
مقهور شدگان آن آغوش مادرانه!
پس از بازی فینال جام جهانی فوتبال، تصاویر رئیس جمهور کرواسی که کشورش پس از باخت در فینال، نایب قهرمان جام محسوب میشود، به شدت همه جا پر شد. این جذابیت زیاد به زن بودن او مرتبط میشد و غربگرایان ایرانی کوشیدند از این زن و آغوش گشودهاش برای همه اعضای تیم ملی کرواسی، اینجا در ایران چهرهای لطیف و مهربان بسازند. چهرهای که رئیس جمهور کرواسی هم علاقه داشت از او ساخته شود و غربگرایان ایرانی به کمکش شتافتند. روزنامه شهروند تیتر یک با عکس بزرگی از این زن زده که «تحسین جهانی برای بانوی شطرنجی» و آفتاب یزد با عکس بزرگی از او تیتر زده که «پدیده جام جهانی».زهرا احمدی پور، معاون سابق رئیس جمهور روحانی هم برای عقب نماندن از قافله تحسین و تمجید توئیت زده که «رئیس جمهور کرواسی مثل یک مادر با عشق، تمام بازیکنان خودش و تیم حریف را بغل کرد و آخرین رئیسی بود که برایش چتر آوردند. کاش دنیا رهبران زن بیشتری داشت.» حتی علی مطهری که قدیمها بر مسائل فرهنگی اسلام حساسیت زیادی داشت، در یک نظر کارشناسی! گفت: این آغوش رئیس جمهور کرواسی جنسی نبوده و مادرانه است!اما کولیندا گرابار-کیتاروویچ، زنی که آغوش گشودهاش برای اعضای تیم ملی فرانسه و کرواسی باز شد، چه کسی است؟ او پیش از آنکه رئیس جمهور کرواسی شود، سالها معاون دبیرکل ناتو بوده است؛ بزرگترین پیمان نظامی جهان. از همین رو این پیام زیر توئیت احمدیپور جالب توجه است: «اطلاع دارید که این خانم یک سرهنگ ارتشی و نفر دوم ناتو بوده؟ مادرانههای ایشان را برای کودکان و جوانان افغانستان و عراق و لیبی و سوریه میشود برای ما هم توضیح بدهید؟» این سرهنگ خانم تلاش کرد چهرهای مهربان از خود به نمایش بگذارد و به نظر میرسد حداقل در میان غربگرایان ایران شدیداً موفق بوده است و آنها مقهور خنده و آغوش او شدند و روی خشن این سرهنگ ناتو را کلاً سانسور کردند.
حذف دروس دینی در مدارس عربستان!
به گزارش پایگاه خبری القدس العربی، وزارت آموزش و پرورش عربستان در بخشنامهای اعلام کرد، طرح «آگاهی فکری، مصونیت و بینش اسلامی» را که در قالب «بینش اسلامی» در مدارس تدریس میشد، لغو کرده است و به دنبال آن همه کمیتههای مربوط به آن منحل میشود. وزارت آموزش و پرورش سعودی در پی لغو این برنامههای اسلامی قرار است همه فعالیتها را در قالب برنامهای به نام «آگاهی فکری» به اجرا درآورد و این برنامه را به تازگی آغاز کرده است. برنامههای دینی «بینش اسلامی» از سال 1969 میلادی در مدارس این کشور اجرایی شد و طی سالهای گذشته بر طرحهای اسلامی و مراکز برگزاری دروس دینی در دورههای تابستانی نظارت داشت.
اصرار بر دادن امتیازهای بدون نتیجه!
