
عقب نشینی آمریکا به روایت واشنگتن فریبیکن
نشریه آمریکایی «واشنگتن فریبیکن» بنا بر اطلاعات واصله از منابع خود در دولت این کشور، از تغییر رویه واشنگتن در قبال اعمال فشار علیه ایران به ویژه در حوزه صادرات نفت خبر داده است. این نشریه در ابتدای گزارش خود، به طور جدی موضوع صدور معافیتهای موردی برای خریداران نفت ایران را بررسی کرده و گفته است برخی از مقامات دولت آمریکا، در حال کار بر روی نحوه کاستن از شدت تحریمهای نفتی ایران و دادن معافیت موقت به برخی کشورها هستند. یک مقام آمریکایی در این باره به نشریه فریبیکن گفته است: «به مباحثه با همتایان خود در دیگر کشورها در زمینه سیاست آمریکا در قبال ایران و پیامدهای اعمال مجدد تحریمهای تعلیقشده به واسطه برجام ادامه میدهیم.» وی همچنین اضافه میکند: «مقامات دولت آمریکا این روزها به جای بحث بر روی نحوه اعمال فشار حداکثری بر ایران، بر روی نحوه اعمال فشار کافی مباحثه میکنند و مغز کلام این سوگیری جدید، دادن مجوز ادامه ارتباط ایران با نظام بانکی بینالملل از طریق سوئیفت است.»
نتیجه شنود سعودی ها دباره خاشقجی
در حالی که رسانههای ترکیهای تصاویر ۱۵ مظنون عربستانی به قتل خاشقجی را منتشر کردند، «باب کورکر» سناتور آمریکایی در مصاحبه با «دیلی بیست» تأکید کرد، روایت عربستان درباره سرنوشت خاشقجی، خبرنگار منتقد رژیم سعودی قانعکننده نبوده و همه نشانهها حاکی از آن است که خاشقجی در کنسولگری عربستان به قتل رسیده است. وی افزود: دیدگاه من درباره کشته شدن خاشقجی پس از آن به یقین تبدیل شد که به اطلاعات محرمانه در این باره دست یافتم. روزنامه «واشنگتنپست» نیز اعلام کرد، تماس تلفنی برخی مقامات سعودی که درباره طرح بازداشت خاشقجی صحبت میکردند، شنود شده است؛ اما در این مکالمات شنود شده واضح نبوده که آیا قصد آنها بازداشت یا قتل خاشقجی بوده است.
نماد استبداد اصلاح طلبان به روایت منتجب نیا
رسول منتجبنیا، قائممقام سابق حزب اعتماد ملی درباره شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان که از سال 94 شروع به کار کرده، تصریح کرد: «این یک حرکت انحرافی بود که نه تنها در جهت تحزب نیست؛ بلکه در جهت دور زدن و به حاشیه راندن احزاب است. محصول شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در دو انتخابات 94 و 96 لیست امید مجلس و شورای شهر بود که از نظر من هیچکدام از این لیستها نتوانست در راستای اهداف جریان اصلاحات قدم بردارد. بنده همان زمان در ارتباط با این دو لیست از تعبیر «میوه تلخِ درخت شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان» استفاده کردم. به اعتقاد من این شورا نماد استبداد است و باید هرچه زودتر درباره ادامه حیات آن در جریان اصلاحات تجدید نظر جدی صورت گیرد.»
حزبالله رژیم صهیونیستی را به قرون وسطی باز میگرداند
اوری باریوسف، استاد دانشگاه و مورخ نظامی صهیونیست گفت: «حزبالله قادر به وارد کردن تخریبهای وحشتناک در عمق خاک فلسطین اشغالی است.» به گزارش شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی، وی اظهار داشت: «در زمانی که اسرائیل میتواند لبنان را به عصر حجر برگرداند، حزبالله نیز قادر به پاسخگویی است و میتواند اسرائیل را به قرون وسطی بازگرداند.» وی که کارشناس امور امنیتی است، گفت: «حزبالله میداند در صورت بروز جنگ، اسرائیل حتماً این تواناییها را هدف قرار خواهد داد؛ به همین دلیل در شلیک آنها در سریعترین زمان ممکن درنگ نخواهد کرد و مقابله با این موشکها یا جلوگیری از شلیک آنها سخت خواهد بود؛ ضمن آنکه موشکهای حزبالله از دقت بالایی برخوردار است.»
