گفته می‌شود که...

مقصر خاک خوردن 160 هزار خودروی ناقص/در رویارویی با حزب‌الله، ۱۰۰ هزار صهیونیست کشته می‌شوند/مهم‌ترین چالش‌ جریان اصلاحات/چینی‌ها آیفون‌های خود را در به سطل زباله انداختند/ناو‌های آمریکا را می‌توانیم با دو سلاح به کلی سری به قعر دریا بفرستیم/تصمیم نظام را چه کسی باب کرد؟ و ...

مهم‌ترین چالش‌ جریان اصلاحات

جریان اصلاحات طی نشست‌های متعدد و براساس بررسی پایش‌های صورت گرفته،‌ مهم‌ترین چالش‌ خود را کاهش سرمایه اجتماعی دولت و به تبع آن کاهش سرمایه اجتماعی خود برآورد کرده و «نحوه تعامل با دولت» بزرگ‌ترین چالش آنهاست. اصلاح‌طلبان در این نشست‌ها ‌تأکید کرده‌اند باید در مشی و راهبردهای سیاسی بازنگری جدی کرد. آنها گفته‌اند: «در یک سال‌ و نیم گذشته 40 درصد سرمایه اجتماعی خود را از دست داده‌ایم و‌ در بهترین حالت 20 درصد رأی جامعه را در اختیار داریم.» گروهی در این جمع گفته‌اند: «اگر بنای ورود در انتخابات آینده را داریم باید از الآن برنامه خود را تدوین و مبنای کار خود را،‌ کارنامه اصلاحات قرار دهیم و اعلام کنیم عملکرد این دولت نسبتی با عملکرد اصلاحات نداشته است. ما نباید در معرض پاسخگویی کارنامه دولت اعتدال قرار بگیریم.» در مقابل نظر لزوم فاصله‌گیری از دولت، برخی دیگر معتقد بودند:‌ «برای خروج از حالت انفعال باید گزینه به استعفا کشاندن دولت را به صورت جدی پیگیری کنیم.» حزب اتحاد ملت از احزاب اصلاح‌طلب نیز در جلسات داخلی خود با توجه به کارنامه ناموفق دولت و جریان اصلاحات در برجام و حل مشکلات اقتصادی، پیشنهاد‌ «تغییر جهت‌گیری از مباحث معیشتی، به سمت ایجاد شکاف بر مبنای آزادی‌های اجتماعی و سیاسی» را در دست بررسی دارد. در همین راستا مقرر شده است مباحثی مانند فیلترینگ، کنسرت و در یک کلام آزادی‌های اجتماعی برجسته‌سازی شود.

این حرف‌ها غش در معامله است

«ابراهیم امینی» نایب‌رئیس شورای شهر تهران درباره مباحث مطرح شده در زمینه اختیارات رئیس‌جمهور گفت: رئیس‌جمهوری در آستانه انتخابات برنامه‌ای را ارائه می‌کند و مردم هم بر اساس آن برنامه‌ها به او رأی می‌دهند. اولاً برنامه‌های ارائه شده باید واقع‌گرایانه باشد و جنبه شعاری نداشته باشد، چون انتخابات یک قرارداد اجتماعی بین انتخاب شده و انتخاب‌کنندگان است و مردم برای تحقق برنامه‌ها رأی می‌دهند. اگر این فرد و برنامه انتخاب شد،‌ هم باید نیروهایی را انتخاب کند که توان اجرا و تحقق برنامه‌ها را داشته باشند و هم باید برنامه‌هایی که ارائه می‌شود در حیطه اختیارات رئیس‌جمهوری و دولت باشد. اگر نیاز به هماهنگی با مراجع دیگری هم هست، او باید توان ایجاد این هماهنگی را داشته باشد. در غیر این صورت اینکه ما برنامه‌هایی را مطرح کنیم و بر اساس آنها رأی بگیریم و بعد پشت سر خودمان را هم نگاه نکنیم، نوعی غش در قرارداد است.

