
سطح دیدارهای سردار قاآنی همسطح «شهید سلیمانی» است
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، طی یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه خبری «العراقیه» اظهار داشت: «مذاکرات عراق و آمریکا موضوعی داخلی است و بستگی به خود عراق دارد که چه تصمیمی بگیرد و چه توافقی کند. هر توافقی که دولت عراق انجام دهند و پارلمان آن را تأیید کند، ایران نیز از آن حمایت خواهد کرد، ممکن است در صورت درخواست مشورت، ما مشورت ارائه دهیم. خروج آمریکا از عراق مصوب پارلمان است، ما نیز آن را تأیید میکنیم و میگوییم نهتنها از عراق که باید از کل منطقه خارج شوند.»وی با اشاره به گفتوگوهای فیمابین بغداد و واشنگتن، اضافه کرد: «سفر اخیر آقای قاآنی ارتباطی با این گفتوگوها نداشت و پیش از آن نیز ایشان به عراق سفر کرده بودند. آقای قاآنی هر بار که به عراق تشریف میآورند با دعوت رسمی و هماهنگی با مقامات عراقی صورت میگیرد و هر ملاقاتی که انجام میدهد در راستای تقویت روابط میان دو کشور است. ایشان جانشین شهیدسلیمانی هستند و در استقبال ایشان مقامات رسمی حضور دارند و بهخوبی از سردار قاآنی استقبال میشود. مقامات عراقی برای ایشان نیز بهاندازه شهید سلیمانی احترام قائلاند. سطح دیدارهای سردار قاآنی در سطح دیدارهای سردار سلیمانی است و ایشان نقش مهمی در راستای تقویت روابط دو کشور دارد. ایران به تهدیدهای آمریکا از هر جایی که باشد، پاسخ خواهد داد و نمیخواهد کشورهای منطقه از اختلافات این کشور با آمریکا آسیب ببینند.»
با ۵۰ میلیون وام ازدواج چه میتوان کرد؟
با یک جست و جوی ساده در سایتهای فروش لوازم خانگی متوجه میشوید که قیمت وسایل خانه چندین برابر سالهای گذشته افزایش یافته؛ مثلا یک یخچال فریزر ساخت ایران که خانواده متوسط بتوانند آن را تهیه کنند بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان، قیمت یک تلویزیون معمولی تولید داخلی ۷ تا ۱۱ میلیون تومان و یک لباسشویی ساخت ایران بین ۸ تا ۱۵ میلیون تومان است. این در حالی است که مخارج یک جشن ساده با تخمین قیمتها بیشتر از وام ازدواج میشود. در واقع با ۵۰ میلیون تومان وام دختر میتواند تنها چهار مورد از اقلام ضروری یک زندگی را تهیه و پسر نیز میتواند یک جشن ساده برگزار کند، این در حالی است که در دو سال گذشته با همین مبلغ میتوانستند تمام جهیزیه عروس را خریداری کنند!
فشار دولت به صداوسیما برای سانسور حداکثری
علی معزی معاون دفتر رئیسجمهور در نامهای به علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما، خواستار سانسور حداکثری جلسات هیئت دولت شد. در بخشی از این نامه با اشاره به پخش زنده جلسه اخیر ستاد ملی کرونا، آمده است: «در این پخش زنده مطالب وزیر بهداشت، معاون ایشان و برخی مباحث درون جلسهای اعضا با صدا و تصویر و مکتوب، پخش و موجب اعتراض شد. هرچند ممکن است از نظر مدیر یک بخش خبری این مطالب محرمانه تلقی نشود و بعداً به صورتهای مختلف منتشر گردد، اما به لحاظ دستورالعملهای موجود، یک تخلف آشکار است!»
فحش بنویس، ۵ میلیون بگیر!
