
قصه بافی خواننده هتاک از اغتشاشات
یک شنبه شب از حدود ساعت 11 و در حالی که ناآرامیهای ایذه با دستگیری آشوبگران تقریباً آرام شده بود، یک موج خبری در توئیتر و برخی رسانههای زرد سیاسی ضدانقلاب آغاز شد که «ایذه شهر خون و قیام آزاد شد» (چند علامت تعجب برای چنین جملهای میتواند کافی باشد؟) توئیت شاهین نجفی خواننده مرتد و مبتذل که با توهین به ائمه اطهار (علیهم السلام) یکشبه به منفورترین ضدانقلاب تبدیل شد، از جمله اولین توئیتها در این زمینه بود. آنها از سنگربندی در شهر و آتش زدن دفتر امام جمعه و مرکز سپاه قصههای بامزه میگفتند. معتقد بودند کنترل شهر را در دست گرفتهاند و باید مقاومت کنند و اگر همین طور در خیابان بمانند، پیروز خواهند بود. ادبیات مشابه سمپاتها و نیروهای گروهک مسعود رجوی اولین ویژگی توئیتهای آنان بود. نکته جالب در این توئیت متن صد در صد مشابه برخی از این توئیتها بود که از حضور خانوادهشان در ایذه گفته بودند و این یکسانی کامل و حرف به حرف توئیتها با اکانتهای متفاوت نشان میداد که چگونه متن دیکته شده را بی کم و کاست بازتاب میدهند و در واقع هیچکدام آنها خانوادههایشان در ایذه نیست. آنها در فضای مجازی ایذه را به خیال خودشان فتح کردند، اما ایذه آرام و قوی به بودنش ادامه میدهد و خبرهای رسیده از ایذه میگوید که درگیریها گرچه شدید بوده و گویا دو نفر هم کشته شدهاند، اما صبح فردای این شب، روال عادی زندگی در شهر جریان داشته و یکی از کاربران تأکید کرده بود که حتی مدارس هم به روال عادی کار خود ادامه دادهاند.
مصاحبه نماینده مجلس با من و تو!
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در یک گاف امنیتی و رسانهای در مورد تجمعات اخیر در برخی شهرها با شبکه سلطنت طلب من و تو مصاحبه کرده است. اردشیر نوریان در ابتدای این مصاحبه اصلاً نمیداند و نپرسیده که خبرنگار از کجا تماس میگیرد! حتی وقتی مجری من و تو راهپیمایی 9 دی را حکومتی مینامد، او واکنشی نشان نمیدهد و گویا متوجه موضوع نمیشود. در پایان مصاحبه او تازه میپرسد که از کجا تماس میگیرد و وقتی نام «من و تو» را میشنود، به نظر میرسد جا میخورد! و بعد توضیح میدهد که ما برای گفتن حقایق ابایی نداریم و ... در پایان نیز مجری که به هدف خود رسیده، از این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس میپرسد که آیا شما فکر میکنید که من مأموریت خاصی دارم که خدمت شما تماس گرفتهام و او به طور تأمل برانگیزی پاسخ میدهد که «من چنین قضاوتی در مورد سؤال جنابعالی ندارم، نه. »
نکته اینجاست از کسی که عضو کمیسیون امنیت ملی است، تیزبینی و هوشیاری بیشتری توقع است و با رسانههایی که مأموریت ویژه برای تشدید ناآرامیها در ایران دارند، مصاحبه نکند.
