گفته می‌شود که...

مصادره پول‌های ایران برای خرید بوئینگ!/کنایه جلیلی درباره مذکرات/سال ۱۴۰۰، ۲۳میلیون حاشیه نشین خواهیم داشت/فعالیت ۲/۲ میلیارد بازیکن رایانه‌ای در جهان/اقدام عجیب رسول خطیبی در واکنش به داور/ابهام در نتیجه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان و ...

مانور قدرت ربیعی در بهارستان
علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و امور اجتماعی که روز گذشته برای پاسخ به سؤال نمایندگان مجلس به بهارستان رفته بود در اقدامی غیرمعمول 20 نفر از معاونانش را با خود همراه کرد؛ اقدامی که با تذکر نمایندگان مجلس روبه‌رو شد. در آن زمان با غیبت علی لاریجانی در صحن علنی، اداره جلسه مجلس بر عهده علی مطهری بود. محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در تذکری از نحوه اداره جلسه توسط مطهری انتقاد کرد و گفت: «سؤال بنده این است که چرا آقای ربیعی، وزیر تعاون امروز با 20 معاونش برای پاسخ به سؤال نمایندگان به مجلس آمده است؟در جلسه امروز(دیروز) معاونان وزیر تعاون، نمایندگان سؤال‌کننده را دوره کرده بودند و اجازه تصمیم‌گیری به آنها نمی‌دادند، این نحوه اداره جلسه صحیح نیست و آقای مطهری! شما باید رعایت کنید.» او در ادامه افزود: «اصلاً وزیر حق ندارد هنگام پاسخگویی به سؤال نمایندگان در جایگاه حضور یابد. آقای مطهری شما باید به نحوه اداره جلسه دقت کنید، اگر شما توجه نداشته باشید چه کاری از من که نماینده هستم و در این پایین نشسته‌ام، برمی‌آید.» پیش از این هم بارها نمایندگان مجلس از نحوه اداره جلسه توسط مطهری ابراز نارضایتی کرده بودند. مطهری در جلسه دیروز این اشکال را پذیرفت، ولی ایراد را متوجه افراد دیگر دانست: «هیئت‌رئیسه نباید مجوز ورود به معاونان وزیر تعاون را می‌داد، در این زمینه کوتاهی شده که فرد مسئول در هیئت‌رئیسه مجلس باید پاسخگو باشد.» به نظر می‌رسد ربیعی دیروز مانور قدرت راه انداخته بود، مانوری که چندان هم بدون نتیجه واقعی و ملموس نبود و لابی معاونان او برای اقناع نمایندگان مجلس نتیجه داد.

بهار حرف‌های 4 سال پیش منتقدان دولت را می‌زند

یک روزنامه اصلاح‌طلب باز هم تیتر یک خود را به انتقاد از حسن روحانی و دولت او اختصاص داده بود: «تا کی دولت قبل؟» متن گزارش در مقایسه با انتقادات منتقدان دولت به روحانی، خصوصاً در ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری 96 چیز جدیدی ندارد. منتقدان همواره می‌گفتند دولت بر موج انتقاد از دولت نهم و دهم سوار می‌شود تا عملکرد خودش مورد سؤال واقع نشود. حالا بهار بعد از پنج سال همان‌ها را می‌نویسد: «یکی از کلیدواژه‌های مورد استفاده دولتمردان در این چند سال «دولت قبل» بوده است. مسئولان دولتی هنگام مواجهه با بسیاری از نقدها و اعتراضات در حوزه‌های مختلف با یادآوری عملکرد فاجعه‌بار دولت قبل منتقدان را به مسئولان گذشته حواله می‌دادند و به نوعی «دولت قبل» بهانه‌ای برای توجیه ناکامی‌ها و ضعف‌ها شده بود.» بهار در ادامه با یادآوری انعکاس پررنگ آنچه که تخلفات دولت قبل می‌نامند در رسانه‌ها، سیبل انتقاد را علاوه بر دولت به سمت رسانه‌های اصلاح‌طلب نیز می‌کشاند و می‌نویسد: «تا کی می‌خواهیم فهرست تخلفات رنگارنگ سران دولت گذشته را به مردم عرضه کنیم؟ آیا به خط پایان این مواجهه رسانه‌ای با دولت گذشته نرسیده‌ایم؟ محمود احمدی‌نژاد و یاران نزدیک به او با تمام اشتباهات، تخلفات و مفاسد ریز و درشتی که داشته‌اند بیش از چهار سال است که دیگر در قوای سه‌گانه حضور ندارند و چند سال است که ظاهراً دیگر آن نگاه جایی در قوه مجریه ندارد. در چنین وضعیتی گزارش‌ها و گفت‌وگوهای تکراری درباره مفاسد و تخلفات آن هشت سال که در صفحات نشریات و فضای مجازی به شکل روزانه نقش می‌بندد چه دردی را از مردم و متن جامعه دوا می‌کند؟» راستی! آیا همه اینها همان حرف‌های منتقدان دولت نبود که امثال بهار نمی‌پذیرفتند؟
تصمیم عجیب در شورای‌عالی امنیت ملی

