
ارتباط دادن عجیب شهید حججی و مرحوم منتظری در شرق!
یادداشتی کوتاه در صفحه اول شرق با تیتر «حضور حماسی مردم نجفآباد» منتشر شده که تشییع محسن حججی را بهانه قرار داده تا او را به نفع جریان سیاسی خود و تکریم و تطهیر آیتالله منتظری بهانه کند. در یادداشت شرق مردم نجفآباد را متأثر از آموزههای آیتالله منتظری دانستند که باعث شده امثال محسن حججی در آن پرورش یابند: «نجف آباد، شهری که شهروندانش تحتتأثیر آموزههای دینی و آزادیخواهانه علمای بزرگ و در رأس آنها مرحوم آیتالله العظمی منتظری بود، چنان فرزندانی را در خود پرورش داده که میتوانند بر حسب ضرورت به میدانهای سخت مبارزه بیایند و از میان مسئولیتهایی که پذیرفتهاند، سرافرازانه بیرون آیند و هر کدام افتخار جدیدی به نام زادگاهشان بر جای گذارند.»
مردم نجفآباد البته متدیناند و انقلابی، اما این انقلابی بودن ربطی به قائم مقام معزول رهبری ندارد که مقابل امام ایستاد و خون به دل امام کرد و توسط ایشان عزل شد. نمیشود هم انقلابی بود، آن انقلاب اسلامی 57 که امام رهبرش بود و هم تحت تأثیر آموزههای کسی که امام برایش اینگونه نوشت که «با دلی پرخون و قلبی شکسته چند کلمهای برایتان مینویسم تا مردم روزی در جریان امر قرار گیرند... از آنجا که روشن شده است که شما این کشور و انقلاب اسلامی عزیز مردم مسلمان ایران را پس از من به دست لیبرالها و از کانال آنها به منافقین میسپارید، صلاحیت و مشروعیت رهبری آینده نظام را از دست دادهاید. شما در اکثر نامهها و صحبتها و موضعگیریهایتان نشان دادید که معتقدید لیبرالها و منافقین باید بر کشور حکومت کنند. به قدری مطالبی که میگفتید دیکته شده منافقین بود که من فایدهای برای جواب به آنها نمیدیدم.» حالا بماند که حججی چند سال پس از عزل آیتالله منتظری از قائم مقامی رهبری توسط امام خمینی به دنیا آمد و بماند حججیها و منتظریها برای خیلیها فقط ابزار اثبات سیاسی خود هستند.
ماجرای تماس تلفنی هاشمیرفسنجانی با استاندار تهران!
سیدحسین هاشمی در مراسم تودیع و معارفه استاندار تهران گفت: انتخاباتها را با بیطرفی کامل برگزار کردیم و وقتی هیئت اجرایی تهران را انتخاب کردم، هیچ کسی اعتراض نکرد. استاندار سابق تهران با اشاره به انتخاب آیتالله جنتی در انتخابات خبرگان اظهار داشت: وقتی آقای جنتی رأی مردم را کسب کردند، مرحوم هاشمی به من زنگ زدند و گفتند آقای جنتی این رأی را آورده و من گفتم بله، تمامی آرا برای خودش است، حقیقتاً هم رأی خودش بود. ایشان در سه شهرستان ورامین، قرچک و پیشوا رأی اول را آورده بود، حتی از اعضای شورای نگهبان هم تماس گرفتند که گفتم والله رأی برای خودش است؛ ما امانتدار رأی مردم بودیم و در انتخابات ریاستجمهوری و شوراها همین سیاست را پیاده کردیم. استاندار سابق تهران خاطرنشان کرد: در استانداری تهران به کسی باج ندادم، اما خیلی هزینه دادم؛ تنها کسی که مرا آرام میکرد، آقای وزیر (رحمانیفضلی) بود.
عربستان و امارات دوستان صهیونیستی!
«موشه یعلون» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی موضع دو کشور عربستان و امارات را ستود و آنها را دوستان جدید این رژیم خواند. بر اساس گزارش وبگاه «النشره»، یعلون در ویدئویی که از وی منتشر شده، گفته است برخی در جهان عرب، از جمله امارات و عربستان مخالف «بشار اسد» هستند و موضع وی را نمیپذیرند. اینها بسیار نگرانند؛ از همین رو بازنگری خود را آغاز کرده و به دنبال دوستی با ما هستند.