شباهت عجیب، البته تکراری
روزنامه «آرمان امروز» در مطلبی به قلم «احمد شیرزاد» نوشت: «جامعه میداند که عملکرد ایران در منطقه هزینههایی به اقتصاد ملی تحمیل میکند. ممکن است احساس عمومی این باشد که ایران برای سیاستهای برونمرزی خود حدودی در نظر گرفته که برای کشور و جامعه هزینهساز است و بر آنها فشار وارد میکند. در این صورت میتوان تصور کرد که تعبیرهای مذکور در بروز اعتراضات مؤثر بوده است؛ اما با کمال تأسف جناح اصولگرا میخواهد همه این مسائل را انکار کند و همه مشکلات را به گردن دولت بیندازد.» برخی از چهرههای اصلاحطلب دیگر نیز اعتراضات را با هزینههای کشور در زمینه توان موشکی کشور مرتبط میکنند تا بار دیگر شاهد تشابه سخنان چهرههای اصلاحطلب با سخنان امثال ترامپ باشیم.
وزرا با دولت همکاری نمیکنند!
حجتالاسلام قدرتالله علیخانی از نزدیکان قدیمی مرحوم هاشمیرفسنجانی در پاسخ به این پرسش که «چرا روحانی در سخنان خود پس از اعتراضات اخیر وزرا را مخاطب قرار داد؟»، طی یادداشتی نوشته است: «رئیسجمهور در بخشی از سخنان خود وزرای کابینه را مخاطب قرار داد. دلیل این مخاطب قرار دادن آن است که برخی وزرا انگیزه لازم برای همکاری با دولت را ندارند. برخی از این وزرا در دولت یازدهم نیز کارنامه موفقی در دفاع از دولت نداشته و حاضر نبودند برای دفاع از دولت از خود هزینه کنند. اتفاق دیگری که رخ داده، آن است که کسانی که تلاش کردند دولت در رقابتهای انتخاباتی پیروز شود، امروز به وزرا دسترسی ندارند. وزرا باید بیشتر به فکر مردم باشند.»
حمایت از نظام و رهبری مسیر صلاح است
حجتالاسلام سیدعلی خمینی در حسینیه ثارالله آبادان با تأکید بر اینکه باید نقد کنیم، اما بدانیم نقد ساختارشکنانه به نفع هیچکس نیست، اظهار داشت: «تجربه ملت ما به ما آموخته و به همه نیز باید بیاموزد که نقد صحیح و سالم بسیار لازم است، ولی باید بدانیم که راه حل مشکلات گفتوگو و نقد هنجارمند است و با ساختارشکنی و نقد ساختارشکنانه و هنجارشکنانه هیچکس سودی نبرده و نخواهد برد.» وی تأکید کرد: «اگر میبینیم گروههایی میخواهند اختلافافکنی کنند و قومیتها را به جان هم بیندازند و در کلان و خرد انشقاق ایجاد کنند، باید مراقب باشیم و بدانیم که مسیر صلاح مردم کند یا تند از این مسیر میگذرد که ما حامی نظام اسلامی و رهبری عزیز و فرزانه باشیم.» وی با تأکید بر اینکه باید کمککار دولتها باشیم، تصریح کرد: «البته چشممان باز است و نواقص را میبینیم و میگوییم و گاهی فریاد هم خواهیم زد، اما بدانید که راهحل مشکلات عبارت است از آرامش و اقدام گامبهگام.»
تلاش مذبوحانه سرکرده فاسد رژیم صهیونیستی!
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که این روزها به دلیل فساد خود و خانوادهاش تحت فشار شدید افکار عمومی اسرائیل است، در واکنش به اغتشاشات اخیر با تلاشی آشکار و به دور از ظرافت برای فاصله انداختن میان مسئولان و مردم ایران گفت: «امروز شنیدم که رئیسجمهور ایران ادعا کرده است اسرائیل در پشت پرده اعتراضات در ایران است. این حرف نه تنها اشتباه، بلکه خندهدار هم هست.» وی همچنین مدعی وجود رفاقت میان ملت ایران و شهرکنشینان غاصب شد و گفت: «این رژیم تلاش زیادی برای کاشتن بذر اختلاف میان ما، به کار بسته است، ولی آنها پیروز نخواهند شد؛ روزی که این رژیم ساقط شود و البته آن روز خواهد رسید، ایرانیها و اسرائیلیها باز هم دوستان بسیار خوب هم خواهند شد.» نخستوزیر صهیونیستها در پایان باز هم تلاش کرد که خود را به مردم ایران نزدیک نشان دهد و ضمن آرزوی موفقیت برای اغتشاشگران گفت: «من مطمئنم معترضان پیروز خواهند شد.»
