
سکوت معنادار نشریات زنجیرهای!
پرداخت جریمه به میزان روزی 30 میلیون متر مکعب گاز برای مدت 14 ماه به ترکیه که به تاراج دادن اموال ملت از سوی دولت به شمار میآید، معلوم نیست چرا با سانسور خبری جریان اصلاحطلب که مدعی شعار «دانستن حق مردم است»، مواجه شد! این سانسور در حالی صورت میگیرد که در چند سال گذشته عوامل رسانهای زنجیرهای مترصد کوچکترین خبری از این دست بودند تا آن را به دولت قبل ارتباط دهند و از آن جنجال بزرگی بسازند؛ اما هنگامی که در این دولت با اتفاقهای عجیب و غریبش، از نقضهای مکرر برجام گرفته تا اتفاقات خبری پیرامون فرزندان مظلوم وزرا و دادن گاز مفت به ترکیه و... مواجه میشویم، همه این اخبار زیر تیغ سانسور خبری قرار میگیرند تا مبادا دولت مورد حمایت جریان سیاسی اصلاحات ضربه ببیند!
44 خبرگزاری بیخاصیت داریم
دکتر باقر انصاری، استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: هیچ کشوری به اندازه ما خبرگزاری ندارد. ما نزدیک به 44 خبرگزاری بیخاصیت در ایران داریم که نتیجه این مسئله خبر دزدی و تنوع نداشتن محتوا میشود. در صورتی که دیگر کشورهای جهان معمولاً سه تا چهار خبرگزاری بیشتر ندارند و در نتیجه خبرگزاریها بسیار پردرآمد هستند. وی همچنین افزود: یک ضعف دیگر ما این است که در بحث انتقاد یا نصیحت کار نکردهایم؛ اینکه چگونه و با چه سازوکاری باید انتقاد کنیم.
وضعیت رفاهی خانوارها تنها در یک دولت بهتر شد
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی از مقایسه عملکرد اقتصادی دولتها درباره شاخصه رفاه خانوارها نوشت: نسبت هزینه خوراکی به کل هزینه خانوار یکی از شاخصههای مورد استفاده برای رفاه خانوار است که کاهش آن نشاندهنده بهبود سطح رفاهی خانوار است. این نسبت از اواسط دولت ششم روند کاهشی داشته و در سال 86 و 87 به کمترین میزان خود رسیده است. تنها در دولت دهم وضعیت رفاهی خانوار در انتهای دوره بهتر از ابتدای دوره بوده و در دیگر دولتها این روند کاهشی بوده است. بنا بر همین گزارش، بالاترین میزان تورم ایران نیز در سال 75 و پس از آن در سال 91 نمایان شده است. معمولاً سیاستهای بلندپروازانه دولتها در دور اول به افزایش تورم در دور دوم منجر میشود. این موضوع برای دولتهای پنجم و ششم و همچنین نهم و دهم تکرار شده است.
۱۴ معترض عربستانی به اعدام محکوم شدند
دیوان عالی عربستان در ریاض با صدور حکمی 14 نفر از فعالان عربستانی ساکن منطقه شیعهنشین قطیف را به دلیل مشارکت در اعتراضات ضد آلسعود به اعدام محکوم کرد. به گزارش شبکه خبری المنار، محاکمه این متهمان در دادگاهی جنایی برگزار شد که جرایم مرتبط با تروریسم را بررسی میکند. گروههای حقوق بشری نیز این موضوع را تأیید میکنند که حاکمان ریاض از قانون موسوم به «قانون ضد تروریستی» برای سرکوب اعتراضات در این کشور استفاده میکنند. گفتنی است، صدور این احکام موجی از اعتراضات را در شهر العوامیه منطقه قطیف به همراه داشته که طی ماههای اخیر بارها از سوی نیروهای رژیم عربستان سرکوب شده است. گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ماه جاری میلادی از عربستان خواست از این قانون علیه معترضانی که به صورت مسالمتآمیز اعتراض میکنند، سوء استفاده نکند.