باید برای سلامتی حریری خدا را شکر کنیم!
نماینده پارلمان و مجری سرشناس لبنانی نزدیک به سعد حریری، نخستوزیر لبنان در اظهارنظری بحثبرانگیز گفت: در صورتی که «جمال خاشقجی» کشته شده باشد، باید به دلیل سلامتی حریری خدا را شکر کنیم. اشاره «پولا یعقوبیان» به ماجرای استعفای بحثبرانگیز حریری در پاییز سال گذشته در ریاض است که بسیاری، آن را به اجبار سعودیها دانستند. مجری سرشناس لبنانی که همان روزها برای یک گفتوگوی تلویزیونی با حریری به ریاض رفت، خاطرنشان کرده است، در روزهایی که حریری در عربستان بود، با او توهینآمیز رفتار شده است. مجری پیشین تلویزیون المستقبل درباره شرایط گفتوگویش با حریری گفته است: او خسته و تحت فشار بود. از مصاحبه مشخص بود که او خواهان استعفا نبود. سخن او درباره حزبالله و ایران در بیانیه استعفا با صحبتش در مصاحبه به طور کامل فرق داشت. روشن بود که چیزی خارج از اراده او به وقوع پیوسته است.
تعجب عراقیها از اوضاع ایران
آنچه موجب شگفتی افکار عمومی عراق و حتی صاحبنظران اقتصادی در این کشور شده، این است که با وجود اینکه در طول دو ماه گذشته ایران با موج صعودی دلار مواجه شد؛ اما لحظهای صادرات کالاهای ایرانی به عراق جز رب و گوجهفرنگی، قطع نشد. بسیاری از اتباع عراقی که در این مدت به ایران سفر کردهاند، با استفاده از مابهالتفاوت ارزش ارز در برابر ریال، سفر کمهزینهتری را تجربه کردهاند و پس از بازگشت تأکید داشتهاند فضای داخلی ایران هرگز شبیه کشوری نبود که واحد پولیاش در برابر ارز خارجی دچار سقوط شده است.
ادعاهایی را که فقط ترامپ باور میکند
بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان درباره ادعای یکی از مقامات سعودی در زمینه اینکه به ازای کاهش هر بشکه صادرات نفت ایران، عربستان سعودی دو بشکه نفت جایگزین کرده است، اظهار داشت: به نظر میرسد این گفتهها، تحت فشار آقای ترامپ به این مقامات بوده است، وگرنه در واقعیت، نه عربستان سعودی و نه هیچ تولیدکننده دیگری، توان چنین تولیدی را نداشته و ندارد. وی افزود: افزایش قیمتها بهترین گواه است که بازار با کمبود روبهرو است و به درستی نگران کمبود شدید نفت است. وزیر نفت تصریح کرد: آنچه عربستان سعودی در این مدت به بازار عرضه کرده، نه از ظرفیت مازاد تولید که از ذخایر پیشین آن تأمین شده است. زنگنه تأکید کرد: این اگرچه در واقعیت، تأثیر چندان تعیینکنندهای در تغییر وضع بازار ندارد، اما دارای آثار کوتاهمدت روانی است که در نهایت برای راضی کردن آمریکا و اظهار همراهی با آن در اعمال تحریمها علیه ایران است.