مسائل را جناحی نکنید
احمد توکلی درباره برخی ادعاها که مخالفان دولت اعتراضات اخیر را سازماندهی کردهاند، گفت: من نمیدانم منظور آنها از مخالفان دولت چه کسانی است و نمیدانم کدام مخالفان احمقی هستند که میخواهند کشور را به سمت ناامنی ببرند. من بعضی از مخالفان دولت را میشناسم و خودم با بعضی از سیاستهای دولت مخالف هستم، اما آدمهای به این احمقی را نمیشناسم که بخواهند کشور را ناامن کنند. من نصیحت میکنم که این مسائل را جناحی نکنند؛ چرا که بخشی از این مشکلات به زمینهسازی طولانیمدت نارضایتیها و بخش دیگر به نارضایتی مردم از برخورد با مالباختگان مؤسسات مالی مربوط میشود و جناحی شدن این مسائل به ضرر همه است. کسانی که این تهمتها را میزنند، طرف مقابل را هم درگیر رفع اتهام میکنند و دیگر وقتی برای رفع مشکلات مردم نمیماند.
نمیتوانم مسیر معترضان را تأیید کنم
صادق زیباکلام از چهرههای مطرح اصلاحطلب درباره حوادث اخیر نوشت: «نمیتوانم مسیر معترضان را تأیید کنم. میدانم این تأییدنکردن و همراهینکردن با راهی که میروند و شیوهای که برای بروز اعتراضهای خود برگزیدهاند، چقدر اسباب بغض و نفرتشان از نگارنده یا اصلاحطلبان دیگری که به رفتار خیابانی آنها اعتراض دارند، خواهد شد... اما مسیری که برای نشاندادن اعتراضها انتخاب شده، نه تنها ایران را به سوی دموکراسی نمیبرد، بلکه با کشاندن پای نیروهای دیگر به میان، باز یک گام دیگر به عقب خواهیم رفت و این تکرار همان تراژدی «قبضوبسط دموکراسی» در تاریخ معاصر ما خواهد بود. نمیدانم این تجربه تلخ تاریخی را چندبار باید تکرار کنیم؟»
هرچه میخواهند بگویند در رسانهها مطرح کنند
مجتبی شاکری، دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با بیان اینکه قطعنامههای سنگین، فهرستی از تحریمهای کمرشکن و فعال شدن ضد انقلاب نشاندار علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله پیامدهای آشوبهای سال ۸۸ بود، درباره تلاش رئیس دولت اصلاحات برای بازگشت به نظام گفت: «خاتمی خیلی از شخصیتها را واسطه قرار داد که خدمت رهبری رفته و ملاقاتی ترتیب دهند. حتی نزدیکان وی طراحی میکردند در موقعیتهای مختلف و در جریان سخنرانیهای رهبری در مرقد امام، آقای خاتمی در مسیر ایشان قرار گرفته و بتواند صحبت کند؛ اما رهبری همواره به شخصیتهای واسطه گفتند: «آقای خاتمی میخواهند چه چیزی بگویند، هرچه میخواهند بگویند در رسانهها مطرح کنند.» وی همچنین اضافه میکند چون در جریان داخلی اصلاحات اختلافات جدی وجود دارد و یک جنگ درون جریانی دارند، نمیخواهند با گافهایی که احتمالاً خاتمی ممکن است بدهد، این اختلافات رسانهای شود و او را متقاعد کردند تا هرچه میخواهد بگوید را در نامهای بنویسد. بیشتر از هفت سال است که خاتمی میخواهد یک نامه بنویسد، البته این نامه نوشته و به افراد مختلف داده شده که هر کدام ایرادی بر آن گرفتهاند، یا گفتهاند اصلاح کن یا اصلاً نامه را نده.» این یعنی کسی که مدعی تأثیرگذاری است، برای نوشتن یک نامه عاجز است؛ برای اینکه بگوید کجای کار خطا کردم و کجای کار ناآگاهانه حرکتی انجام دادم.