در ادامه موضعگیریهای جریان خاص سیاسی مبنی بر کوتاه آمدن در برابر خواستههای غربیها، روزنامه اصلاحطلب بهار نوشت: «... جلسه اخیر ایران با اعضای 1+4 هم هیچ دستاوردی نداشت؛ زیرا در آنجا سه موضوع حقوق بشر، آزمایش موشکی و حضور در سوریه و یمن مطرح شد... نباید فراموش کرد که در این مسیر ما باید امتیازاتی هم به غربیها بدهیم. نمیتوان صرفاً انتظار داشت که آنها به ما امتیاز بدهند و هیچ خواستهای نداشته باشند»! گفتنی است، اصرار به دادن امتیازهای بیشتر به اروپا در حالی مطرح میشود که همچنان سرنوشت مابهازا و دستاورد امتیازهای متعددی که در برجام به طرف غربی داده شد، در هالهای از ابهام است.
مسئولیتناپذیری اصلاحطلبان!
«عباس عبدی» فعال اصلاحطلب و از نظریهپردازان جریان سیاسی خاص، به تازگی در اظهارات تعجببرانگیز مدعی شده است: «اصلاحطلبان چه رادیکالتر شوند و چه محافظهکارتر و...، هیچ دلیلی ندارد که سرنوشت خود را با دولت یا هر پدیده دیگر پیوند بزنند. به نظرم دولت مسئولیت وظایف خود را دارد و اصلاحطلبان نیز در سال ۹۲ به دلیل محدودیتهای خود از این دولت دفاع کردهاند. در سال ٩٦ نیز یک بار دیگر همین کار را کردند و اکنون هم اگر با مشابه آن دو مقطع مواجه شوند، بهترین کار همان بود که انجام دادند. اما این به معنای آن نیست که مسئولیت حقوقی رفتارهای دولت یا سیاستگذاری دولت را به عهده دارند. باید هر جا ایراد و ابهامی دیدند، صریح و شفاف بگویند. نباید برای بیان انتقادات خود در چینش نیروهای کابینه و دولت، مبارزه با فساد، سیاستگذاری در حوزههای مختلف اقتصاد و سیاست خارجی و... هیچ محدودیتی برای خود در نظر بگیرند.»
بعضیها مرد این روزها نیستند
اکبر ترکان از چهرههای نزدیک به حسن روحانی درباره وضعیت دولت گفت: شما میبینید مربیان بزرگ، در مقابل تیم رقیب، یک ارنج خاصی را به میدان میفرستند. وقتی شرایط بازی عوض میشود، ارنج را حفظ میکنند یا تغییر میدهند؟ خب، در چنین شرایطی، دو سه بازیکن را روی نیمکت میآورند و چند بازیکن دیگر را به زمین میفرستند. ما امروز در شرایطی هستیم که تحریمهای ایالات متحده، به شکل ظالمانهای علیه ما آغاز شده است. این شرایط، شرایط خاصی است. ما باید مردانی را که برای مقابله با تحریمها مناسب هستند، به عرصه بفرستیم؛ بنابراین باید تعدادی به روی نیمکت بیایند و تعدادی وارد میدان شوند که بتوانند با تحریمها مقابله کنند. آنهایی که میخواهند همه چیز گل و بلبل باشد، آنهایی که میخواهند بازار ایرانی، مملو از جنس خارجی شود و کالای ایرانی سرکوب شود، مردان این عرصه نیستند.
اذعان به شکست سعودیها در یمن
روزنامه «هاآرتص» در گزارشی درباره ناکامی سعودیها و اماراتیها در غلبه بر نیروهای مقاومت یمنی، نوشته است این دو کشور با وجود بهره بردن از پیشرفتهترین تجهیزات نظامی جهان، ظرف چهار سال نتوانستهاند به اهداف خود در یمن برسند. این روزنامه «نداشتن تجربه، اتکا به ایالات متحده برای سوخترسانی و تأمین مهمات و مسائل مربوط به سرمایه انسانی» را مهمترین نقاط ضعف ارتش سعودی خوانده و اضافه میکند: «ناتوانی ائتلاف عربی در پیروزی یا حتی پیشروی در یمن، دلیلی دو وجهی دارد: این حقیقت که حوثیها در موقعیت مناسبی برای دفاع از حملات نیروهای خارجی قرار گرفتهاند و این واقعیت که ارتش سعودی از ناکارآمدی ساختاری رنج میبرد و حتی با وجود تلاش امارات برای به میدان آوردن قدرت خود برای مبارزه در جنگ موفقیتی به دست نیاوردهاند.»
