
در حالی که ترمیم کابینه خصوصاً در بخش اقتصادی این روزها به یکی از مطالبات عمومی و نخبگانی جامعه تبدیل شده و رئیس دفتر رئیس جمهور نیز از عزم روحانی برای تغییر در ترکیب کابینه خبر داده است، معاون پارلمانی رئیس جمهور، اما از این تصمیمات ابراز بی اطلاعی میکند!حسینعلی امیری در ارتباط با موضوع ترمیم کابینه گفته است: این موضوعی است که شخص رئیسجمهوری باید در موردش حرف بزند. این رئیسجمهوری است که باید اعلام کند، میتواند با چه کسانی و با چه ویژگیهایی کار کند. آن چیزی که مهم است هماهنگی و روح مسئولیتپذیری اعضای کابینه است. معاون پارلمانی رئیس جمهور تأکید کرده: من قبلاً عرض کردم رئیسجمهوری مسائل مربوط به مجلس را از طرق مختلف مثل رسانهها میبینند و میشنوند. من هم در هیئت دولت مسائلی را مطرح میکنم و نظرات را انعکاس میدهم. امیری گفته: ایشان در جریان آنچه میگذرد، در جریان مذاکرات و مطالبات نمایندگان محترم است آنچه مربوط به شخص آقای روحانی است را خودشان جمعبندی میکنند. وی یادآور شد: من هیچ اطلاعی از تصمیم ایشان در زمینه ترمیم کابینه ندارم. اظهار بی اطلاعی معاون پارلمانی رئیس جمهور از ترمیم و تغییر در کابینه در حالی است که جایگاه این معاونت نقش مستقیم و مؤثری در روابط دولت و مجلس و جابهجایی کابینه دارد.
طعنه واعظی به اصلاحطلبان مدافع استعفای روحانی
رئیسدفتر رئیسجمهور اصلاحطلبانی را که خواستار استعفای روحانی شده بودند، انسانهای گمنام توصیف کرد.اخیراً دو تن از چهرههای اصلاحطلب از جمله سیدحسین موسویان و عبدالعلیزاده خواستار استعفای رئیسجمهور و برگزاری زودهنگام انتخابات شده بودند. عبدالعلیزاده، وزیر مسکن دولت اصلاحات با بیان اینکه روحانی اصلاحطلب نیست، اما اصلاحطلبان از دولت او حمایت کردند، گفته بود بهتر است دولت روحانی استعفا دهد. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور درباره پیشنهاد این چهرههای اصلاحطلب برای استعفای رئیس جمهور گفت: بهنظرم رسانهها نباید اینگونه افراد را بزرگ و رسانهای کنند. وی به طعنه گفت: بزرگترین سمت آنها در کشور عنوان «فعال سیاسی» است؛ بنابراین نظرات شخصی خود را به جامعه سرایت ندهند. این افراد اگر این نظرات را در گروههای سیاسی خود مطرح کنند، همطیفیهای آنها خواهند گفت که اینها نظرات شخصی است و آن را قبول ندارند. واعظی به تسنیم گفته: این کشور انسانهای بزرگی دارد، اینها گمنام و فراموش شدهاند و با مطرح کردن اینگونه مسائل میخواهند بر سر زبانها بیفتند.