افزایش 30 درصدی فوت شدگان با قرص برنج
سازمان پزشکی قانونی: 308 نفر از ابتدای فروردین تا پایان مرداد امسال بر اثر مسموم شدن با قرص برنج در کشور جان خود را از دست دادند، مقایسه این میزان جانباخته با قرص برنج با مدت مشابه سال گذشته با 236 نفر فوتی 30.5 درصد افزایش را نشان می دهد.
ترکیه دفتر صندوق بینالمللی پول را بست
رجبطیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه با اعلام بسته شدن دفتر صندوق بینالمللی پول در این کشور، گفت: آنکارا هرگز دوباره به حمایت آنها نیازمند نخواهد شد. او طی سخنرانی در همایش حزب عدالت و توسعه با ردّ هر گونه دریافت کمک از صندوق بینالمللی پول برای مقابله با بحران فعلی اقتصادی، گفت: «ترکیه در سال ۲۰۱۳ تمام بدهی خود به صندوق بینالمللی پول را تسویه کرده و هنوز فاصله زیادی تا گرفتن وام یا حمایت فنی (مالی) از این صندوق دارد.» طی یک ماه اخیر و در پی اعمال تحریم از سوی آمریکا علیه دو وزیر ترکیه، ارزش لیر در برابر دلار دستخوش کاهش نسبی شده است تا جایی که اردوغان از مردم ترکیه خواسته است دلار، یورو و طلاهای خود را به لیر تبدیل کنند تا دست دولت برای مقابله با بحران بازتر باشد. هماکنون هر 6/18 لیر ترکیه معادل با یک دلار آمریکا است.
ادعایی تازه درباره علت مرگ هادی نوروزی
مهرداد کفشگری بازیکن سایپا و پرسپولیس دل پری از مدیران سابق پرسپولیس دارد و آنها را مسبب مشکلات این روزهای پرسپولیس میداند. او درباره مرحوم هادی نوروزی و اتفاقاتی که برای او در این باشگاه افتاد گفت: لیدرها بعد از بازی با سایپا که ما بازی را به آنها باختیم کارهایی انجام دادند که خدابیامرز هادی نوروزی یک هفته تمام گریه میکرد و فشار خیلی زیادی روی او بود. همهی این موارد دست به دست هم میدهد تا یک نفر در ۳۱ سالگی فوت کند. یک سریها میتوانند با مسائل کنار بیایند و آن را هضم کنند، اما برخی دیگر مثل هادی هم نمیتوانند و این اتفاقات برایشان رخ میدهد
نمیتوانیم نقشمان را در عملکرد دولت انکار کنیم
صادق زیباکلام، از فعالان اصلاحطلب گفته است: هزینه ناکامی و شکست آقای روحانی را اصلاحطلبان میپردازند. روحانی به هیچ وجه هزینهای نمیپردازد؛ زیرا دیگر به صندوق رأی نیازی ندارد. این اصلاحطلبان هستند که امروز مورد شماتت و حتی در فضای مجازی مورد هتاکی و فحاشی قرار گرفتهاند. خود من روزانه دهها پیام با این مضمون دریافت میکنم که شما باعث شدید ما در انتخابات شرکت کرده و به روحانی رأی بدهیم. هیچ یک از انتقادات متوجه روحانی نیست و اگر هم باشد، اهمیتی نمیدهد. دیگر انتخاباتی در کار نیست و خر او از پل گذشته است. وی ادامه داده است: اصلاحطلبان نمیتوانند و نمیخواهند با اعتماد عمومی بازی کنند. اصلاحطلبان نمیتوانند به مردم بگویند که در انتخابات شرکت کنید و به روحانی رأی دهید و وقتی روحانی اینگونه شد، خودشان را کنار بکشند.
آکادمی ملی المپیک آبگرم ندارد!