علیخانی: کسی نمیتواند جای آیتالله هاشمی را بگیرد
قدرتالله علیخانی، فعال سیاسی چپ سنتی در مصاحبهای با روزنامه آرمان امروز، از روزنامههای نزدیک به کارگزاران سازندگی، درباره چرایی نحوه عملکرد آقای روحانی در دولت دوازدهم و فاصله میان وی با اصلاحات گفت: به نظر من آقای روحانی پس از دوران ریاستجمهوری قرار است در این کشور زندگی کند و در فضای سیاسی ایران نقش مؤثری داشته باشد. آقای روحانی به هیچ عنوان دوست ندارد به سرنوشت رئیس دولت اصلاحات دچار شود. وی ادامه داد: انسان به صورت طبیعی به دنبال کمالطلبی و ارتقای جایگاه خود است و این وضعیت درباره آقای روحانی نیز وجود دارد. البته در این زمینه گمانهزنیهای زیادی صورت میگیرد، از جمله اینکه آقای روحانی قصد دارد جایگاهی، مانند آیتالله هاشمی در فضای سیاسی ایران داشته باشد. با وجود این، به نظر من کسی نمیتواند جای آیتالله هاشمی را بگیرد و آقای روحانی نیز بهتر میداند.
غرضی: اعتدالیون را لاریجانی درست کرد
غرضی گفت: آقای لاریجانی اعتدالیون را درست کرد و با آقای روحانی هم نزدیک است. بنابراین تعدادی از نمایندگان مجلس که میخواهند به دولت نزدیک باشند خود را در این ساختار قرار میدهند چون میبینند قدرت کجاست و به آن سمت میروند. محمد غرضی وزیر پست و تلگراف و تلفن در دولت سازندگی معتقد است که احتمال دارد گروههایی در چپ و راست در مقابله با اتحاد آقایان روحانی و لاریجانی قد علم کنند. این امر هرچند احتمال کمی دارد، ممکن است.
محدودیتهای اقتصادی به مقصد اقلیم کردستان
سیدحمید حسینی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: به دنبال همهپرسی کردستان عراق گمرک ایران در پی اجرای بخشنامه سازمان راهداری مانع خروج ۶۰۰ کامیون حامل سوخت از ایران به مقصد اقلیم کردستان شده است. وی با تأکید بر اینکه ما نباید در بستن مرزها و قطع روابط تجاری با منطقه کردستان عراق پیشقراول باشیم، اظهار داشت: یک سوم از کل صادرات ایران به عراق به منطقه اقلیم کردستان است و روزانه حدود دو هزار کامیون از اجناس مختلف، سوخت و گازوئیل به عراق صادر میشود که از این میان حدود 500 تا 600 کامیون به منطقه اقلیم کردستان صادر میشود. گفتنی است، عراق دومین مقصد صادراتی ایران پس از چین است و روزانه حدود 20 میلیون دلار و ماهیانه حدود 600 میلیون دلار کالا به عراق صادر میشود.
نخست وزیری احیا میشود؟
رئیس کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس گفت: برای بازنگری در قانون اساسی برخی نمایندگان قصد دارند، نامهای را به مقام معظم رهبری تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را به رئیسجمهور ابلاغ کنند. عزت الله یوسفیان ملا در خصوص ایجاد نظام پارلمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ در سفر به کرمانشاه موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند، نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مسئلهای قابل بحث است. اشاره این نماینده به بیانات رهبر معظم انقلاب در سفر به کرمانشاه در 24 مهرماه 1390 است که فرمودند: «اگر یک روزی در آیندههای دور یا نزدیک - که احتمالاً در آیندههای نزدیک، چنین چیزی پیش نمیآید - احساس بشود که به جای نظام ریاستی مثلاً نظام پارلمانی مطلوب است - مثل اینکه در بعضی از کشورهای دنیا معمول است - هیچ اشکالی ندارد؛ نظام جمهوری اسلامی میتواند این خط هندسی را به این خط دیگر هندسی تبدیل کند، تفاوتی نمیکند و از این قبیل.»
