نگاه

مهمترین وظائف در فضای سیاسی پیچیده کنونی

تفاوت نبرد سخت با دشمن با نبرد نرم این است که در فضای نبرد سخت، دشمن با لباس مشخص، اسلحه نظامی مشخص و توپ و تانک علامت‌دار و عَلَم و پرچم مشخص در مقابل شما قرار می‌گیرد و با نقشه و توان نظامی خود با شما به مقابله می‌پردازد، شما دشمن را می‌شناسید، محل استقرار رادار را می‌بینید، سربازان او را از دیگر افراد تمیز می‌دهید و به محض آمدن هواپیما یا تانک و دیگر ادوات نظامی او را تشخیص و از دوست و خودی تمیز می‌دهید.

حمیدرضا ترقی- رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان فضای سیاسی کشور را فضای پیچیده و چند بعدی ترسیم کردند که چند لایه و دارای برنامه‌ای در هم تنیده دشمن است و لذا وظائف تشکل‌ها و نیروهای انقلابی سنگین است. (12/4/95)

پیچیدگی فضای سیاسی

تفاوت نبرد سخت با دشمن با نبرد نرم این است که در فضای نبرد سخت، دشمن با لباس مشخص، اسلحه نظامی مشخص و توپ و تانک علامت‌دار و عَلَم و پرچم مشخص در مقابل شما قرار می‌گیرد و با نقشه و توان نظامی خود با شما به مقابله می‌پردازد، شما دشمن را می‌شناسید، محل استقرار رادار را می‌بینید، سربازان او را از دیگر افراد تمیز می‌دهید و به محض آمدن هواپیما یا تانک و دیگر ادوات نظامی او را تشخیص و از دوست و خودی تمیز می‌دهید.

اما در نبرد نرم شرایط و فضا کاملاً تفاوت می‌کند.

1- نقشه‌های دشمن چند بعدی است، یعنی هم امنیتی است، هم فرهنگی و هم سیاسی و هم اقتصادی(12/4/95)

2- دشمن از علامت و مشخصه قابل تشخیص برخوردار نیست و بعضاً خود را به لباس دوست در می‌آورد.

3- دشمن در جبهه مقابل و سنگر روبرو نیست بلکه در بین ما و در داخل جبهه خودی عمل می‌کند.

4- سلاح دشمن شناخته شده نیست و زخم جسمی ایجاد نمی‌کند، بلکه زخم روحی و فکری و معنوی ایجاد می‌کند.

5- در نبرد نرم دشمن جسم‌ها را نشانه نمی‌رود بلکه افکار و باورها و اندیشه‌ها را نشانه می‌گیرد.

6- در فضای پیچیده و چند لایه سیاسی شما باید در چند جبهه مبارزه کنی چون دشمن از چند جبهه تهاجم می‌کند و بین نقشه فرهنگی او با نقشه سیاسی و نقشه اقتصادی و امنیتی کاملاً ارتباط ارگانیک وجود دارد.

مثلاً با اندک دقت می‌توانید ارتباط بین تحریم اقتصادی، قاچاق میوه‌های خارجی، انتقال بذرهای فراریخته به کشور، گسترش بیماریهای صعب‌العلاج و سرطان و براندازی نظام جمهوری اسلامی و تغییر سبک زندگی از طریق تبلیغات ماهواره‌ای را کشف و پیدا کنید.

مهمترین وظائف در شرایط پیچیده سیاسی

1- سوء ظن به جریان رسانه‌ای دشمن

امروز یکی از بحثهای پرخرج دشمنان ما عبارت است از بخش رسانه‌؛ خیلی پرخرج است برایشان یعنی هزینه می‌کنند، پول می‌گذارند، آدمهای متخصص می‌آورند. خیلی خرج دارد برایشان علیه چه کسی؟ علیه جمهوری اسلامی، تکیه روی نقاطی که جمهوری اسلامی را می‌تواند زمین‌گیر کند. (مقام معظم رهبری 12/4/95)

استراتژی رسانه‌ای دشمن فتح قلعه ایران بزرگ از درون است. دشمن با راه‌اندازی 170 شبکه ماهواره‌ای یک لشکرکشی رسانه‌ای در جهت تضعیف و تردید در ارزش‌ها و نفوذ به کشور ایران را راه‌اندازی کرده است.

