
هماهنگی بین دستگاههای اطلاعاتی
یکصد و هفتادوهفتمین جلسه شورای هماهنگی اطلاعات کشور به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات و به میزبانی معاونت اطلاعات راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد. در این جلسه وزیر اطلاعات، ضمن برشمردن برخی اقدامات و موفقیتهای اخیر اطلاعاتی و امنیتی جامعه اطلاعاتی کشور، به ویژه اقدام افتخارآمیز سپاه پاسداران در حمله موشکی به مقر گروهکهای ضد انقلاب که نشان از اقتدار بالای اطلاعاتی و نظامی کشور دارد، بر اهمیت و ضرورت تعمیق و گسترش تعاملات و هماهنگی و همافزایی بین دستگاههای اطلاعاتیـ امنیتی و نظامی و افزایش آمادگیها در مواجهه با تهدیدات و دسیسههای نظام سلطه و دشمنان جمهوری اسلامی تأکید کرد و اظهار داشت: هر جا با هم بودیم، دست به دست هم دادیم، با هم حرکت کردیم و توانهایمان را به هم گره زدیم، نتایجی در حد اعجاز به وجود آوردیم. در این جلسه سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم ضمن قدردانی از تلاشها و موفقیتهای جامعه اطلاعاتی کشور، بر لزوم هماهنگی، همدلی، هوشیاری و آمادگی دستگاه اطلاعاتی کشور در شناسایی و مقابله با راهبردهای اطلاعاتی دشمنان و رصد مستمر و اقدامات پیشگیرانه در وضعیت خطیر کنونی که با یک نبرد و جنگ اطلاعاتی نامتوازن مواجه هستیم، تأکید کرد.
صفر شدن فروش نفت ایران ممکن نیست
«حسینیصدر»، مشاور وزیر نفت گفت: اینکه آمریکاییها ادعا میکنند میزان صادرات ایران را به صفر میرسانند، در کوتاهمدت عملی نیست؛ چرا که با توجه به تقاضا در بازار و کمبود تولید نفت، جایگزینی نفت ایران عملی نیست. وی افزود: ایران با چند کشور بزرگ مرز زمینی دارد و به آسانی میتواند با کشورهای دیگر در زمینه تجارت نفت کار کند. او گفت: تحریمهای آمریکا تحریمهای شورای امنیت نیست و بسیاری از شرکتهای بینالمللی و خارجی زیر بار آن نمیروند و تجارت نفت موضوعی نیست که با دستور یک کشور جلوی آن گرفته شود. حسینیصدر افزود: همانطور که آمریکاییها تجربه تحریم دارند، ما نیز تجربه دور زدن تحریمها را داریم و برای فروش نفت استرس نداریم. وی گفت: ذخایر ارز کشور بسیار بیشتر از آن است که در واردات اقلام اصلی دچار مشکل شویم. حسینیصدر با بیان اینکه دلیل آشفتگی در بازار به تحریمها باز نمیگردد؛ بلکه جو روانی و غفلت برخی مسئولان است، افزود: شیره مالیدن و باج دادن آمریکا به برخی کشورها تأثیر چندانی ندارد و آنان نمیخواهند انرژی گرانتری بخرند.
اروپا به دنبال تکمیل نقشه آمریکا
نماینده فرانسه در سخنرانی شصتودومین نشست عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: «برجام، کماکان ابزاری ضروری برای منع اشاعه است و ما مصمم به آن هستیم.» وی با اشاره به خروج آمریکا از این توافق گفت: «یکی از طرفها تصمیم به حفظ خروج از این توافق گرفت؛ ما از آن ابراز تأسف میکنیم، ولی این نباید در فعالیتهای نظارتی قابلتقدیر آژانس تردید ایجاد کند. ایران باید به اجرای دقیق و شفاف این توافق ادامه دهد.» جملاتی که با توجه به عملکرد کشورهای اروپایی پس از خروج آمریکا و اقدامات آنها در عمل برای حفظ برجام و بهرهمندی ایران از منافع برجام، نشان میدهد اروپاییها در راستای کامل کردن برنامه آمریکا گام برمیدارند؛ برنامهای که عبارت است از حفظ محدودیتها و نظارتهای گسترده بر ایران همزمان با بازگرداندن تحریمها و بهرهمند نشدن ایران از منافع این توافق.