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از زمانی که ایشان این مسئله را بیان کردهاند، موضوع ایجاد نظام پارلمانی در ذهن صاحبنظران همچنان مطرح میباشد، زیرا شرایط فعلی، پاسخگوی نیازها نیست.
عبارتپردازیهای آمریکا برای اعلام پایبند نبودن ایران به برجام
وبگاه نشریه «پالیتیکو» از مذاکراتی در کاخ سفید درباره عبارتپردازیهای دولت آمریکا برای اعلام پایبند نبودن ایران به توافق هستهای خبر داده است. این رسانه آمریکایی با اشاره به تلاشهای «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا برای حفظ توافق هستهای برجام، به نقل از یک مشاور کاخ سفید نوشته است: «تیلرسون هنوز در تلاش برای متقاعد کردن ترامپ است.» یک منبع دیگر که از رایزنیها در وزارت خارجه و دفاع آمریکا درباره برجام آگاه است، به پالیتیکو گفت: «دیدگاه تیلرسون در کاخ سفید با مخالفت روبهرو است، هر چند او در این دو وزارتخانه مورد حمایت است.» این منبع آگاه گفت: «حتی کسانی که با [تصمیم ترامپ برای اعلام] پایبند نبودن ایران مخالفند، حالا دارند خودشان را با این واقعیتی که اتفاق خواهد افتاد، وفق میدهند.»
نظر یک نماینده مجلس درباره تغییر نظام ریاستی به پارلمانی
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر نظام ریاستی به پارلمانی گفت: در صورت ایجاد این تغییر، در کنار مجلس فعلی، باید مجلسی با عنوان مجلس خواص صرفا مختص قانونگذاری ایجاد شود. عبدالرضا مصری با اشاره به ضرورت های بازنگری در نظام ریاستی و تبدیل آن به پارلمانی گفت: تصمیم گیری در خصوص تغییر نظام ریاستی به پارلمانی تنها بر عهده رهبر معظم انقلاب است که اشراف بر مسائل کشور دارند. وی افزود: رهبر معظم انقلاب در سفر استانی خود به کرمانشاه در سال 90 با اشاره به روند تشکیل دولت توسط پارلمان در سایر کشورها فرمودند که این روند از فرافکنی در علت ایجاد مشکلات و اداره کشور توسط دو جناح متفاوت که خنثی کننده فعالیت همدیگر است، جلوگیری می کند. نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با تغییر نظام ریاستی به پارلمانی، مجلس و دولت پاسخگویی، همت و تلاش مضاعف و مشترک خواهند یافت، تصریح کرد: نمایندگان در پارلمان در یک بخش پیگیر مطالبات مردمی و کارهای اجرایی هستند که دستگاه های اجرایی، آنها را ضعیف انجام می دهند و از طرف دیگه در حال نظارت بر عملکرد دولت هستند که در این امر خیلی قوی ظاهر نشدند
اولین مجوز خودرویی کابینه دوازدهم
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دولت به شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعلام شده است به استناد اصل 138 قانون اساسی، این وزارتخانه مجاز است به خرید 100 دستگاه خودروی سواری تولید داخل برای خود، از محل اعتبارات مربوطه اقدام کند. همچنین در این ابلاغیه تاکید شده است خرید خودروهای مذکور از محدودیت های مصوب دولت در سال 1387 مبنی بر گازسوز بودن خودروهای خریداری شده نیز مستثنی خواهد بود.
اعتبار شورا پس از انتخابات 96 خدشهدار شد
دبیر کل حزب پیشرو اصلاحات گفت: لازم است در سیاستها و رویکردهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تجدیدنظر شود. علی صوفی، دبیر کل حزب پیشرو اصلاحات درباره ضعفهای موجود در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، اظهار کرد: این امر نیاز به بررسی دقیق و آسیب شناسی عملکرد شورا دارد و مطابق با آن ضعفهایی که در این شورا وجود دارد برطرف شود و اگر نیاز به تغییرات ساختاری وجود دارد، انجام شود. وی افزود: برخی از ضعفها بارز و عملکردی هستند و اینکه باید ساختار به چه صورتی تعریف شود تا ضعفها مرتفع شوند موضوع دیگری است چرا که ما در انتخاباتها دارای شرایط یکسانی نیستیم. صوفی تصریح کرد: به عنوان مثال در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 94 شرایطی به وجود آمد که شورای عالی مجبور به تنظیم لیستی شد که از هویت اصلاح طلبانه کاملی برخوردار نبود.