کانون حملات رسانه‌ای دشمن به سمت اعتقادات و باورهایی است که تا به امروز سبب پیشرفت و اقتدار ملت ایران است و هدف آنها نیز عمدتاً جوانان کشور هستند.

جریان رسانه‌ای استکباری صهیونیستی اعم از شبکه‌های جهانی و منطقه‌ای به همراه جریان افراطی وهابی و افراطی شیعه انگلیسی که مورد حمایت و پشتیبانی کامل دشمن یعنی آمریکا هستند با فضاسازی و دروغ‌پردازی‌های مکرر و مستمر سعی دارند افکار عمومی جهان و منطقه و مردم ایران اثربگذارند. دشمن در حال جنگ رسانه‌ای است و از تاکتیک‌های:

1- حذف بخشی از اطلاعات و دادن اطلاعات ناقص به مخاطب

2- بزرگ‌نمایی ضعف‌ها و نواقص

3- کوچک نمایی موفقیت‌ها و توانمندی‌های طرف مقابل خود

4- دروغ‌سازی بزرگ، و سرپوش گذاشتن بر ضعف خودی و غیرواقعی‌ها را واقعی جلوه دادن

5- وارونه‌سازی پدیده‌های خبری

اذهان مخاطبین را از حق و حقیقت منحرف می‌سازند، لذا باید با دقت و مراقبت نسبت با رسانه‌های دشمن برخورد کرد و سوء ظن به آنها داشت و سریع و بدون بررسی تحت تأثیر آنها قرار نگرفت.

2- موضع‌گیری مستدل و بهنگام داشتن

نیروهای جوان و انقلابی و تشکیلاتی در شرایط کنونی باید ضمن حضور فکری و بیانی در صحنه سیاسی کشور مواضع صریح و روشن خود را پیرامون مسائل مهم کشور بیان و اظهار نمایند، وی این اظهارنظر و عقیده باید انقلابی، محکم، مستدل باشد که کسی از سوی دشمن نتواند آن را به راحتی رد کند.

اعلام موضع انقلابی مبتنی بر استدلال و دقت و انصاف و امانت‌داری است.

اعلام موضع انقلابی باید به موقع باشد، به هنگام باشد، زیرا ممکن است همین موضعگیری‌ها در زمانی اتخاذ و اعلام شود که دیگر اثری نداشته باشد وقت آن گذشته باشد.

این موضع‌گیری‌ها باید رسانه‌ای شده و از تریبون‌های اجتماعی مردم قابل طرح باشد.

3- بالا بردن سطح آگاهی سیاسی و دینی

ارتقاء سطح آگاهی‌های سیاسی مستلزم؛ جریان‌شناسی سیاسی فلسفه انقلاب اسلامی و مبانی و اصول حاکم بر نظام اسلامی را دانستن دشمن‌شناسی و دسته‌بندی دشمنان بر اساس مبانی نظری و فکری بالا بردن قدرت تحلیل مسائل سیاسی رصد جریانهای سیاسی مخالف و تجزیه و تحلیل عملکرد آنها تفقد در دین و بررسی مسائل مهم و اساسی فقه در عرصه‌های مختلف اقتصادی، آموزشی، فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی

4- عدم تقیّد در دفاع از نظام اسلامی

دفاع از نظام اسلامی نیازمند به صراحت و پیگیری است، امروز نظام اسلامی به لحاظ امنیت و ثبات موجب افتخار و سرافرازی ماست. پیشرفت‌های کشور نظانه عدم تأثیر فشارها تحریم‌های دشمن در روند رو به رشد آن است. نظام اسلامی در طی 38 سال عمر خود توانسته در برابر جبهه عظیم قدرت مادی غرب و شرق بایستد و از مسیر اهدافش منحرف نشود و روز بروز قدرتمند‌تر شود. دفاع از نظام به مفهوم دفاع از رهبری نیست بلکه مجموعه ارزشهای در هم تنیده مجموعه نظام است که باید مورد دفاع و حمایت قرار گیرد و به آن بصورت راهبردی و آینده‌نگرانه نگاه کرد
https://www.shoma-weekly.ir/g0PeRE