بعد از انفجار در تاسیسات آکادمی ملی المپیک، هنوز سیستم آب گرم حل نشده و این موضوع ورزشکاران را با مشکل روبهرو کرده است. 16 مردادماه موتورخانه آکادمی ملی المپیک منفجر شد و 3 نفر در این انفجار کشته شدند. این انفجار باعث از بین رفتن تاسیسات آکادمی ملی المپیک شد و بعد از گذشت 2 ماه هنوز آب گرم آکادمی درست نشده است. با توجه به اینکه ورزشکاران در آکادمی تمرین میکنند و برخی از آنها در این مکان اقامت دارند، نداشتن آب گرم باعث شده تا بعد از تمرین نتوانند دوش بگیرند و همین مشکلات عدیده ای را برای آنها بوجود آورده است
ساخت خط لوله واردات گاز از ایران ادامه دارد
وزیر نفت عمان اعلام کرد: این کشور با وجود تحریمهای آمریکا، طرح ساخت خط لوله واردات گاز از ایران را ادامه میدهد. «محمد الرمحی» با اعلام اینکه اسناد مناقصه پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان برای شرکتهای علاقهمند همکاری فرستاده شده، اضافه کرد: ما همچنان به اجرای این پروژه ادامه میدهیم و امیدواریم تحریمها به صادرات نفت ایران محدود باشد و شامل گاز طبیعی این کشور نشود. وی افزود: ما همچنان منتظر جزئیات تحریمها هستیم. گفتنی است، ایران و عمان در سال 1392 یادداشت تفاهمی در زمینه صادرات گاز طبیعی امضا کردند تا گاز ایران با یک خط لوله به صورت مستقیم از بستر خلیجفارس به عمان صادر شود.
ترفندهای جدید بازنشستگان برای دور زدن قانون
محمد حسننژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از برخی تلاش ها برای عدم اجرای قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان اظهار داشت: کسی به فکر دور زدن قانون نباشد، به عنوان مثال در یکی از مناطق آزاد، رئیس منطقه آزاد با یک فرد بازنشسته قراردادی با عنوان مشاور حقوقی بست در حالی که این منطقه آزاد دارای مشاوران حقوقی بود. به این فرد ۱۰ میلیون حقوق می دادند اما چون نمی توانستند با وی قرارداد ببندند فرد بازنشسته شرکتی را به ثبت رساند و منطقه آزاد با آن شرکت قرارداد ماهانه ۱۲ میلیونی بست
چرا مقصر رانت ۱۸ میلیاردی مشاور رئیس جمهور شد؟
روزنامه قانون در گزارشی با عنوان «اختفای انفصال» نوشت: «حکم انفصال از خدمت سیف بهمن سال ۹۶ صادر شد، اما نگفتیم تا التهاب بیشتری ایجاد نشود!» این صحبتهای رئیس دیوان محاسبات است که ابهامات زیادی را به همراه داشته است. البته پیشتر تخلفات بانک مرکزی رسانهای شده بود، اما اینکه یکی از دستگاههای نظارتی حکم انفصال و محرز بودن تخلفات رئیس کل بانک مرکزی را مربوط به سال گذشته دانسته و اکنون آن را مطرح کند، سؤالات زیادی را در ذهن به وجود میآورد. سیف چند ماه پیش پس از رفتن از بانک مرکزی به سمت جدید و با عنوان مشاور رئیس جمهور در امور پولی و بانکی منصوب شد. اصلیترین سؤالی که در این میان مطرح میشود این است که چگونه این شخص توانسته با وجود انفصال از خدمت به سمت جدیدی منصوب شود؟»
در دوران ریاست سیف بر بانک مرکزی چه اتفاقی افتاد؟ چهار برابر شدن قیمت دلار فقط یکی از این اتفاقات است که البته خود به تنهایی موضوع بسیار بزرگی است. اما در ادامه مدیریت او، ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی (یعنی به یک سوم قیمت آزاد) در کمتر از دو ماه به واردکنندگان بسیار واگذار شد که بسیاری از آنها تکلیفش روشن نشد و معلوم نشد اجناس واراداتی با این ارز دولتی چه شد و کجا رفت و اصلاً جنسی وارد شد یا نه!حال سؤال این است که چرا مقصر رانت ۱۸ میلیاردی و منفصل از خدمت، مشاور رئیس جمهور شد؟! آیا کسی از دولت در این مورد توضیح خواهد خواست؟! و سؤال مهمتر آیا دیوان محاسبات حق داشت این حکم انفصال را مخفی نگه دارد؟ اگر این حکم مخفی نگه داشته نمیشد، آیا اتفاقات بعدی همین گونه رقم میخورد؟!
