
ایران سامانه دفاعی اس ۴۰۰ را فعلا نمیخرد
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: متخصصان ایرانی در حال مطالعه بر روی اس۳۰۰ هستند تا آن دسته از کمبودهایی را که نسبت به اس ۴۰۰ دارد برطرف کنند. ابوالفضل حسنبیکی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران به دنبال خرید سامانه دفاع موشکی «اس ۴۰۰» از روسیه است، گفت: اگر ما نتوانیم این کمبودها را برطرف کنیم آن وقت به دنبال خرید خواهیم رفت؛ زیرا برای خرید هیچ مانعی نداریم و حتی ترکیه هم این موشکها را خریداری کرده است.
به دنبال جایگزین روحانی؟
محمدجواد حقشناس، عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: دست اصلاحات در انتخابات سال آینده نباید خالی بماند و به همین منظور برخی اصلاحطلبان از حضور یک کاندیدا در کنار روحانی برای مواقع ضروری استقبال میکنند. وی افزود: ما نمیتوانیم واقعیات موجود در فضای سیاسی کشور را نادیده بگیریم و باید همه پیشبینیهای لازم را داشته باشیم. از جمله این سناریوها میتوان به احتمال انصراف روحانی از شرکت در انتخابات یا ردّ صلاحیت وی اشاره کرد که این موضوعات دور از ذهن نیست.
ادغام بانک سرمایه در بانک ملت
به دنبال اعلام وضعیت قرمز برای برخی بانکهای خصوصی که بیش از میزان سرمایهشان تسهیلات پرداخت کردهاند، بانک مرکزی طی دستورالعملی به بانک سرمایه اعلام کرد حسابهای خود را در اختیار بانک ملت قرار داده تا آمادهسازی مراحل ادغام انجام شود. بر اساس این دستورالعمل، بانک ملت متولی ساماندهی دارایی و بدهیهای این بانک شد و قرار است این موضوع را مدیریت کند. وضعیت کفایت سرمایه این بانک براساس صورتهای مالی سال ۹۴ نشان میدهد، از مجموع ۴۰۸ میلیارد تومان منابع مالی این بانک تنها ۱/۳ درصد از منابع باقی مانده و مابقی منابع به صورت تسهیلات پرداخت شده است. گفته میشود، دو سوم از منابع بانک سرمایه به صورت وام به شش نفر پرداخت شده و این افراد نیز تسهیلات دریافت شده را به بانک برنگرداندهاند و جزء مطالبات معوق شده است. به جز بانک سرمایه از بانکهای اقتصاد نوین، تجارت، آینده، دی و پارسیان هم به عنوان بانکهای با کفایت سرمایه پایین یاد میشود. گفته میشود، فرآیند انتقال حسابها و ادغام از اسفندماه آغاز شود.
حضور مستشار ارشد ایرانی در مذاکرات آستانه
مذاکرات آستانه با محوریت ایران، ترکیه و روسیه و با حضور نماینده سازمان ملل در پایتخت قزاقستان انجام شد. این دور از مذاکرات از آن رو اهمیت دارد که این گفتوگو پس از پیروزیهای گسترده ارتش سوریه، به ویژه در شهر حلب برگزار شده است که نقش مستشاری جمهوری اسلامی ایران نیز در این توفیقات میدانی بر کسی پوشیده نیست. در این میان، حضور سردار «محمدرضا فلاحزاده» از فرماندهان ارشد سپاه با هیئت ایرانی از نکات جالب توجه بود؛ حضوری که با توجه به محوریت بحث آتشبس در این مذاکرات و در نتیجه آن طرح مسائل نظامی و میدانی کاملاً بجا و هوشمندانه است؛ به ویژه آنکه هیئت مخالفان سوری هم تماماً نمایندگان گروههای تروریستی حاضر در این کشور بوده و عملاً مباحث نظامی بر موضوعات سیاسی سایه انداخته است.