چین اعتنایی به تحریمهای آمریکا علیه ایران نمیکند!
یک مقام بلندپایه آمریکا در حوزه انرژی در گفتوگو با روزنامه «والاستریت ژورنال» اظهار داشت: واشنگتن پیشبینی میکند چین همه محمولههای نفتی ایران را که دیگر کشورها به دلیل ترس از تحریمهای آمریکا از خرید آن سر باز میزنند، خریداری کند. طبق گفتههای این مقام آمریکایی، پکن احتمالاً از طریق همان بانکی که در دور پیشین تحریمهای آمریکا علیه تهران برای دور زدن تحریمها از آن استفاده کرده بود، خریدهای نفتی خود را انجام خواهد داد. این بانک با نام «شرکت کوئن لون با مسئولیت محدود» وابسته به شرکت ملی نفت چین است و مراودات مالی محدودی با نظام مالی جهانی دارد. این در حالی است که آمریکا تهدید کرده است پس از اجرایی شدن تحریمها از ماه نوامبر، «همه» از جمله چین را در صورت خرید نفت از ایران تحریم میکند.
فردوسیپور: نه نامه نوشتهام و نه خداحافظی کردهام
عادل فردوسیپور، گزارشگر و مجری ورزشی تلویزیون موضوع قطع همکاریاش با سازمان صدا و سیما را تکذیب کرد. عادل فردوسی پور، گزارشگر برنامه ۲۰۱۸ جام جهانی فوتبال در گفتوگو با ایسنا، ضمن رد حاشیههای مطرح شده پس از دیدار اختتامیه جام جهانی فوتبال، اظهار کرد: هیچ نامهای ننوشتهام. موضوع نگارش نامه و اتفاقات پس از آن را تکذیب میکنم. او افزود: این بحثها و حاشیههایی که مطرح شده است را در فضای مجازی دیدهام و از طرح آنها تعجب میکنم. فردوسیپور قطع همکاریاش با تلویزیون را به شدت رد و اظهار کرد: موضوع پایان همکاری من با تلویزیون صحت ندارد.
خاطره همسر امام خمینی از ختم جنگ
در صفحه 392 کتاب «بانوی انقلاب خدیجه ای دیگر» در مطلبی با عنوان «جام زهری که امام نوشید» (به قلم علی ثقفی) به نقل از همسر امام آمده است: هنگامی که خبر پذیرش قطعنامه را شنیدم از آقا سؤال کردم چرا شما خودتان مسئولیت پذیرش قطعنامه را به عهده گرفتید؟ چرا پیشنهاد آقای هاشمی را که گفته بود اجازه بدهید من اعلام کنم و تبعات آن را بپذیرم شما قبول نکردید؟ آقا به من پاسخ داد یعنی من قهرمان شوم و دیگری قربانی؟! خانم از خدا بخواه این آخر عمری در چنین جهنمی نیفتم.
نظر کدخدایی درباره بازگشت جایگاه نخستوزیری و تغییر قانون اساسی
سخنگوی شورای نگهبان گفت: به نظر من تفاوتی نمی کند که ما از ریاستی به نخست وزیری برویم. در اینباره با آقایان هم صحبت کرده ام که مشکلی را حل نمی کند. در مورد کسانی که مدعی هستند قانون اساسی باید اصلاح شود و مجلس دوم و نخست وزیر داشته باشیم، عرض می کنم این اصلاحات معلوم نیست که به ما جواب دهد و وضعیت بهتر از حال حاضر شود. من هنوز ترجیحم این است که به اصل قانون اساسی تعرض نکنیم و دو چیز را حل کنیم؛ رفتارمان را عوض کنیم و همه ظرفیت های قانونی را بکار بگیریم و اگر اینها پاسخ نداد سراغ اصلاح قانون اساسی برویم
گام جدی 3 قوه برای رصد بدهکاران به حساب ذخیره ارزی
پس از ابلاغ تصمیمات گرفته شده توسط کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مجلس به تعدادی از اعضای کابینه، یک مقام مسئول اقتصادی در دولت با ارسال فهرستی از بدهکاران حساب ذخیره ارزی برای تعدادی از نمایندگان قوای سه گانه و بخش خصوصی، از آن ها خواسته است ضمن بررسی و کمک به تعیین وضعیت تسهیلات گیرندگان مذکور، موضوع را ابتدا از طریق کارگروه های استانی پیگیری و سپس در جلسات مشترک، این مسئله را بررسی کنند تا کسانی که در این بخش، دچار سوء استفاده شده اند، شناسایی شوند و مورد پیگرد قرار بگیرند.