بررسی جعلی بودن رساله دکتری روحانی در مجلس
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مدارک متعددی درباره جعلی بودن رساله دکتری آقای روحانی به کمیسیون آموزش واصل شده است. محمدمهدی زاهدی با بیان اینکه قرار است رساله دکتری رئیسجمهور در کمیته آموزش عالی این کمیسیون بررسی شود، گفت: در چند روز آینده این موضوع در دستور کار این کمیته قرار میگیرد. وی با اشاره به اظهارات برخی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مبنی بر اینکه این کمیسیون صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد، اظهار داشت: زمانی که پرونده تحصیلی یکی از مسئولان دولت گذشته در مجلس بررسی میشد، بنده در مقام وزیر علوم در مجلس حضور یافتم و پاسخهای لازم را ارائه کردم؛ این پرونده نیز مانند همان پرونده است و مجلس میتواند به آن رسیدگی کند.
طرح «قدس بزرگ» در کنست رژیم صهیونیستی
نمایندگان راستگرای کنست رژیم صهیونیستی، طرح موسوم به «قدس بزرگ» را برای تصویب در پارلمان ارائه کردهاند. دولت بنیامین نتانیاهو پیش از آغاز مجدد مذاکرات با طرف فلسطین درصدد تحمیل این طرح است. پیشنویس این قانون مبتنی بر حاکمیت رژیم صهیونیستی بر همه شهرکهای اطراف قدس و بیت لحم است. نتانیاهو به تازگی در حضور دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا تأکید کرده بود، قدس پایتخت یکپارچه و ابدی اسرائیل است. دولت نتانیاهو در اولین نشست پس از سفر ترامپ، به سرعت 14 میلیون دلار برای توسعه حوزه منطقه قدیم و احداث تونلی تازه در زیر مسجدالاقصی اختصاص داد. وزارت آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد، اگر مدارس بیتالمقدس منابع آموزشی اسرائیل را اجرا کنند، از مشوقهای مالی برخوردار خواهند شد.
دردسرهای مردم از اختلافات دولت قبلی و فعلی
بر اساس گزارش یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده در حالی که بر اساس مصوبه سال 1387 هیئت وزیران وقت، تأیید «ورود و ترخیص ماشین آلات راهسازی و سنگین مستعمل» به وزیران عضو کمیسیون ماده ۱ آیین نامه قانون مقررات صادرات و واردات واگذار شده بود، تصمیم دی ماه سال 1392 این کمیسیون که در دولت فعلی اتخاذ و بر اساس آن پنج شرط برای ترخیص این خودروها تعیین شده بود، به علت انحلال همه کمیسیون های دولت قبل توسط معاون اول رییس جمهور، قابلیت اجرایی نیافته و از آن زمان، بخشی از مالکان این خودروها درگیر ترخیص و شماره گذاری خودروهای خود هستند.
تلاش برای تغییر سقف حقوق مدیران شرکت های دولتی
در حالی که بر اساس قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب اسفندماه سال 1393، تاکید شده است سقف ناخالص حقوق و مزایای دریافتی مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت های دولتی نباید از 10 برابر حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار بیشتر باشد، بر اساس درخواست رسمی برخی مسئولان اجرایی از مدیران نهاد ریاست جمهوری، درخواست اصلاح این بخش از قانون مذکور مطرح شده که هم اکنون در حال بررسی های کارشناسی است.
نگرانی بوئینگ و ایرباس از آینده قرارداد با ایران
یک روزنامه آلمانی در گزارشی نوشت که شرکتهای هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس پس از اظهارات وزیر خزانهداری امریکا مبنی بر بررسی قراردادهای فروش هواپیما به ایران، نگران واگذار کردن میدان به رقبای روسی، چینی یا کانادایی خود هستند. به گزارش ایسنا، روزنامه آلمانی هندلزبلات نوشت: «شرکتهای هواپیمایی ایران ایر و آسمان ۱۱۰ جت بوئینگ را سفارش دادهاند، بنابراین لغو احتمالی مجوزها ضربهای سنگین بر پیکر دو غول هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس خواهد بود. این مجوزها تا سال ۲۰۲۰ اعتبار دارند و باید تا هنگام تحویل آخرین سفارش، یک بار دیگر تمدید شوند.»
