلاحا است."
این سخنان در حالی مطرح می شود که چهار سال دوم دولت خاتمی با نارضایتی مردم همراه بود شاهد این ادعا آن است که در آن زمان وقتی خاتمی به عنوان رئیس جمهور وقت از مصطفی معین در انتخابات 84 حمایت کرد آرای بسیار پایینی را کسب کرد و از راهیابی به پاستور باز ماند. ضمن آنکه به گفته کارشناسان دوره اول و دوم ریاست جمهوری روحانی در واقع دولت سوم و چهارم خاتمی بود.
ماحصل اعتماد به قول و قرار غرب
چشم پوشی از توان هسته ای و اعمال محدودیت های نظامی از جمله مواردی است که جریان غربگرا در کشور دنبال می کند ، به وجود آوردن دوگانه کاذب و خطرناک «امنیت/ معیشت» از جمله مواردی بود که در سال های اخیر توسط جریان اصلاح طلب به شدت دنبال شد اما دستان خالی اوکراین و بدعهدی تکراری غرب بار دیگر نتایج خطرناک این سناریو را به جامعه ایرانی گوشزد می کند.
اوکراین امروز ماحصل اعتماد به قول و قرار غرب و آمریکاست ، اما آنچه در این میان بیش از همه به چشم میآید تشابه سیاستهای جریان اصلاح طلب با حکام فعلی اوکراین است. فروپاشی این روزهای کییف میتوانست نسخهای باشد که اصلاحطلبان در چند دهه گذشته همواره برای تهران تجویز می کردند.
ظرفیت سوزی های جریان اصلاحات نسبت به همسایگان
سرسپردگی جریان اصلاح طلب به غرب تمامی ندارد به گونه ای که رسانه های وابسته به این جریان سفر مهم آقای رئیسی به قطر و امضای ۱۴ سند همکاری میان دو کشور و فرصت های اقتصادی این اسناد را به صورت کامل سانسور کردند.
اگر به عملکرد گذشته ی این جریان نگاهی بیاندازیم خواهیم دید که این جریان هیچ اعتقادی به سیاست نگاه به شرق ندارد به گونه ای که آخرین سفر رئیس جمهور ایران به قطر مربوط با سال 1389 است و در واقع دولت تدبیر و امید(دولت مورد حمایت جریان اصلاحات) هیچ سفری به این کشور انجام نداده است. این در حالی است که قطر دارای بازار ۲۶ میلیارد دلاری است و این بازار می تواند یکی از بزرگترین فرصت ها برای کشورمان باشد اما در دولت مورد حمایت اصلاح طلبان به دلیل ضعف دیپلماسی و عدم نگاه به شرق سهم ایران از این بازار کمتر از نیم درصد بود.
به علت همین نگاه است که اصلاح طلبان هر گونه اقدام مثبت توسط دولت در حوزه های مختلف و از جمله سیاست خارجی را سانسور کرده و یا کم اهمیت جلوه می دهند.