
۱۲۰ متهم مفاسد اقتصادی اخیر در بازداشت هستند
آیت الله آملی لاریجانی به اقدامات دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی اخیر اشاره و تصریح کرد: دستگاه قضایی حسب وظیفه ذاتی و استجازه اخیر از مقام معظم رهبری، در حال انجام اقدامات مهمی در برخورد با مفاسد اقتصادی است. در اولین روزهای انتشار این اخبار و به دست آوردن اطلاعات از تخلفات صورت گرفته، در دادسرا شعب ویژه ای تشکیل شد و قضاتی نیز منحصرا برای رسیدگی به این پرونده ها تعیین شدند که در حال تلاش شبانه روزی هستند. بنا به تعبیر معاون اول محترم قوه قضاییه، انسان شرمنده تلاش این قضات می شود. باید از آنان تشکر کرد که بدون چشمداشت و بی شائبه در حال انجام وظیفه هستند.رئیس قوه قضاییه افزود: فعلا ۴ شعبه دادگاه نیز به صورت ویژه برای رسیدگی به این پرونده ها تشکیل شده است. بیش از ۳۰ کیفرخواست آماده ارجاع به دادگاه است و ۱۲۰ متهم نیز در بازداشت به سر می برند. البته به دنبال این هستیم که محاکمه افراد مرتکب جرایم بزرگتر در اولویت باشد. قضات محترم مشغول واکاوی ابعاد مختلف اقدامات مجرمانه متهمان هستند و به مردم عزیز تاکید می کنم که دستگاه قضا با تمام امکانات خود بسیج شده است تا در کنار سایر وظایف روزمره خود، به این پرونده ها به صورت ویژه رسیدگی کند.
استیلی: شکست عربستان فوتبالی نبود
حمید استیلی بعد از باخت به میانمار و صعود به عنوان تیم اول به مرحله بعد، گفت: اتفاق اصلی در بازی عربستان و کره شمالی افتاد، بازی آنها جوانمردانه نبود.به گزارش خبرنگار مهر، حمید استیلی مدیر تیم ملی امید ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی اظهار داشت: بعد از اینکه به ما خبر دادند کره دو هیچ جلو است می خواستیم بازی را حفظ کنیم.مدیر تیم فوتبال امید با بیان اینکه می خواستیم به عنوان تیم دوم به مرحله بعد برویم، گفت: توقع نداشتیم کره شمالی این نتیجه را رقم بزند و نتیجه بازی آنها فوتبالی نبود. وی با اشاره به بد بازی کردن تیم ملی ایران در این بازی خاطرنشان کرد: تمام هدف ما حفظ بازی بود اما نتیجه بازی عربستان و کره، بخشی از تمرکز ما را برهم زد. استیلی در مورد بازی با کره جنوبی گفت: به عنوان تیم اول گروه، محکوم به پیروزی هستیم و تلاش می کنیم از سد کره بگذریم. شاید قسمت این بوده است که از این مسیر به مراحل بالاتر برویم.
ناو جدید روسی به دنبال ورود به ناوگان دریایی ایران
«الکساندر شلیاختنکو» مدیرعامل شرکت طراحی صنایع دفاعی آلماز روسیه اظهار داشت که تولیدکنندگان ناو موشکی کاراکورت که تحت پروژه شماره ۲۲۸۰۰ در نیروی دریایی روسیه در حال تولید است، امیدوارند که چند کشور از جمله ایران برای خرید این ناوها اعلام آمادگی کنند.شلیاختنکو گفت: برآورد کارشناسان نشان می دهد که کشتی های پروژه ۲۲۸۰۰ می توانند تقاضای زیادی را از سوی شرکای سنتی ما در زمینه نظامی و فنی مطرح کند. این کشورها کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام هستند که شامل ویتنام، چین، هندوستان، و همچنین اندونزی، الجزایر، ایران و دیگر کشورها می شود.
