
توضیح کدخدایی دربلاره ماجرای رفتن مصلحی به شورای نگهبان برای رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی
روزنامه کارو کارگر گفتوگویی با عباسعلی کدخدایی انجام داده که در بخشی از آن میخوانیم:
ماجرای آمدن آقای مصلحی به شورای نگهبان برای رد صلاحیت مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی چه بود؟ چرا وزیر اطلاعات احمدینژاد خواهان رد صلاحیت استوانه انقلاب بود؟
رویه شورای نگهبان در نظارت بر رفتار کاندیداهای انتخابات این است که از مراجع امنیتی استعلام میکند و در مواردی، چون انتخابات ریاست جمهوری بارها و بارها وزیر اطلاعات و معاونین وی به شورای نگهبان آمده و میآیند. آقای مصلحی چه آن روز به شورای نگهبان میآمد چه نمیآمد، فرقی در اتخاذ تصمیم اعضای شورای نگهبان در خصوص مرحوم هاشمی رفسنجانی نمیکرد. آن تصمیم بر پایه ادلهای که به یقین رسید، گرفته میشد.
بیان موارد وقیحانه با لحن دوستانه!
روزنامه «الخلیج» با لحنی به ظاهر غیرخصمانه و آرام که در برهه کنونی در رسانههای محور سعودیـ اماراتی کمسابقه است، نوشت: «امارات مثل دیگر کشورهای عربی خلیج [فارس] هیچ دشمنی با ایران ندارد و خواستار آزار آن هم نیست.» این روزنامه اماراتی اتهامات همیشگی عربستان سعودی و امارات را تکرار کرد و چهار خواسته ابوظبی درباره ایران را با عنوان «اصول بدیهی» اینطور فهرست کرد: «برنامه هستهای ایران باید مطلقاً صلحآمیز و در چارچوب توافقی روشن و شفاف بدون هرگونه بند مشکوکی باشد، این برنامه باید تحت بازرسی سازمان بینالمللی انرژی اتمی باشد. برنامه موشک بالستیک ایران، برنامه دیگری است که باید بخشی از مذاکرات باشد، چرا که این موشکها تهدیدی برای امنیت منطقه است. سلامت تردد و سیاست منطقهای ایران باید بخشی از توافق باشد. کشورهای خلیج [فارس] باید در هر توافق جدیدی شریک باشند، چرا که اساساً ذیربط هستند و نباید کشور دیگری نماینده آنان باشد یا نقش آنان را بگیرد.»
اروپا توان تأمین منافع ایران را ندارد
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی به قلم «علی بیگدلی» نوشت: «انتظارات ایران هر چند به طور کامل در چارچوب برجام و حق ایران است؛ اما نباید فراموش کرد این توقعات در حد و اندازههای اتحادیه اروپاـ با توجه به مراودهاش با آمریکاـ نبوده و برای آنها به شدت سنگین است، به خصوص در مورد بحث فروش نفت و ایجاد یک شبکه بانکی برای نقل و انتقال پول، برای اتحادیه اروپا بسیار سنگین است. اتحادیه اروپا ضمن اینکه باید آمریکا را نیز راضی کند باید گوشهچشمی به عربستان و اسرائیل داشته باشد، بنابراین اگر مسئله صدور نفت ایران به اروپا عملیاتی شود، در حقیقت کمر تحریمهای آمریکا شکسته میشود و اگر شبکهها و اتصالات بانکی نیز برقرار شود، میتواند یک شکست بزرگتر برای تحریمهای آمریکا باشد؛ اما در حقیقت اروپاییها توانایی آن را ندارند که این دو انتظار را برآورده کنند.»