دولتی ها هم موتور برقی سوار می شوند
بر اساس بخشنامه یک مسئول اقتصادی به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، از آن ها خواسته شده است با توجه به تاکیدات ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر لزوم از رده خارج کردن سالانه 10 درصد موتورسیکلت های بنزینی از چرخه فعالیت، برای جایگزینی این وسایل نقلیه با انواع موتورسیکلت های برقی استاندارد اقدام کنند. این بخشنامه همچنین از مدیران خواسته است پس از جایگزینی، فهرست مشخصات موتورسیکلت های جدید را برای تهیه بانک اطلاعاتی، به سامانه مربوط در دولت ارسال کنند.
کمالوندی: بسته ۱+۴ هنوز به بررسی بیشتر نیاز دارد
بهروز کمالوندی در جمع خبرنگاران خارجی و داخلی به تشریح و بیان خلاصه ای از روند فعالیت های هستهای کشورمان و آخرین اقدامات سازمان انرژی اتمی بعد از خروج تامپ از برجام پرداخت. وی گفت: خروج آمریکا از برجام موجب تأسف عمیق بسیاری از کشورهای دنیا و جامعه بین الملل شد. این مقام سازمان انرژی اتمی با اشاره به تصمیم ایران برای بررسی ماندن یادمان نرفته در برجام و مذاکرات با ۱+۴ گفت: بسته ای دریافت شده و در سطوح مختلف در حال بررسی است. این بسته عناصری از خواستههای ایران را مدنظر قرار داده اما هنوز به بررسی بیشتر نیاز دارد. در عین حال مذاکرات در این باره تخت نظارت مراجع و مقامات ارشد کشور ادامه دارد.
آیتالله العظمی مکارمشیرازی: FATFخطرناک است
آیتالله العظمی ناصر مکارمشیرازی در دیدار جمع کثیری از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه کنوانسیون FATF یک کنوانسیون استعماری است، چون 3 چیز در آن روشن نیست، گفت: اخیراً مجدداً این کنوانسیون را مطالعه کردم، دیدم 3 مطلب در آن روشن نیست؛ یکی اینکه میگویید منابع مالی تروریستها باید مسدود شود اما مصداق را چه کسی تعیین میکند؟ اگر آنها مصداق را تعیین کنند حزبالله لبنان را تروریست میدانند اما داعش را نه! که قطعاً آنها میخواهند مصداق را تعیین کنند. این مرجع تقلید افزود: مطلب دومی که باید روشن شود این است که ارباب کنوانسیون میخواهند حسابهای بانکی را تفحص کنند که مبادا به تروریستها کمکی یا پولشویی شده باشد اما منظور از دیدن حسابها چیست؟ آیا هیچ عاقلی این کار را میکند که تمام اسرار مالیاش را در اختیار دشمنانش بگذارد؟! وی اظهار داشت: نکته دیگر این است که باید شفافسازی شود اگر کسی به تعهدات عمل نکرد چه میشود؟ آنچه میبینیم این است که اینها تصمیماتی برای تضعیف ما میگیرند و میخواهند به کشورهای مستقلی مانند ایران تحمیل کنند. آیتالله مکارمشیرازی با بیان اینکه حرف اصلی آنها این است که ما تسلیم آنها باشیم، افزود: میخواهند تسلیم آنها باشیم و قدرتی در مقابل آنها نداشته باشیم، اگر کنوانسیون FATF را بپذیریم، نوبت حقوق بشر است، آن هم اگر پذیرفته شود، نوبت رسمیت اسرائیل است، سپس نوبت این است که ما باید برای همه چیز اجازه بگیریم. این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: پذیرش چنین کنوانسیونی خطرناک است؛ هم مصداق را آنها تعیین کنند، هم تمام حسابهای ما را بررسی کنند. در واقع همه کار یک طرفه باشد؛ آنها تصمیم بگیرند و ما قبول کنیم و ما تصمیم بگیریم آنها قبول نکنند. این غیر از ذلت چه میتواند باشد؟ بنابراین اگر ما ایراد و اشکالی داریم دلایل روشن و شفاف دارد.