وقف‌چی،نماینده زنجان: شورای‌عالی امنیت ملی مصوبه‌ای را به تصویب رسانده که به‌موجب آن، صداوسیما مانع از پخش صدای سپرده‌گذاران از طریق رسانه ملی شود. وقف‌چی گفت: اخیراً پس از آن‌که ۲ بار مصاحبه‌هایم در این رابطه پخش نشد، موضوع را پیگیری کردم و گفتند که شورای‌عالی امنیت ملی در مصوبه‌ای، به صداوسیما این اجازه را داده که مانع از پخش صدای سپرده‌گذاران شود.
تجارت خارجی منفی شد

در نیم سال اول سال جاری، 5/23 میلیارد دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. این در حالی است که صادرات غیر نفتی سه درصد کمتر شده است. بر این اساس، تراز تجاری کشور در نیمه اول امسال منفی سه میلیارد دلار شده است. در این مدت واردات کالاهای غیرضروری و نه کالاهای سرمایه‌ای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی شتاب زیادی به خود گرفته است.


ابهام در نتیجه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان

فاطمه سعیدی، نماینده عضو کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: گزارش تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، ابهام دارد و حاضر به تایید آن نیستیم. ما به دنبال شفاف‌سازی هستیم و تا زمانی که کمیته به این شفاف‌سازی نرسد اجازه نمی‌دهیم این گزارش در کمیسیون قرائت شود. اساسا متواری شدن بدهکار ٥٠٠ میلیاردی مربوط به قبل از شروع به کار کمیته تحقیق و تفحص بوده و موضوع تازه‌ای نیست. اوج تخلفات و بزرگ‌ترین رقم‌ها در فاصله سال‌های ٨٥ تا ٨٨ در بانک سرمایه رخ داده است و مسوولان این بانک بدون هیچ پشتوانه‌ای وام‌های کلان پرداخت کرده‌اند
بدتر ازسال 2009

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: «در حالی که دولت روحانی تلاش دارد در دوران پس از توافق شرکت‌های خارجی را مجاب به سرمایه‌گذاری در ایران کند، اندریاس شواتزر رئیس بخش سرمایه‌گذاری شرکت آرجان کپیتال در لندن که از سال 2009 در بازار ایران سرمایه‌گذاری کرده، گفته است؛ مشکلات مالی، آشفتگی ایجاد کرده است. معاملات هنوز اجرایی نشده است و این شامل قراردادها در بخش انرژی و صنایع است. ما همان وضعیتی را داریم که در اواسط سال 2009 داشتیم، حتی با وضعیت بدتری روبه‌رو هستیم


اقدام عجیب رسول خطیبی در واکنش به داور

سرمربی ماشین سازی تبریز در هفته یازدهم لیگ دسته اول میهمان بندرانزلی است و سرمربی این تیم به تصمیم داور واکنش عجیبی نشان داد.رسول خطیبی که هفته گذشته به دلیل محرومیت در کنار شاگردانش حضور نداشت امروز در کنار زمین بازیکنانش را در دیدار برابر ملوان هدایت می‌کند. خطیبی که با اعتراض‌های بی امان داور را شاکی کرده بود در واکنش به اخطار داور مسابقه به دهانش چسب زد تا اینگونه برابر اشتباهات داوری که هفته‌های اخیر در لیگ دسته اول پدید آمد سکوت کند.
فعالیت
۲/۲ میلیارد بازیکن رایانه‌ای در جهان

امان‌اله خان، مدیر لینکسیس در منطقه خاورمیانه، ترکیه و آفریقا گفت: «با توجه به اینکه ما با یک بازار ۲/۲ میلیارد نفری گیمرها (بازیکن‌های رایانه‌ای) روبه‌رو هستیم که گردش مالی 109 میلیارد دلاری را به همراه دارند؛ (نزدیک به 40 میلیون دلار در خاورمیانه) بازی کردن دیگر از یک فعالیت صرفاً سرگرم‌کننده برای کودکان خارج شده و به فعالیتی حرفه‌ای برای افراد زیادی بدل شده است.» وی با تأکید بر اینکه خواهان حضور قدرتمند در بازار ایران هستند، گفت: «ما در بازار ایران حضوری طولانی داریم که گاهی اوقات به دلیل برخی مشکلات حضورمان اندکی کم‌رنگ شده است.
سال
۱۴۰۰، ۲۳میلیون حاشیه نشین خواهیم داشت

