نگاه

مسئولیتهای مضاعف در دور دوم انتخابات

زیبایی و نشاط و شادابی بیشتر انتخابات به آن است که مرحله دوم نیز مثل مرحله اول تمام شود


نصر عزیزی
1- زیبایی و نشاط و شادابی بیشتر انتخابات به آن است که  مرحله دوم نیز مثل مرحله اول تمام شود به این مردم بصیر باید دورد فرستاد که به مسئولیت‌شناسی خود پای‌بند و وفادار و با درک شرایط زمانی لبخند رضایت را بر چهره رهبری و طرفداران انقلاب اسلامی در سطح دنیا بوجود آوردند. این هم از باقیات و صالحاتی است که پیوسته برای سرافرازی نظام تداوم داشته است.
2- اگرچه در دور دوم محدویت‌های گزینشی در بعضی از حوزه‌ها بین دو نفر و یا چهار نفر وجود دارد، ولی با تجربه حاصل شده از دور اول باید در معیارها و صلاحیتها دقت بیشتری نمود و با تحقیق و بررسی بیشتر آن کس که برای نظام مفیدتر بوده، انتخاب شود، ولی در تهران به دلیل شاخص‌های اثرگذاری آن، شرایط نسبت به سایر حوزه ها کاملاً متفاوت است و باید حساسیت‌ها نیز بیشتر باشد.
3- در بررسی و آسیب‌شناسی انتخاباتی در شهر تهران، فهرستی از اشکالات و انتقادات و آسیبها در مرحله اول وجود داشته که نیازی به تکرار آنها نیست. ولی اگر رفتارشناسی اخلاق انتخاباتی در محور بررسیها قرار گیرد، خارج از حب و بغض‌‌های شخصی و گروهی و جریانی، بنظر می‌رسد که جایگاه واقعی بعضی از برادران نامزد در اولویت‌های رأی پنجاه نفره دور دوم نیست. زیر بنا به مصلحت‌ها و احساس مسئولیت بسیاری از آگاهان و کسانی که علم‌الرجال انقلابی و اسلامی خوبی دارند، گفتن حتی حداقلی از مسائل به صلاح نبوده و چشم‌پوشی می‌شود.
4- از آنجایی که به لطف خدا منتسبین فهرست تهران بطور غالب با جریان اصولگرا هستند، ولی یادمان باشد اصولگرایی هم رتبه و طیف دارد چه بسا از فهرست موجود نامزدهایی نمره‌های نزدیک به 18و 20 را داشته باشند ولی به دلایل مختلف به مردم معرفی نشده و در رده‌های رأی پایین باشند و هستند کسانی که از منظر اصولگرایی در مقایسه با دیگران نمره‌های قبول کمتری دارند ولی با تبلیغات غیراصولگرایانه در رده‌های بالاتر قرار دارند. بنابر این متدینین بدانند در دور دوم رأی دادن باید تا حدودی با این نگاه باشد.
5- با کمال تأسف و خارج از انتظار و به شیوه برخی غوغاسالاران جریان اصلاح‌طلب، خاسته و یا ناخواسته و هماهنگ با بوق‌های تبلیغاتی بیگانه برخی تخریب‌ها علیه نامزدهای اصیل و با سابقه و بخصوص مؤتلفه اسلامی صورت گرفت که به نظر می‌رسد عطش قدرت و اینکه اگر بعضی حضور داشته باشند، جای ما در مجلس کجاست، در این رویکرد بی‌تأثیر نبوده است.
6- بنا به برخی تخریب‌ها علیه موتلفه اسلامی و تلاشهای مرموز انتخاباتی و تأثیرپذیری از خط نفود و یا خط قدرت‌طلبی، باید گفت هیچ حزب و گروهی و هیچ دسته‌ای و هیچ جریانی در کشور وجود ندارد که پاکدامنی، سابقه خوب، پاکدستی، شفافیت، ولایت محوری، دینداری، ارزشگرایی، شخصیتهای امین امام و رهبری، پایبندی به خط ولایت، دوری از انحرافات، شهدای موثر نظام، همگرایی با روحانیت، وظیفه‌گرایی ، مصلحت‌شناسی، سازمان گسترده حزبی، عقبه کارشناسی حزبی، انسجام درونی و کارایی تشکیلاتی و نقش‌آفرینی در هدایت صحیح جریانهای سیاسی و بخصوص انتخابات را نظیر حزب موتلفه اسلامی داشته باشد.اگر کسی ادعا و سراغ دارد، به مردم معرفی نماید. از آنجایی که موتلفه اسلامی از قریب دو سال پیش برای هدایت انتخابات و اتحاد و انسجام اصولگرایان وهماهنگی با جامعه محترم مدرسین و روحانیت مبارز نقش بسزایی را در این دوره از انتخابات داشته است، بدیهی است برخی حساسیتها مرتبط با همین موضوع باشد و لذا رأی شخصیتهای ارزشمندی نظیر جناب آقای دکتر اسدالله بادامچیان و آقای محمدنبی حبیبی و چند روحانی شاخص جامعه روحانیت و بعضی دیگر از نامزدها با همین دیدگاه قابل تحلیل است که باید در دور دوم جبران گردد.
7- موتلفه اسلامی حزب نظام اسلامی و حزب پا به رکاب ولایت است و جهت‌گیریهای سیاسی‌اش همه و همه در راستای منافع و مصالح نظام است و مشی پنجاه ساله آن معامله با هیچ کانون قدرت و انحرافی نبوده است. برای نمونه در جریان استیضاح وزیر اقتصاد و در سال گذشته، علیرغم اراده جمعی که در مجلس برای حذف وزیر بوده است، حزب موتلفه اسلامی با وجود انتقادات اصولی شدیدی که به آقای احمدی نژاد و برخی سیاستهایش دارد،  قبل از طرح موضوع، استیضاح وزیر را با توجه به شرایط زمان به مصلحت ندانسته و همین هم عملیاتی گردید. لذا رویکردهای تبلیغاتی و انتخاباتی هم باید بر مدار ارزشهای دینی و رهنمودهای ولی فقیه و حضور وحدت آفرین مردم در صحنه باشد تا مشارکت 65درصدی اتفاق افتد.
8- به برادران جبهه پایداری و سایرین توصیه می‌شود، انتخابات و مجلس 4 ساله تمام شدنی است و از آنجایی که آنها در لوای جریان اصولگرایی تعریف می‌شوند، با آسیب‌شناسی مواضع سیاسی و انتخاباتی و تبلیغاتی  خود بازنگری نموده و هر چند وجود اشکال در جریان جبهه متحد اصولگرایان منتفی نیست، ولی رقابت نباید به سمتی برود که جای خالی تبلیغات غوغاسالاران اصلاح‌طلب را پر نموده و خدای نخواسته این زاویه انحرافی در قالب فراکسیون قدرت و نه خدمت در مجلس نهم هم تجلی داشته باشد. زیرا مجلسی که در زاویه جامعتین که شاخص سازمانی روحانیت هستند، بخواهد خادم نظام دینی باشد، اگر سهل‌انگاری و بصیرت لازم بکار گرفته نشود، محل اشکال است. لذا مسئولیت مردم این است که با تحقیق و بررسی و توجه به مجموعه گفتنی‌ها و ناگفتنی‌ها در پای صندوقهای رای، افراد اصلح را انتخاب نمایند.

https://www.shoma-weekly.ir/SLWhFX