برخی سیاسیون دنبال حق وِتو هستند
نبود لیدر و راهبر در دو جناح سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب بیش از هر زمان دیگری احساس میشود؛ اما سازوکار جایگزینی محل بحث است. اصولگرایان ایده پارلمان اصولگرایی را دنبال میکنند تا در این قالب شورای رهبری خود را تشکیل دهند و اصلاحطلبان با سه قالب شورای مشورتی، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای عالی سیاستگذاری میخواهند تصمیمگیری تشکیلاتی خود را سروسامان دهند. عباس سلیمینمین، ایده اصولگرایان را ماندگارتر میداند، اما میگوید: «قطعاً اجرایی شدن این ایده با موانعی مواجه است؛ چون عدهای زیادهخواهی میکنند و نمیخواهند به آرا مراجعه داشته باشند و دنبال حق وتو هستند، اینها موانع به شمار میآید؛ اما برطرف خواهند شد.»
نظر آیت الله مکارم درباره شرکتهای هرمی
آیتالله ناصر مکارم شیرازی در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم در جمع بندی نهایی در خصوص شبکههای بازاریابی اظهار کرد: شرکتهای هرمی باطل و غیرشرعی هستند و به تصدیق محققان، ادارهکنندگان بازاریابی شبکهای، غالبا همان هرمیها و گلدکوئیستها هستند که لباس عوض کردهاند.
با قاطعیت نمیتوان گفت که روحانی نامزد اصلاحطلبان است
یک گروه عضو جبهه اصلاحات میگوید هنوز نمیتوان قاطعانه گفت که از روحانی حمایت میکنیم.سید حسین موسوی تبریزی دبیر گروه موسوم به مجمع مدرسین و محققین در مصاحبه با تابناک گفته است: جلسات این مجمع با حضور اعضا در جهت بررسی مسائل روز از جمله انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای سال 96 برگزار میشود.وی افزود: با توجه به اینکه زمان زیادی تا انتخابات ریاست جمهوری سال 96 مانده، در اوضاع کنونی باید از پرداختن به مسائل حاشیهای انتخابات و متشنج کردن فضای سیاسی کشور اجتناب کرد، ولی بدون شک، بررسی شرایط و ویژگیهای رئیسجمهور آینده از موارد مهمی است که نباید از آن غافل شد.موسوی تبریزی درباره اینکه آیا «حسن روحانی» جزو گزینههای مدنظر آنها برای انتخابات ریاست جمهوری 96 خواهد بود یا اینکه آنها هم مانند برخی گروههای اصلاحطلب به فکر معرفی آلترناتیوی در کنار وی هستند، تصریح کرد: در اوضاع فعلی نمیتوان قاطعانه درباره این موضوع صحبت کرد و گفت که روحانی کاندیدای نهایی است و یا شخصی در کنار وی معرفی خواهد شد. البته موضوع مطرح شدن روحانی به عنوان کاندیدای احتمالی مورد حمایت با توجه به رویکرد مناسبی که از سوی او اتخاذ شده است، دور از دسترس نیست.
نظر ولایتی درباره دانشگاه آزاد
علیاکبر ولایتی رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با تسنیم، درباره حکم رهبر معظم انقلاب به وی به عنوان رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: پس از صدور حکم مقام معظم رهبری، بنده و دیگر همکارانم خود را موظف میدانیم که در حیطه اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دیدگاههای مقام معظم رهبری به امر آموزش عالی گام برداریم.وی با بیان اینکه امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی در آینده رو به پیشرفت حرکت کند، گفت: البته امروز نیز این دانشگاه رو به پیشرفت است.ولایتی تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی زحمات زیادی کشیده شده و از زمان فرمان حضرت امامخمینی(ره) مبنی بر تشکیل این دانشگاه، یک مجموعه بسیار وسیعی تشکیل شده که نه دولتی و نه خصوصی به معنای خاص آن است، بلکه متعلق به عموم مردم ایران است.