در رویارویی با حزب‌الله، ۱۰۰ هزار صهیونیست کشته می‌شوند

در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی خود را برای جنگی دیگر با جنبش مقاومت حزب‌الله لبنان آماده می‌کند؛ کارشناسان این رژیم ضمن اشاره به تقویت حزب‌الله طی ۱۳ سال اخیر، از ضعف نیروی زمینی این رژیم ابراز نگرانی می‌کنند. تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی با اشاره به پیروزی حزب‌الله در جنگ ۳۱ روزه (سال ۲۰۰۶) در برابر تل‌آویو، تقویت زرادخانه موشکی و کسب تجربه جنگ‌های نامنظم در سوریه نوشت: آمادگی نیروی زمینی اسرائیل زیر سؤال است. ژنرال «یائیر گولان» معاون پیشین ستاد کل نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی در این باره می‌گوید: «مشکل در درون ارتش اسرائیل است. غریزه تهاجمی آن مضمحل شده است.» پیشتر نیز «الون بن داود» تحلیلگر نظامی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفته بود: «براساس برآوردهای ویژه جبهه داخلی، در صورت رویارویی با حزب‌الله، ۱۰۰ هزار اسرائیلی کشته می‌شوند

مقصر خاک خوردن 160 هزار خودروی ناقص

سخنگوی انجمن قطعه‌سازان با اشاره به وجود 160 هزار خودروی ناقص در کف کارخانه‌ها اظهار داشت: متأسفانه تعدادی از قطعه‌سازان با وجود آنکه حجم زیادی از تسهیلات بانکی را در اختیار گرفته‌اند و حتی توانایی تولید قطعات را هم دارند، اما بنا به دلایلی حاضر به ارائه قطعه به شرکت‌های خودروسازی نیستند که همین امر صنعت قطعه‌سازی را زیر سؤال برده است. «فرهاد به‌نیا» با تأکید بر اینکه این تعداد قطعه‌ساز مشغول خرید شرکت‌های نیمه‌تعطیل قطعه‌سازی هستند، گفت: لازم است قوه قضائیه، مجلس و نهادهای نظارتی به این موضوع ورود کرده و دلایل این امر را بررسی کنند! وی با تأکید بر اینکه «امروز در صنعت قطعه‌سازی کشور انحصارگرایی در توزیع قطعه‌ها بیداد می‌کند»، افزود: انجمن قطعه‌سازان باید اعلام کند کدام شرکت‌‌های قطعه‌سازی ارز دریافت کرده، اما حاضر به ارائه قطعه به خودروساز نیستند.

در خلیج‌فارس همه به فارسی سخن می‌گویند

سردار دریادار پاسدار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امروز کمترین تعداد ناو‌های آمریکا و هم‌پیمانانش در خلیج‌فارس مستقر هستند، گفت: این در حالی است که در گذشته بیش از ۳۰۰ فروند ناو آمریکایی و ۵ فروند ناو هواپیمابر در خلیج‌فارس مستقر بودند. وی تأکید کرد: احاطه خوبی به خلیج‌فارس داریم، به نحوی که آنها برای حرکت در خلیج‌فارس و تنگه هرمز حتماً باید با نیرو‌های مستقر کشورمان در شمال تنگه هرمز مکالمه کرده و اجازه عبور بگیرند و توانایی نزدیک شدن به آب‌های ساحلی ما را ندارند. هر کسی که قصد عبور از آن را دارد، باید به زبان فارسی صحبت کند. اکنون تمام ناوهایی که در منطقه هستند به زبان فارسی صحبت می‌کنند و این به معنای اقتدار است؛ البته این مکالمات هم چندین بار در تلویزیون پخش شد.


کنایه‌های صریح یک نماینده؛ مشکلات خودروسازی ما هم تقصیر آمریکا و اسرائیل است؟

محمدباقر سعادت، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی، از گره زدن تحریم به تمام مشکلات کشور گله کرد و گفت: خودروسازی که تقصیر آمریکا و اسرائیل نیست. اگر نهاد‌ها وظیفه خود را به درستی عمل کنند، اگر دستگاه‌ها به جای دخالت در کار‌های هم به کار‌های خود می‌پرداختند امروز دچار وضعیتی نمی‌شدیم که کارگر ایرانی حسرت نان داشته باشد. حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم هم نطق خود را به موضوع مذاکره با آمریکا اختصاص داد و درباره دلایل مخالفتش گفت: امروز آمریکا مذاکره بر سر مسائل امنیتی ایران را نشانه گرفته است؛ کدام انسان عاقلی است که بر سر ابزار امنیت و قدرت خود مذاکره کند؟! آمریکا خود را ناخدای دنیا می‌داند، چطور از چنین رقیبی امتیاز بگیریم؟