صدراعظم آلمان ارائه کمک اقتصادی به ترکیه را رد کرد
رویترز، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در نشست حزب دموکرات مسیحی اعلام کرده است که با وجود بحران اقتصادی اخیر در ترکیه در نتیجه تحریمهای آمریکا، اما هنوز نیازی به ارائه کمکهای مالی و فوری به ترکیه را احساس نمیکند.اقتصاد ترکیه متاثر از تنش اخیر و اعمال تحریمهای آمریکا دچار نوسان شده و ارزش لیر، پول ملی ترکیه در برابر دلار دچار افت شدید شده است.با این حال طی چند روز گذشته در نتجیه سیاستهای حمایتی دولت، لیر ترکیه توانسته در برابر دلار امریکا تا حدودی ارزش خود را بدست آورد.رهبران اروپایی نگران از تاثیر و سرایت چالش اقتصادی اخیر ترکیه به اتحادیه اروپا میباشند و در این خصوص نسبت به افزایش تنش میان ترکیه و آمریکا هشدار دادهاند.
تعیین 2600 تومان مابهالتفاوت ارز کالاهای وارداتی
هیئت دولت در روزهای اخیر مصوبهای ابلاغ کرد که در آن تأکید شد به جز کالاهای گروه اول همه کالاهای دیگر گروهها مشمول پرداخت اخذ مابهالتفاوت نرخ ارز زمان پرداخت و نرخ ارز در بازار ثانویه هستند. طبق بند 5 این مصوبه، گمرک موظف شد اخذ مابهالتفاوت از همه کالاهای وارداتی تأمین ارز شده از طریق شبکه بانکی(حواله و برات) را در دستور کار قرار دهد. مابقی کالاها مشمول مصوبه قبلی دولت برای پرداخت مابهالتفاوت ارزی میشوند. ماشینآلات، تجهیزات، قطعات یدکی خط تولید و طرحهای مرتبط با هریک از دستگاههای اجرایی با تشخیص وزارتخانه ذیربط، مواد اولیه وارداتی، قطعات و ملزومات مورد نیاز که محصول نهایی آن با ارز رسمی قیمتگذاری میشود، با تشخیص وزارتخانه تولیدی ذیربط، مواد اولیه دارو، تجهیزات پزشکی و قطعات لوازم یدکی تجهیزات پزشکی و ملزومات پزشکی جزء سه گروه هستند.
ناتوانی اصلاحطلبان در پاسخ به اعتماد مردم
محسن هاشمی در مصاحبهای با اشاره به اینکه حدود 70 درصد کلانشهرها و مراکز استان را نیروهای اصلاحطلب و معتدل مدیریت میکنند و فراکسیون امید شامل یک سوم نمایندگان میشود، گفت: آنچه موجب درخواستها برای اصلاح یا موجب سرخوردگی و عدم اقبال برخی از گروهها به اصلاحطلبان شده است، این است که اصلاحطلبان و میانهروها به اندازه پیروزیهایی که دارند، اثرگذاریهایشان مثبت و قابل توجه نبوده است. وی افزود: اصلاحطلبان آمادگی لازم برای داشتن چنین قدرتی را نداشتند و این قدرت، به یکباره در بسیاری از شهرهای ایران به دست آمده است و از نظر عملگرایی، اصلاحطلبان کم آوردهاند. روی این نقیصه باید به صورت جدی کار شود؛ زیرا برطرف نشدن آن میتواند به اعتماد و اقبال جامعه نسبت به اصلاحطلبان و معتدلان اثر بگذارد.
عزم آمریکا برای اشغال مستمر عراق
وطن امروز: سخنگوی ائتلاف آمریکایی مدعی مبارزه با داعش در یک نشست خبری در ابوظبی گفت: تا زمانی که لازم باشد، نیروهای آمریکایی در عراق میمانند. شان رایان مدعی شد علت اصلی ماندن در عراق پس از شکست داعش، انجام اقداماتی برای برقراری ثبات در مناطقی از عراق است که پیشتر تحت کنترل داعش بوده و ما به این دلیل در آنجا میمانیم. مسؤولان مختلف عراقی و نمایندگان پارلمان این کشور تاکنون بارها خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورشان شدهاند. این سرهنگ ارتش آمریکا درباره عملیات نظامی آمریکا و متحدان کرد این کشور در شرق سوریه نیز گفت: عملیات ما و متحدانمان در سوریه تا از میان برداشتن آخرین تروریست در شرق رود فرات ادامه خواهد داشت.