سخت گیری جدید دولت روی همایش های بی فایده
بر اساس پیشنهاد یکی از اعضای کابینه که با تایید مدیران ارشد اجرایی، به زودی برای اجرا به همه اداره ها و سازمان های دولتی ابلاغ خواهد شد، برگزاری هرگونه همایش، خارج از حوزه ماموریت قانونی و اصلی دستگاه، توسط نهادهای اجرایی تخلف محسوب می شود و علاوه بر آن که مسئولیت اجرای این مقررات برعهده رئیس دستگاه اجرایی است، ذی حساب آن دستگاه نیز موظف است از پرداخت هزینه های مربوط به همایش هایی که خارج از چارچوب مورد تایید دولت باشد، جلوگیری کند.
حواشی اینستاگرام افشانی، منجر به شکایت او به دادگاه شد
شب گذشته، تصویری عجیب از استوری منتشر شده در صفحه شخصی محسن افشانی در اینستاگرام دست به دست چرخید. در تماسی که با او داشتیم از این بازیگر درباره حواشی اخیر چند شب گذشته پرسیدیم که وی در خصوص انتشار عکس خصوصی اش در فضای مجازی عنوان کرد: من شکایت خود را جاری کرده ام و نتیجه آن را به زودی منتقل خواهم کرد. وی در پاسخ به دیگر پرسش های دیگر گفت: تا هنگامی که جواب شکایتم نیاید هیچ پاسخی نمی دهم. همچنین از او پرسیدیم که آیا صفحه شخصی وی هک شده است یا نه که او در این باره حاضر به پاسخ گویی نشد و تماس تلفنی را قطع کرد
مهاجرت گسترده از ایران به چین!
بعد از مهاجرت گسترده فعالان صنعت پوشاک به چین، حالا سرمایههای بازار آیتی ایران راهی کشور اژدها شده است. رئیس اتحادیه فناوران رایانه گفته است؛ حدود یکدرصد از سرمایه بازار آیتی ایران راهی چین شدهاند تا در آنجا به تولید و صادرات کالاهای دیجیتال بپردازند.
شهروند نوشت؛ به گفته میرمهدی کمیجانی دولت چین بهاندازهای به تولیدکنندگان و صادرکنندگان امتیاز داده که حتی بعضی از فعالان این صنف در ایران، درحال سرمایهگذاری و ایجاد واحدهای تولیدی در چین هستند تا تولیدات خود را علاوه بر ایران در سایر کشورها هم به فروش برسانند. آنطور که او میگوید، 5هزار و 500 واحد صنفی در صنف یارانه فعال هستند که تا اینجای کار حدود یکدرصد آنها در چین سرمایهگذاری و شروع به تولید کردهاند.
اخبار روزانه:
* پیکر مطهر 119 شهید دوران دفاع مقدس در روز پنجشنبه، 13مهر 96 وارد کشور میشود. پیکر مطهر این شهدا که طی عملیات اخیر تفحص توسط کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح کشف شدهاند صبح پنجشنبه از طریق مرز شلمچه در جنوب کشور وارد کشور خواهد شد. مراسم استقبال از این شهدا در مرز شلمچه با حضور عموم مردم برگزار میشود.
*یک منبع آگاه در فارس گفت: سه عامل وابسته به گروه تروریستی داعش همزمان با ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا قصد انجام اقدامات خرابکارانه و بمب گذاری در اماکن مذهبی شهر داراب را داشتند که با هشیاری و اقدام به موقع نیروی انتظامی و اداره اطلاعات شناسایی و دستگیر شدند. دو تن از این افراد توسط نیروی انتظامی و یک تن توسط مأموران اداره اطلاعات استان دستگیر شده اند.
