گفته می‌شود که...

نگاهی به رسانه های اصلاح طلب

واقعیت ماجرای اخراج محمد فاضلی چه  بود؟

 در روزهای گذشته بود که اخباری مبنی بر اخراج محمد فاضلی استاد دانشگاه شهید بهشتی تحت عنوان "خاموش کردن صدای منتقدان" در فضای مجازی منتشر و از سوی برخی از فعالان اصلاح طلب و رسانه های وابسته به آنها مورد انتقاد قرار گرفت اما واقعیت ماجرا چه بود؟  بر اساس پیگیری های صورت گرفته مشخص شد که محمد فاضلی استاد جامعهشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشکده شهیدبهشتی به صورت پیمانی در این دانشگاه تدریس می کرده است و در مرحله تبدیل وضعیت به دلیل عدم حضور منظم در دانشگاه و برخی تخلفات اداری مثل فعالیت در یک پست رسمی  در وزارت نیرو بدون اطلاع دانشگاه موفق به کسب آرای هیئت اجرایی دانشگاه نشده است.

محمد فاضلی در گفتگو با خبرگزاری فارس هرگونه نقش یا تصمیم «دولت سیزدهم» در اخراجش از دانشگاه را رد کرده و گفت است : در دولت قبل نیز در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ هیأت جذب دانشگاه رأی منفی به درخواست من دادهاند. من چنین ادراکی ندارم که دولت سیزدهم و یا وزیر علوم به دنبال این باشند که بخواهند از دانشگاه اخراج شوم.

دانشگاه شهید بهشتی نیز در پاسخ به جنجالهای رسانه ای صورت گرفته در اطلاعیهای، دلیل قطع همکاری با فاضلی  را رعایت نشدن مقررات مندرج در آییننامه استخدامی اعضای هیأت علمی عنوان کرده است.

در حالی برخی از چهره های جریان اصلاح طلب سعی کردند با جنجال رسانه ای، تصمیم هیئت اجرایی جذب دانشگاه را سیاسی جلوه دهند که مسئولین فعلی دانشگاه همان افرادی هستند که در دولت روحانی در پست های مدیریتی این دانشگاه قرار گرفته اند و دانشگاه شهید بهشتی تنها دانشگاه مهمی است که تیم مدیریتی آن همچنان از نیروهای دولت قبل هستند.

جریان اصلاحطلب برای زیر سؤال بردن اقدامات تحولی دولت سیزدهم حاضر به هرگونه نقد غیرمنصفانه است و در میان آنها عدهای نیز هستند که نقد را با انتقام اشتباه میگیرند و هر مسئلهای را دستاویزی برای زدن  ارکان دولت و اقدامات آن قرار میدهند که این نوع رفتارهای منفعت طلبانه سیاسی  تاسف برانگیز است.

دلسوزی اصلاح طلبان برای اصولگرایان

داریوش قنبری یکی از فعالین اصلاح طلب طی مصاحبه ای با روزنامه  آرمان مدعی می شود که دولت با احیای برجام می تواند جریان اصولگرایی را نیز احیاء کند ، او می گوید: " در صورت احیای برجام و برداشته شدن تحریمها اگر دولت مدیریت خوبی بر وضعیت جامعه داشته باشد و بتواند موفقیتهای مهمی به دست بیاورد این احتمال وجود دارد که عملکرد دولت ضعفهای مجلس را نیز پوشش بدهد و شرایط اصولگرایان را بهبود ببخشد"

جریان اصلاح طلب سعی دارد تا با تخریب مجلس اصولگرا و گره زدن همه ی موفقیتهای دولت سیزدهم به برجام، عملکرد ضعیف گذشته ی خود را در ذهن مردم پاک کند و تحریم ها را عامل اصلی  تمامی مشکلات کشور جلوه داده و احیای برجام را به عنوان راه حل همه مشکلات معرفی کند.این در حالی است که توافق برجام  با نگاه اصلاح طلبی باعث شد تا همزمان در قلب راکتور هسته ای بتن ریخته شود  و با اجرای یکطرفه و پیش دستانه تعهدات، تحریم ها به دو برابر افزایش پیدا کند، برجامی که قرار بود قیمت دلار را به حدود هزارتومان برساند، اما با سیاست دولتِ اصلاح طلبان تا حدود بیش از 30 هزارتومان افزایش یافت.

چرا اصلاح طلبان از منافع اسرائیل و آمریکا حمایت می کنند؟

روزنامه  آرمان طی مطلبی در تخریب روابط  ایران با مسکو  می نویسد: " نگرانیهایی که در افکار عمومی در خصوص روابط تهران و مسکو وجود دارد بیپایه و بیمورد نیست. در طول بیش از دو سده، همواره در روابط ایران با روسیه، چه در دوران روسیه تزاری، چه در دوران اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و چه حتی در دوره کنونی جمهوری فدراتیو روسیه، نوعی بیاعتمادی نزد دو طرف وجود داشته و دارد."

این سخنان از سوی رسانه های اصلاح طلب در حالی مطرح می شود که اسرائیل و آمریکا از روابط کشورمان  با روسیه به هراس افتاده و ابراز نارضایتی کرده اند و جریان اصلاح طلب نیز هم صدا با آنان به تخریب روابط ایران  با روسیه می پردازد. جالب اینجاست که اصلاح طلبان از طرفی به انجام مذاکره مستقیم با آمریکا و نگرفتن تضمین از آنان اصرار می کنند و از طرف دیگر روابط ایران و روسیه را تقبیح می کنند. سوالی که مطرح  می شود این است که چرا اصلاح طلبان از منافع اسرائیل و آمریکا حمایت می کنند؟

 

اوباما فرصت بود؟

روزنامه اعتماد طی سخنانی عجیب مدعی شد: که اگر فرصت دوره اوباما را نسوزانده بودیم، ترامپ نمیتوانست به برجام ضربه وارد کند و خودمان بودیم که به برجام لگد زدیم. این روزنامه در ادامه می نویسد: "در برجام 1400 حتی در صورت رفع تحریمها، صادرات نفتی ایران به میزان گذشته نخواهد رسید، دلیلش روشن است. 6ـ5 سال پیش نیاز به نفت ایران بسیار بالا بود، اما بعد از شکست برجام، نفتداران منطقه بهویژه عربستان، کمبود بازار را پوشش دادند و حالا دیگر مشتری به اندازه چند سال قبل موجود نیست."

مشخص نیست که روزنامه ی اعتماد دقیقا از کدام فرصت صحبت می کند، یعنی دولت روحانی باید باج بیشتری به اوباما می داد؟  یا باید قدرت نظامی را هم روی امتیازات یکطرفه هسته‌ای می‌گذاشت و تقدیم می کرد؟ درباره حجم صادرات در قیمت نفت، باید گفت که دیپلماسی منفعلانه در برجام، قیمت نفت را  به صورت عجیبی کاهش داد  ضمن اینکه باید پرسید قرار داد برجام چگونه تنظیم شده بود که ایران نمی توانست از آن خارج شود اما امریکا به صورت یکجانبه زیر میز برجام کوبید و بنا به گفته  آقای نوبخت امریکا اجازه ی فروش نفت به ایران را نمی داد؟

https://www.shoma-weekly.ir/i8Jdm3