
وی تصریح کرد: همچنین برخی از مشکلات مانند سیاست منطقهای عربستان، جنگ با یمن و فشاری که کشورهای عربی و سایر کشورها در بحث حقوق بشر و مسئله خاشقچی دارند در مجموع شرایطی را ایجاد کرد که عربستان از سیاستهای تند و افراطی خود عقب بنشیند و دست به اصلاح سیاستهای خود بزند. مدتهاست عربستان تغییر مسیر داده و به دنبال یافتن شرکای جدید در منطقه و به ویژه شرکای غیر عربی میگردد و روابط با ایران و ترکیه میتواند در این فضا تحلیل شود.
لاسجردی به این سؤال که آیا مواضع عربستان ناشی از آثار مذاکرات تهران و بغداد است، پاسخ داد و گفت: معمولاً وقتی کشوری میخواهد سیاستهای خود را اصلاح کند ابتدا تصمیم به آن امر مهم میشود و به نظر میرسد عربستان زمانی که تصمیم به مذاکره گرفته تصمیم به اصلاح رویکرد خود گرفته است و تصمیم گرفته سیاست خارجی خود را از سیاستهای خصمانه و تند به سیاستهای همراهیکننده یا همراهیشونده تغییر دهد، بنابراین به نظر میرسد ابتدا در حکومت و سیستم سیاسی عربستان تصمیم این امر اتخاذ شده و سپس دست به مذاکره زدهاند من معتقدم مذاکرات ما در بغداد یک تصمیم تسلیمی از سوی سیستم حکمرانی عربستان است.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به بحران یمن و نقش آن در مذاکرات بین ایران و عربستان خاطرنشان کرد: بهطورکلی وقتی دو کشور درصدد هستند تا مواضع و روابط خود را اصلاح کنند میتوانند در رابطه با مواضعی که نقشآفرینی مؤثری دارند، همکاری مناسبی داشته باشند. من فکر میکنم عربستان به واسطه تنگناها و مضیقههایی که در بحران یمن پیدا کرد و فشاری که توسط یمنیها منجر به شکستهای پیدرپی این کشور شده است حتماً روی نقش ایران حساب کرده و میخواهد از نقش ایران در این فضا بهرهمند شود.