چینی‌ها آیفون‌های خود را در به سطل زباله انداختند

مردم چین در یک حرکت میهن پرستانه اعلام کردند گوشی‌های آیفون را دور ریخته و گوشی هوآوی به دست می‌گیرند. روزنامه South China Morning Post نوشت احساسات ملی‌گرایانه چین بعد از اعلام جنگ تجاری آمریکا علیه این کشور و تحریم هوآوی شدت گرفته و کاربران با دور ریختن آیفون به سوی هوآوی می‌روند. «وانگ ژی‌شین» مدیر یکی از کارخانه‌های تولیدکننده ماژول انرژی خورشیدی گفت: آیفون ۷ خود را دور انداخته و به جایش هوآوی پی ۳۰ خریده است. به گفته وی گوشی ارزان‌تر و باکیفیت‌تر بوده و عکس هایش نیز از آیفون با کیفیت‌تر است.

ادعای نماینده اصولگرا درباره کشفیات از اتاق وزیر نفت

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: مأموران امنیتی سه کارت‌خوان با گردش مالی ده میلیاردی در دفتر وزیر نفت پیدا کردند. ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه تعداد امضا‌های استیضاح زنگنه رو به افزایش است، گفت: آقای زنگنه در شرایط جنگی حال حاضر پانزده سال است که سکان وزارت نفت را بر عهده دارد و همواره در جلسات خصوصی و غیرخصوصی عنوان می‌کند که ساخت پالایشگاه در ایران جواب نمی‌دهد و اعتقادی به ساخت پالایشگاه در کشور ندارد. ابوترابی خاطرنشان کرد: مأموران امنیتی علاوه بر کشف کارت‌خوان در دفتر وزیر نفت، مقادیری طلا و دلار را نیز در دفتر آقای وزیر کشف کرده‌اند، که این مسأله موجب اختلافات و بحث‌هایی بین زنگنه و وزیر اطلاعات در هیأت دولت شده است؛ وزیر نفت عنوان کرده که من در این زمینه با وزارت اطلاعات همکاری نخواهم کرد.

واکنش لاریجانی به اقدام حاشیه‌برانگیز اخیر تلویزیون

علی لاریجانی در جلسه علنی صبح امروز شنبه مجلس در واکنش به تذکر نماینده محلات در خصوص طرح مسائل اختلافی از صدا و سیما گفت: صدا و سیما باید از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند و همه رسانه‌ها نیز باید دقت لازم را در این زمینه داشته باشند. علیرضا سلیمی نماینده محلات در تذکری گفت: صدا و سیما در پخش زنده خود دقت لازم را داشته باشد افرادی که دعوت می‌کنند باید عاقل و دور اندیش باشند و مصالح ملی را رعایت کنند. گاهی ادبیات مجریان کوچه و بازاری است و گاهی مسائل اختلاف انگیز مذهبی از آنتن زنده پخش می‌کنند که به مصلحت نیست.
تصمیم
نظام را چه کسی باب کرد؟

چه کسانی با برچسب «تصمیم نظام» این هزینه را متوجه رهبری دانستند؟ نگاهی کوتاه به این موضوع نشان می‌دهد که چه حامیان و چه گاهی منتقدان دولت که اتفاقاً در حوزه سیاست خارجی با دولتمردان همراهی و موافقت دارند، اصرار فراوانی داشته تا علایق خود را به عنوان تصمیم نظام معرفی کنند! در این میان می‌توان حسن روحانی را که روزی برجام را «فتح‌الفتوح»! «آفتاب تابان»! «معجزه قرن»! «بزرگ‌ترین دستاورد تاریخ ایران»! «نشانه تسلیم همه قدرت‌های بزرگ در برابر اراده ملت»! «ورق‌خوردن تاریخ به نفع ایران»! «پیروزی بزرگ‌تر از فتح خرمشهر» و... معرفی می‌کرد در صدر فهرست این افراد دانست. وی بعدها که با تلاش فراوان در تحمیل برجام به کشور موفق شد؛ اما نتایج آن با وعده‌های دولتش فاصله زیادی داشت برجام را تصمیم نظام معرفی کرد.