استیصال «محمدبنسلمان» در جنگ یمن
یک روزنامه فرانسوی در گزارشی با ادعای اینکه جنگ یمن یک درگیری نیابتی میان ایران و عربستان سعودی است، نوشت: «پس از گذشت بیش از چهار سال از آغاز جنگ بینتیجه یمن، امارات اعلام کرده است که نیروهای خود را از این کشور خارج و به سمت صلح میرود. محمدبنسلمان نیز به عنوان کسی که این جنگ را آغاز کرده تمایل شدیدی برای پایان دادن به آن دارد؛ اما همزمان میخواهد آبروی خود را نیز حفظ کند.» به نوشته روزنامه «لیبراسیون» ولیعهد سعودی از یک سو تحمل این را ندارد که ببیند حوثیها مقابل کشوری که خود را قدرتمند میداند، اینگونه ایستادهاند و از سوی دیگر در داخل نیز توضیحی برای خسارتهای جنگی بدون دستاوردش ندارد. گفتنی است، در این راستا، «مجتهد» افشاگر معروف سعودی فاش کرده است، محمدبنسلمان برخی از رهبران قبایل یمنی را برای میانجیگری به سوی انصارالله یمن فرستاده تا زمینه تفاهم دوجانبه را فراهم کند.
پیشنهادها را میپذیریم، اما باجخواهی را خیر!
سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه عدهای اعلام کردند باید با شورای نگهبان برای تأیید صلاحیتها وارد لابی شویم، گفت: «رفتوآمدها از قدیم وجود داشته، الآن هم وجود دارد. گوش ما هم برای شنیدن راهکارها و پیشنهادها باز است و فرقی نمیکند که از طرف چه گروه و جناحی باشد؛ اما نسبت به باجخواهی و زیادهخواهی و لابیها گوشهای ما ناشنوا خواهد بود. ملاک شورای نگهبان قانون است.» عباسعلی کدخدایی همچنین درباره طرح آمار و ارقام انتخابات سال 88 در آستانه انتخابات سال ۹۸ گفت: «نسبت به این ادعای مضحک باید گفت، این ادعاها قابل پاسخ نیست و از این حرفهای بیپایه و اساس است، اگر ما بخواهیم وقتمان را برای پاسخ به این حرفها اختصاص دهیم، به کارهای دیگر نمیرسیم، توضیحات روابط عمومی کافی بود.»
7 میلیارد دلار تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی
7 میلیارد و 20 میلیون دلار تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۹۷ برای تکالیف مصوب شده در نظر گرفته شد. بخشی از عملکرد صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۹۷ در حوزه میزان اعطای تسهیلات ارزی بدینگونه بوده است. طرح تکمیل انتقال آب به اراضی سیستان 350 میلیون دلار، طرح مهار و تنظیم آبهای مرزی مصوب سال ۱۳۹۳ هیئت وزیران بالغ بر 834 میلیون دلار و برای اجرای بند «د» تبصره 4 قانون بودجه ۱۳۹۷ نیز 3 میلیارد و 393 میلیون دلار پرداختی ثبت شد. طرح توسعه اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام 100 میلیون دلار، اجرای بند «و» تبصره 4 قانون بودجه ۱۳۹۷ نیز 9/6 میلیون دلار و برای سرفصل سایر منابع که جزئیات آن نامعلوم و غیرشفاف است، 2 میلیارد و 334 میلیون دلار پرداخت شد.
در پایان ۶ سالگی دولت یاد مردم افتادید؟
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت تیتر یک خود را از گفتگو با یک استاد دانشگاه انتخاب کرده است: «جزییات گفتوگوی اجتماعی دولت» و در زیرتیتر توضیح داده که «هدف گفتوگوی اجتماعی ترمیم رابطه دولت و مردم است. دولت میخواهد با بدنه نظام اجتماعی ارتباط متفاوتی داشته باشد.» احمد میدری، استاد دانشگاهی که مصاحبه کرده، از قضا معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که قرار است در پروژه گفتوگوی اجتماعی که ربیعی سخنگوی دولت کلید زده، همکار او باشد. او اکنون و بعد از شش سال و در حالی که تنها دو سال تا پایان عمر دولت مانده، میگوید: «باید به این نقطه برسیم که برخی مسائل خاص را دیگر نمیتوانیم بدون مشارکت جامعه حل یا بدون همکاری دستگاههای دیگر حل کرد.» دو سال البته زمان قابل توجهی برای چنین کاری است، اما برای دولتی که کند است و حتی انتخاب سخنگویش ۹ ماه طول میکشد، به نظر زمان کمی میرسد. از طرفی شنیدن حرف مردم بدون اراده برای حل مشکلات فقط میتواند حجم ناامیدی از دولت را افزایش دهد.