مدیرعلمی طرح جامع مسکن از شکست سیاست زمین در ایران می‌گوید: طبق برآوردها، سال ٩٢، ساکنان سکونتگاه ‌های غیررسمی بین ١٠ تا ١١ میلیون نفر بودند. حجم فقر مسکن ٣٣ درصد جامعه شهری بود، یعنی ١٦ میلیون نفر با حساب سر انگشتی تا ٩٤ حساب کردیم، نرخ فقر از ٣٠ درصد به ٢٨ درصد رسیده و کمی بهتر شده اما هنوز هم به این معناست که حدودا سالی ٦٠٠‌ هزار نفر به جمعیت فقرا اضافه شده است. اگر دولت هیچ اقدامی صورت ندهد، اگر با فرض خوش‌بینانه بگوییم ١١ میلیون حاشیه‌ نشین داریم، بحران آب، حاشیه‌نشین‌های شهرهای بزرگ را در آینده بیشتر خواهد کرد و اگر روندهای اقتصادی حاکم مثل چند سال گذشته باشد، به جرئت می‌توانم بگویم در ١٤٠٠ در پایان برنامه ششم، تعداد حاشیه‌نشین‌ها و سکونتگاه ‌های غیررسمی که اکنون حدود ١٩ تا ٢٠ میلیون نفر هستند، حداقل سه تا چهار‌ میلیون نفر افزایش خواهد یافت و به ٢٣ میلیون نفر خواهد رسید

کنایه جلیلی درباره مذکرات

سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مسئول مذاکرات هسته‌ای در دولت دهم در صفحه توئیتر خود نوشت: بتن ریزی راکتور اراک و جمع کردن سانتریفیوژها نیاز به این همه مذاکره نداشت، این کار را هر کسی بلد بود انجام دهد و آخر هم سر هم تحریم‌ها باقی بماند!

استیضاح وزیر کشور با ۱۴ محور کلید خورد

عبدالحمید خدری با اشاره به تهیه طرح استیضاح وزیر کشور درمحورهای چهاردگانه اعلام کرد: به دلیل مشکلات متعدد در حوزه وزارت کشور طرح استیضاح آقای رحمانی فضلی در ۱۴ محور تهیه و تنظیم کرده و هم اکنون در حال جمع‌آوری امضاهای این طرح توسط نمایندگان هستیم. وی در تشریح محورهای چهارد‌ه‌گانه این طرح استیضاح اعلام کرد: شاید مهمترین محور استیضاح رحمانی فضلی و‌ آنچه نمایندگان را به این نتیجه رسیده که وزیر کشور را استیضاح کنند مشکلات مردم در بحث پدیده شاندیز باشد و هم اکنون ۱۳۴ هزار نفر درگیر این مشکل هستند اما این طرح محورهای دیگری نیز در حوزه‌های مختلف دارد و نمایندگان به دلایل متعدد خواستار انجام این استیضاح هستند.نماینده اصلاح‌طلب مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بدون بحث پدیده شاندیز به عنوان محور اصلی، مسائل دیگری از جمله عدم نظارت بر شهرداری‌ها از سوی وزارت کشور، بی‌توجهی این وزارتخانه به هزینه‌های سنگینی که در جریان مراسم اربعین به مردم تحمیل می‌شود و عملکرد ضعیف این وزارتخانه از جمله دیگر محورهای این اسیضاح است.عضو فراکسیون امید مجلس دهم یادآور شد: نحوه انتصاب‌ استاندارها و عدم نظارت بر عملکرد استانداری‌ها، عدم ارائه لایحه جامع انتخابات به مجلس و همچنین عدم اجرای قانون احزاب از جمله دیگر محورهای این طرح استیضاح است.خدری در پایان با تاکید بر اینکه روند امضای این طرح استیضاح همچنمان ادامه دارد، یادآور شد: در حال حاضر تعداد امضاهای استیضاح رحمانی فضلی از ۲۵ امضا گذشته و همچنان در حال افزایش است.
مصادره پول‌های ایران برای خرید بوئینگ
!