ماجرای افشاگری متکی
در پی گزارش افشاگرانه روزنامه شرق از پشت پرده اعطای وامهای کلان در مؤسسه ثامن که در آن ادعا شده بود منوچهر متکی، وزیر خارجه اسبق هم مبلغ ۱۲۴ میلیارد تومان دریافت کرده است، وی در نامهای سرگشاده به رئیس کل بانک مرکزی، ضمن تکذیب دریافت هرگونه وجهی توپ این خبرسازیها را به درون بانک مرکزی انداخت. منوچهر متکی در نامهای سرگشاده به، ولی الله سیف، پشت پرده انتشار اخباری علیه خود در روزنامه شرق و نقش مقامات پنهان بانک مرکزی در این باره را برشمرده است. متکی نوشته: به دنبال درج خبر کذب «دریافت مبلغ ۱۲۴ میلیارد تومان» توسط اینجانب از مؤسسه مالی اعتباری ثامنالحجج در روزنامه شرق در تاریخ ۲۶/۴/۱۳۹۷، با مدیرمسئول این روزنامه تماس گرفته و خواستار تکذیب خبر مندرج در ارتباط با خود شدم. به ایشان گفتم که این تکذیب نه فقط برای ۱۲۴ میلیارد که برای ۱۰۰، ۵۰، ۱۰ و حتی یک میلیارد تومان است. اطلاع یافتم که در منتشر کردن گزارش مذکور بین سردبیر و مدیرمسئول روزنامه شرق اختلاف وجود داشته است. در نهایت مدیرمسئول که شرمنده و متأثر به نظر میرسید به اینجانب گفت که از «بانک مرکزی» به ما گفتهاند این گزارش را منتشر کنید. متکی از سیف پرسیده است: در بانک مرکزی چه خبر است؟! این مقامات بانک مرکزی که ظاهراً به جای محفوظ داشتن دین خود، صرفاً امضایشان محفوظ است در پشت پرده اشاعه این اکاذیب چه اهدافی را دنبال میکنند؟ از جنابعالی میخواهم ظرف روزهای آینده با ردیابی و پیگیری دو اتهام فوق نسبت به شناسایی این مقامات! و مجازات آنان و اعلام به افکار عمومی اقدام فرمایید. بدیهی است حق اینجانب در پیگیری حقوقی و تعقیب قانونی منتشرکنندگان چنین اکاذیبی محفوظ خواهد بود. متکی در بخش دیگری از نامه خود از رئیس کل بانک مرکزی سؤال کرده است: آیا فکر نمیکنید برخی از مقامات بانک مرکزی که این روزها امضایشان محفوظ است! به جای پاسخگویی در قبال ناکارآمدیهای فاحش خود که موجب بروز چنین وضع آشفته و تأسفباری برای نظام پولی و بانکی کشور شده است، در محافل تیمی خود اقدام به تشکیل اتاق جنگ روانی-تبلیغاتی کردهاند؟ به یاد عبارتی از مرحوم دکتر شریعتی افتادم که میگفت: همه چیز را گفتن برای نگفتن یک چیز!
راهاندازی چهار وبگاه خبری از سوی سعودیها!
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» برای راهاندازی چهار وبگاه خبری به زبانهای عربی، ترکی، فارسی و اردو قراردادی را با یک شرکت رسانهای در عربستان امضا و اعلام کرده است، قرار است با یک شرکت رسانهای عربستانی که دستگاه تبلیغاتی آلسعود محسوب میشود برای راهاندازی این وبگاهها همکاری کند. مطالب این پایگاههای اینترنتی را خبرنگاران میدانی شرکت عربستانی در انگلیس، پاکستان، ترکیه و آمریکا تهیه میکنند. برخی از اخبار هم قرار است ترجمه محتواهایی باشند که در روزنامه ایندیپندنت به چاپ میرسند. این شرکت که «گروه سعودی بازاریابی و تحقیقات» نام دارد، بزرگترین شرکت رسانهای در منطقه غرب آسیا به شمار میرود و مدیریت برخی از رسانههای حامی رژیم آلسعود را در اختیار دارد. در حال حاضر، این شرکت مالکیت 15 روزنامه، هفتهنامه، ماهنامه و مجله اعم از الشرقالاوسط، عربنیوز، المجله، اردونیوز، الرجل و الاقتصادیه را در اختیار دارد.
روسها احتمالاً از ترامپ آتو دارند!
«جیمز کلاپر» مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا درباره دلیل رفتارهای رئیسجمهور آمریکا در برابر رئیسجمهور روسیه گفت: «من بعد از رفتارهای ترامپ در هلسینکی هر چه بیشتر به این نتیجه میرسم که شاید روسها از او آتویی داشته باشند. من فکر میکنم رفتار او واقعاً قابل باور نبود.» رسانههای آمریکا هم با منتشر کردن متن بخشهای گوناگون سخنان ترامپ در نشست خبری با رئیسجمهور روسیه، در جستوجوی تبیین دلایل رفتارهای فروتنانه ترامپ در برابر پوتینـ کاری او که معمولاً در برابر متحدان آمریکا انجام نمیدهدـ برآمدهاند.