پیروی از گروههای فانتزی خسارات جبرانناپذیری خواهد داشت
رضا نصری، حقوقدان بینالمللی و مؤسسه عالی مطالعات بینالمللی ژنو، در یادداشتی در واکنش به حوادث اخیر نوشت: جامعه ایران باید به جد از خود بپرسد به چه علت از دهههای گذشته تاکنون گروههای تروریستی که موفق شدهاند مناطق وسیعی از سرزمینهای همجوار را تسخیر کنند و در آنجا مستقر شوند، پُشت دیوارهای مرزی ایران متوقف شدهاند؟ پاسخ این است که اگر امروز ایران جولانگاه این گروههای نامتعارف نشده، به دلیل این است که ایران برخلاف کشورهای همجوار، یک «حکومت مرکزی» منسجم و مقتدری دارد. افکار عمومی ایران ـ که گاه بیش از حد از حقایق منطقه و از موقعیت خود در آن غافل به نظر میرسد ـ باید به این امر واقف شود که تضعیف این «قدرت مرکزی»، به معنای شکستنِ سدها و جاری شدن سیل گروههای تکفیری در سراسر کشور است؛ بر اساس این هر گونه پیروی از گروههای سطحی و فانتزی، مانند «ری استارت»، «من و تو» و «آمد نیوز»، خسارات جبرانناپذیری به ملت و کشور وارد خواهد کرد.
توصیههای عجیب رسانههای اصلاحطلب ادامه دارد
روزنامه «آرمان» در یادداشتی نوشت: «طی ماههای اخیر اروپا در برابر آمریکا و اقداماتش ایستاد و بارها حمایتش را از برجام اعلام کرد. اگرچه ایران همواره اعلام کرده است که برنامه دفاعیاش مشروع است و قابل مذاکره نیست، اما برخی از کشورهای اروپایی نیز با آمریکا موضع خصمانهای دارند. بنابراین اگر ایران با برنامهریزی منجر به دلگرمی بیشتر اروپا شود، اتحادیه اروپا به سمت آمریکا گرایش نخواهد یافت و بازهم شرایط دشوار تحریمها به ویژه اکنون با توجه به تنگناهای اقتصادی و معیشتی بر کشور تحمیل نخواهد شد.» اینکه دقیقاً منظور این رسانه از دلگرم کردن کشورهای اروپایی چیست، مشخص نیست؛ اما تعجببرانگیز است، در حالی که دولتهای اروپایی به ویژه فرانسه بارها و بارها در روزهای اخیر علیه کشورمان مواضع سختی گرفته و خواستار ایجاد محدودیت برای تهران به دلیل توان دفاعی و همکاریهای منطقهاش شدهاند، چنین توصیههایی مطرح میشود.
تمام خاک آمریکا در تیررس تسلیحات هستهای ماست
رهبر کره شمالی در سخنرانی خود به مناسبت سال نو میلادی اعلام کرد: فرایند تبدیل این کشور به کشوری دارای قوای کامل هستهای به پایان رسیده است. «کیم جونگ اون» گفت: «سراسر خاک آمریکا در تیررس تسلیحات هستهای ما است و دکمه هستهای همیشه روی میز من است. این یک واقعیت است نه یک تهدید.» وی همچنین افزود: آمریکا هرگز قادر به آغاز جنگ علیه کره شمالی نخواهد بود و این کشور به توانایی هدف قرار دادن هر نقطه از خاک آمریکا با استفاده از تسلیحات هستهای خود دست یافته است. رهبر کره شمالی در عین حال گفت: پیونگ یانگ باید تولید انبوه موشکها و تسلیحات هستهای را آغاز کند. وی همچنین با بیان اینکه دو کره باید روابط با یکدیگر را بهبود بخشند، افزود: «مسیر گفتوگو باز است.»