نتیجه الزام کارمندان به فراگیری امر به معروف چه شد؟
در حالیکه بر اساس بخشنامه یک مسئول مهم اجرایی در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به همه وزارتخانه ها، سازمان ها و موسسات دولتی، تاکید شده بود با توجه به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جمهوری اسلامی ایران و تاکیدات اصل هشتم قانون اساسی، مدیران مخاطب این ابلاغیه موظفند نسبت به آموزش عمومی کارکنان دولت در جهت آشنایی هرچه بیشتر آنها با این فریضه اقدام کنند، بررسی استقرایی کارشناسان یک نهاد مسئول نشان می دهد این دستور مهم به صورت کامل و فراگیر در جامعه هدف این بخشنامه اجرا نشده است.
درخواست جالب دبیر جشنواره فجر درباره لباس هنرمندان
دبیر جشنوارهی فیلم فجر درباره استفاده از طراحان لباس برای هنرمندان حاضر در جشنواره گفت: ساختار این مسئله هنوز فراهم نشده است و ما هر سال از هنرمندان میخواهیم در مراسمهای مربوط با لباس رسمی حضور داشته باشند. در همه آیینها و مراسمهای این چنینی هنرمندان برای احترام با لباس رسمی میآیند و هر وقت این مسئله در اینجا جا بیفتد میتوان به سراغ طراحی لباس رفت. با این حال از همه هنرمندان خواهش میکنم برای حضور در آیینهای مختلف جشنواره فیلم فجر امسال با لباس رسمی شرکت کنند.
دستور ویژه به 5 عضو کابینه درباره آبخیزداری
بر اساس دستور جدید یک مسئول ارشد اجرایی به 5 عضو کابینه، تاکید شده است با توجه به اهمیت پروژه های آبخیزداری برای مناطق مختلف کشور، مسئولان مربوطه موظفند منابع و شرایط مورد نیاز برای اجرای این پروژه ها را در حد توان اجرایی کشور تامین کنند و این امر در فهرست طرح های اقتصاد مقاومتی مرتبط با بخش کشاورزی، اولویت بالاتری حتی نسبت به تولید گندم در ایران دارد.
بدهکاران بانکی تعیینکننده مدیران عامل بانکها!
نماینده مردم شاهینشهرگفت: در گذشته مواردی نداشتیم که بدهکاران بانکی تعیینکننده مدیران عامل بانکها باشند، اگر حرف بدهکار عمده بانکی را یک مدیرعامل بانکی گوش نداد برکنار شود. حسینعلی حاجیدلیگانی گفت: یا رئیس شعبه بانکی در پرداخت مجدد تسهیلات مقاومت میکند برکنار شود که در این دوران این موارد رخ داده است.
روایت مسیح مهاجری از پیغام انتخاباتی یک مرجع تقلید به آیت الله هاشمی
مسیح مهاجری در مراسم چهلمین روز درگذشتهادی نخعی از پیشکسوتان مرکز تحقیقات جنگ خاطراتی را از آیتالله هاشمی نقل کرد و در بخشی از آن گفت: دو روز مانده به زمان پایان ثبتنام در انتخابات، یکی از مراجع تقلید قم که اکنون هم زنده هستند، مرا به قم احضار کردند تا پیغامی به من بدهند. وقتی من خدمت ایشان رفتم، از من خواستند پیش آقای هاشمی بروم و از طرف ایشان به آقای هاشمی پیغام بدهم که حتماً در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کنند و تعبیر ایشان این بود که ثبتنام برای آقای هاشمی در این مقطع واجب است.به گزارش نامه نیوز، وی افزود: بنده هم با ثبتنام آقای هاشمی در انتخابات مخالف بودم، از قم به تهران آمدم و فردای آن روز هم پیش آقای هاشمی رفتم و پیغام این مرجع تقلید را به ایشان رساندم. ایشان از من قول گرفتند تا این موضوع بین ایشان، بنده و آقای هاشمی بماند و از این رو نام ایشان را نمیگویم.