مهلت تعویض دسته چکهای قدیم تمدید شد
روابط عمومی بانک مرکزی: این بانک ضمن قدردانی از هم وطنانی که نسبت به تعویض دسته چکهای خود و دریافت دسته چک جدید صیـادی اقدام کردهاند، بـه اطلاع میرساند بـه منظور همراهی با مشتریان بانکها و هموطنان گرامی، اجرای نهایی طرح صیاد به تاریخ ۶ آبان ماه ۱۳۹۷ موکول و به مدت دو ماه تمدید می شود.بر این اساس ضروری است آن دسته از مشتریانی که هنوز چک صیادی دریافت نکردهاند، طی این مدت نسبت به دریافت دستهچکهای جدید اقدام کنند. بعد از مهلت تعیین شده چکهای قدیم صرفاً در بانک صادرکننده امکان وصول خواهند داشت.در پایان خاطر نشان می شود، فرصت تعیین شده، نهایی و قطعی بوده و به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد و بانکها و مؤسسات اعتباری بعد از مهلت زمانی فوق هیچ گونه مسئولیتی در خصوص کارسازی چکهای غیرصیادی به صورت بین بانکی در سامانه چکاوک نداشته و صرفاً این دسته از چکها در بانک صادرکننده امکان وصول خواهند داشت.
جزئیات تشکیل هیئت امنای ۵ نفره برای اداره صداوسیما
حجتالاسلام سیدصادق طباطبایینژاد عضو هیئترئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه اخیر کمیسیون متبوعش، اظهار داشت: ادامه بررسی طرح نحوه ادارات و نظارت بر صداوسیما در دستورکار نمایندگان قرار داشت.
وی با بیان اینکه در این جلسه مواد ۱۲ تا ۱۸ طرح در کمیسیون بررسی شد، افزود: با تصویب اعضا مقرر شد تا هیئت امنایی ۵ نفره متشکل از افراد حقیقی و حقوقی به تشخیص مقام معظم رهبری به جز رئیس صداوسیما تشکیل شود.عضو هیئترئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه هیئت امنای صداوسیما بازوی مشورتی و نظارتی رئیس سازمان صداوسیما خواهد بود، تصریح کرد: اداره این سازمان در مواردی که در مفاد بعدی این طرح آمده، از جمله وظایف دیگر این هیئت امناست.نماینده مردم اردستان در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: این طرح پس از بررسی و تصویب در کمیسیون برای ارزیابی بیشتر در جلسه علنی نمایندگان به هیئترئیسه قوهمقننه ارائه میشود.
احتکار چی اسناد و مدارک!
نیمهشب یکشنبه بود که محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس در توئیتی تهدید به افشاگری در مورد پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه کرد. این تهدید به دلیل دستگیری یکی از فعالان توئیتری اتفاق داد. محمود صادقی نوشت: «شاید باز بیتوتهکنان خرده بگیرند که این وقت شب در توئیتر چکار میکنی؟! راستش از خبر بازداشت نادر فتورهچی خواب از سرم پریده؛ دوباره به جای فساد و فاسد، افشاگر فساد را زندان کردند! اگر تا ظهر فردا شکایت از او را پس نگیرند، جزئیات پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان را منتشر خواهم کرد.»
این مدل تهدید و افشاگری البته عجیب بود. اگر محمود صادقی اسناد و مدارکی در مورد پرونده بانک سرمایه دارد که لازم است افکار عمومی در جریان آن قرار بگیرند، چرا تاکنون منتشر نشده است؟! از طرفی آیا یک نماینده مجلس قانوناً اجازه انتشار تحقیق و تفحص منتشر نشده را دارد؟!
روز دوشنبه صادقی مدارکی را که قول داده بود، منتشر کرد. نمودارهایی که تا حدی نشان میداد در تحقیق و تفحص مجلس از بانک سرمایه چه اطلاعاتی به دست آمده است و نام یک تهیهکننده سینما هم آن میان به چشم میخورد. نامی که از ابتدای انتشار اخبار پیرامون صندوق ذخیره فرهنگیان وسط بود. نادر فتورهچی هم اشارهاش به همین مشکوک بودن پول سرمایهگذاری چند فیلم در سینمای ایران بود که گویا با شکایت تهیهکننده مربوط منجر به بازداشت وی شد.
ظریف: متأسفانه اشتباه میکردم!