تحریمهای مخرب و نادرست آمریکا ضد ایران
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه درباره تحریمهای آمریکا علیه ایران گفت: موضع ما همچنان این است که این محدودیتها غیرسازنده و مخرب است، بهتر است همچون گذشته به فعالیت در بازارهای جهانی نفت خام ادامه دهیم؛ ایران یک صادرکننده و عرضهکننده با ثبات نفت در بازارهای جهانی است. نواک گفت: ایران یکی از غنیترین کشورها از نظر ذخایر است و جایگاهی محکم از نظر ظرفیت انرژی، هم در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هم در کل بازارهای جهانی دارد؛ بنابراین مطمئن هستم پیامدهایی وجود خواهد داشت. به گفته وی، اظهارنظر درباره پیامدهای تحریمهای ضد ایرانی دشوار است و باید منتظر دریافت اطلاعات بیشتر درباره ویژگیهای حقوقی و پیامدهای تحریمها بود.
چین و روسیه متحدان جدید نظامی
نشریه «آتلانتیک» در واکنش به رزمایش مشترک نظامی چین و روسیه که در آن ۳۰۰ هزار روس با ۳۲۰۰ سرباز چینی بزرگترین رزمایش نظامی تاریخ روسیه را برگزار میکنند، در حالی که هر دو کشور تحت تحریم و جنگ تجاری آمریکا قرار دارند، با انتشار گزارشی تحلیلی درباره روابط پکن و مسکو به قلم «انجا مانوئل»، کارمند پیشین وزارت خارجه آمریکا، به کاخ سفید هشدار داده است با خرابکاریهایش این دو کشور را به آغوش هم سوق ندهد و آنها را به اتحاد نظامی مجبور نکند، پیام رزمایش مشترک چین و روسیه نیز دقیقاً همین است: «اگر نیاز باشد با یکدیگر مقابل تهدید مشترک آمریکا متحد خواهیم شد، بنابراین فکر ایجاد تهدید امنیتی علیه ما را از سر بیرون کنید.»
روحانی به وعدهها عمل نکرد، اما نگوییم پشیمانیم!
محمدعلی ابطحی، اصلاحطلبی است که در مصاحبه با روزنامه آرمان اذعان میکند حسن روحانی بیشتر شعارها و وعدههای انتخاباتی خود را جامه عمل نپوشانده است. او تصریح میکند «میتوان اذعان کرد بیشتر شعارها و وعدههایی که آقای روحانی برای جلب آرای انتخاباتی بیان کرد و میتوانست تأثیر مثبت در جامعه داشته باشد، محقق نشد... روحانی برای آنکه این شعارها را بدهد و عمل نکند، انتخاب نشد، بلکه انتخاب شده که شعارها را عملیاتی کند. اما مسئلهای که وجود دارد این است که حتی در چارچوب قدرت ریاست جمهوری هم آن شعارها را عملیاتی نکرد.» او در عین حال تأکید میکند که نباید بگوییم از حمایت روحانی پشیمان هستیم: «ما حق نداریم به مردم بگوییم پشیمانیم، چرا که مردم را برای این انتخابات راهنمایی کردهایم. باید توجه داشت که مردم هنوز به آن آقای روحانی زمان انتخابات وفادار هستند، اما آقای روحانی به شعارهایی که ارائه داد وفادار نیست.»ابطحی گرچه از وفادار بودن مردم به روحانی میگوید، اما از عبارات بعدیاش روشن میشود که خود هم اعتقاد چندانی به آنچه گفته، ندارد. چه آنکه از آسیب از دست دادن مردم میگوید: «میتوان گفت که مهمترین آسیبی که یک سیاستمدار در تاریخ با آن مواجه خواهد شد، نداشتن پشتوانه مردمی است... آقای روحانی با توجه به مسیری که طی میکند، مردم را هم از دست خواهد داد.»