تعیین ۱۳۲ گارد سایبری علیه ایران
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر گفت: آمریکا ۱۳۲ گارد سایبری را علیه ایران تعیین کرده است. محمد اسماعیل سعیدی اظهار کرد: تمام تلاش دشمنان انقلاب اسلامی ایران، در راستای از بین بردن این نظام و جلوگیری از تبیین اهداف آن بوده است. وی افزود: برخی دولتها سعی در نادیده گرفتن سوابق درخشان و دستاوردهای انقلاب اسلامی دارند و این در حالی است که باید نقاط قوت و مثبت خود را به نسل جوان معرفی کنیم تا آنان را به سمت آیندهای خوشبینانه سوق دهیم. سعیدی تاکید کرد: رسانههای نظام عمدتا در حال تلقین و تغییر نظامهای ارزشی جوانانمان هستند و ما نیز باید برای نشر حقایق زیرساختهای لازم را فراهم کنیم. وی با اشاره به فضای مجازی و رواج استفاده از آن گفت: سیمکارتی که ما استفاده میکنیم، ۴۵ نوع کاربری مختلف دارد که دانشگاه صنعتی شریف در کشور ما تنها ۱۱ مورد آن را کشف کرده است.
چرا روحانی درخواست علمالهدی برای سخنرانی در نماز جمعه را رد کرد؟
حجت الاسلام تیمور علیعسگری در بخشی از گفتگوی خود در خبرآنلاین روایتی از سفر روحانی به مشهد و برخورد علم الهدی امام جمعه مشهد با وی را بیان کرد.وی گفت: 18 بهمن 91 با آقای روحانی به مشهد رفتیم، آقای روحانی در همان سفر مشهد اصلا تصمیم گرفت کاندیدا شود، او به مناسبت دهه فجر در آن تاریخ سخنران حرم امام رضا (ع) بود. فردای آن روز یعنی 19 بهمن پنجشنبه بود، صبح پیش آقای علم الهدی قرار داشتیم، بعدش می خواستیم نهار پیش آیت الله طبسی برویم و عصر پنجشنبه به تهران بگردیم. وی ادامه داد: به دیدار آقای علم الهدی که رفتیم، ایشان خیلی گرم و گیرا و اخلاقی جلسه گرفت و صحبت کرد، بعد آقای علم الهدی به آقای روحانی گفت "چون حالا نهار می خواهید پیش آیت الله طبسی بروید قول دهید فردا سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه باشید" ایشان اصرار می کرد. من هم تشویق می کردم به آقای روحانی گفتم "یک سخنرانی در حرم و یک سخنرانی با تشکل ها و مجموعه های سیاسی داشتید و سخنرانی نمازجمعه کار شما را کامل می کند ". عسگری ادامه داد: آقای روحانی می گفت "نه حاج آقای علم الهدی به دردسر می افتد." در کل برداشتم این است که بر عکس آنچه الان در فضای مجازی و شرایط خاص سیاسی فضاسازی است نوع گفتمان و صحبت و رفتار و منش ما و آقای روحانی با آقای علم الهدی همراه با احترام متقابل است. ضمن آنکه تفاوت نظر از صفر تا 100 وجود دارد
تسلیت پادشاه عربستان برای درگذشت آیت الله هاشمی
ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه عربستان سعودی درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور اسبق ایران را به خانواده او تسلیت گفت.سایت انتخاب تصویری از نامه تسلیت ملک سلمان را منتشر کرده است.عربستان سعودی با ایران روابط دیپلماتیک ندارد. ملک سلمان این پیام تسلیت را خطاب به خانواده هاشمی رفسنجانی ارسال کرده است.هاشمی رفسنجانی به داشتن روابط گرم و نزدیک با پادشاه سابق عربستان سعودی یعنی ملک عبدالله شهره بود
حضور یک مستشار ارشد نظامی ایرانی در مذاکرات آستانه
