
لحن آشتیجویانه ایران و عربستان
روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» در گزارشی نوشت: تقریباً دو سال از زمان قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان میگذرد. تنش میان این دو کشور در سالهای اخیر به دلیل مسائل خاورمیانه به شدت افزایش یافته است؛ اما به نظر میرسد رفته رفته از تنشها کاسته شده است. این روزنامه نوشت: افزایش همکاری میان این دو کشور رقیب در حالی است که جنگ نیابتی سختی میان ایران و عربستان در یمن و سوریه وجود دارد. ایران و عربستان همچنین برای افزایش نفوذ بیشتر خود در بحرین و افغانستان رقابت سختی دارند. این روزنامه آمریکایی در ادامه میآورد: افزایش تنش ژئوپلیتیکی میان این دو کشور در حالی است که اختلافات مذهبی و فرقهای شدیدی نیز میان آنها وجود دارد و با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید، تنشها میان ایران و عربستان نیز افزایش یافته است؛ زیرا ترامپ در سخنرانی خود در عربستان علناً خواستار منزوی شدن ایران در خاورمیانه شد. ایران نیز عربستان را به حمایت از داعش متهم میکند و خواستار برخورد جدی با این کشور است. این روزنامه در پایان اضافه میکند: با وجود تنشهای شدید میان ایران و آمریکا، اکنون مراسم حج به فرصتی عالی برای کاهش این تنشها میان تهران و ریاض تبدیل شده است و مقامات ایران و عربستانی لحن نرمتری را در قبال یکدیگر اتخاذ کردهاند.
باید از همین الآن راه خودمان را از روحانی جدا کنیم
به تازگی یکی از وزرای دوره اصلاحات که به محمد خاتمی هم بسیار نزدیک است، گفته است: برای انتخابات آینده مجلس راه ما از دولت جدا میشود. تعارف هم نداریم، برای انتخابات ریاستجمهوری 1400 ما باید مستقل بیاییم؛ نه اینکه دست روی دست بگذاریم و گزینه مطرح نکنیم. وی تصریح کرده است: باید چند گزینه قوی داشته باشیم که از فیلتر شورای نگهبان رد شوند. اگر بخواهیم مثل برخوردمان با روحانی مماشات کنیم، خاتمی مجبور میشود «تکرار میکنم» را برای لاریجانی بگوید و برنامه روحانی هم همین است. این وزیر دولت اصلاحات تأکید کرده است: ما باید از همین الآن راه خودمان را جدا کرده و از این دولت انتقاد کنیم و نگذاریم روحانی خودش را به ما بچسباند. روحانی سود و بهره خود را برد، هم در کابینه سر ما کلاه رفت و هم در انتخابات، اما چارهای نبود. گفتنی است ناظرات سیاسی بر این باورند که روحانی پس از پیروزی در انتخابات تصمیم گرفته است از جریان اصلاحات فاصله گرفته و جریان سوم (اعتدال) را بیش از پیش تقویت کند.
مردم باید نتیجه کاهش تورم را در سفرهها ببینند
آیتالله مکارمشیرازی از مراجع عظام تقلید در دیدار محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور با وی اظهار داشت: ما معتقدیم باید از رئیسجمهور حمایت کرد؛ چون منتخب مردم است و حکم وی نیز از سوی رهبری تنفیذ شده و عبور از رئیسجمهور نیز درست نیست. وی با بیان اینکه هم حمایت از رئیسجمهور و هم بیان مسائلی که گاه به صورت آسیب و ضعف و مشکل است، هر دو را وظیفه خود میدانیم، خاطرنشان کرد: البته نقد و تذکر نباید با زبان گزنده باشد؛ بلکه باید با زبان و ادبیات دوستانه انجام شود. آیتالله مکارمشیرازی با اشاره به اینکه مردم باید نتیجه پایین آمدن تورم و رشد اقتصادی کشور را بر سر سفرههای خود ببینند، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی و تولید کار برای جوانان نباید سبب غفلت از رسیدگی به مسائل فرهنگی، اخلاقی و دینی شده یا تحتالشعاع قرار گیرد؛ باید در کنار مسائل اقتصادی، مسائل فرهنگی را نیز به طور پررنگ تعقیب کرد و تحت تأثیر فرهنگهای خارجی قرار نگرفت.
یک ژن خوب دیگر سر از وزارت نفت درآورد
در تازهترین انتصابات نفتی، محمدعلی آهنگران به عنوان مشاور معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت نفت منصوب شد. وی ضمن تأیید این خبر گفت: «بنده حقوقدان هستم و با توجه به تخصص سوابق کاری هماکنون در حال همکاری با معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت نفت هستم. » آهنگران در پاسخ به سؤالی در مورد علت انتخابش از سوی معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت نفت بهمنظور مشاوره گفت: «این سؤالی است که شما باید از مدیری بپرسید که بنده را مناسب همکاری دانستهاند. حتماً به خدمات من احتیاج داشته که من را وارد سیستم کرده است.»