گزارشی از درآمد بعضی از شغلها در فضای مجازی نشان میدهد که هر بازدید کننده صفحات یا به اصطلاح سین کارها برحسب فعالیتشان، ماهانه بین ۱.۵ تا ۳ میلیون در ماه و کپشن نویسهای اینستاگرامی بین ۵ تا ۵۰ میلیون در ماه درآمد دارند، اما بعضیها هم روزانه درآمد میلیونی دارند مثل هشتگ زنها که چیزی بین یک تا ۲۰ میلیون در روز درآمد دارند. تبریک گوهای تولد هم در اینستاگرام داریم که به ازای هر تبریک بر اساس معروفیت و البته تعداد فالوئرهایشان بین یک تا ۲۰ میلیون دریافت میکنند، اما شاید باورتان نشود یک عده هم هستند که ماهی بین یک تا ۵ میلیون دریافت میکنند تا در صفحات اشخاص خاص مثل افراد چهره و یا یک فرد مورد نظر فحش بنویسند و از این راه درآمد کسب کنند. /
وکیلالدولههای ناکارآمد و ادای حقطلبی!
پروانه سلحشوری، نماینده حاشیهساز مجلس دهم که بهتازگی گفته بود: «در نظرسنجی همشهری جوان، بعد از شهید سلیمانی دومین چهره اثرگذار شدم!» در توئیتی نوشته است: «اگر عزاداریها برای جرج فلوید تمام شد، کمی هم به فکر آن جانباز و کارگر و دخترانی باشید که از سر فقر و نداری، خودکشی و خودسوزی میکنند. کجاست مسئولی شرمنده و یا پاسخگو در برابر مردم ایران؟!» واقعیت این است که؛ از پایان عمر چهارساله وکیلالدولههای ناکارآمد در مجلس دهم فقط بیست روز گذشته است که این خانم اصلاحطلب ژست مطالبه گری و طلبکاری گرفته است. نمایندگانی که به اذعان خودشان بخش مهمی از وقت مجلس را خرج طرحهایی نظیر حضور زنان در ورزشگاه و امثالهم کردند. مهمتر آنکه هفت سال است که دولت روحانی بهعنوان دولت موردحمایت اصلاحطلبان بر سرکار است و این فعالیت تا سال آینده هم ادامه دارد. بدون شک میتوان گفت تا ماهها و سالها باید منتظر تبعات عملکرد مجلس دهم و دولتهای یازدهم و دوازدهم ماند؛ اما از همه مهمتر اعلام ناراحتی تلویحی این خانم اصلاحطلب از اعتراضات آمریکاست که ظاهراً دیگر نتوانسته از اعلام آن خودداری کند و آرمانشهر برخی وادادگان داخلی را تا این حد آشفته ببیند. البته که این رفتار سلحشوری، جدای از فرافکنی از پذیرش مسئولیت سالهای گذشته، در ادامه سناریوی نانوشته اصلاحطلبان در حمله و تخریب مجلس جدید و بهطور همزمان ناامیدسازی مردم از مجلس یازدهم است که بسیاری به آن چشم امید دارند.
ماجرای تشکر رهبرانقلاب از پدرسالار سینمای ایران
عزت الله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیما در توئیتی درباره محمد علی کشاورز ضمن اشاره به کارنامه موفق وی، ماجرای تشکر رهبر انقلاب از این بازیگر کشورمان را بازگو کرد. ضرغامی در صفحه شخصیاش در توئیتر نوشت: «محمد علی کشاورز، مرد بزرگ هنرهای نمایشی با کارنامهای بسیار موفق و طولانی از میان ما رفت. روحش شاد. رهبر معظم انقلاب، چندی پیش جویای احوالشان بودند و از روحیه بالا و امید بخشی او به جوانان تشکر کرده بودند.»