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان درباره بازگشت تحریمها گفت: «احساس ما این بود که ایالات متحده یاد گرفته که دستکم در مورد ایران، تحریمها علیرغم ایجاد مشقتهای اقتصادی، نتایج سیاسی مد نظر آنها را به بار نمیآورند و من فکر میکردم که آمریکاییها این درس را یاد گرفتهاند. متأسفانه، اشتباه میکردم.» وی از اینکه هنوز تفکر دهه ۱۹۵۰ در آمریکا حاکم است، انتقاد کرد و گفت: «فکر میکنم دولت آمریکا هنوز معتقد است دارد با دولتی که بعد از کودتای سال ۱۹۵۳ در ایران مستقر کرد، کار میکند. همانطور که (در ضربالمثلها) میگویند، باید چشمشان را باز کنند و ببینند دور و برشان چه خبر است.» ظریف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دیدار رو در رو با ترامپ میتواند منفعتی برای حسن روحانی، رئیسجمهور ایران داشته باشد، گفت: «تا وقتی پیشرفتهای عظیمی که قبلاً کردهایم دور ریخته میشوند، خیر.» وی در ادامه تأکید کرد: «[توافق قبلی] برای ما سنگ محکی بود که ببینیم میتوانیم به ایالات متحده اعتماد کنیم یا خیر.» وزیر امور خارجه تأکید کرد: «اگر الآن ما با او وقت بگذاریم و توافق دیگری را امضا کنیم، چقدر دیگر دوام دارد؟ تا پایان دولت خودش؟ یا تا زمان خروج از جایی که پای توافق را امضا میکند؟»
آمریکا مانع بازسازی سوریه میشود
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته مواضع کاملاً غیر سازنده واشنگتن روند بازسازی سوریه را مختل کرده و سبب شده است سازمان ملل نتواند تا زمان حصول انتقال سیاسی اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد. آقای لاوروف فاش کرد: دبیرخانه سازمان ملل به منزله بازوی اجرای این سازمان در دستورالعملی محرمانه که سال گذشته توزیع شده، سازمانها را از مشارکت در هر نوع پروژه با هدف بازسازی اقتصاد سوریه منع کرده است. وزیر خارجه روسیه گفت: به دلیل رویکرهای کاملاً غیر سازنده آمریکا نباید از شورای امنیت انتظار هیچ تصمیم مثبتی درباره بازسازی سوریه و بازگشت آوارگان به این کشور را داشت. لاوروف گفت: اقدامات واشنگتن با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل در تناقض است. این قطعنامه بر «ضرورت فراهم آوردن شرایط بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان سوری و بازسازی مناطق آسیبدیده» تأکید دارد. وی از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد خواست توضیح دهد چرا شورای امنیت که به طور مستقیم بر صدور قطعنامه در زمینه درگیریهای سوریه نظارت داشته، در این زمینه بیاطلاع بوده است.
انتقاد صریح روزنامه اصلاحطلب از رئیس دولت اصلاحات
روزنامه اصلاحطلب «قانون» در گزارشی با عنوان «راهکارهای عقیم» مینویسد: «در سخنان و راهکارهای اخیر سیدمحمد خاتمی (پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از اعتراضات دی ۹۶) راهکارهایی پانزدهگانه برای برونرفت از وضعیت کنونی ارائه شده است، اما متأسفانه نگاهی به راهکارهای موجود نشان میدهد نسبت مستقیمی بین آنها و اعتراضات اخیر وجود ندارد. این راهکارها اگرچه به ظاهر بسیار مترقی است و میتواند گامی اولیه برای دستیابی به آرمانهای اصلاحطلبانه باشد؛ ولی به نظر میرسد دستکم برای گشایش در وضع موجود بیان نشدهاند! این پانزدهگانه زیبا، بیشتر راهکارهایی کلی هستند که نمیتوانند اثری بر فروکاستن اعتراضات اخیر یا حل مطالبات معترضان داشته باشند. شاید اگر معترضان آنها را راهکارهایی لوکس بدانند که دردی از آنها دوا نخواهد کرد، نتوان خردهای بر آنان گرفت. ریشه عقیم بودن راهکارهای مدنظر آقایان بیشتر به یک رفع مسئولیت تاریخی مینمایاند تا نقشه راهی واقعگرایانه... عدم شناخت جنس اعتراضات موجود و گروههای اجتماعی درگیر در آن به وضوح پیداست.»