نماینده مجلس:افزایش حقوق امکان پذیر نیست
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: با توجه با افزایش پلکانی حقوق کارمندان برای جبران گرانی ها امکان افزایش مجدد حقوق ها امکان پذیر نیست. مهرداد لاهوتی گفت: روشی که در طرح تأمین کالای اساسی طراحی شده بود غلط بود، این روش درست نبود کوپنی ۱۰ تا ۱۵ قلم کالا با قیمت مشخص به مردم داه می شد، چنین روشی برای دوران جنگ است. بر اساس گزارشی که دولت در کمیسیون و صحن ارائه داده است، به زودی ساز و کار ارائه کارت های حمایتی عملی می شود.
غیبت سفیر ایران در هند به ۲۴۰ روز رسید
کشور هندوستان چه از نظر خرید نفت از ایران و چه از نظر تبادلات تجاری و صادرات و واردات، یکی از شرکای مهم منطقهای جمهوری اسلامی ایران به شمار میآید؛ اما بنا به گزارشهای رسیده خالی ماندن هشت ماهه صندلی سفیر ایران در هندوستان سبب شده است میزان مراودات تجاری کاهش یابد و این در حالی است که کشور هندوستان میتواند نقش مؤثری در کاهش اثرات تحریمها علیه ایران داشته باشد. در زمانی که ایران در کشور مقصد حاضر بود، میزان روابط تجاری دو کشور به بیش از ۳ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار میرسید که این رقم اکنون که ایران در هندوستان سفیر ندارد، به ۳ میلیارد و ۹۰ میلیون دلار کاهش یافته است. گفتنی است، در این مدت بیش از ۱۵۶ میلیون دلار از صادرات ایران به هند کاهش یافته و این در حالی است که تنها ۱۵ میلیون دلار از واردات کم شده است.
امسال بچهها تعطیلات زمستانی دارند
با وجود برخی اظهارات ناامید کننده درباره اجرای تعطیلات زمستانی در سال تحصیلی جدید، وزیر آموزش و پرورش همچنان امیدوار است تا این تعطیلات شیرین برای دانش آموزان به امسال هم برسد.سید محمد بطحایی گفت: آن چه الان در حال مطالعه آن هستیم حدود پنج یا شش روز است و پیش نویس اولیه ما این طور نوشته شده که مثلا پنج یا شش روز که پنج شنبه و جمعه را نیز شامل می شود و به یک هفته تعطیلی می رسد اجرایی کنیم. به نظر ما این میزان از نظر تربیتی آثار مثبتی هم برای بچه ها دارد ضمن این که این تعطیلات با ایام آلودگی هوا هم مقارن خواهد بود. امیدواریم موضوع تعطیلات زمستانی تا یک ماه آینده به یک نتیجه مشخص برسد و امسال اجرا شود
گزارش الجزیره از واقعیت طوفان اینترنتی ضد ایرانی
شبکه خبری «الجزیره» در گزارشی، ضمن مصاحبه با تحلیلگران سیاسی و نیروهای جدا شده از گروهک تروریستی منافقین، به پشت پرده راه افتادن طوفانهای توئیتری و ترند شدن هشتگهای معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. در این گزارش ابتدا به تعلیق شدن حسابهای طرفداران نظام جمهوری اسلامی ایران در فیسبوک و توئیتر اشاره شده و سپس آمده است، یک خبرنگار نشریه «نیوامریکا» گفته است: «نقطه عطف واقعی، انتخاب (دونالد) ترامپ بود. وقتی مشخص شد خصومت با ایران (در دولت جدید آمریکا) بالا میگیرد، به ناگاه حسابهای کاربری زیادی در شبکههای اجتماعی ایجاد شد؛ حسابهایی متعلق به افراد بینام که همگی فضای ذهنی مشابهی داشتند. «مارک آونز» استاد دانشگاه «اِگزتر» انگلیس نیز با بررسی نحوه عملکرد حسابهای دارای عملکرد و رویه خبری یکسان به این نتیجه رسیده است که بیشتر حسابهایی که هشتگهای ضد ایرانی را از اواخر دسامبر (اوایل دی 96) توئیت میکردند، در یک بازه زمانی چهار ماهه ایجاد شدند. این به معنای آن است که استفاده زیاد از این هشتگها، نشاندهنده این است که آنها به وسیله رباتها توئیت میشوند.»