ماجرای ورود غیرمجاز هواپیمای سعودی به ایران
کریمی قدوسی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس روایتی از نقض حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران توسط هواپیمای حامل مقامات نظامی عربستان سعودی و اسکورت این هواپیما با جنگندههای نیروی هوایی تا فرودگاه مبدأ مطرح کرد. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پنجشنبه گذشته یک هواپیما از فرودگاه دمام به مقصد قرقیزستان پرواز میکند که در این هواپیما فرماندهان نظامی عربستان سعودی برای جلسهای با مقامات آمریکایی در خصوص داعش حضور داشتند. وی افزود: مراقبت هوایی فرودگاه یزد این هواپیما را رصد میکند و پس از آن از فرودگاه تهران استعلام میگیرد که اجازه پرواز در حریم هوایی ایران را دارد یا خیر؟ و پس از آنکه مشخص میشود هواپیمای سعودی اجازه پرواز در حریم هوایی را ندارد هواپیماهای جنگنده برای اسکورت این هواپیما پرواز میکند و با نظر وزارت امور خارجه این هواپیما مجبور به ترک حریم هوایی و بازگشت به فرودگاه دمام میشود.
نشریه داعش به زبان فارسی
گروهک تروریستی داعش جدیدترین شماره نشریه خود با نام «رومیه» را به زبان فارسی منتشر خواهد کرد. گروهک تروریستی داعش در چهارمین شماره نشریه جدید خود با نام «رومیه» قصد دارد تمامی صفحات خود را به زبان فارسی منتشر کند. مجله رومیه که توسط «مرکز رسانهای الحیات» وابسته به گروهک تروریستی داعش تهیه و توزیع میشود، جایگزین «مجله دابق» شده است. اکثر مطالب منتشرشده در این مجله، تحلیل وقایع و رویدادهای بینالمللی سیاسی و میدانی است که بهاصطلاح کادر مرکزی داعش مهم تشخیص داده است.
واکنش سایت AFC به شکست سنگین استقلال
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا بعد از شکست سنگین تیم فوتبال استقلال نوشت: "العین توانست با پیروزی بزرگی که برابر استقلال به دست آورد به یک چهارم نهایی راه پیدا کند.
ادعای دیدار سران حماس با مسئولان ایران در لبنان
روزنامه فرامنطقهای «الشرق الاوسط» به نقل از منافع فلسطینی مدعی شد طی دو هفته گذشته نشستهای گستردهای میان مقامات ایرانی و مسئولانی از حماس و حزبالله در لبنان انجام شده است. بنا بر این گزارش، قرار است «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در اسرع وقت در رأس یک هیأت عالیرتبه وارد تهران شود و سفر مذکور، پیام کنار گذاشتن اختلافات و تقویت روابط را در بر خواهد داشت.به گزارش فارس، الشرقالاوسط افزود: حماس به دلیل کمبود بودجه 30 درصد از حقوق کارمندان و اعضای نظامیاش از جمله گردانهای «القسام» شاخه نظامی این جنبش را کم کرده و ایران از بازگشت نظامیها به صدر حماس و نیز انتخاب هنیه برای بازگشت روابط استفاده کرده است.
گمراهی بزرگ از نظر رئیسی
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در جلسه تفسیر قرآن کریم در مسجد گوهرشاد در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه نیرنگ و فریبکاری به هیچ عنوان عقلانیت و خردورزی نیست، گفت: انسانی عاقلتر است که عبدتر باشد، آنانی که نفاق، مکر و خدعه را یک امتیاز برای خود و «زرنگی» میدانند، در گمراهی بزرگ هستند. رئیسی افزود: ما مأمور به ادای وظیفه و تکلیف هستیم؛ نه مامور به نتیجه. وظیفه ما این است که با توکل به خدا مرد وظیفه و تکلیف باشیم.تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: آیا احساس شما این است که امروز امام خمینی(ره) در میان ما نیستند؟ حیات امام راحل(ره) روز به روز دایره وسعتش روبه افزایش است .وی خاطرنشان کرد: بقای حضرت امام(ره) به اشاعه تفکر و انقلاب ایشان است که هر روز در حال گسترش بوده و رمز این امر نیز وجه الله بودن است
انتقاد جلیلی به دستگاه دیپلماسی