* یک رسانه غربی به نقل از منابع کردی مدعی استقرارا تانک های ایرانی در مرز با اقلیم کردستان عراق شد. رویترز این مطلب را به نقل از منابع کردی که اشاره ای به نام آنها نکرده منتشر کرده است. این در حالی است که ایران و عراق در حال برگزاری رزمایش متشرک هستند. این رزمایش در مرزهای اقلیم کردستان در حال برگزاری است
*الازهر مصر، روز دوشنبه بیانیهای درباره همهپرسی جدایی اقلیم کردستان از عراق صادر کرد. در این بیانیه آمده است، درخواستهای جدایی طلبانه، نقشههای استعمارگران برای تجزیه کشورهای عربی و اسلامی بر اساس طایفه و نژاد را محقق میکند. الازهر در این بیانیه همچنین بر تمامیت ارضی عراق تاکید کرد. الازهر تأکید کرد که چنین درخواستهایی به افزایش اختلاف بین امت عربی و اسلامی منجر میشود.
* بر اساس مصوبه هیئت دولت، وزارت اقتصاد موظف شد ظرف مدت دو ماه با موافقت بالاترین مقام دستگاه اجرایی از طریق سامانه جامع اطلاعات اموال غیر منقول دستگاههای اجرایی، فهرست اموال غیر منقول و املاک قابل فروش را مشخص کند. بر این اساس، قرار است پنج هزار میلیارد از اموال را فروخته و پس از واریز به خزانهداری کل برای بازپرداخت بدهیهای سازمان تأمین اجتماعی اختصاص دهد.
* روزنامه «شرق» نوشت: «موضوع ضرورت وجود دولت سایه را سعید جلیلی کلید زد... اما به نظر میرسد جریان اصلاحطلب به ضرورت نقد دولت مستقر در راستای بهبود عملکرد پی برده و به این باور رسیده است که برای آنکه این نقدها در جریان اصلی قرار بگیرد و هدفمند باشد، بهترین راه تشکیل دولت در سایه است.»
* نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» نوشت: تلاش دولت آمریکا برای لغو برجام در واقع یک گام رو به عقب در مبارزه با تهران است و ترامپ باید راهکاری را برای مقابله با افزایش نفوذ ایران در منطقه به کار گیرد. در حال حاضر، عقبنشینی از برجام به منزوی شدن ایران منجر نمیشود؛ بلکه آمریکا را منزوی میکند.
* وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با نشریه «پالیتیکو» با بیان اینکه آمریکا طرف قابل اعتمادی برای مذاکره مجدد نیست، تصریح کرد: در صورت اعلام پایبند نبودن ایران به برجام از سوی ترامپ، کنگره آمریکا که همانند مجلس شورای اسلامی ایران از ایده ماندن برجام حمایت کرده است، باید درباره سرنوشت برجام تصمیم بگیرد.
* «یوسی کوهن» رئیس سازمان اطلاعاتی خارجی رژیم صهیونیستی مقابله با تهران را یکی از مهمترین اولویتهای این نهاد دانست و مدعی شد: «ایران به کار برای افزایش تهاجم نظامی خود در خاورمیانه ادامه میدهد و بیشتر از هر زمان دیگری، به مرزهای ما نزدیک شده است.»
* سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه امنیت مرزها را خواست و نیاز مشترک ایران و عراق دانست و گفت: استمرار اشراف اطلاعاتی بر تحولات مناطق مرزی و پیرامونی از برنامههای عملیاتی پیوسته نیروی زمینی سپاه است.
* بهزاد نبوی از فعالان فتنه 88 با تأکید بر اینکه اصلاحطلبان باید از همین امروز خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کنند، گفت: البته بدانند شانس تأیید گزینههای ایدهآلشان بسیار ناچیز است و باید واقعگرا باشند.
* وزیر انرژی روسیه اعلام کرد: این کشور و عربستان صندوقی با دارایی یک میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در انرژی ایجاد میکنند و جزئیات آن در سفر این هفته ملک سلمان، پادشاه عربستان به مسکو نهایی میشود.