پیش از نامها، سیاستها باید تغییر کند
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی با عنوان «طرز فکر اقتصادی را تغییر دهید» به قلم «حسین راغفر» نوشت: به تازگی آقای روحانی برای اعمال تغییر و ایجاد ترمیمهایی در کابینه خود به جمعبندی رسیده و فهرستی از افراد را برای این تغییرات در دست بررسی دارد. پرسش اینجاست که در وضعیت فعلی کشور این تغییرات در کابینه، به ویژه تیم اقتصادی دولت تا چه اندازه به توسعه اقتصادی کشور کمک خواهد کرد؟ در این میان بهتر است مشخص شود، آیا سیاستهای اتخاذ شده اقتصادی در راستای اقتصاد آزاد پاسخ مشکلات اقتصادی کشور را داده است یا خیر؟ اگر پاسخ داده است، پس چرا وضعیت اقتصادی کشور به شکل کنونی درآمده و بازارها به هم ریخته شده است؟... بهتر است تغییر رویکردی در نگاه اقتصادی در دستور کار قرار گیرد؛ چرا که تا سیاستهای اقتصادی اصلاح نشود، تغییر افراد اعم از وزرا و مدیران ارشد به تنهایی نمیتواند کمکی به توسعه اقتصادی و برونرفت از وضعیت فعلی کشور کند.
تیترهای متناقض رسانههای اصلاحطلب
روزنامه «آفتاب یزد» در مطلبی به قلم «فریدون مجلسی» نوشت: «محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور پس از گذشت چند ماه از خروج آمریکا از برجام اکنون از درخواست مذاکره رئیسجمهور این کشور از روحانی سخن به میان میآورد و میگوید ترامپ هشت بار درخواست مذاکره با رئیسجمهور کشورمان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد را کرده است؛ از این رو باید اذعان داشت که سکوت و پنهانکاری دولت نسبت به این مسئله مهم بیانگر عدم شفافیت دولت روحانی است... عدم پاسخگویی به یک کشور حتی اگر ترامپ در رأس آن قرار گرفته باشد، باز هم قابل قبول به نظر نمیرسد...» گفتنی است، پس از خروج ترامپ از برجام رسانههای اصلاحطلب ترامپ را یک دیوانه و مزاحمی معرفی میکردند که خروجش به نفع کشورمان است و تیتر «مزاحم رفت» را زدند؛ اما حالا به دولت خرده میگیرند که چرا درخواست ترامپِ دیوانه و مزاحم را برای مذاکره رد کرده است!
افزایش فروش اسلحه از سوی آمریکا
رئیس آژانس همکاری امنیتیـ دفاعی آمریکا میگوید تنها در شش ماهه اول سال 2018 میلادی، میزان فروش اسلحه واشنگتن به دیگر کشورها، بیش از کل میزان فروش سلاح این کشور در سال گذشته میلادی بوده است. به نوشته «نیوزویک»، «چارلز هوپر» در گفتوگو با «دیفنسنیوز» اعلام کرد، میزان فروش سلاح ایالات متحده در شش ماهه نخست سال جاری میلادی، 46/9 میلیارد دلار بوده و این در حالی است که در کل سال 2017، این کشور 41/9 میلیارد دلار سلاح فروخته بود. بر اساس گزارش نیوزویک، ترامپ در حال فشار وارد آوردن بر صنایع نظامی آمریکا برای فروش سلاح بیشتر با هدف رشد اقتصادی آمریکاست. آمریکا همچنان بزرگترین صادرکننده سلاح در جهان است و روسیه پس از این کشور در جایگاه دوم قرار دارد. کشورهای حاشیه خلیجفارس، از جمله عربستان سعودی در زمره خریداران عمده تسلیحات آمریکایی قرار دارند.
حملات گسترده هوایی صهیونیستها به فلسطینیها
در پی حملات توپخانهای رژیم صهیونیستی به چندین مرکز دیدهبانی مقاومت فلسطین در شرق الشجاعیه، شرق شهر رفح و شمال نوار غزه، پنج شهروند فلسطینی به شهادت رسیدند و چند نفر نیز زخمی شدند. با توجه به اینکه توپخانه رژیم صهیونیستی به طور مستقیم مرکز دیدهبانی مقاومت را هدف قرار داده، اجساد شهدای این حمله تکه تکه شده است. گفتنی است، این حمله رژیم صهیونیستی هنگام ورود شهروندان فلسطینی به منطقه برای مشارکت در راهپیمایی بازگشت صورت گرفته است. بنا بر اعلام رسانههای صهیونیستی نیز، یک نظامی این رژیم هدف تکتیراندازهای فلسطینی در جنوب نوار غزه قرار گرفت و بر اثر شدت جراحات به هلاکت رسید.