سعید جلیلی با تکرار انتقاداتش از دولت خصوصا در حوزه دیپلماسی گفت: معتقدم اکثریت قاطع از 23 میلیون نفری که در انتخابات به آقای روحانی رای دادند به خاطر علاقه به جمهوری اسلامی و اقتدار و پیشرفت کشور رأی دادند، لذا باید تلاش شود تا مباحث مختلف با ادبیاتی منطقی به گوش آنها برسد که مثلا مگر نمی گفتند با انتخاب ما سایه تهدید از سر کشور دور می شود؟ پس چرا دقیقا یک روز بعد انتخابات ایران، رئیس جمهور آمریکا از آن سوی دنیا به عربستان سفر می کند و یک قرارداد بزرگ نظامی با آن کشور منعقد می کند و هر دو علیه ایران صحبت می کنند؟
پاسخ جالب وزیر خارجه قطر به هجمه رسانههای سعودی
»محمد بن عبدالرحمن»، وزیر خارجه قطر در واکنش به هجمه رسانههای سعودی و اماراتی علیه کشورش به بیان کلامی از امام علی بن ابی طالب(ع) بسنده کرد. وی در صفحه توییتر خود این کلام امام علی (ع) را منتشر کرد که فرمودند:«کل جراحه فلها دواء... و سوء الخلق لیس له دواء» (هر زخمی درمانی دارد اما بد خلقی درمان ندارد) .هفته گذشته به دنبال برگزاری اجلاس عربی –اسلامی و آمریکایی در ریاض تحت عنوان مبارزه با تروریسم، خبرگزاری قطر مطالبی را منتسب به امیر قطر درباره حمایت از ایران، حزبالله و حماس منتشر کرد که به دنبال آن تنشی در روابط بین عربستان و چند کشور عربی با قطر به وجود آمد.
اخبار روزانه:
* دکتر علی فتاحی، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی ایران گفت: در سال گذشته مردم بیش از ۹۱۰ میلیون بار به مراکز درمانی مراجعه داشتند و در پی آن حدود ۱۶ هزار پرونده تخلفات پزشکی برای این تعداد مراجعه تشکیل شده است. وی با اعلام اینکه سه درصد اقدامات درمانی در جهان به شکایت و تشکیل پرونده منجر میشود، گفت: خوشبختانه در ۱۰ سال گذشته این آمار در ایران ۶ هزارم درصد بوده است که البته استان به استان، متفاوت و متغیر است.
* هادی ابوی، دبیر کل کانون انجمنهای صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه طرح کارورزی که دولت از آن صحبت میکند تکرار همان طرح استاد ـ شاگردی قدیم است، گفت: اگر دولت قصد ایجاد اشتغال در روستاها را دارد، نباید به فکر توزیع تسهیلات باشد؛ چرا که بیشتر وامهایی که در روستاها به اسم اشتغالزایی پرداخت شده است با انحراف منابع همراه بوده است.
* «هوشنگ فلاحتیان» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: کارشناسان ایرانی در حال مطالعه و بررسی ایجاد مناطق آزاد تولید و تجارت انرژی در مناطق مرزی هستند. وی افزود: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران به کشورهای ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان، پاکستان، افغانستان و عراق و همچنین جمهوری «نخجوان» برق صادر یا تبادل میکند.
* سیدمحمد یاراحمدیان، رئیس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران از حذف نمایندگان این تشکل رسمی کارگری از حضور در اجلاس سراسری بینالمللی کار برخلاف نص صریح قانون خبر داد و گفت: وزیر کار با وجود معرفی نمایندگان مجمع عالی نمایندگان کارگران افراد دیگری را برای حضور در این اجلاس بینالمللی انتخاب کرده است.
* «کمال قلیچدار اوغلو» رئیس حزب جمهوری خلق ترکیه گفت: ترکیه در حال حاضر با یک قانون اساسی نامشروع اداره میشود که برای یکی از احزاب دولت است. همه مؤسسات دولتی برای جلوگیری از کودتا تنظیم شدهاند. ۱۵۹ خبرنگار در زندان هستند و دولت اجازه مخالفت به هیچ کسی را نمیدهد.
* «اسماعیل ولدشیخ» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن تصریح کرد: هفت میلیون غیر نظامی در یمن در معرض خطر گرسنگی قرار دارند و بیماری وبا تاکنون پانصد نفر را در این کشور از پای درآورده است. وی درباره اقتصاد یمن نیز گفت: افقها برای بهبود اقتصاد یمن روشن نیست.