قیمت خانههای کوچک هم میلیاردی شد
گرانیهای اخیر در بازار مسکن، قدرت خرید را از خریداران مسکن گرفت؛ حتی خانههای کوچک متراژ هم قیمتهایی نزدیک به نیم میلیارد تومان و حتی یک میلیارد تومان پیدا کردهاند. این نشان میدهد که خانههایی که برای فروش گذاشته شدهاند، کمتر از متری 10 میلیون تومان قیمت ندارند. بر اساس اعلام دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در مردادماه امسال به طور میانگین به 7 میلیون و 430 هزار تومان رسیده است. افزایش شدید قیمت مسکن در ماههای اخیر باعث شده که مسکن وارد دوره رکود تازهای شود.بررسی فایلهای فروش آپارتمان نشان میدهد در منطقه کوی فردوس یک واحد آپارتمان 67 متری با قیمت 830 میلیون تومان برای فروش گذاشته شده است. یک واحد آپارتمان 67 متری در منطقه پونک، بلوار عدل یک میلیارد و 50 میلیون تومان قیمت دارد.
وقتمان را برای مذاکره مستقیم هدر نمیدهیم
محمدجواد ظریف درباره توافق هستهای به نشریه آلمانی «اشپیگل» گفت: ایران تا کنون به برجام پایبند بوده و این آمریکا است که علیه آن اقدام کرده است و اکنون از همه میخواهد قانون بینالمللی را نقض کنند. وی افزود: در این شرایط اروپا باید تصمیم بگیرد میخواهد به قوانین بینالملل پایبند باشد یا آنها را نقض کند؟ رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین درباره پیشنهاد ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران افزود: «اگر مذاکره مستقیم در سطح ارتباط عمومی باشد، باید توافقی را به دنبال داشته باشد، اما هم اکنون توافقی داریم که برای آن ۱۲ سال مذاکره کردیم. ما ساعتها در سطح وزرا مذاکره کردیم که در تاریخ ایران و آمریکا بیسابقه است. اکنون ترامپ همه چیز را نابود کرده است. چه کسی تضمین میدهد او به توافق دیگری پایبند میماند. ما بار دیگر وقتمان را برای مذاکره مستقیم هدر نمیدهیم.»
ارز دولتی به زائران اربعین داده نمیشود
برخلاف برخی خبرها مبنی بر اختصاص دلار هفت هزار تومانی به زائران اربعین، قرار نیست ارزی به عنوان ارز مسافرتی با نرخ نیمایی در اختیار زائران اربعین قرار گیرد. هزینه ویزای این مسافران با توجه به نرخ روزانه نیما به حساب سفارت عراق در ایران از سوی بانک مرکزی حواله خواهد شد. در این حالت، دیگر هیچ اسکناسی مستقیم به زائران اربعین داده نمیشود.
خبرهای خوش هستهای در راه هستند
حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیته هستهای مجلس گفت: با توجه به تزلزلی که در نتیجه خروج آمریکا از برجام پیش آمد و همه منتظر نتیجه مذاکره با اروپاییها هستند، ما نیز در مجلس تصمیم گرفتیم دو گزارش چهارم و پنجم درباره روند شش ماهه اجرای برجام را با هم تجمیع کنیم و بر اساس شرایط ارائه دهیم. وی با بیان اینکه گزارش جدید کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اجرای برجام متفاوت از گزارشهای قبلی خواهد بود، اظهار داشت: علت تفاوت این گزارش به موضوع خروج رسمی آمریکا از برجام برمیگردد. رئیس کمیته هستهای مجلس افزود: این راهبرد در قالبهای گوناگون در گزارش جدید کمیسیون امنیت ملی قید شده و علاوه بر موارد نقض عهد طرفهای مقابل، خبرهای خوشی نیز از دستاوردهای هستهای کشور در آن آمده است.
