
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی روز در حاشیه سفر به کرمان در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار فارس در کرمان به سؤوالاتی در رابطه با مسائل سیاسی، فرهنگی و ... جاری کشور پاسخ گفت.
فارس: در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری آینده و لزوم وحدت اصولگرایان دیدگاه حزب موتلفه اسلامی را مطرح کنید.
حبیبی: در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و در دورههای اخیر مجلس شورای اسلامی به عنوان حزب موتلفه نامزد داشتیم، منتها انتخاب نامزد از طرف موتلفه برای مجلس و ریاست جمهوری برای دو فرض انجام میشود.
اول اینکه اصلاً ائتلافی بین اصولگرایان ایجاد نشود و یا به ائتلاف نرسند در آن صورت یک حزب سیاسی نمیتواند بگوید هیچ نظری درباره هیچ نامزدی ندارم، حزبی که ادعای کار تشکیلاتی دارد و در تمام سال هم فعالیت حزبی انجام میدهد، اما برای انتخابات هیچ نامزدی نداشته باشد، یک ضعف حزبی تلقی میشود.
دوم اینکه اصولگرایان با هم ائتلاف کنند، برای اینکه آرایشان شکسته نشود و در برابر رقیب و یا رقبا به یک نوع پیروزی برسند که در این صورت طبیعتاً اصولگرایان زمانی که چه در مجلس و چه ریاست جمهوری دور هم جمع شوند، باید بدانند نظرشان در مورد نامزد چیست، بنابراین باید یک نظر از قبل داشته باشند.
در دورههای گذشته با داشتن دو فرض تصمیم گرفتیم نامزد داشته باشیم، فرض اول اینکه اصولگرایان به ائتلاف نمیرسند، دوم اینکه اصولگرایان به ائتلاف برسند و از اول این را اعلام کردیم و الان هم اعلام میکنیم در تصمیمگیریهای انتخاباتی با فرض ائتلاف اصولگرایان تابع محصول عقل جمعی هستیم.
ممکن است داشتن نامزد با پیوستن به ائتلاف در نگاه اولیه یک نوع تعارض به حساب بیاید، اما در انتخابات 92 زمانی که جبهه پیروان خط امام و رهبری قرار شد، یک نامزد داشته باشد، نامزد ما بلافاصله اعلام انصراف کرد.
در همین راستا دستورالعملی که برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از دوره هشتم تا دهم اعلام کرده بودیم این بود که نامزدها را دفاتر استانی ما در سراسر کشور مشخص کنند و در نهایت به نظر جمع اصولگرایان تمکین کنیم و تاکنون هم این گونه بوده است.
فارس: با توجه به فلسفه شکلگیری احزاب و اینکه باید کادرسازی برای مدیریت در کشور صورت گیرد، حزب موتلفه اسلامی در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است.
حبیبی: در موتلفه اسلامی از چند سال قبل یک موضوعی را مطرح کردیم، تشکیلاتی که مدعی حزب بوده و هست باید به دو سؤال پاسخ دهد، اول اینکه اداره کشور چگونه باید باشد و دوم اینکه اداره کشور با چه کسانی انجام شود.
به دنبال طراحی که در حزب موتلفه اسلامی داشتیم، کارگروههای مختلف در زمینههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داریم تا راجع به شئون مختلف کشور به ما برنامه ارائه کنند و تا به حال پیشرفتهایی هم داشتهایم.
در دوره اول احمدینژاد کارگروه اقتصادی ما بحث و بررسیهایی درباره چگونگی مهار تورم داشتند و به بیش از 80 فرمول رسیدند و این موارد را به دولت وقت فرستادیم و برای تربیت مدیر هم در داخل حزب کادرسازی میکنیم و هم برای اداره کشور اقداماتی را انجام میدهیم.
ایجاد بانک اطلاعاتی مدیران در حزب موتلفه
بانک اطلاعات مدیران را از سالها قبل در موتلفه اسلامی ایجاد کردهایم و شناسایی آن دسته از افرادی انجام شده است که تجربه و توانمندی مدیریتی دارند و میتوان از آنها استفاده کرد.
خودمان را به داخل موتلفه محدود نکردهایم و تلاش میکنیم، بانک اطلاعات ما به روز باشد و در این فکر هستیم، اگر نامزد موتلفه یک روز رئیس جمهوری شد، برنامهها را از پیش آماده داشته باشیم و مدیران را هم بتوانیم، انتخاب کنیم و ادعا دارم در این مسیر در حال حرکت هستیم.
تمام احزاب این دو وظیفه را مد نظر دارند تا برای اداره کشور برنامه داشته باشند و برای مدیریتهای مختلف هم مدیر داشته باشند و در موتلفه مدعی نیستیم به نقطه نهایی رسیدهایم، اما در این مسیر در حال حرکت هستیم.