تئوریسازی برای راهبندان و اغتشاش
«عباس عبدی» از فعالان اصلاحطلب، بهتازگی در یادداشتی با اشاره به اعتراضات این روزهای جنوب کشور نوشته است: «این روزها اتفاقاتی در کرمانشاه و بهویژه خوزستان رخ داده است که نشان میدهد درک درستی از کیفیت این ظرفیت خطرناک -اعتراضی- وجود ندارد و مدیران استانی بهجای آنکه نگران اصل و ریشه این خطر باشند، نگران رخدادهای تشدیدکننده آن هستند.» او همچنین تصریح میکند: «مسئله این است که آب و تأمین آن برای ساکنان منطقهای گرم چون خوزستان یک مسئله جزئی و عادی نیست؛ نهفقط برای آنان بلکه برای همه مردم، آب و تأمین آب شرب مسئله حیاتی است. هیچکس نمیپذیرد که در یک منطقه ثروتمند از نظر منابع طبیعی، وضعیت آبرسانی اسفبار باشد. اگر مدیران استان میتوانستند طی این دو هفته کار را به سرانجام برسانند و تاکنون انجام نداده بودند، به این معناست که آنان با عملکرد خودشان اعتراضات را مشروع و حتی ضروری کردهاند، چون معلوم شده است که فقط از طریق اعتراض و راهبندان و امثال آن است که مردم میتوانند به اهداف مشروع خود برسند.» هرچند خواسته مردم جنوب کشور، خواستهای بهحق است و مشکلات آب شرب آنان باید بهسرعت مرتفع شود، اما چه کسانی باعثوبانی و مسئول حل آن هستند؟ آیا جز این است که همطیفیهای آقای عبدی مسئولیت اصلی رسیدگی به این مطالبات بهحق را دارند؟ و اگر کوتاهی نیز صورت میگیرد تا اعتراضهای مدنی شعلهورتر شود، از ناحیهای غیر از همین طیف سیاسی در کشور است؟!
کمرنگ شدن حضور نمکی در جلسات دولت
سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی علی رغم حضور مستمر در جلسات هیات دولت در سالهای اخیر، در دو جلسه اخیر اعضای کابینه و ستاد ملی مبارزه با کرونا نقش و حضور کمرنگی داشته است. همچنین تصاویر نشان میدهد، سکاندار بهداشت کشور در دو جلسه اخیر هیات دولت هم حاضر نبوده است.این موضوع در حالی اتفاق افتاد که در روزهای گذشته اخباری از استعفای اجباری و یا اختلاف بین نمکی و روحانی منتشر شد؛ هر چند وزرات بهداشت طی بیانیهای اظهارات نماینده نجفآباد در مجلس شورای اسلامی را که بیان کرده بود، «رئیس دفتر رئیسجمهور، سعید نمکی را تهدید کرده در صورتی که با دولت هماهنگ نباشد، باید استعفا کند» را تکذیب کرد، اما اتفاقات اخیر تایید کننده اظهارات ابوالفضل ابوترابی است.
قطعنامه ۳ کشور اروپایی علیه ایران
بلومبرگ مدعی شده، سه کشور اروپایی طرف برجام با تنظیم قطعنامهای از ایران خواستهاند کاملاً با تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند. این قطعنامه یکصفحهای نخستین تذکر به ایران از سال ۲۰۱۲ است که به تصویب شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسیده است. همچنین «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس، در نشست مجازی شورای حکام اظهار کرد: «ایران برای چهار ماه است به ما اجازه دسترسی به دو مکان را نداده است. ایران تقریباً برای یک سال در مباحثات محتوایی برای شفافسازی درباره سؤالات درباره مواد هستهای اعلامنشده و فعالیتهای هستهای اعلامنشده، همکاری نکرده است.» این نوع موضعگیریهای تند از سوی شورای حکام و کشورهای اروپایی در راستای افزایش فشارها بر ایران و متحدان بینالمللی آن صورت میگیرد تا زمینه لازم برای تصویب قطعنامه آمریکایی در ماههای آتی در خصوص تداوم تحریمهای تسلیحاتی علیه کشورمان فراهم شود.
در آمریکا "روز حساب" فرارسیده است
«درن واکر» فعال اجتماعی و مدیر مؤسسه عدالتخواهی "فورد" با تأکید بر اینکه نژادپرستی در آمریکا سیستماتیک و سازمانیافته است، گفت: «قتل جورج فلوید یک اتفاق نبود، بلکه ادامه یک لیست طولانی از کشتهشدگان در سالیان متمادی بود.» شهردار شهر «سنآنتونیو» آمریکا نیز با اسفبار خواندن وضعیت اقتصادی آمریکا، آن را نهتنها محصول کرونا بلکه یک واقعیت پوشیده شده در امریکا توصیف کرده و گفته است: «ویروس کرونا بهخوبی آشکار کرد که اقتصاد ما یک «سراب» بوده است!» همچنین نتایج نظرسنجی مشترک شبکه پیبیاس، انپیآر و "کالج ماریست" نشان میدهد، به اعتقاد 62 درصد آمریکاییها، اعتراضها مشروع است. شمار سیاهپوستان آمریکایی که تظاهرات را مشروع میدانند به ۷۷ درصد میرسد و تعداد سفیدپوستان، ۵۸ درصد است.