حضور قدرتمند ایران در سوریه مشکل واقعی اسرائیل است
یک ژنرال برجسته رژیم صهیونیستی اعلام کرد: تلاش ارتش اسرائیل برای حمله به نوار غزه «حماقت» است و در صورت حمله به این منطقه، اسرائیل متحمل خسارتها و ضررهای زیادی خواهد شد. وی در ادامه افزود: وضعیت نوار غزه و وخامت اوضاع در مرز اراضی اشغالی با غزه نباید موجب غفلت از جبهه شمالی شود؛ به ویژه اینکه نیروهای ایرانی در سوریه حضور دارند. این نظامی صهیونیستی همچنین تصریح کرد: حضور قدرتمند نیروهای ایرانی در سوریه مشکل واقعی اسرائیل است نه نوار غزه، از این رو حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه «حماقت» است و این اقدام، یعنی انداختن مسئولیت جان دو میلیون فلسطینی بر دوش اسرائیل که تحملش ناممکن است.
تکرار ادعاهای واهی علیه ایران
جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ که در نشستی مطبوعاتی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی سخن میگفت، اعلام کرد آمریکا در راستای متقاعد کردن کشورهای اروپایی برای برداشتن گامهایی محکمتر علیه آنچه سلاحهای هستهای ایران خواند، تلاش میکند. به گزارش جروزالم پست، بولتون اعلام کرد: جلوگیری از دسترسی ایران به سلاحهای اتمی، از بالاترین درجه اهمیت برای آمریکا برخوردار است. وی بار دیگر با انتقاد از توافق هستهای با ایران و «فلاکتبار» خواندن برجام، از تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران دفاع و جمهوری اسلامی را به حمایت از تروریسم بینالمللی متهم کرد.
برجام ما را «تیتر یک» کرد، بس است!
«برجام دستاوردی نداشته است.» این گزارهای است که ماههاست حامیان برجام هم آن را دریافتهاند و برای همین که شدیداً برای برجام دستاوردتراشی میکنند. همین سال گذشته و زمانی که دولت داعش از بین رفت، موجی از تحلیل سازیها در رسانههای اصلاحطلب نوشته شد تا از بین رفتن دولت داعش را به برجام ربط بدهد! حالا بی دستاوردی و تلاش برای دستاوردتراشی برای برجامی که قرار بود مشکل تورم، رکود، ازدواج، مسکن و آب خوردن مردم را حل کند، به جایی رسیده که میتوان آن را در ستون طنز رسانهها منتشر کرد. در تازهترین این دستاوردتراشیها با روزنامه اعتماد دستاورد جدیدی را رونمایی کرده است. این روزنامه از قول مصاحبهشوندهای مینویسد: «در موضوع برجام مسئولانی پای میز مذاکره رفته و امتیازاتی گرفته و امتیازاتی دادند. حداقل دستاورد این مسئولان آن است که ایران نزدیک به چهار سال تیتر یک اخبار دنیا بود و این یک افتخار بزرگ است... به نظر من برجام از موضوعات بهشدت قابل دفاع است.» چندی پیش آقای روحانی گفته بود که «برجام پیروزی اخلاقی ما بود»؛ و شبیه تیمی بود که میبازد و بعد میگویند ما اخلاق را رعایت کردیم!
از برجامی که قرار بود فتح الفتوح باشد، کاپ اخلاقش به ما رسید و ما تیترِ یک دنیا شدیم! حالا روشن نیست با این همه! دستاورد چرا باز هم اصلاحطلبان دنبال مذاکره با امریکا هستند. قرار است دستاوردتراشیهای بیشتری کنیم؟!
پیشبینی عجیب و معنادار رسانه سعودی درباره ترکیه!
