شهرستانها

ماندگاری24 مهر در تاریخ انقلاب، حاصل بصیرت مردم کرمان بود

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه 24 مهر به همت و بصیرت مردمان انقلابی کرمان به یکی از ماندگارترین روزها در تاریخ انقلاب اسلامی ایران تبدیل شد، گفت: سرکوب مردم کرمان و آتش زدن مسجد جامع و کتاب خدا توسط عمال رژِیم پهلوی زمینه‌ساز نابودی رژیم شاهنشاهی شد بطوریکه این حادثه سبب شکل‌گیری پویایی ویژه‌ای در انقلاب اسلامی شد.
احمدعلی مقدم، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در رابطه با واقعه 24 مهر سال 57 در کرمان، ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه، گفت: تجمع و اعتراض شدید مردم کرمان در مسجد جامع این شهر به سیاستهای خفقانآمیز رژیم ستمشاهی و کشتار مردم بیگناه که آغاز آن در روز 17 شهریور در تهران رقم خورد، سبب شکلگیری این واقعه و ماندگاری آن در تاریخ انقلاب اسلامی شد؛ لذا این واقعه، نماد حقطلبی و عدالتخواهی مردم شهیدپرور و ولایتمدار کرمان است.

مقدم با اشاره به وقایع این حادثه تلخ، تشریح کرد: روز 24مهر، مصادف با چهلمین روز شهدای 17 شهریور تهران و همچنین اولین سالگرد شهادت فرزند حضرت امام خمینی (ره) بود، که به همین مناسبت بازار تعطیلشد و از طرف علما و روحانیون کرمان در مسجد جامع مراسم بزرگداشتی برگزار گردید و زمانیکه سخنران، بالای منبر در حال سخنرانی بود، عوامل حکومت پهلوی برای مقابله با فعالیتهای انقلابی مردم شهر کرمان با حمله گروهی از کولیهای اجیرشده اطراف شهر، با حمایت و هدایت نیروهای دولت ستمشاهی با چوب و میله آهنی به مسجد جامع کرمان یورش بردند و مسجد را آتش زدند و عدهای نیز به پشتبام مسجد رفتند و روی سر جمعیت داخل محوطه مسجد آجر پرتاب میکردند.

وی با تأکید بر اینکه این واقعه سند معتبر دفاع مردم کرمان در مقابله با شاه و جنایات رژیم شاهنشاهی است، افزود: ستمها و جنایات رژیم منحوس و فاسد پهلوی باعث شد که مردم بیدار شوند و با خروش و جوششی درونی این حکومت منحوس را سرنگون کنند؛ چراکه ملت ایران از اینهمه ستم و بیعدالتی خسته شده بودند اعتراض مردم کرمان در 24 مهر نمونهای از همین قیامهای مؤثر بود که سبب سرعت بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت مردمی به رهبری امام خمینی (ره) شد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه 24 مهر به همت و بصیرت مردمان انقلابی کرمان به یکی از ماندگارترین روزها در تاریخ انقلاب اسلامی ایران تبدیل شد، گفت: سرکوب مردم کرمان و آتش زدن مسجد جامع و کتاب خدا توسط عمال رژِیم پهلوی زمینهساز نابودی رژیم شاهنشاهی شد بطوریکه این حادثه سبب شکلگیری پویایی ویژهای در انقلاب اسلامی شد.

مقدم افزود: این هتک حرمت به خانه خدا توسط رژیم شاهنشاهی سبب شد رژیم ضعیفتر از پیش شده و به سمت نابودی حرکت کند زیرا در حقیقت این واقعه تاریخی همانند قیام 17 شهریور، مقدمهای بسیار مهم برای پیروزی انقلاب و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی شد.

وی تأکید کرد: برخورد با فعالیتهای انقلابی مردم شهر کرمان، علت اصلی به آتش کشیدن مسجد جامع و اموال مردم بیگناه این شهر بود؛ زیرا مردم کرمان از همان ابتدا، مطالبهگر بودند و نسبت به ظلم و فساد در هرزمانی ساکت نمینشستند.

مقدم با تأکید بر اهمیت حفظ این رویدادها در تاریخ انقلاب، عنوان کرد: این قیام جلوهای از روحیه انقلابی و ولایتمداری مردم کرمان است که نقش اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشتهاند همچنین هدف رژیم از ایجاد این آشوب، برهم زدن اجتماع و وحدت بزرگ مسلمانان و ایجاد رعب و وحشت آنهم به اسم مردم بود لذا نسل جوان ما بیشتر از هرزمانی نیاز به تبیین اینگونه قیامها و وقایع دارند تا بدانند که امنیت و اقتداری که امروز کشور ما دارد در سایه بصیرت و جانفشانی قهرمانان این ملت بوده است.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: این قیام ماندگار مردم کرمان در اذهان و تاریخ باقیمانده است؛ بنابراین سرسپردگان و مزدوران داخلی و دشمنان خارجی بدانند که ذهن ملت ایران پر از خاطرههای شجاعانه قیامهای اینچنینی است و در فکر توطئه علیه این انقلاب و سرنگونی این حکومت نباشند.

https://www.shoma-weekly.ir/g1BEuC