رویکرد جدی برای ایجاد اشتغال دیده نمیشود
روزنامه اصلاحطلب «بهار» با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت دوازدهم و نبود جدیت لازم از سوی دولت برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی در یادداشتی با عنوان «اشتغال؛ گره کور» نوشت: «بدون شک توسعه اشتغال در کشوری که اصلیترین مسئلهاش بیکاری، به ویژه برای جوانان تحصیلکرده است، امری است ضروری و مهم! زیرا اشتغال صرفاً یک مسئله اقتصادی نبوده و مهمترین عامل ثبات یا بیثباتی اجتماعی است که بهبود آن دیگر بخشهای جامعه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد؛ اما در لایحه بودجه ۱۳۹۷ رویکرد جدی و عملی برای ایجاد اشتغال به چشم نمیخورد.»
سن مصرف «گل» به دانشآموزان رسید
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در مجموع میانگین سن مصرف مواد مخدر تغییر نکرده است اما اطلاعاتی داریم که نشان می دهد در جمعیت دانش آموزی افراد در 15، 16 و 17 سالگی شروع به مصرف گل می کنند و مصرف گل در سنین پایینتر شروع می شود. مصرف شیشه در کشور به شدت پایین آمده و اکنون گل دومین ماده مصرفی شده است. دسترسی به گل راحت تر شده و برخی بذر دارای شاه دانه های بالا را سعی میکنند از خارج وارد کرده و در محیط هایی چون پاسیو و گلخانه بکارند. از سوی دیگر تبلیغات اغواکننده در سایت ها زیاد است.
دستور وزیر ورزش برای باز شدن درهای استادیوم آزادی در زلزله درست نبود
محمدعلی نجفی گفت: اسکان موقت در تهران بسیار مهم است و شاهد بودیم، در زلزله اول وزیر ورزش دستور باز شدن استادیوم آزادی را دادند که درست نبود، چون از یک سو ما مردم را به حرکت واداشته که موجب افزایش تردد و ترافیک میشد و از سوی دیگر مردم را به سمت کانون زلزله که همان غرب تهران بود سوق دادیم.
خبر بد برای کارمندان دولتی علاقه مند به همایش و سمینار
طبق بخشنامه روزهای اخیر دولت به همه دستگاه های اجرایی، تاکید شده با توجه به این که همایش ها، سمینارها و گردهمایی هایی که در کشور برگزار می شود، عموما به منظور اشاعه یافته های پژوهشی یا اشتراک گذاری تجربیات در زمینه های خاص است و نسبت آن با اهداف نظام آموزشی کارکنان دولتی قابل ارزیابی دقیق نیست، بنابراین گواهی نامه های صادرشده برای کارکنان از سوی برگزار کنندگان همایش ها، سمینارها و گردهمایی های استانی، ملی و حتی بین المللی، برای امتیازات تعیین شده در نظام آموزش کارکنان، قابل احتساب نیست.