وی درباره سوابق کاری خویش در حوزه نفت پیش از انتصاب به این سمت گفت: «بنده پیشازاین دبیر کمیسیون مناقصات شرکت آب و فاضلاب خوزستان بودهام.
زنان لابیگر اصلاحطلب فقط به فکر خودشان هستند
فاطمه دانشور با انتقاد از جامعه زنان اصلاحطلب، گفت: زنانی که نقش لابیگری با دولت را در ارتقای جایگاههای مدیریتی زنان ایفا میکنند، تعداد معدودی هستند و تنها برای افراد معینی لابی میکنند، آن هم به صورت کاملاً رانتی و این بزرگترین ضعف جامعه زنان است. این تعداد معدود در رایزنیهای خود با دولت تنها خود را در نظر میگیرند و برای افزایش جایگاه خود تلاش میکنند و در عمل تنها آنها به پست میرسند و معرفی میشوند؛ در حالی که باید زنان فعال حوزههای دیگر نیز شناسایی شوند. گفتنی است، این عضو اصلاحطلب شورای چهارم شهر تهران چندی پیش نیز با انتقاد از فرایند انتخابها در این جریان و حضور نداشتن خود در فهرست اصلاحطلبان برای شورای شهر دست به افشاگری زده و گفته بود: در فهرست ۲۱ نفره اصلاحطلبان قرار نگرفتم و از فهرست خط خوردم، چون حاضر نشدم دو میلیارد پرداخت کنم.
آمریکا به افراد نگاه ابزاری دارد
سیدحمید حسینی روحانی، رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی گفت: مرحوم ابراهیم یزدی در دوران حیات سیاسی خود شیفته آمریکا بود؛ اما آمریکا حتی حاضر نشد به ایشان که مصداق خوشبینی به آمریکا بود، ویزای معالجه بدهد. مرحوم آقای یزدی نمونه و مثالی است برای اینکه بگویم آمریکا به همه نگاه ابرازی دارد؛ آمریکا با شاه هم چنین برخوردی کرد و زمانی که دید شاه، جایگاهی در ایران و نظام آن ندارد، پشت او را خالی کرد. اما با وجود چنین مسائلی برخی همچنان از تاریخ درس نمیگیرند و همچنان فکر میکنند که باید به آمریکاییها خوشبین بود و به آنها لبخند زد.
عملکرد روحانی پای اصلاحطلبان است
در میان چهرههای شاخص اصلاحطلبان کم نیستند کسانی که میکوشند یک مرز نامرئی میان اصلاحطلبان و حسن روحانی تعریف کنند تا به وقتی که نارضایتی عمومی از روحانی و دولتش بالا رفت و تودههای اصلاحطلب از انتخاب خود پشیمان شدند، بتوانند این تودهها را اقناع کنند که باز هم به گزینه مورد نظر آنها برای رئیسجمهور بعد از روحانی اعتماد کنند. صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاحطلبان، صریحاً این رویکرد را نفی میکند. زیباکلام در گفت و گو با نامه نیوز میگوید: «آقای عباس عبدی و آقای حجاریان سال 93-94 شروع کردند و گفتند مسئولیت دولت آقای روحانی خیلی با اصلاحطلبان نیست. یعنی اگر نتیجه دولت آقای روحانی خیلی ناامیدکننده درآمد و خیلی با انتظاراتی که از او بود همخوانی نداشت، این مسئله به اصلاحطلبان مربوط نیست. برخی اصلاحطلبان یک چنین نگاهی دارند به قول تهرانیهای قدیم «خر را یک ور سوارند» تا هر جا ببینند به مشکل برمی خورند بلافاصله پایین بپرند.»او سپس به همفکران جناحی خود توصیه میکند که تمام قد پای روحانی بایستند و مسئولیت پاسخ به کسانی که را به دعوتشان پای صندوقهای رأی رفتند و به آقای روحانی رأی دادند برعهده بگیرند. زیباکلام در ادامه از مسئولیت تام و تمام اصلاحطلبان در مورد عملکرد حسن روحانی میگوید: «این طور نیست که مسئولیت عملکرد آقای روحانی به اصلاحطلبان ارتباطی ندارد. مردم اسباب بازی اصلاحطلبان نیستند که یک روز از آنها بخواهند پای صندوق بیایند و بعد هم وقتی مقداری ناملایمات میشود بگوییم به ما مربوط نیست. بد و خوب آقای روحانی بخواهیم و نخواهیم به پای اصلاحطلبان نوشته میشود. چه آقای روحانی ایران را گلستان کند و چه جهنم، ما اصلاحطلبان در آن گلستان و در آن جهنم هم شریک هستیم. بنابراین به جای آنکه زرنگی کنیم، باید مسئولیت قبول کنیم.»