اخبار کوتاه
* «خاویر سولانا» دبیرکل اسبق ناتو و مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد: «میخواهم اعتراف کنم میدانستیم که در ۱۵ جولای (سال ۲۰۱۶ میلادی) قرار است در ترکیه کودتایی روی دهد؛ اما به ترکیه کمکی نکردیم. به همین دلیل است که ناتو باید از آقای اردوغان (رئیسجمهوری ترکیه) عذرخواهی کند.» گفتنی است، دولت ترکیه «فتحالله گولن» را که در آمریکا به سر میبرد، مغز متفکر کودتای جولای سال ۲۰۱۶ در این کشور دانسته و تلاشهای بسیاری را برای استرداد وی از آمریکا به انجام رسانده است؛ اقداماتی که تاکنون نتیجهای نداشته است.
* روزنامه «شرق» در گزارشی نوشت: «پس از آنکه کرباسیان موفق شد از مجلس رأی اعتماد بگیرد، روحانی نهاوندیان را به سمت معاون اقتصادی خود برگزید و تا همین امروز نیز شنیده میشود تصمیمات اصلی اقتصادی دولت را نهاوندیان میگیرد و کرباسیان اجرا میکند. زمزمههایی که هرگز تأیید یا تکذیب نشدهاند. برکناری کرباسیان تغییری در سیاستهای اقتصادی دولت روحانی ایجاد نخواهد کرد، مگر آنکه چنین استیضاحی تنها به منظور ابراز وجود و نمایشی نزد افکار عمومی انجام شود.»
* پایگاه خبری «رام الله» نوشت: براساس نظرسنجی پایگاه عبریزبان «والا»، ۴۴ درصد اسرائیلیها معتقدند حماس در مقابل رژیم صهیونیستی پیروز شده است. این در حالی است که تنها ۲۷ درصد میگویند ارتش رژیم اشغالگر پیروز شده است و ۲۹ درصد شرکتکنندگان نیز نظری ندارند. همچنین 61 درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی انجام شده معتقدند، باید با آتشبس در غزه مخالفت میشد و ۲۷ درصد میگویند با آتشبس موافقند.
* عباس عبدی از تحلیلگران اصلاحطلب گفته است: به نظر من رقیب اصلی اصلاحطلبان خودشان هستند. آنها نباید در درجه اول خیلی به حکومت، براندازان یا افراد دیگر نگاه کنند. البته باید در تحلیلهای خود آنها را وارد کرده و واقعیتهای آنان را ببینند؛ اما مشکل اصلی اصلاحطلبان خودشان هستند و باید یک بازسازی جدی در درون خود صورت دهند.
* پس از آنکه رئیسجمهور آمریکا اتحادیه اروپا را دشمن خطاب کرد، وزیر خارجه آلمان در گفتوگو با روزنامه «فونکه» آلمان گفت: برای حفظ همکاری خود با آمریکا باید این همکاری را اصلاح کنیم. «هایکو ماس» افزود: ما دیگر نمیتوانیم به کاخ سفید تکیه کنیم و نیاز داریم بیش از پیش در اروپا با یکدیگر متحد شویم.