روزنامه ابتکار در خط مسعود بهنود
«خودجوشهای سازماندهی شده» عنوانی است که روزنامه ابتکار برای بررسی برخی حرکتهای انتقادی به دولت و مجلس انتخاب کرده است. ماجرا را از برخی پیامکهای اعتراضی به نمایندگان شروع کرده، به تجمع جلوی مجلس میرسد و بعد هر اتفاقی افتاده که روزنامه ابتکار و همفکرانش آن را دوست نداشتهاند، تقصیر همین عده خاص انداخته شده است! از انواع راهپیماییها تا تهدید به قتل تا آشوبهای ۹۶ تا حمله به سفارت و ... همه و همه گویا تقصیر همین افراد است. اما نقطه اصلی و مورد ادعای این رسانه همچون همفکران دیگرش، این عبارت است: «مسئله این است که سالهای سال این حرکات «خودجوش» و «مردمی» معرفی میشوند، در حالی که نه تنها ظواهر امر این طور نشان نمیدهد که این روزها و در شرایطی که اطلاعات به سادگی بیشتری دست به دست میشوند، شواهد حاکی از سازماندهی شدن این حرکات دارد.»، اما یک امری روشن است؛ اگر قرار است چند دانشجو مقابل مجلس تجمع کنند، طبیعی است هر کدام از سوی تشکل مربوط به خود سازماندهی خواهند شد. عبارت «خودجوش» ساخته و پرداخته ذهنهایی است که میخواهند بعد از خودجوش نامیدن، از سازماندهی شدن را برجسته کنند و بگویند مخالفتها مردمی نبود. اگر مردمی بودن را طبق سلیقه این جماعت تعریف کنیم، هیچ تجمع مردمی در ایران وجود ندارد! گرچه اصلاحطلبان هم به خودشان که برسد حتی به تقلید از تکرار کردنها هم انتخابات مردمی میگویند و به سیاهی لشکرهای خیابانی سلطنتطلب و بهایی عنوان مردمان خداجو میدهند. دانشجوی انقلابی را غیرمردمی مینامند و زنی را که روسری بر سر چوب کرده و بخشی از پول گرفتنشان هم علنی شد، «معترض مدنی» نامیده میشوند! خط این نوشته هم از توئیت مسعود بهنود، روزنامهنگار ضدانقلاب درآمد و حالا توسط همفکران اصلاح طلبش در قالب گزارش بسط داده میشود.