هشدار درباره ندادن خلافی خودروهای پلاک قرمز
بر اساس ابلاغیه یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، با اشاره به مشکلات ایجاد شده به علت عدم اخذ به موقع و مرتب وضعیت خلافی خودروهای دولتی، تاکید شده با توجه به این که بر اساس مقررات راهور ناجا، شماره گذاری و ارائه خدمات خودرویی منوط به تسویه کلیه خلافی خودروهای مذکور است، اما متاسفانه همکاری مناسبی از سوی برخی دستگاه ها در این خصوص صورت نگرفته که بر این اساس، م
فیلترینگ دائمی تلگرام نه شدنی است و نه در دستور کار قرار دارد
دستیار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور حقوق شهروندی میگوید: «نباید به صحبتهای بدون منبع و گمانهزنیهای اینچنینی توجه کرد. ما اعلام میکنیم که سیاست فیلترینگ دائمی اصلاً وجود ندارد و کسی قائل به انجام چنین کاری نیست». رضا اکبری نوری ادامه می دهد: «حقوق شهروندی مسأله بسیار مهمی است و حساسیت زیادی هم روی آن وجود دارد. دولت همواره اعلام کرده است که نباید حقوق اساسی مردم لطمه ببیند اما باید به این موضوع توجه کرد که برقراری امنیت و حفظ انسجام اجتماعی هم یکی از همین حقوق اساسی است و باید به آن توجه کرد.» او میگوید: «ما باید ببینیم که این اقدام در واکنش به چه مسائلی انجام شده است و ما در قبال چه اتفاقاتی دست به چنین کاری زده ایم. تا کنون و در شرایط عادی کشور با وجود اینکه انتقادهای زیادی به وضعیت تلگرام وجود داشت اما ما اعلام کردیم که به دلیل برخی مخالفت ها و مشکلات نمی توانیم مردم را از حق استفاده از فضای مجازی محروم کنیم اما در حال حاضر شرایط کشور باید مدیریت شود.» او در نهایت این وعده را به مردم می دهد که به محض رفع مشکلات پیشآمده، دسترسی به تلگرام و اینستاگرام مجدداً برقرار شود و میگوید: «به جرأت می توان گفت، این مسألهای نیست که بتواند دائمی باشد. در ساختار فعلی نهادهای ادارهکننده و تصمیمگیر کشور، چه در مورد تلگرام که نمونههای مشابه آن زیاد وجود دارد چه در مورد سایر امکانات فضای مجازی، نه کسی میتواند دست به فیلترینگ دائمی بزند و نه قصد آن وجود دارد.»
اخبار روزانه:
* پوریحسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی در نشست شورای عالی سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در دولت دوازدهم گفت: با توجه به اعتقاد مدیران کشور به اجرای اصل ۴۴ و واگذاری سهام شرکتهای دولتی، متأسفانه خصوصیسازی ما بیشتر به مالفروشی شبیه است. وی افزود: در سالهای گذشته تلاش شده است این نوع نگاه به واگذاریهای سهام شرکتهای دولتی کمرنگ شود؛ اما تاکنون نتوانستهایم مالفروشی در جریان خصوصیسازی را به صورت ۱۰۰ درصد از بین ببریم.
* «حمید بعیدینژاد» سفیر ایران در لندن با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود نسبت به توئیتهای ضد ایرانی رئیسجمهور آمریکا و گرسنه خواندن مردم ایران نوشت: آیا بهتر نیست به جای این توهینهای بیسابقه از سوی رئیسجمهوری یک کشور به ملتی سرافراز در طول تاریخ، وی از ملت ایران بخواهد که برای کمک به گرسنگان آمریکا به این کشور کمک کنند؛ چراکه ملت ایران با وجود مشکلات خود، دست کمک او را رد نخواهند کرد.
* منافقان کوردل شب گذشته در کهریزسنگ شهرستان نجفآباد با سوءاستفاده از شرایط به وجود آمده، با اسلحه شکاری به سمت نیروهای انتظامی و امنیتی شلیک کردند که به زخمی شدن چند نفر و شهادت یکی از پاسداران منجر شد. شهید سجاد شاهسنایی، پاسدار نیروی هوافضای سپاه که در این حادثه بر اثر شلیک مستقیم به حدود ۳۰ ساله و همرزم شهید مدافع حرم علی شاهسنایی بود که دو فرزند دو و پنج ساله پسر داشت.