معاون ناجا: بیحجابی با الزامات قانونی جامعه همخوانی ندارد
سردار احمد نوریان، سخنگوی ناجا با اشاره به تغییرات اجتماعی در دهههای اخیر و تأثیر آن بر امنیت اجتماعی گفت: یکی از پیشرانهای شتاب دهنده تغییرات مربوط میشود به تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعاتی و پیدایش رسانههای نوین و اتفاقات جدیدتر که ناشی از ورود حکمرانی الکترونیک به عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در حال وقوع و گسترش است و اگر تدابیر مقتضی در این حوزه اتخاذ نشود با تهدیدهای بسیار جدی که ناپایداری دولت و امنیت را به دنبال خواهد داشت روبه رو خواهیم شد که میطلبد در این حوزه مطالعه و برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی شود. سخنگو و معاون اجتماعی نیروی انتظامی همچنین بر ضرورت شناسایی و بررسی عالمانه پدیدههای نوظهور و ارائه راهکارهای موثر و عینی تاکید کرد و توضیح داد: به طور مثال امروزه جامعه ما با پدیده بی حجابی و نقض اخلاق و عفت عمومی توسط برخی افراد ناآگاه و بعضا مغرض روبه رو است که متأسفانه با ارزشها و هنجارهای جامعه و الزامات قانونی همخوانی ندارد.
مردمسالاری به سبک شرق!
سرمقاله روزنامه شرق به قلم سردبیر این روزنامه صراحتاً مردم را به خطای فاحش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ متهم کرد. احمد غلامی در این سرمقاله نوشته «در دور دوم انتخابات سال ۸۴ که محمود احمدینژاد در برابر اکبر هاشمی رفسنجانی به پیروزی رسید، یأس و سرخوردگی عمیقی در بین روشنفکران و اصلاح طلبان اتفاق افتاد. اینک بعد از گذشت سالها با واکاوی رویدادهای آن زمان، به خطای فاحش مردم پی خواهیم برد. در آن دوران و در لحظات پایانی وقت قانونی تبلیغات ریاست جمهوری، همه نخبگان جامعه به میدان آمدند تا با تمام توان مردم را از خطر رأی آوردن احمدینژاد آگاه کنند، اما گوش مردم بدهکار نبود و عدهای با امتناع از رأی دادن به هاشمی و عدهای با حمایت از احمدینژاد، فردی را روی کار آوردند که بیش از همه به خود آنها آسیب رساند.»
عبارات سردبیر روزنامه شرق تأیید همه حرف منتقدان اصلاحطلبان در دو دهه گذشته است؛ اینکه اصلاح طلبان فقط زمانی به مردمسالاری و دموکراسی احترام میگذارند که نتیجه رجوع به رأی مردم انتخاب آنان باشد. اگر نتیجه انتخابات آنان نباشند، دو حالت بیشتر ندارد؛ یا مردم خطا کردهاند، یا در انتخابات تقلب شده است. این در حالی است که اصلاح طلبان همواره خود را مدعیان دموکراسی معرفی میکنند، کسانی که به رأی مردم احترام میگذارند و مدعی هستند هر رویدادی را با رجوع به نظر مردم حل کنیم. اما در واقع منظورشان از مردم صرفاً حامیان خود است. مردمی که نظر آنان را تأیید کنند و مخالف رأی آنان رأیی ندهند.
این روزها مردم از مشکلات معیشتی و اقتصادی در سختی هستند، آیا سردبیر شرق وضعیت نامناسب را نتیجه خطای فاحش مردم در انتخابات اردیبهشت ۹۶ میداند؟!
با قسم حضرتعباس، فعالان محیطزیست زندانی بیگناه نمیشوند
ابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضا گفته: زمانیکه به قوهقضایی آمدم، پرونده فعالان محیطزیست مطرح بود، اما نکتهها و ابهامهایی بود و گروههای کارشناسی ساعتهای بسیار، دقیقا ماجرا را بررسی کردند. دادگاه به پرونده رسیدگی میکند؛ من هم دراینباره نظری ندارم. باید منتظر باشیم تا دادگاه نظر بدهد. اینکه میگویید این افراد را در دانشگاه یا محل کار میشناختید، شناخت شما در همین حوزه است و ممکن است لایه دیگری در زندگی افراد باشد، اما داوری را باید قاضی انجام دهد. اینکه قسم حضرت عباس بخوریم که این افراد بی گناه هستند، درست نیست و باید داوری درباره گناهکاری یا بیگناهی آدمها را به دادگاه بسپاریم و اجازه دهیم قاضی تصمیم درباره سندها و مدرکها تصمیم بگیرد.»