سردار فدوی: ناو‌های آمریکایی کامل تحت کنترل ارتش و سپاه هستند

سردار دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه درباره حضور ناو‌های آمریکایی در منطقه اظهار کرد: امروز و در زمان حاضر کمترین تعداد ناو‌های آمریکا و هم پیمانانش در خلیج فارس مستقر هستند. این در حالی است که در گذشته بیش از ۳۰۰ فروند ناو آمریکایی و از ۹ فروند ناو هواپیمابر ۵ فروند ناوهواپیمابر در خلیج فارس مستقر بودند. وی ادامه داد: در آن شرایط نه تنها رزمندگان ما خوف به دل راه نمی‌دادند بلکه باعث خوف و هراس آن‌ها می‌شدند. مسأله حضور ناو‌های آمریکایی در دوران کنونی هم مسأله مهمی نیست و این ناو‌ها هم قابلیت عملیاتی ندارند و کاملا در کنترل نیرو‌های عملیاتی ارتش و سپاه هستند. سردار فدوی با اشاره به احاطه نیرو‌های مسلح کشورمان در خلیج فارس تاکید کرد: سال هاست که این احاطه وجود دارد به نحوی که آن‌ها برای حرکت در خلیج فارس و تنگه هرمز حتما باید با نیرو‌های مستقر کشورمان در شمال تنگه هرمز مکالمه کرده و اجازه عبور بگیرندو توانایی نزدیک شدن به آب‌های ساحلی ما را ندارند.

مأمور اجرای 2030

بر اساس اطلاعات دریافتی، محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برخی نشست‌‌ها به صراحت از اجرای سند 2030 در بخش‌های مرتبط با وزارت‌خانه خود سخن گفته است. بخشی از سند 2030 در حوزه ارتباطات نیز قابل تعریف است. به تازگی روستایی در فیروزکوه به صورت پایلوت برای اجرای طرح توانمندسازی زنان در نظر گرفته شده و وزارت ارتباطات مأمور تقویت زیرساخت‌های فنی و اینترنتی آن شده است. گفتنی است، طرح تقویت گروه زنان در حوزه کسب‌و‌کار مجازی در این روستا دنبال می‌شود.

ناو‌های آمریکا را می‌توانیم با دو سلاح به کلی سری به قعر دریا بفرستیم

مرتضی قربانی، مشاور عالی فرمانده کل سپاه گفت: دشمن در صورت انجام کوچک‌ترین حماقتی در آب‌های خلیج فارس، می‌فهمد که ما او را چه کار خواهیم کرد. آمریکایی‌ها از این فیلم‌ها برای ما بازی نکنند که مثلا دو ناو جنگی وارد منطقه کردند. این دو ناو را در صورت کوچکترین حماقتی با همه خدم و حشم و هواپیماهایش با دو موشک یا دو سلاح جدید و به کلی سری به قعر دریا می‌فرستیم.
عبرت
نگرفته‌اید!

یک پایگاه اصلاح‌طلب، اظهارات سیدمحمد خاتمی درباره فدرالیسم در ایران را نسنجیده و خطرناک توصیف کرد. «دیپلماسی ایرانی» که زیر نظر صادق خرازی اداره می‌شود، به قلم صادق ملکی(از فعالان اصلاح‌طلب) نوشت: «سیاسیون در سخن گفتن نه یک بار، بلکه باید چندین بار فکر کرده و سخن بگویند. با وجود این درباره هیچ کس نباید اسطوره‌سازی کرد و در اندیشه‌ها ماند. کاریزمای افراد بعضاً ما را از نگاه انتقادی دور می‌کند. در روزهایی که بایدها و نبایدهای جنگ و مذاکره در بحران ایران و آمریکا دغدغه اصلی است، رئیس دولت اصلاحات اعلام کرده مطلوب‌ترین شیوه حکومت مردمی، سیستم فدرالی بوده که قانون اساسی ایران فاقد ظرفیت اجرایی آن است. شیوه فدرالی به معنای تغییرات ساختاری است که نتایج آن می‌تواند با مدنظر قرار دادن واگرایی‌ها، شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای، برای ایران خطرهایی در پی داشته باشد که هزینه آن تجزیه کشور باشد. ظهور اولین جمهوری کرد در مهاباد و دولت پیشه‌وری در آذربایجان در این ارتباط باید محل عبرت باشد.»