* «مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا در توهینی آشکار به دولت و ملت ایران، این بار به صراحت از عزم دولت «دونالد ترامپ» برای حمایت از عوامل آشوبهای اخیر سخن گفته و تأکید کرده است، تا وقتی که ترامپ رئیسجمهور آمریکاست و من معاون وی، ایالات متحده اشتباهات گذشته در بیتوجهی به ایستادگی مردم ایران در برابر نظام وحشی(این کشور) را تکرار نخواهد کرد.
* شرکتهای کشتیرانی و حملونقل دریایی در کشور اوکراین به منظور دور زدن تحریمها و انتقال محموله به کشورهای تحت تحریمهای بینالمللی و منطقهای، همچون سودان، یمن، قطر، روسیه و پاکستان برای مبادلات ارزی و تجاری خود از ارز دیجیتالی رمزنگاری شده بیت کوین استفاده میکنند.
* آندرو پیک، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور عراق و ایران گفت: اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران به دلیل سرکوب معترضان محتمل است و ما تلاش میکنیم با حمایت متحدانمان اعتراضات در ایران را گسترش دهیم.
* روزنامه «رأی الیوم» در واکنش به اتفاقات و اعتراضات اخیر در تهران و برخی شهرهای ایران نوشت: «مردم بر خلاف کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس حق دارند برای اعتراض به خیابان بیایند و مقامات ایران حتی به روی کسانی که تندترین شعارها و رفتارها را دارند، آتش نگشودند؛ در حالی که اگر این اعتراضها در پایتخت کشورهای حاشیه خلیجفارس رخ میداد، دهها نفر در خیابانها به دست نیروهای امنیتی کشته و زخمی میشدند.»
* علی صوفی، فعال اصلاحطلب و عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به تازگی در سوءاستفاده عجیب و تأملبرانگیز از اتفاقات اخیر گفته است: «مردم به صورت غیر سیستمی و تصادفی به خیابانها نیامدند؛ بلکه از قبل با توجه به مطالباتشان چنین وضعیتی قابل پیشبینی بود. به طور مثال وقتی قانون وضع میشود که حقوق بازنشستگان با شاغلین برابر باشد و شورای نگهبان آن را رد میکند، آه از نهاد مردم بلند میشود.»
* موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مؤسسات مالی اعتباری در سراسر ایران شعبه داشتهاند، گفت: الآن هیچکس پاسخگوی مردمی که پول و پسانداز خود را از دست دادهاند، نیست. وی افزود: بانک مرکزی حداقل باید از حق خودش دفاع میکرد و از این مؤسسات مالی که بر روی تابلوی خود نوشته بودند، با مجوز رسمی از بانک مرکزی، میپرسید که چه کسی به شما مجوز داده است!
* سعید جلیلی با اشاره به ناآرامیهای اخیر، گفت: وقتی عدهای به خیابان میآیند و برای جنایتکاری مثل رضاخان ابراز احساسات میکنند، جای تردید باقی نمیماند که این حرکت نه تنها برای مردم نیست؛ بلکه یک «ارتجاع» آشکار است و باید در برابر آن ایستاد. وی افزود: در باطل بودن حرکتی که دشمنان مردم، مانند ترامپ را به وجد میآورد، نباید تردید کرد.
* «سوزان رایس» نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد در پیامی توئیتری به اغتشاشات اخیر در ایران واکنش نشان داد و نوشت: ترامپ چگونه میتواند به معترضان در ایران کمک کند؟ (پس) ساکت شو. روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز نیز با اذعان به ناتوانی رئیسجمهوری این کشور، خطاب به وی نوشت: «ترامپ ساکت شو.»
* محمدعلی پورمختار، نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس گفت: حمایت مسئولان آمریکایی و سران آلسعود از تجمعات نشاندهنده این است که قطعاً تعدادی از عوامل آنها در میان صفوف معترضان حضور دارند که شعارهای هنجارشکنانه سر میدهند.