در آینده حسرت دولت روحانی را میخوریم!
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «قدر دولت روحانی را در آینده خواهیم دانست» به قلم «جلال خوشچهره» نوشت: «مردم همچنان در سفرههای خود با مشکل مواجه هستند؛ قطعاً این امر مربوط به ناتوانی دولت نیست. عوامل زیادی دستبهدست یکدیگر دادند که پس از انتخابات ۹۶ یک سرخوردگی عمومی به وجود آید. اگرچه دولت موفقیت خود را به برجام گره زده بود، اما باید توجه کرد که دستاوردهای این توافق، بزرگ و بیسابقه بوده است». این روزنامه حامی دولت با توهین به فهم و شعور مردم مدعی شده است که جامعه پس از گذشت ۱۰ سال اتفاقات را درک میکنند و در سالهای آینده مردم قدر دولت روحانی را دانسته و به آن حسرت میخورند! این در حالی است که افزایش قیمت پراید از حدود ۲۰ میلیون به حدود ۹۰ میلیون و همچنین افزایش قیمت سکه از یکمیلیون به ۷ میلیون و افزایش 6 برابری قیمت مسکن و اجارهبها و موارد مشابه دیگر، همگی در ۷ سال اخیر و در دولت روحانی رخداده و مردم آن را کاملاً میفهمند.
جاسوس ۵ هزار دلاری!
اطلاعات جدید منتشر شده از «موسویمجد» نشان میدهد که برخلاف گمانهزنی برخی رسانهها، وی نظامی یا پاسدار نبوده و همچنین جزو نیروهای بسیجی که به صورت داوطلب عازم سوریه میشدند، نیست. موسوی مجد پیش از انقلاب و در سنین کودکی همراه با خانواده از ایران خارج شده و بزرگشده کشور سوریه است. وی در سوریه با برخی مستشاران ایرانی ارتباط میگیرد و بهعنوان راننده مشغول به کار میشود و در پوشش راننده، اطلاعاتی که به دست میآورد را به سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و آمریکا میفروخت. او در قبال این اطلاعات، ماهانه ۵ هزار دلار از این سرویسها میگرفت. او 26 ماه پیش توسط نیروهای حزبالله لبنان دستگیر و به ایران تحویل داده شد و پروندهاش ارتباطی به ترور حاج قاسم ندارد. مجد اکنون منتظر اجرای حکم قطعی اعدام است.
اگر با ترامپ مذاکره نکنیم، به ایران حمله میکند
«محسن رنانی» فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «به دلیل پیچیدگی تحولات و مناسبات در آمریکا باید این احتمال را بدهیم که امکان پیروزی ترامپ در انتخابات وجود دارد و او بعد از پیروزی در انتخابات رفتار و موضعش نسبت به ایران بسیار خشن خواهد شد و نباید اجازه دهیم که شرایط بهگونهای رقم بخورد که پس از پیروزی احتمالی او، بحران میان ایران و آمریکا به یک برخورد نظامی سخت منجر شود. این در حالی است که این احتمال هم همواره وجود دارد که اگر ترامپ به این نتیجه برسد که در حل مشکلات داخلی آمریکا ناتوان است، برای فرار از مشکلات داخلی و پیروزی در انتخابات با ایجاد یک بحران نظامی در خارج از آمریکا بتواند از بزنگاه انتخابات ریاستجمهوری عبور کند.» اقتدار روزافزون جمهوری اسلامی ایران در کنار افول روزافزون آمریکا، گزینه جنگ را کاملاً منتفی کرده است. علاوه بر اینها، تجربه برجام بیشازپیش ثابت کرد که با چوب حراج زدن بر مؤلفههای قدرت، اقتصاد کشور شکوفا نمیشود. راه گشایش اقتصادی در قوی شدن و اتکا به توانمندیهای عظیم جوانان ایرانی و ارتباط با دنیا از موضع «عزت، حکمت و مصلحت» است. صحبتهای رنانی و دیگرانی که این روزها در لفافه، موضوع مذاکره با امریکا را مطرح میکنند در ادامه صحبتهای اخیر ترامپ مطرح میشود که با شکست سیاست فشار حداکثریاش علیه کشورمان دوباره سخن از مذاکره زده بود، درحالیکه ملت ایران رذالت چند ماه پیش او در به شهادت رساندن سرباز وطن، شهید سلیمانی عزیز را هرگز از یاد نمیبرد.