آرمان توهمات خود را خبر کرد
روزنامه آرمان در تحلیلی ضمن تمجید افسانهای از سعید حجاریان نوشته: «بیتردید سخن گفتن با سعید حجاریان آرزوی برخی اصولگرایان است تا چه برسد بخواهند با او مناظره کنند.» برای مسخره کردن حجاریان شاید بدتر از این نباشد. این مطلب در حالی است که حجاریان رسماً به سلیمی نمین نوشته است آمادگی مناظره ندارد و سلیمی مجدداً درخواست کرده است که هنوز بیجواب است. آرمان نمیداند که بسیاری از اصلاحطلبان درون قدرت و معتقد به نظام بر این باورند که امثال حجاریان جریان اصلاحات را به سپهر اپوزیسیون نظام برد و راهبردهای وی اصلاحطلبان را به خاک سیاه نشاند و مقابل نظام کشاند. اکثر اصلاحطلبان نیز از وی گریزان هستند و وی را «معضل اصلاحات» میدانند که تاکنون هیچ آوردهای جز محروم شدن برخی اصلاحطلبان از قدرت یا زندانی شدن آنان نداشته است. آرمان توضیح نداده که سخن گفتن با حجاریان چه آورده و مزیتی دارد که اصولگرایان آرزوی آن را کنند؟
گویی توهمات خود را به خبر تبدیل میکنند که خودگویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی.
آرمان که به روزنامه خانوادگی هاشمیها معروف است مانند خود حجاریان به تجدیدنظرطلبی رسیده است و عامدانه روزهایی که حجاریان شیلنگ را روی هاشمی گرفت که «هاشمی دوزار به دموکراسی اعتقاد ندارد» را فراموش کردند. وقتی تمجید از هاشمی و حجاریان میتواند در یکجا جمع شود میتوان فهمید که هیچ باور و اندیشهای حاکم نیست. حزب باد است که منافع را سامان میدهد.
توییتهای نماینده قم در خصوص حجاب
مجتبی ذوالنور، نماینده مردم قم در یک رشته توییت نوشت:کسانی که بیحجابی را ترویج میکنند، بر فرق زهرای مرضیه (س) چوب میزنند. صاحبان زر و زور و تزویر با طرح آزادی خواستند بیبند و باری را در جوامع حاکم کنند تا تمتع مادی، حیوانی و شهوانی خود را با بیحیا کردن زنان ببرند و متأسفانه موفق هم شدند. حجاب به دین الهی محدود نمیشود؛ با مطالعه تاریخ به این موضوع میرسیم که حتی در جوامعی که دین گرا نبودهاند نیز آثار حجاب دیده میشود. امروز با افسارگسیختگی و بیحیایی در جوامع رو به رو هستیم؛ از آن جهت است که طرفداران فساد و فحشا سعی کردند تا با از بین بردن حجاب و عفاف، از زنان استفاده ابزاری کنند. اگر بانوان به صورت اسلامی تربیت شده و فطرت خود را تقویت کنند، بدون شک کار دشمن اثرگذار نخواهد بود. امروز اکثریت قاطع مردم ما پایبند به اصول اسلامی هستند، آفرین به زنان مسلمانی که در این گرما در بیش از ۴۰۰ شهر کشور به میدان آمده و با این حضور خود چشمهای آلوده دشمن را کور میکنند.