روزنامه سعودی «عکاظ» در یادداشتی کوتاه با حمله شدید به دولت ترکیه، مدعی شد کودتا در ترکیه قطعی است و این بار موفقیتآمیز خواهد بود. «احمد عوض» در این یادداشت مینویسد: «همانگونه که قراین نشان میدهد، ترکیه در آستانه یک کودتای نظامی است که اینبار دیگر شکست نخواهد خورد. تردیدی در این نیست؛ مخصوصاً وقتی به یاد میآوریم که 300 هزار نفر از مهندس و پزشک و نظامی و مدرس و قاضی از کار بر کنار شدهاند.» این روزنامه نزدیک به مراکز قدرت در عربستان در ادامه مدعی شد ترکیه با بحرانی واقعی مواجه است و نیازمند یک رهبر جدید است. احمد عوض افزود: «رئیسجمهور ترکیه به جای حل عاقلانه بحران اقتصادی، میخواهد با محبوبیتش با این بحران مقابله کند؛ اما این اقدام وی هیچ فایدهای برای ترکیه و ترکها ندارد.»
ایالات متحده آمریکا معتاد به تحریم است
وزیر امور خارجه ایران در مصاحبهای که به نوشته «سیانان» در تهران انجام شده، گفته است: «من معتقدم بیماریای در ایالات متحده وجود دارد که اسمش اعتیاد به تحریم است.» او یادآوری کرده است، این بیماری تنها مختص دولت فعلی آمریکا نیست و دولت باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا هم تمرکزش را بیش از آنکه روی اجرای تعهداتش در زمینه تحریمهای برداشته شده قرار دهد، بر ضرورت حفظ تحریمهای رفع نشده تأکید داشته است. ظریف درباره بازگشت تحریمها گفت: «احساس ما این بود که ایالات متحده یاد گرفته است دستکم درباره ایران، تحریمها با وجود ایجاد مشقتهای اقتصادی، نتایج سیاسی مد نظر آنها را به بار نمیآورند و من فکر میکردم آمریکاییها این درس را یاد گرفتهاند. متأسفانه، اشتباه میکردم.» به نوشته سیانان، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، در عین حال، در این مصاحبه تأکید کرده است توافق هستهای برجام را میتوان صرفنظر از اقدامات دولت ترامپ حفظ کرد.
حکومت ایران یکی از مقاومترین حکومتها در منطقه است
شبکه خبری «الجزیره» در گزارشی با اشاره به مقاصد دولت آمریکا برای براندازی نظام حاکم ایران، نوشت: «تحریم و تهدید سبب تغییر نظام ایران نخواهند شد.» سوزان کردلی، نگارنده این گزارش، با تصریح اینکه هیچ یک از مشکلاتی که در حال حاضر پیش روی ایران قرار گرفتهاند جدید نیستند، مینویسد: «از زمان انقلاب ۱۹۷۹ که شاه سرنگون و نظام اسلامی در این کشور برقرار شد، حکومت ایران ثابت کرده یکی از مقاومترین حکومتها در منطقه است.» وی یادآوری کرده است ایران بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، از جمله جنگ هشت ساله با عراق و تحریمهای یکجانبه آمریکا و تحریمهای بینالمللی را از سر گذرانده و در برابر آنها دوام آورده است. تحلیلگر الجزیره تأکید میکند: «تشدید فشار روی حکومت ایران از سوی آمریکا و متحدان منطقهایاش، نظیر عربستان و اسرائیل نه تنها منطقه درگیر بیثباتی را تهدید میکند، بلکه سیاست مناسبی هم برای اجرا نیست.»
دادگاه مشایی علنی برگزار میشود؟
رئیس کل دادگستری استان تهران از احتمال برگزاری علنی دادگاه اسفندیار رحیم مشایی خبر داد. غلامحسین اسماعیلی در حاشیه سومین نشست هم اندیشی تخصصی قضات دیوان عدالت اداری و دادگستری کل استان تهران با موضوع کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها، در جمع خبرنگاران در رابطه با اینکه با توجه به اظهار نظر رحیم مشایی مبنی بر اینکه در صورت علنی نبودن دادگاه در جلسه دادگاه حضور پیدا نمی کند، آیا این جلسه علنی برگزار می شود یا نه، اظهار کرد: تصمیم درخصوص علنی یا غیرعلنی بودن جلسات دادگاه بر عهده قاضی رسیدگیکننده است ولی در مشورتی که دراین خصوص با ما انجام شد، اعلام کردیم دادگاه مشایی علنی برگزار شود.