پیشتر بسیاری از اصولگرایان این تذکر را به اصلاحطلبانی همچون عبدی و حجاریان داده بودند که مسئولیت عملکرد روحانی با شما اصلاحطلبان است؛ نمیشود در هنگام انتخابات پشت رأیآوری کسی پناه گرفت و کاندیدای اصلی جریان خود را مجبور به انصراف کرد و بعد از انتخابات گفت او از ما نیست!اصلاحطلبان برای آنکه این سیاستشان جای توجیه داشته باشد، میگویند روحانی عوض شده و همان آدم قبلی نیست. از جمله احمد شیرزاد، از فعالان اصلاحطلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم، به تازگی طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز با عنوان «آینده سیاسی رئیسجمهور» درباره آینده دولت رئیسجمهور روحانی و اصلاحطلبان نوشته است: «این مورد واقعیتی کتمانناپذیر است که در طول ماه اخیر رفتار روحانی شکل جدیدی به خود گرفته و گفتمان برخی از اصلاحطلبان نیز از حمایت بیچون و چرا از روحانی فاصله پیدا کرده تا جایی که این گفتمان تا حدودی بوی نقد میدهد.»
علت انگلیسی و عربی توئیت کردن ظریف چیست؟
محمد جواد ظریف در گفتوگویی در خصوص فعالیتش در شبکههای مجازی گفت: من از توییتر فعلاً با توجه به مقررات داخلی بهعنوان ابزار پیامرسانی، صرفا در سطح بینالمللی استفاده کرده و به همین دلیل هم هیچگاه توییت فارسی نداشته ام و توییت هایم را به انگلیسی و عربی ارائه کردم تا در فضای بینالمللی با این رسانه که بسیار هم در فضای دیپلماسی رسانهای مؤثر است مورد استفاده قرار بگیرد.
رویکرد دوگانه به عارف و صفدر حسینی
روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله دیروز خود گرچه به انتقاد از سخنان محمدرضا عارف در مورد اظهارات جنجالی پسرش پیرامون «ژن خوب» پرداخته، اما در عین حال رویکرد دوگانه دولت نسبت به عملکرد فرزندان عارف و صفدر حسینی را هم مورد نقد قرار داده و گفته که عارف تاوان تن ندادن به باندبازی پدرخواندههای جعلی جریان اصلاحطلب را میدهد. آفتاب یزد در مورد عصبانیت عارف از جنجالها در فضای مجازی پس از اظهارات پسرش مینویسد: «مشخص است که عارفِ اصلاحطلب، نسبت به واکنش تند کاربران شبکههای اجتماعی در قبال اظهارات حمیدرضا عارف عصبانی و دلخور است. البته این تمام ماجرا نیست. چرا که پیشتر هم هجمه و اعتراض به رئیس فراکسیون امید کم نشده است. سِرّ آن هم در ترکیب لیست امید برای شورای شهر تهران است. به دنبال آنکه برخی مدعیان اصلاح طلبی در لیست نهایی قرار نگرفتند، هجمهها شروع شد و به بهانههای مختلف به عارف حمله گشت. او تاوان تن ندادن به باندبازی پدرخواندههای جعلی جریان اصلاح طلب و انس با اخلاق را میداد. وگرنه چرا نباید در کنار سخنان حمیدرضا عارف، اظهارات سیده فاطمه حسینی را فراموش نمود؟ آن ایام، نه تنها به صفدر حسینی از جانب پدرخواندهها حملهای صورت نگرفت بلکه به او لقب «ذخیره انقلاب» دادند!»
علت اصلی به تأخیر افتادن تشییع پیکر شهید حججی
بنا به اخبار واصله به محرمانه ـ مستقیم علت تاخیر و لغو چتدباره مراسم تششیع پیکر شهید محسن حججی، چیزی بجز عدم قطعی تشخیص DNA است و آزمایشات صحت پیکر را تایید کرده است. علت اصلی عدم ارجاء پیکر پاک و مطهر شهید حججی، قطع شدن سر، دست و پای مطهر شهید بوده که ملعونین وهابیه داعش از تحویل سایر اجزاء امتناء کرده اند و حزب الله لبنان همچنان مشغول تلاش برای بازپس گیری آن می باشند.