اختلاف ارز مسافرتی در بانک و صرافی ۶۰۰ تومان شد
اختلاف قیمت ارز مسافرتی بانکی و بازار آزاد بار دیگر زیاد شد؛ به طوری که اکنون هر یورو در صرافی با بانک حدود ۶۰۰ تومان تفاوت قیمت دارد. امروز (دوشنبه) در بازار آزاد ارز هر یورو تا ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان و دلار تا ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان معامله میشود. این نرخ در صرافیهایی که اقدام به توزیع ارز خدماتی از جمله ارز مسافرتی میکنند نیز در همین حد بوده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. ما از حدود دو هفته پیش، پرداخت ارز مسافرتی در بانکها آغاز شده، اما تنها با ارز یورو. آخرین گزارش دریافت شده از شعب بانکها از این حکایت دارد که برای امروز قیمت هر یورو حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده و مسافران میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند.
قانون منع بهکارگیری بازنشستگان باید کامل اجرا شود
امیر خجسته، دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از نامه نمایندگان به سران قوا در زمینه لزوم اجرای قانون منع بهکارگیری بازنشستگان خبر داد. نماینده مردم همدان اضافه کرد: با توجه به تصویب طرح ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان در مجلس و تأیید آن در شورای نگهبان منتظریم این قانون به درستی و به طور کامل در کشور اجرایی شود و کسی به دنبال دور زدن قانون نباشد. برای نمونه، شنیدهایم برخی از مقامات با مراجعه به بنیاد شهید به دنبال افزایش درصد جانبازی خود هستند تا از این قانون مستثنی شوند، در حالی که ما خطاب به بنیاد شهید میگوییم تحت فشار این افراد قرار نگیرند.
170 تن از مقامات مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان هستند
عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات: مقامات مشمول قانون بازنشستگس حدود ١٧٠ نفر هستند که تعداد زیادی نیست. بیش از ١٠٠ هزار نفر مدیرمیانی و تحصیل کرده و با تجربه در کشور داریم که می توانند این خلأ را پرکنند.برخی افراد به دنبال روزنه ای برای دور زدن این قانون هستند، در صورتی که دیوان محاسبات کشور جهت استفاده حداکثری از ظرفیت های این قانون، اجرای آن را به طور کامل رصد خواهد کرد و هیچگونه دور زدن، ایجاد روزنه و یا بهانه ای را نمی پذیرد. ابهاماتی از جمله، افرادی که انتخابی هستند مثل شهرداران که اعضای شورای شهر آنها را انتخاب می کنند، وجود دارد ولی در سایر موارد این قانون واضح و جامع است.