نامه توکلی به رئیسی درباره فساد اقتصادی یک نماینده مجلس
حمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره یک اقدام خلاف عرف «القاصیمهر دادستان تهران» در خصوص آزاد کردن یک متهم به فساد اقتصادی به رئیس قوه قضائیه نامه نوشت و خواستگار پیگیری این موضوع شد.بخشی از متن نامه به شرح زیر است:طبق اطلاعات موثق، بازپرس دادگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی، چهارشنبه ۱۹ تیرماه آقای محمد عزیزی، نماینده ابهر در مجلس را از طریق هیئت رئیسه مجلس به دادسرا فراخواند. پس از تحقیقات اولیه برای وی قرار تأمین وثیقه ۵ میلیارد تومانی صادر شد. چون متهم از تأمین وثیقه خودداری کرد، روانه اوین گردید. دادستان محترم تهران با قرار صادره مخالفت میکند و از بازپرس میخواهد آن را به قرارِ «التزام به حضور با قول شرف»، یعنی نازلترین نوع قرار تأمین، تبدیل کند. بازپرس نیز میپذیرد. وصول نامه قرار جدید به زندان با این تغییر نامتعارف و غیرمعقول قرار تأمین، کسانی را که مطلع میشدند، متحیر میساخت. قصد این بود که متهم به فساد همان شبانه آزاد شود. البته متهم صاحب منصب با تکبر حاضر به امضای قرار نمیشود و در بازداشت میماند. حیرتآورترین قسمت این ماجرا این است که ظهر پنجشنبه ۲۰ تیرماه دادستان محترم تهران به بازداشتگاه میرود تا متهم به مفاسد اقتصادی را راضی کند به منزل تشریف ببرند!
ادعای نخ نمای پمپئو درباره تنگه هرمز
وزیر امورخارجه آمریکا با تکرار ادعاهای نخ نما و خصمانه خود علیه کشورمان گفت: ما در حال تشکیل ائتلافی جهانی برای تضمین عبور و مرور آزاد از تنگه هرمز هستیم، اما این کار زمان میبرد.
اخبار روزانه:
* بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مقام مشورت با آمریکاییها درباره اقدام نظامی علیه کشورمان با ابراز نگرانی از قدرت عمل حزبالله لبنان، انصارالله یمن و... گفته شما باید واکنش ایران را ارزیابی کنید. واکنش ایران منطقهای است، یعنی صرفاً در محدوده جغرافیای ایران نخواهد بود. شما در سناریوی حمله به ایران به فکر ما باشید.
* «علی صوفی» عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان که در سال 1394 رئیس ستاد انتخاباتی جبهه اصلاحات بود، گفته است: در سال 1394 در تهران لیست ۳۰ نفره دادیم و مردم هم به آن رأی دادند؛ اما نتیجه آن، مجلس و نمایندگانی شده که نمیتوانیم از هیچکدام یک از آنان دفاع کنیم. عملکرد اصلاحطلبان در سال 1394 بُرد نبود، بلکه با اُفت مجلس، منافع ملی آسیب دید. بیخودی احساس پیروزی کردیم، ما نبُردیم، ما باختیم و با رقیبهراسی، رقیبمان را که با توان حداکثری به میدان آمده بود نیز به باخت کشاندیم.
* مستندات بانک مرکزی نشان میدهد، در تاریخ 22 خرداد 1398 نرخ و نحوه تسعیر اقلام پولی داراییها و بدهیهای ارزی بانکهای کشور در سال 1397 مشخص شده است. بر اساس این، مبلغ 8500 تومان برای هر یورو و 7500 تومان برای هر دلار آمریکا و سایر اسعار برمبنای نرخ برابری آن در پایان سال تعیین شده است. نرخ اعلامی برای تهیه صورتهای مالی بوده و سود ناشی از تسعیر داراییها و بدهیها قابل تقسیم میان سهامداران نبوده و با مجوز بانک مرکزی به حساب افزایش سرمایه منظور میشود.
* «رودی جولیانی» در پیامی توئیتری از گروهک تروریستی منافقین تعریف و تمجید کرد. وکیل شخصی «دونالد ترامپ» گروهک منافقین را جایگزین بسیار خوبی برای قدرت گرفتن در ایران خوانده و آنها را آزادیخواه توصیف کرد. جولیانی در حالی به جایگزینی نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که مقامات دولت آمریکا بارها مدعی شدهاند، دولت ترامپ به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست.
* بانک مرکزی اعلام کرد، در پی انتشار اخباری در زمینه انتشار رمزارز بومی با مجوز این بانک، به آگاهی میرساند سیاست بانک مرکزی درباره رمزارزها طی بیانیه مورخ ١٩ تیر ماه 1398 به روشنی اعلام شده و هیچ شخص حقیقی و حقوقی درباره انتشار رمزارز با برخی اسامی مطرح شده از این بانک، مجوزی دریافت نکرده است.