مذاکرات آستانه از روز گذشته با محوریت ایران، ترکیه و روسیه و با حضور نماینده سازمان ملل در پایتخت قزاقستان آغاز به کار کرده است.اهمیت این دور از مذاکرات از آن جهت است که این گفتگوها پس از پیروزی های گسترده ارتش سوریه به ویژه در شهر حلب برگزار شده است و نقش مستشاری جمهوری اسلامی ایران نیز در این توفیقات میدانی بر کسی پوشیده نیست.در این میان، حضور سردار «محمدرضا فلاح زاده» مستشار ارشد نظامی کشورمان در این گفتگوها که تصاویر حضور وی در کنار حسین جابری انصاری معاون وزیرامور خارجه کشورمان و رئیس هیات ایرانی در اخبار نشست دیده می شود، از نکات جالب توجه است.حضوری که با توجه به محوریت بحث آتش بس در این مذاکرات و در نتیجه آن طرح مسائل نظامی و میدانی کاملا بجا و هوشمندانه است. بویژه که هیئت مخالفین سوری هم تماما نمایندگان گروه های تروریستی حاضر در این کشور بوده و عملا مباحث نظامی بر موضوعات سیاسی سایه انداخته است.فلاح زاده اواخر فروردین ماه امسال در حین ماموریت مستشاری در سوریه، مجروح شده بود. وی از فرماندهان ارشد سپاه است که سابقه ۶ سال استانداری یزد را نیز در کارنامه خود دارد.گفتنی است پیش از این روسیه و ترکیه نیز اعلام کرده بودند که برخی مقامات نظامی و امنیتی آنها در ترکیب هیات شرکت کننده در مذاکرات آستانه حضور خواهند داشت
اخبار روزانه:
* معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی باید هر چه بیشتر به سمت خصوصیسازی برود. عباس کشاورز افزود: اکنون با مشارکت همگانی به ویژه بخش خصوصی وضعیت خوبی داریم، تا حدی که طی دو سال و نیم اخیر، ۴ هزار و ۶۰۰ برند در این حوزه ثبت شده است؛ اما راه طولانی در این حوزه پیش رو داریم. وی تأکید کرد: امسال شرکتهای ایرانی در سه نقطه کشور بذر ذرت تولید کردهاند و در کنار آن با کمک شرکتهای خارجی بذر خیار و خربزه هم تولید شده است.
* احمد محمدیفر، مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور از باسواد شدن ۶۰ درصد پناهندگان در ایران خبر داد و گفت: ۵/۴۸ درصد از پناهندگانی که در ایران باسواد شدهاند، دختر هستند. مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز اعلام کرد: «اکنون ۲۴ هزار دانشجوی خارجی در حال تحصیل هستند که ۱۹ هزار نفر از این دانشجویان افغانستانیاند و قرار است در برنامه ششم تعداد دانشجویان خارجی به ۷۵ هزار نفر برسد.»
* اعضای سنای آمریکا با انتصاب «نیکی هیلی» به عنوان نماینده جدید این کشور در سازمان ملل موافقت کردند. هیلی هندیالاصل که تاکنون فرماندار کارولینای جنوبی بوده، دانشآموخته رشته حسابداری است و تجربهای در زمینه دیپلماتیک ندارد. وی درباره ایران هم مانند بیشتر اعضای کابینه ترامپ دیدگاه تندی دارد. هیلی از جمله فرماندارانی است که تحریمهای یکجانبهای در ایالت متبوعش علیه ایران وضع کرده است.
* مارک روت، نخستوزیر هلند در آستانه فعالیتهای انتخاباتی در این کشور در سخنانی خطاب به مهاجران مقیم این کشور اظهار داشت: برخی گزارشها حاکی از نارضایتی مهاجران مقیم هلند از شرایط است. من خطاب به همه آنها میگویم که اجباری برای ماندن آنها نیست و میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن خاک این کشور را ترک کنند.
* موسوی تبریزی، دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم درباره اینکه آیا «حسن روحانی» جزء گزینههای مدنظر آنها برای انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ خواهد بود یا اینکه آنها هم مانند برخی گروههای اصلاحطلب به فکر معرفی آلترناتیوی در کنار وی هستند، تصریح کرد: در شرایط فعلی نمیتوان به صورت قاطع درباره این موضوع صحبت کرد و نمیتوان گفت، روحانی کاندیدای نهایی است یا شخصی در کنار وی معرفی خواهد شد.