یک دادگاه فدرال آمریکایی در تلاش است با افشای جزئیات قرارداد بوئینگ و ایران‌ایر، قابل مصادره بودن دارایی‌های ایران به موجب این توافق را بررسی کند. صهیونیست‌ها برای موافقت با افشای این جزئیات به ترامپ فشار می‌آورند تا از این طریق تهران را به پرداخت غرامت به کسانی که اصطلاحاً قربانیان تروریسم خوانده شده‌اند، وادار کند.

انتقاد تند محمد یزدی از لاریجانی

آیت الله رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مشکل اصلی از ضعف قانون انتخابات است. من چندین بار به مجلس نامه نوشتم که قانون انتخابات را درست کنید. همین دوره قبل هم نامه نوشتم که آقای لاریجانی دوره شما تمام می‌شود؛ اگر می‌خواهید برای خدا کاری را انجام دهید، این قانون انتخابات را درست کنید. یعنی چه، کسی که سواد ندارد برای رییس جمهور شدن اسم می‌نویسد! این قانون ضعیف است که هزار و چند نفر برای ریاست جمهوری اسم می‌نویسند. صرف رئیس مجلس بودن کافی نیست که هرچه به ذهنشان می‌رسد، مطرح کنند. بهتر بود قبل از طرح این مساله، با حقوقدانان و فقها مشورت می‌کردند و از دلایل قانونی و شرعی این کار مطلع می‌شدند. تصریح می‌کنم که احترام به حقوق اقلیت‌های دینی، از وظایف حاکمیت است و در قانون اساسی هم به آنها تاکید شده است و باید محفوظ بماند. اقلیت‌های محترم بدانند که شورای نگهبان مخالف حقوق شهروندی نیست، آن‌ها هم مثل همه مردم در کشور ما در حال زندگی هستند.


اخبار روزانه:
*
بر اساس تحقیقات موجود، در ایالات متحده نوجوانان بیش از هر نوع مواد مخدری از الکل استفاده می‌کنند. مصرف الکل هر ساله ۲۰۰ هزار نوجوان را راهی بیمارستان کرده و موجب مرگ ۴ هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز می‌شود.
*
طرح استیضاح سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلید خورد. محور عمده استیضاح وزیر آموزش و پرورش ابقاء یا به کارگیری مدیران و نیروهای متهم در جریان سوء استفاده‌های صندوق ذخیره فرهنگیان در طول سال‌های گذشته عنوان شده است.
* وزارت خزانه‌داری آمریکا یک روز پس از اجرایی شدن قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کرد و تعدادی از مقامات و شرکت‌های ایرانی را به بهانه ارتباط با سپاه پاسداران و هم‌راستا با اجرای قانون «کاتسا» در فهرست تحریم قرار داده است. نکته قابل توجه در این فهرست این است که همه این افراد و شرکت‌ها پیش از این هم در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داشته‌اند و اعلامیه جدید تنها بهانه‌ای جدید به فهرست دلایل تحریم این افراد و شرکت‌ها اضافه کرده است.
* سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه همایش جهان بدون ترور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره توان موشکی سپاه برای پاسخگویی به تهدیدات گفت: برد موشک‌های ما طبق سیاست‌هایی که رهبری تعیین کردند، محدود بوده و دو هزار کیلومتر است. هر چند توانمندی برای افزایش این برد وجود دارد، اما این میزان فعلاً کفایت می‌کند؛ چرا که آمریکایی‌ها به اندازه کافی در شعاع دو هزار کیلومتری کشور ما حضور دارند که در صورت تهاجم به آنها پاسخ داده خواهد شد.
* سربازان گمنام امام زمان(عج) یک باند آدم‌ربایی را که با عنوان وزارت اطلاعات دست به اقدامات مجرمانه می‌زدند، متلاشی کردند. اعضای این باند یازده نفره که از اشرار سابقه‌دار هستند، با تجهیزات نظامی غیر مجاز اقدام به ربایش شهروندان کرده و با ایجاد رعب و وحشت از طعمه‌های‌شان اخاذی می‌کردند که با اقدامات اطلاعاتی شناسایی شده و همه اعضای این باند در شهرهای تهران، ورامین، قم و الیگودرز دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
* کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: فروش اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها هم قانونی است و هم دستور رئیس‌جمهور است و یکی از اولویت‌های حکم اینجانب از طرف رئیس‌جمهور بوده که به من ابلاغ شده است. بانک‌ها باید به سمت کار بانکی بروند، نه اینکه بنگاه‌داری کنند و این موضوع باید پیگیری شود.

https://www.shoma-weekly.ir/fXMXFN