علمالهدی هم به کمپین فرزندت کجاست پیوست
حجت الاسلام سیداحمد علمالهدی؛ نماینده، ولی فقیه در استان خراسانرضوی و امامجمعه مشهد با پوستن به کمپین فرزندت کجاست درخصوص مشاغل فرزندان خود چنین توضیح داد: نماینده، ولی فقیه در استان خراسانرضوی در این زمینه اظهار داشت: مجموع فرزندانم با نوه و نبیره، ۲۷ نفر هستند. هفت فرزند دارم. پسر بزرگم معاون آقای اراکی در مجمع التقریب است؛ فرزند دوم بنده دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و همسر آقای رئیسی است. علمالهدی ادامه میدهد: فرزند سوم بنده که دختر است، دکتری فلسفه تطبیقی دارد و تدریس میکند؛ فرزند چهارمم پسر است و سردفتر اسناد رسمی در تهران است؛ فرزند پنجم بنده دانشیار فلسفه و پسر است و در دانشگاه پیام نور مشغول است؛ فرزند ششم دکترای ادبیات فارسی دارد و فرزند هفتم بنده نیز پسر است و دکتری مدیریت فرهنگی و شغل آزاد دارد
زمان استیضاح کرباسیان مشخص شد
یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت، جلسه استیضاح وزیر اقتصاد یکشنبه 4 شهریورماه در مجلس برگزار خواهد شد. علیاصغر یوسف نژاد اظهار کرد: بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت اقتصاد و طبق نامه وزیر روز یکشنبه به عنوان زمان پیشنهادی برای حضور وزیر اقتصاد در مجلس اعلام شده که با موافقت هیأت رئیسه مقرر شد جلسه استیضاح در روز یکشنبه برگزار شود. وی با بیان اینکه حسن روحانی میتواند با حضور در جلسه استیضاح به مدت یک ساعت از وزیر خود دفاع کند گفت: استیضاح کنندگان و وزیر هر کدام دو ساعت فرصت دارند تا مطالب خود را مطرح کنند. یوسف نژاد درباره زمان جلسه سوال از رئیس جمهوری نیز گفت: این جلسه یا سهشنبه و یا چهارشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد. هنوز نامه رسمی از سوی ریاست جمهوری ارائه نشده اما حداکثر مهلت حضور رئیس جمهور در مجلس برای پاسخگویی به سؤال نمایندگان چهارشنبه آینده خواهد بود.
اخبار روزانه:
* «میدل ایست آی» نوشت: به دنبال خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از برجام، پمپئو 12 درخواست را مطرح کرده که کاملاً مضحک هستند؛ زیرا این درخواستها در واقع برای تسلیم شدن ایران بوده تا این کشور تحت سلطه آمریکا شود. البته این موردی است که هرگز محقق نمیشود و ایران قصد عقبنشینی از سیاستهای منطقهای خود را ندارد. نسخه خطرناک پمپئو علیه ایران یک توهم است و به واقعیت مبدل نمیشود. ایران، لیبی یا عراق نیست و شاید با مشکلات اقتصادی و برخی موارد دیگر مواجه باشد، اما در واقع ساختار ریشهدار و مشروع دارد.
* شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در دیدار اخیرش با «عبدالله دوم» شاه اردن در واشنگتن (۲۵ جولای) پاسخ تمسخرآمیزی به سخنان وی داده است. طبق گزارش این شبکه، دونالد ترامپ در پاسخ به سخنان عبدالله دوم درباره تشکیل دولت یکپارچه و دو ملیتی فلسطین به جای تشکیل دو دولت در سرزمین اشغالی، گفته است: «در آن صورت ظرف مدت چند سال نخستوزیر اسرائیل شخصی به نام محمد خواهد بود.»
* آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در دیدار اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اظهار نگرانی از کمبودها، گرانیها و مشکلات اقتصادی مردم، گفت: این مردم عزیز که همیشه وفادار نظام و انقلاب بودهاند، مستحق خدمت هستند و باید برنامهریزی شما تحت تأثیر هیچ شخص و جریان سیاسی نباشد تا رفاه حداقلی برای مردم برقرار شود و این امکانپذیر نیست، مگر اینکه جز حق و حقیقت مدنظر نمایندگان مجلس نباشد.
* بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت درباره آخرین وضعیت قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی، گفت: توتال به صورت رسمی قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی را ترک کرده و بیش از دو ماه است که اعلام کرده از قرارداد خارج میشود. وی درباره جایگزین کردن شرکت فرانسوی توتال در قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی تصریح کرد: در حال حاضر فرایند جایگزینی شرکت دیگر در حال انجام است.
* سازمان تجارت جهانی با صدور بیانیهای اعلام کرد: دولت ترکیه به طور رسمی پروندهای را برای شکایت از ایالات متحده آمریکا در این نهاد گشوده است. در بیانیه سازمان تجارت جهانی در این باره آمده است: آنکارا از این سازمان خواسته است کمکهایی در زمینه اختلافات ترکیه با دولت ایالات متحده آمریکا درباره وضع تعرفه مازاد بر آلومینیوم به این کشور ارائه شود.
* محمدبنسلمان در مصاحبه با شبکه «سیبیاسنیوز» آمریکا در واکنش به رابطه برخورد وی با شاهزادگان ثروتمند سعودی به بهانه فساد و خریدهای گرانقیمت خود(کشتی تفریحی و...) گفت خریدهای وی کاملاً شخصی بوده و دلیلی برای عذرخواهی نسبت به زندگی مجلل و با شکوه خود نمیبیند. وی افزود: من یک شخص ثروتمند هستم و فقیر نیستم، من گاندی و نلسون ماندلا نیستم، من عضوی از یک خانواده هستم که صدها سال پیش از شکلگیری عربستان سعودی وجود داشته است!
* جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه «ایبیسی نیوز» گفت: روسیه فقط یکی از چهار کشوری است که احتمالاً به صورت بالقوه سعی در مداخله در انتخابات میاندورهای کنگره را دارد. وی در ادامه گفت: آمریکا همچنین نگران مداخله احتمالی چین، کره شمالی و ایران در انتخابات پیش رو است. بولتون افزود: ما در حال اتخاذ اقداماتی برای جلوگیری از مداخله این چهار کشور هستیم.
* برت بروئن، دیپلمات اسبق آمریکایی درباره تشکیل گروه اقدام علیه ایران با بیان اینکه این گروه تأثیر و خروجی نخواهد داشت، به نشریه «فارینپالیسی» گفته است: «[برای گروه جدید] نه بودجه جدیدی اعلام شد، نه راهبرد جدید و نه پرسنل جدید. بنابراین، باید آن را نوعی حرکت از سوی واشنگتن دید که با راه انداختن جار و جنجال به دنبال آن است که ژست اقدام بگیرد.»
* مردم عراق در اعتراض به بازگشایی کنسولگری عربستان در بصره تظاهرات کردند. تظاهراتکنندگان بصرهای با سر دادن شعارهایی علیه عربستان، خواستار بسته شدن کنسولگری این کشور شدند. معاون استاندار بصره در امور اداری، زمستان سال گذشته خبر بازگشایی کنسولگری عربستان در این استان را پس از گذشت ۲۸ سال از بسته شدن آن اعلام کرده بود.
* حدود یک ماه پیش آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از توقیف 50 درصد از گوشیهای وارد شده احتکاری خبر داده بود. این در حالی است که بر اساس جدیدترین آمار گمرک طی چهار ماهه نخست سال جاری بیش از یک میلیون و 357 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه، با 228 میلیون دلار به کشورمان وارد شده؛ اما هنوز به دست مردم نرسیده است!
* کارگاه توانمندسازی در فضای مجازی در مرکز فرهنگی رسانهای صبا برگزار شد. در این کارگاه که فعالان مجازی معاونتهای سیاسی سپاه از سراسر کشور حضور داشتند، موضوعات مربوط به فعالیت در پیامرسانهای مجازی، شناخت مخاطب و تکنیکهای رسانهای از سوی کارشناسان مورد بحث قرار گرفت.
* نتایج نظرسنجی ایرنا نشان میدهد، 56 درصد از شرکتکنندگان معتقدند، وضعیت علمی ایران در مقایسه با گذشته بهتر شده است. 56 درصد نیز معتقدند، وضعیت آموزش و پرورش و بهداشت بهتر شده است. همچنین 66 درصد بر این باورند که توانایی دفاعی کشور افزایش پیدا کرده است. 33 درصد نیز گفتهاند آزادی و حقوق شهروندی رعایت میشود؛ اما اوضاع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بدتر شده است.