فارس: با توجه به قدمت و سابق فعالیت حزب موتلفه اسلامی برای جوانگرایی در این حزب چه اقداماتی انجام شده است.
حبیبی: شهرت این گونه پیدا شده است که موتلفه اسلامی بیشتر به افراد مسن توجه دارد و شاید 15 سال قبل این واقعیت در موتلفه بود، اما از 15 سال قبل با توصیه مرحوم عسگراولادی باید در حزب سیستم داشته باشیم تا به افراد متکی نباشیم و جوانگرایی در موتلفه آغاز شد.
توجه به جوانگرایی در حزب موتلفه اسلامی
به طور نمونه اگر در موتلفه کرمان نگاه کنید، متوجه میشوید به نسلهای جوان هم بیش از گذشته توجه شده است در انتخاب معاونان و قائممقام دبیرکل موتلفه اسلامی نیز شخصی را انتخاب کردیم که 37 ساله است و وی از 12 سالگی وارد حزب شده و حالا در جایگاه قائممقامی قرار گرفته است.
جایگزینی نسل جوان به جای نسل اول موتلفه اسلامی صورت گرفته و امیدوارم مدیران فعلی هم در آیندهای نه چندان دور پستهای فعلی را به افراد دیگری واگذار کنند.
جوانگرایی با همت مرحوم عسگراولادی در موتلفه اسلامی کلید خورد و زندهیاد عسگراولادی، مدیریتی را اعمال کرد که دبیرکل در زمان خودشان تغییر کند.
فارس: با توجه به حضور مدیران دو تابعیتی در دولت و اینکه حضور این افراد در راستای پروژه جریان نفوذ در نظام جمهوری اسلامی است، دیدگاه خود را بیان کنید.
حبیبی: نمیخواهم بگویم هر مدیری که دو تابعیت دارد در نتیجه نفوذی است، اما هیچ توجیهی برای این کار دولت ندارم و از این موضوع تأسف میخورم که دولت اجازه میدهد، افراد دو تابعیتی پستهای حساس کشور را بر عهده گیرند.
بهکارگیری دوتابعیتیها برای پستهای مهم به صلاح نیست
به کار گرفتن افراد دو تابعیتی برای پستهای مهم را به هیچوجه به صلاح کشور نمیدانم، البته دولت اختیار کلی برای عزل و نصب افراد را دارد و وقتی افرادی به کاری منصوب میشوند از ابتدا بنای ما در موتلفه اسلامی پشتیبانی اصولی از مدیران است، یعنی اگر خوب کار کردند، تقدیر و تشویق میکنیم و اگر خطاهایی داشته باشند بدون رودربایستی انتقاد و تذکر خود را اعلام میداریم.
فارس: اخیرا جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کردند، همکاری بانکی با ایران منوط به عدم حمایت از حزبالله و اسد است و فعالیتهای موشکی ایران مانع همکاری بانکهای غربی است در صورتی که طرح این موضوع با برجام مخالف است، نظر خود را در این زمینه بیان کنید.
حبیبی: آنهایی که برجام را فتحالفتوح تلقی کرده بودند، امروز باید به اشتباه خود آگاه شده باشند و از حرفهای کری و نظیر وی هیچ تعجب نمیکنم، بلکه اگر حرفی خلاف این بزنند، تعجب میکنم.
آمریکا با ایران تضاد معنایی دارد
آمریکاییها با ما دشمن هستند و اگر آمریکاییها کاری بر علیه ما نکردند، نتوانستهاند و نه اینکه نخواستهاند، افرادی که دل خود را خوش کردهاند که با آمریکا میتوان مسائل را رفع کرد، باید بدانند، دولتمردان و دولت آمریکا تضاد معنایی با ما دارند و بنده هیچ نفعی در رابطه با آمریکا برای دولت و کشور احساس نمیکنم.
هیچ نفعی در ارتباط ایران با آمریکا احساس نمیکنیم
آنهایی که به دولتمردان آمریکا خوشبین هستند، حتماً در اشتباه به سر میبرند و اعتقاد راسخ دارم، اگر دولتمردان آمریکا همین الان بدانند با یک تهاجم نظامی میتوانند جمهوری اسلامی را ریشهکن کنند، ذرهای تردید نمیکنند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه باید به آمریکاییها بفهمانیم اگر علیه ما حماقت کنند و جنگی را علیه ما راه بیندازند هر جای کره زمین که منافع آمریکا وجود دارد، آنجا را میدان نبرد خواهیم دانست، گفت: با لطف الهی، مدیریت مقام معظم رهبری و تلاش متخصصان و دلسوزان نظام توانستهایم در موضوعات نظامی به قدرتی دست یابیم که اگر آمریکاییها حماقتی را مرتکب شدند آنها را پشیمان کنیم.
حبیبی در پایان گفتوگوی خود درباره ارتباط با آمریکا این طور توضیح داد در حال حاضر هیچ نفعی در ارتباط ایران با آمریکا احساس نمیکنیم.