تعریف دولتی از « مدیران اجرایی» باطل شد
در حالی که بر اساس ابلاغیه سال 1390 یکی از نهادهای دولتی که ملاک عمل برخی دیگر از دستگاه های اجرایی نیز قرار گرفته ، مقرر شده بود تعریف مدیران اجرایی شامل مسئولانی در دستگاه های دولتی شود که جایگاه مدیرکل یا بالاتر و هم تراز را در اختیار داشته و از برخی تسهیلات بهره مند شوند، با شکایت یکی از مدیران سابق دولتی به دستگاه قضایی، این ابلاغیه مسئولان دولت دهم در بخشی که مربوط به تعریف مدیران اجرایی است، ابطال و طی روزهای اخیر به دولت اعلام شده است.
هشدار درباره نتایج کوله بری در اقتصاد غرب کشور
بر اساس گزارشی که یک نهاد مسئول برای تعدادی از مدیران اجرایی و محلی ارسال کرده، با اشاره به بررسی های صورت گرفته درباره شرایط ناپایدار اقتصادی فعلی در مناطق مرزی غربی چون استان کردستان، تکیه بر "تجارت مرزی" را به عنوان تهدیدی جدی برای توسعه پایدار این منطقه دانسته و افزوده است نتایجی چون اشتغال ناپایدار ناشی از این وضعیت، نبود توان منطقه در جذب سرمایه های در گردش، تضعیف اشتغال در بخش کشاورزی و دام داری به نفع تجارت غیررسمی و قاچاق مرزی (از طریق کوله بری) و نیز خالی شدن جمعیت روستاها به نفع شهرها از جمله موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.
اخبار روزانه:
* براساس آخرین اطلاعات به ثبت رسیده شرکت مدیریت منابع آب ایران، از ابتدای مهر ماه گذشته تا 8 شهریور ماه جاری، میزان آب ورودی به سدهای کشور 37 میلیارد و 770 میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته (44 میلیارد و 160 میلیون متر مکعب)، به میزان 14 درصد کاهش داشته است. گفتنی است، از مجموع 172 سد بزرگ کشور، 78 سد کمتر از 40 درصد آب دارند.
* «حسن بالا» عضو جنبش اسلامی نیجریه با بیان اینکه این جنبش از دولت «محمد بوهاری» به دلیل نحوه برخوردش با رهبر شیعیان نیجریه در اتحادیه آفریقا شکایت کرده است، گفت: با وجود صدور حکم آزادی شیخ زکزاکی، دولت از آزادی وی امتناع میکند و هیچگونه خدمات پزشکی از سوی دولت نیجریه به شیخ زکزاکی و همسر وی که هر دو نیز زخمی هستند، ارائه نمیشود.
* وبگاه روزنامه لوموند با سازنده خواندن دیدار امانوئل مکرون با سعد حریری نوشت: نخستوزیر لبنان در این دیدار با تأکید بر روابط خوب ایران و لبنان خطاب به رئیسجمهور فرانسه گفته است: «جمهوری اسلامی ایران در لبنان کارخانه موشکسازی ندارد و این ادعا از اساس باطل است. رژیم صهیونیستی عادت دارد که اخبار دروغ منتشر کند.»
* پزشکیان، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه رشد قارچگونه مؤسسات مالی و بانکی در کشور جای تأمل دارد، گفت: «نمیشود یک شبه هشت هزار میلیارد اختلاس شود و همه بگویند ما بیخبر بودهایم. این بیخبری نشاندهنده نظارت ضعیف است که از وظایف بانک مرکزی است.»
* روزنامه «نیویورکتایمز» در گزارشی با اشاره به تأیید دوباره پایبندی ایران به برجام از سوی بازرسان آژانس بینالمللی ایران نوشت: «ترامپ از هر مسیری برای خروج از توافق هستهای برود، آمریکا را منزوی خواهد کرد؛ چراکه دیگر طرفهای توافق وی را همراهی نخواهند کرد.»
* سخنگوی گردانهای حزبالله عراق با اعلام اینکه آمریکا و رئیس اقلیم کردستان عراق به خروج داعش از شهر تلعفر کمک کردهاند، فاش کرد: پیش از آغاز عملیات تلعفر نیروهای داعش با ۱۱ اتوبوس وابسته به بارزانی از این شهر خارج و به العیاضیه منتقل شدند.
* «لسآنجلستایمز» در یادداشتی با اشاره به اینکه رئیسجمهور سوریه از منظر نظامی پیروز شده، نوشت: حمایتهای ایران و روسیه بر صحنه تحولات میدانی سوریه تأثیرات شگرفی داشته و موجب ناامیدی معارضان و حامیان خارجی آنها درباره «کنار رفتن بشار اسد» شده است.