تقلای آمریکایی‌ها

گزارشی از برآورد نهادهای امنیتی‌ـ اطلاعاتی از ناکامی سناریوهای آمریکایی علیه ایران در سال‌های 1396‌ـ1397 تقدیم رهبر معظم انقلاب شده است. براساس این برآورد، مهم‌ترین علت ناکامی آمریکایی‌ها در این دو سال این بود که اطلاعات آنان از اوضاع ایران به صورت کلان بوده و اطلاعات ریز و به اصطلاح کف خیابانی نداشته‌اند؛ از این رو برای دستیابی به اطلاعات ریز اقدام به راه‌اندازی کانال‌های گوناگون کرده‌اند.

اخبار روزانه:

* جلسه علنی مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (یکشنبه) با دستور کار انتخاب اعضای هیئت‌رئیسه آغاز شد، از مجموع ۲۷۴ رأی، علی لاریجانی با ۱۵۵ رأی به عنوان رئیس مجلس ابقا شد. بر اساس این گزارش، از میان نامزدهای نایب‌رئیسی مجلس، مسعود پزشکیان و عبدالرضا مصری به ترتیب با ۱۴۸ و ۱۴۳ رأی به عنوان نواب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. پیش از این علی مطهری به مدت سه سال نایب‌رئیس دوم مجلس بود.

* سردار «مرتضی قربانی» مشاور عالی فرمانده کل سپاه گفت: دشمن در صورت انجام کوچک‌ترین حماقتی در آب‌های خلیج‌فارس، می‌فهمد که ما او را چه کار خواهیم کرد. آمریکایی‌ها از این فیلم‌ها برای ما بازی نکنند که مثلاً دو ناو جنگی وارد منطقه کردند. این دو ناو را در صورت کوچک‌ترین حماقتی با همه خدم و حشم و هواپیماهایش با دو موشک یا دو سلاح جدید و به کلی سری به قعر دریا می‌فرستیم.

* «محمد عطریانفر» گفته است من حوادث سال ۸۸ را یک سوءتفاهم بزرگ بین رویکرد سیاسی حاکمیت و اصلاح‌طلبان می‌دانم. ما در آن زمان گرفتار یک گفتمان غبارگرفته بودیم و تلقی نظام سیاسی این بود که حرکات اصلاح‌طلبان رویکردی براندازانه دارد. این اظهارات در حالی است که با فراخوان سران فتنه پیاده نظام این جریان قصد شبیه‌سازی انقلاب‌های منطقه را در تهران داشتند!

* «هادی مدقق» مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان شرکت توانیر گفت: مازاد برق تولیدی سازمان‌ها، شرکت‌ها و ساختمان‌های دارای مولدهای خود تأمین(ژنراتور) با هدف کمک به گذر از زمان اوج مصرف خریداری می‌شود. وی افزود: ظرفیتی بالغ بر ۲ هزارمگاوات مولدهای خود تأمین در بخش‌های مختلف کشور از هتل‌ها تا بیمارستان‌ها، مراکز نظامی و مذهبی وجود دارد.

* براساس شنیده‌ها جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی پس از حدود پنج ماه، سه‌شنبه این هفته بدون حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود. بر اساس قانون در صورت حضور نداشتن رئیس‌جمهور، رئیس مجلس می‌تواند جلسه را برگزار کند که قرار است این هفته جلسه شورا به ریاست علی لاریجانی در محل مجلس برگزار شود.

https://www.shoma-weekly.ir/18MhC3