این انتصاب رنگ و بوی دیگری دارد
روزنامه اصلاحطلب آرمان به استقبال انتصابی رفته که طی آن قرار است یک خانم اهل سنت بلوچ به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران عازم کشور برونئی شود.گرچه این خبر هنوز از سوی بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه تأیید نشده است، اما آرمان این خبر را به نقل از آذر منصور فعال اصلاحطلب، اتفاقی مهم در دولت روحانی عنوان کرده است. آرمان همین خبر تأیید نشده را بهانه کرده تا بگوید، دولت روحانی به مطالبات اهل سنت و اقلیتهای دینی و قومی که در انتخابات از وی حمایت کردند، وفادار است. گرچه ما همچنین رویکردی را به فال نیک میگیریم و معتقدیم فارغ از مذهب و قومیت باید مشاغل و مسئولیتها به افراد بر اساس شایستگیهای فردی و عمومی واگذار شود، اما اکنون سؤال این است که آیا خانم حمیرا ریگی از تحصیلات و تجربه کافی در امور دیپلماسی برخوردار است؟با یک جستوجوی ساده میتوان دریافت که خانم ریگی دانشآموخته فیزیوتراپی است که نخستین سابقه مدیریتی ایشان به دهه ۸۰ بازمیگردد که در دولتهای نهم و دهم در مشاغلی مانند بخشداری، بهزیستی، مشاور مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان، دبیر کمیسیون امور بانوان فرمانداری چابهار و دبیر کمیسیون شورای شهر چابهار ایفای نقش کرده است. خانم ریگی در فروردین ماه سال ۹۳ به عنوان فرماندار شهرستان قصر قند استان سیستان و بلوچستان منصوب شد. چنانکه مشاهده میشود، سوابق و تحصیلات خانم ریگی کمترین نسبتی با دستگاه سیاست خارجی ندارد و ضمن احترام به سوابق مدیریتی و تخصصی ایشان، باید با این انتصاب به دیده تردید نگریست و این گزاره را مطرح کرد که اگر ملاک انتصابات صرفاً «زن بودن» یا «سنی بودن» است، باید فاتحه مدیریتی که شعار کارآمدی و شایسته گزینی او گوش فلک را کر کرده بود، خواند. بنابراین این تصمیمات نه تنها کمکی به ایشان نیست که نوعی توهین هم تلقی میشود.
پای اینستاگرام روی پوست موز
فیروز آبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در تشریح عاقبت تلگرام گفت به اینستاگرام هم ابلاغ شده که اگر تا آخر سال تکلیف سرورهای خود را روشن نکند، به عاقبت تلگرام دچار خواهد شد.
مقابل افغانستان که میتوانید بایستید؟
دو روزنامه اصلاحطلب آرمان و آفتاب یزد از همراهی افغانستان با تحریمهای امریکا علیه ایران نوشتند. آفتاب یزد مینویسد: «در حالیکه برخی همسایگان کشورمان مانند ترکیه و روسیه در برابر تحریمهای امریکا از ایران حمایت کردهاند... روز پنجشنبه گذشته دولت افغانستان در راستای تحریمهای امریکا ورود برخی کالاهای صنعتی همچون فولاد، سیمان، آهنآلات و میلگرد را از ایران ممنوع کرد.»آرمان هم همین خبر را پوشش داده است. آفتاب یزد البته تأثیر این تصمیم را بیشتر روی اقتصاد افغانستان ارزیابی میکند. با این حال به نظر میرسد که باید دولت ایران واکنش جدیتری نسبت به همراهی این دولتها با تحریمهای امریکا علیه ایران داشته باشد و اقداماتی تنبیهی برای آن در نظر بگیرد. کره مبادلات تجاری با ایران را قطع کرد و واردات نفت از ایران را به صفر رسانده است دولت اگر زورش به کره نمیرسد، آیا مقابل افغانستان هم باید با سکوت بگذریم؟
اخبار روزانه:
* رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان طی سخنانی به شدت از آمریکا به دلیل خروج از توافق هستهای موسوم به برجام انتقاد کرد و گفت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، با این اقدام اصول اساسی حقوق بینالملل را ریشخند کرده است. صالحی افزود: متأسفانه، با وجود اینکه آژانس ۱۲ بار به طور مستمر بر پایبندی ایران به مفاد این توافق گواهی داده، ایالات متحده آمریکا در اردیبهشت امسال تصمیم به خروج از این توافق گرفت، در حالی که پیش از آن نیز چه در دولت قبلی و چه در دولت کنونی، به طور کامل به مفاد آن پایبند نبوده است.
* حجتالاسلام سیدمحمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، با اشاره به تأیید طرح اصلاح قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در موضوع افزایش درصد جانبازی تابع قوانین و مقررات است و هیچ نوع توصیه و اعمال فشاری بر اجرای وظایف قانونی بنیاد تأثیر نمیگذارد و مسئولان بنیاد اجازه هیچ اعمال نفوذی در این زمینه را نخواهند داد.
* وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه با بخش تصویری روزنامه «لسآنجلستایمز» گفت: آنچه اکنون مقامات این کشور در واشنگتن انجام میدهند، مایه شرمساری است. کری افزود: واقعیت ساده این است که دموکراسی ما به شدت تضعیف شده است؛ علت آن هم وجود پولهای هنگفت در سیاست ما است که باید این پولها از سیاست آمریکا بیرون ریخته شوند.
* آیتالله جنتی از امامت جمعه تهران استعفا داد. دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد: با عنایت به اینکه رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، یکی از ائمه جمعه است، آیتالله جنتی مطابق با قانون همزمان با استعفا از امامت جمعه تهران از ریاست این ستاد هم استعفا دادند و جایگزین ایشان نیز تعیین و منصوب شده است.
* عادل آذر، رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تشریح جزئیات قانون اصلاح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، اظهار داشت: مقامات مشمول این قانون حدود ۱۷۰ نفر هستند که تعداد زیادی نیست؛ زیرا بیش از ۱۰۰ هزار نفر مدیر میانی و تحصیلکرده و با تجربه در کشور داریم که میتوانند این خلأ را پرکنند.
* دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پیام خود خطاب به نشست عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای خود علیه کشورمان گفت: ما خواهان توافقی جامع هستیم که به طور کامل به فعالیتهای هستهای ایران و اقدامات بیثباتکننده این کشور رسیدگی میکند.
*محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق در اولین نشست تلویزیونی خود تصریح کرد: نخستوزیر آینده براساس ویژگیها و معیارها و شروطی تعیین خواهد شد که مرجعیت عالی دینی عراق مشخص کرده است. وی درباره روابط با همسایگان گفت: ما ضربه به ایران از خاک عراق را نمیپذیریم و باید از کشور و همسایگان حفاظت کنیم. الحلبوسی در زمینه انتخاب نخستوزیر عراق گفت: فکر میکنم فراکسیونهای شیعه فردی مورد قبول را در چارچوب مهلت قانون اساسی معرفی کنند.
* فرزانه ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: «جریانات اصلاحطلبی قطعاً نیازمند تغییرات خاص است و اصل اصلاحطلبی باید تقویت شود؛ اما اینکه تاکنون اصلاحطلبان فعلی چقدر توانستهاند موفق باشند، از جمله مسائلی است که با آن دچار چالش هستیم. تنها شاخص جریان اصلاحات هموار کردن مسیر برای رسیدن اعضا به مدیریت یا پستی مهم بوده است.»
* «آسوشیتدپرس» گزارش داد: آمریکا درخواست تشکیل نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد را به منظور رسیدگی به اقدامات چند کشور برای تضعیف تحریمها علیه کره شمالی و جلوگیری از اجرای آن داده است. پیشتر مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده در نشست خبری خود گفته بود روسیه به روشهای گوناگون سعی در اجرا نکردن این تحریمها دارد.
* فرزانه شرفبافی، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس همکاری بانک مرکزی و سازمان هواپیمایی کشوری، نرخگذاری بلیت هواپیما برای سفرهای اربعین انجام شده است. وی افزود: قیمت بلیت پروازهای نجف و بغداد در ایام اربعین از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
* جان کری در بخشی از کتاب خاطرات خود نوشته است: «وقتی حسن روحانى در انتخابات ایران پیروز شد، شگفتزده و دلگرم شدیم. از اینکه روحانی، محمدجواد ظریف را وزیر خارجه و مسئول پرونده هستهای کرد تا حدی خیالمان آسوده شد... این انتصابات هدف جدی ایران(برای مذاکرات) را تقویت میکردند.»
* رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، از ارسال ۱۵۰ هزار بسته نوشتافزار و کیف به مناطق محروم کشور به ارزش ریالی ۷ میلیارد تومان خبر داد که از این تعداد ۱۲۵ هزار بسته آن هدیه رهبر معظم انقلاب است.
* خالدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در وضعیت کنونی نه کمیسیون انرژی و نه مجلس، اجازه افزایش قیمت بنزین را نمیدهند و دولت نیز برنامهای در این زمینه ندارد.