پرونده نماینده سپرده گذار ۴۰ میلیاردی در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به سپرده 40 میلیاردی یکی از نمایندگان در موسسات مالی و اعتباری گفت: این موضوع در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی می شود،هر مورد دیگری که دراین زمینه وجود داشته باشد به شدت از طریق سه قوه پیگیری می کنیم. وی ادامه داد: در حال حاضر موج خوبی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی در سه قوه شکل گرفته است، دراین باره صحبت های خوبی می شود که بهتر بود زودتر صورت می گرفت با این حال منتظریم صحبت ها عملی شود و عملکرد را مورد بررسی قرار دهیم. خجسته در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، در خصوص انتشار اسامی متخلفان اظهار داشت: قوه قضاییه باید در این زمینه اقدام کند و انتظار داریم به سرعت به پرونده تخلفات مالی رسیدگی شود چرا که مبارزه با فساد وشفافیت از مطالبات جدی مردم است.
فیلتر هاتگرام و تلگرام طلایی ؟
پیام رسان ایرانی سروش، گپ، ایتا و بیسفون در بیانیه مشترکی از مرکز ملی فضای مجازی خواستند، تکلیف تداوم حضور یا عدم حضور دو نسخه غیر رسمی تلگرام (هاتگرام و طلاگرام) را روشن کند. بر اساس این بیانیه، با انسداد تلگرام روزانه ۵۰۰ هزار نفر در پیامرسانهای داخلی نام نویسی کردند که با ظهور دو نسخه غیر رسمی تلگرام جریان مهاجرت آسیب دید. هفته گذشته عبدالصمدخرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و یکی از مدافعان فیلترینگ تلگرام هفته پیش خبر داد 30 میلیون نفر با استفاده از دو فیلتر شکن داخلی یعنی هاتگرام و تلگرام طلایی همچنان از تلگرام استفاده می کنند. در همین شرایط بود که فشارها بر وزارت ارتباطات شدت گرفت تا حدی که آذری جهرمی دستور داد خبرنگاران از طبقه نهم ساختمان مخابرات میدان امام خمینی (ره) بازدید کنند و ببینند ادعای وجود سرور هاتگرام و تلگرام طلایی در آن جا شایعه است. هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه پیش تر در این باره گفته بود: ملاحظاتی در خصوص هاتگرام و تلگرام طلایی وجود دارد...ما در دوره گذار هستیم و مردم به تدریج کوچ می کنند و باید فرصت دهیم تا بتوانند اطلاعاتشان به سامانه های دیگر ببرند و به نظرم این فرصت، فرصت معقول و درستی است
اعلام اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی خلاف امنیت ملی است
محمدرضا امیرحسنخانی نایب رئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گفت: اخیرا اعلام شد که قرار است دریافت کنندگان ارز دولتی اعلام شوند اما این موضوع نیز خلاف امنیت ملی است چرا که بسیاری از این شرکت ها تخلفی نداشته اند و در راستای دور زدن تحریم ها فعالیت می کنند که اعلام و شناسایی آنها، تجارت کشور را با مشکل دچار می کند. وی در ادامه با بیان اینکه نباید با ارسال اطلاعات اجازه دهیم آنها به راحتی ما را تحریم کنند، اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز معتقد بودند شالوده این کنوانسیون ها در اتاق فکر آمریکایی ها ریخته می شود تا به دستیابی آنها به برخی اطلاعات از کشورها کمک کند
تداوم دردسرهای اثاث کشی حساب های دولتی به بانک مرکزی
طبق گزارش جدید تعدادی از دستگاه های اجرایی به مسئولان اقتصادی کابینه، با اشاره به روند اجرایی دستور مهم رئیس جمهور در خصوص انتقال حساب شرکت ها و موسسات دولتی به بانک مرکزی، اعلام شده بررسی ها نشان می دهد برخی نهادها و سازمان های دولتی در خصوص ارائه اسناد و مدارک مربوط به حساب های بانکی، همکاری لازم را نداشته اند و در عین حال، مراجعات متعدد برخی دیگر از دستگاه ها در زمینه رفع نواقص اسناد و مدارک حساب های بانکی، باعث طولانی شدن روند انتقال این حساب ها شده است.