نارضایتی اصلاح طلبان از دیدار با روحانی
حواشی دیدار حسن روحانی با اصلاحطلبان همچنان از سوی اصلاحطلبان ادامه دارد. اغلب هم رنگ و بوی انتقاد از روحانی دارد و این یعنی که خروجی جلسه انتظارات اصلاحطلبان را برآورده نکرده است. محمد نعیمیپور، فعال اصلاحطلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم کسی است که در ایام انتخابات ریاستجمهوری سال گذشته میگفت که حتی اگر روحانی هم نخواهد، ما اصلاحطلبان از او حمایت میکنیم: «حتی اگر حسن روحانی اعلام میکرد که من نمیخواهم اصلاحطلبان از من حمایت کنند ولی اصلاحطلبان راه خود را میرفتند و از او حمایت میکردند. چرا که گزینههایی که در مقابل روحانی قرار دارند گزینههایی هستند که تصورش غیرممکن است افرادی مجدداً کشور را به وضعیت هشت ساله در دولتهای نهم و دهم برگردانند.» حالا او طی اظهاراتی پیرامون دیدار اخیر اصلاحطلبان با روحانی گفته است که «آقای رئیسجمهور باید آسیبشناسی کند که چرا در مجلس روی آقای لاریجانی سرمایهگذاری و به فراکسیون امید بیاعتنایی کرد و آسیبشناسی کند که چرا رفتارش در عرض ۱۰ روز متغیر شد و این موضوع را به جامعه القا کرد که رأی مردم را پاسداری نمیکند؟»او همچنین در اشاره به محتوای این جلسه اضافه کرده که: «در این زمینه که چرا بعد از انتخابات ۹۶ میان رئیسجمهور و اصلاحطلبان نقار ایجاد شده یا چه اتفاقی افتاده که اعتماد اصلاحطلبان به آقای رئیسجمهور به شدت کاهش پیدا کرده، صحبتی مطرح نشد.»سخنان نعیمیپور درباره تنها دستاورد جلسه با روحانی هم جالب توجه است: «تنها دستاورد جلسه چهارشنبه این بود که آقای رئیسجمهور از آقای عارف خواستند که کارگروهی تشکیل شود و قرار بر این شد تا آقای واعظی نیز در این زمینه همکاری کند. برداشت من این است که معمولاً کارگروه زمانی ایجاد میشود که ما نمیدانیم چه خواستهای از همدیگر داریم و احتمال میدهیم که این کارگروه بتواند کارساز باشد. اما تجربه نشان داده که باگرفتاریهای اشخاصی که مسئولیت دارند، علی القاعده کارگروه بلاموضوع شده و نتایجی به دنبال نخواهد داشت.» در واقع یعنی جلسه دستاوردی نداشته است.
اخبار روزانه:
* اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برخی از سلبریتیها مبالغی را که جمعآوری کردند، حتی اعلام هم نکردند و گفته میشود برخی از آنها بدهکار بانکی بودند و بانک این مبالغ را برداشت کرده است. به گفته وی، تنها یک خانم در منطقه زلزلهزده اقداماتی را انجام داده و دیگر افرادی که برای کمکرسانی به مردم زلزلهزده مبالغی را جمعآوری کرده بودند، اقدام خاصی انجام ندادهاند و با دستگاههای مربوطه هماهنگ نشدند.
* فرمانده کل سپاه با اشاره به دور جدید تفرقهافکنیهای دشمنان از دی ماه سال گذشته تاکنون اظهار داشت: حمایت رژیم صهیونیستی از سلطنتطلبها و منافقان ضد جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد ناامنی در کشور است. سرلشکر جعفری افزود: با وجود همه دشمنیها ضد انقلاب اسلامی و ملت ایران، امنیت و آرامش در کشور ما مثالزدنی است و ما در عرصه دفاع و امنیت هیچ مشکلی نداریم.
* وزارت خارجه ترکیه برای دومین بار طی هفته اخیر، سفیر عربستان سعودی را برای توضیح درباره ناپدید شدن «جمال خاشقجی» فعال رسانهای ضد سعودی، احضار کرد. به نوشته روزنامه «دیلی صباح» وزارت خارجه ترکیه پس از احضار مجدد سفیر عربستان سعودی به وی اعلام کرد ساختمان کنسولگری این کشور در استانبول باید تفتیش شود.
* دولت سرانجام آمار مصرف بنزین را که از پایان تیر ماه تاکنون محرمانه مانده بود، اعلام کرد. هم اکنون مصرف بنزین 91 میلیون لیتر در روز است که این رقم با وجود پایان یافتن سفرهای تابستانی و کاهش ترددهای بین شهری، رشد غیرعادی را نسبت به متوسط مصرف 80 میلیون لیتر شش ماه پیش نشان میدهد.
* محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: وزیر کشور تصمیم نهایی را درباره ماندن یا رفتن شهردار تهران میگیرد و ما منتظر نظر وزیر هستیم. وی افزود: شورای شهر تهران نامهای به وزیر کشور درباره دلایل ماندن شهردار تهران نوشته است که در حال بررسی است.
* رسانه آمریکایی «واشنگتنفریبیکن» نوشت: «شماری از مقامات بلندپایه وزارت خزانهداری آمریکا که برخی از آنها به حفظ توافق هستهای امیدوار هستند، در تلاشند از قطع دسترسی ایران به نظامهای مالی و سامانه سوئیفت جلوگیری کنند.»
* بر اساس اخبار منتشر شده، قرار است رئیسجمهور هفته آینده با تعدادی از فعالان سیاسی جریان اصولگرا دیدار و گفتوگو کند. هفته گذشته هم حجتالاسلام روحانی با جمعی از فعالان سیاسی اصلاحطلب دیدار و گفتوگو کرده بود.
*بر اساس قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان و ضرورت جابهجایی محمدعلی افشانی، شهردار تهران و همچنین با توجه به رغبت برخی اعضای شورای شهر به حضور محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت، وی در توئیتی نوشت: «بخشی از اصلاحطلبان فکر میکنند شهردار شدنم باعث از هم پاشیدگی شورای شهر میشود. برای ریاست شورا جایگزین هست؛ اما بنا بود کسی نرود تا باب نشود. مثل حجاب بانوان است، اگر شل کنند دیگر نمیشود کنترل کرد! البته در این شرایط شهردار شدن ریسک بالایی دارد و امکان موفقیت دشوارتر از گذشته است.»
* روزنامه «نیویورکتایمز» با اشاره به وعدههای کشورهای اروپایی برای بهکارگیری تدابیری به منظور حفظ توافق هستهای برجام، نوشته است: «کشورهای اروپایی به تهران توصیه میکنند آرامش خود را حفظ کرده و به این امید که ترامپ بار دیگر انتخاب نشود، تا پایان این دوره ریاستجمهوری او صبر کنند.» گفتنی است، اتحادیه اروپا چندی پیش بسته قوانین مسدودساز برای حمایت از ایران و شرکتهای اروپایی در قبال تحریمهای آمریکا را ارائه کرد؛ اما بسیاری از کارشناسان معتقدند این قوانین در عمل نمیتواند مانع خروج شرکتهای بزرگ اروپایی از ایران شود.
* ران پائول، نماینده سابق جمهوریخواه در کنگره آمریکا معتقد است: «افزایش قابل توجه سوددهی اوراق قرضه در آمریکا نشان میدهد این کشور در معرض یک رکود بزرگ بالقوه قرار دارد و بازارهای مالی در آمریکا به سرعت به سمت سقوط پیش میروند.» وی اظهار داشت: «اکنون آمریکا بزرگترین حباب تاریخ بشریت را در اقتصاد خود دارد.» این نماینده سابق کنگره مبنای گفتههای خود را ناکارآمدی سیاستهای پولی آمریکا از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ تاکنون بیان کرده است.
* عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با اشاره به خلأ سه وزیر اقتصاد، صمت و رفاه در دولت، اظهار داشت: «آقای روحانی باید کابینهای کاملاً هماهنگ با میانگین بالای عقل و خرد سیاسی تشکیل میداد؛ اما متأسفانه این امر با وجود توصیههای مؤکد انجام نشد. آقای روحانی در مجموع نخواست یا توانایی این را نداشت که کابینهای هماهنگ شکل بدهد.»
* غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل در واکنش به استعفای «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در این سازمان گفت: او عملاً در پیشبرد اهداف ترامپ شکست خورد و با مقاومت جامعه جهانی روبهرو شد؛ به گونهای که در روز پایان کار وی در سازمان ملل متحد، آمریکا کاملاً منزوی است. او تصور میکرد سازمان ملل یک پادگان یا زندان است.