مجوز ویژه روحانی برای اعطای اختیارات به دو استاندار
با توجه به درخواست وزیر کشور از رئیس جمهور مبنی بر اعطای اختیارات ویژه به برخی استانداران، حجت الاسلام روحانی به استناد اصل 127 قانون اساسی که بیان می کند "رئیس جمهور میتواند در موارد خاص، بر حسب ضرورت با تصویب هیئت وزیران نماینده یا نمایندگان ویژه با اختیارات مشخص تعیین کند و در این موارد تصمیمات نماینده یا نمایندگان مذکور در حکم تصمیمات رئیس جمهور و هیئت وزیران خواهد بود"، برای اولین بار با تفویض اختیارات قابل توجه به استانداران هرمزگان و کرمان موافقت کرده است.
پرونده اسیدپاشی اصفهان بسته نشده!
سهیلا جورکش قربانی اسید پاشی به ایسنا گفت: فردی در مورد پرونده قربانیان اسیدپاشی صحبت کرده و گفته پرونده مختومه شده است اما این فرد وکیل را نمیشناسم و پرونده من هم مختومه نشده و طبق روال در حالی پیگیری است. حسین عباس علیزاده وکیل مدافع قربانیان اسیدپاشی های اصفهان اخیرا از پرداخت دیه قربانیان این حادثه از صندوق دیه بیت المال خبر داد و گفته بود پرونده مختومه شد.
اخبار روزانه:
* دونالد ترامپ در واکنش به اعتراضات در زمینه شیوه برخوردش در دیدار با ولادیمیر پوتین، در حساب توئیتری خود نوشت: «من به این علت که با رئیسجمهور پوتین خیلی خوب برخورد کردم، به شدت مورد انتقاد رسانههای جعلی قرار گرفتهام. در روزگار قدیم آنها چنین کاری را دیپلماسی میخواندند. اگر من با لحن تند و شرورانه سخن میگفتم، به خاطر برخورد خیلی تند مورد انتقاد قرار میگرفتم. آیا به یاد میآورید زمانی را که اینها گفتند من با رئیس کیم (رهبر کره شمالی) خیلی تند برخورد کردم؟»
* محمود واعظی درباره بهکارگیری نخبگان در بدنه دولت و ترمیم کابینه گفت: آقای رئیسجمهور در جلسهای از همه وزرا و اعضای کابینه خواست ارتباط خود را با اعضای هیئت علمی، دانشگاهیان، صاحبنظران و نخبگان کشور از گذشته بیشتر کنند و از آنان نظر بخواهند. وی ادامه داد: آقای روحانی به اعضای دولت توصیه کردند جلسات جانبی با نخبگان جامعه داشته باشند و اتاق فکری را با حضور آنان تشکیل دهند.
* براساس نظرسنجی انجام شده، بیشتر مردم چین با توجه به جنگ تجاری که آمریکا علیه این کشور آغاز کرده، آمادهاند خرید کالاهای آمریکایی را تحریم کنند. چنانکه با همگرایی که درباره کره جنوبی صورت پذیرفت، مردم چین با صرفنظر کردن از سفر به این کشور، ۷ میلیارد دلار به اقتصاد کره جنوبی آسیب وارد کردند و فروش خودروهای کرهای نیز در بازار چین به شدت کاهش یافت.
* سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی(حماس) را به ترور تهدید کرد. «اویخای ادرعی» گفت: «هیچ یک از افرادی که در تروریسم نقش دارند، از مصونیت برخوردار نیستند. السنوار به عنوان فردی که تجربه برخورد با اسرائیل را داشته، باید بداند ریسمان بالاخره یک روزی پاره خواهد شد.»
* محمدجواد آذریجهرمی درباره علت فعال بودن تلگرام طلایی اظهار داشت: شما کاری با «تلگرام طلایی، نرمافزارهای مربوطه و دعواهای سیاسی» نداشته باشید. وی در پاسخ به اینکه آیا تلگرام رفع فیلتر میشود، گفت: موضوع را از مسئولان مربوطه پرسش کنید و پاسخ بگیرید؛ رفع فیلتر در حوزه فعالیت بنده نیست.
* طبق گزارش «واشنگتن فریبیکن»، اعضای اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (FDD) که از زمان آغاز به کار دولت دونالد ترامپ نقش مهمی در مواضع ضد ایرانی آمریکا داشته، از چندی پیش تلاشهای خود را روی تحریم صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران متمرکز کرده است.