برجام نیمهجان محافظ ایران شده؟
«علی ماجدی» سفیر سابق ایران در آلمان در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «اروپا سعی میکند برجام را گرچه خیلی ضعیف شده و عملاً فاقد کارایی موردنظر برای احقاق حق ایران است، حفظ کند. سعی میکند چهره و اصل برجام باقی بماند گرچه میداند ایران حق دارد اما اروپا قدرت این را ندارد امریکا را به چالش بکشاند، بنابراین میکوشد تا انتخابات صبر کند و اگر احیاناً دموکراتها ببرند، روند را طور دیگری پیش ببرد.» ماجدی اضافه میکند: «ما نمیتوانیم بگوییم برجام مرده است، برجام یک نیمهجانی است که میتوان دوباره آن را احیا کرد». «عباس عراقچی» معاون ظریف نیز چندی پیش با اذعان به اینکه تحریمها در پسابرجام افزایش یافته است، تأکید کرد: «یکی از درسهای برجام این بود که مقاومت بهتر از رویکرد فعلی دولت در سیاست خارجی جواب میدهد.» اکنون قریب به ۵ سال از امضای برجام سپری شده است؛ اما این توافق جز خسارت به مردم ایران، هیچ نتیجه دیگری در بر نداشته است.
عارف خودش محترمانه استعفا دهد
«محمدصادق جوادی حصار» عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مصاحبه با ایلنا ضمن تأکید بر ویژگیهای مثبت آقای عارف، گفت: «پیشنهاد من به آقای عارف بهعنوان یک شخصیت متین، منطقی، علمی و کارآمد سیاسی این است که پیش از آنکه دیگران به او بگویند شما نباید باشی، خودش از شورای عالی استعفا دهد و اجازه دهد که احزاب فارغ از تعارفات و یا طعنه و کنایههای سیاسی، فرصت بازنگری بدون هیچ مانع سیاسی، اخلاقی و فرهنگی را پیدا کنند.» او در این مصاحبه همچنین با انتقاد از رفتار شورای عالی اصلاحطلب در تحریم انتخابات مجلس یازدهم تأکید کرد: «به نظر من عمر شورای عالی سیاستگذاری تمام شده است، حتی قبل از انتخابات هم عمر آن تمام شده بود.»
خروج ایران از انپیتی روند بازی را تغییر خواهد داد
مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی واشنگتن در گزارشی به قلم «اریک بروئر» معاون و عضو ارشد پروژه هستهای این اندیشکده آمریکایی نوشت: «مکانیسم ماشه» توافق هستهای منعقده با ایران را منحل خواهد کرد. نویسنده گزارش میافزاید: «برایان هوک این مخاطرات یا واکنش احتمالی ایران را بهطورجدی لحاظ نکرده است. چنین سیاستی کوتهبینانه است: شاید این اقدام علیه ایران در شورای امنیت «وتو» نشود، اما ایران مطمئناً به چنین اقدامی پاسخ میدهد. در این خصوص، ایران تهدید کرده که اگر تحریمها بازگردند، به «گزینه هستهای» خود متوسل خواهد شد؛ این گزینه همانا خروج از پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (انپیتی) است. این امر مسیر پیش روی ایران را (حداقل به لحاظ حقوقی) جهت تولید سلاح هستهای هموار میسازد. ایران پس از کره شمالی دومین کشوری خواهد بود که از انپیتی خارج میشود. حتی اگر شده به خاطر پیامدهای احتمالی این واکنش ایران که موجب تغییر روند بازی میشود، چنین سناریویی را باید بیشازپیش موردبررسی قرار داد.» اندیشکده آمریکایی مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی در پایان گزارش خود آورده است: «تصمیم آمریکا مبنی بر رجوع به ماده مرتبط با مکانیسم ماشه یک خطای راهبردی خواهد بود. این اقدام با طیفی از پیامدهای منفی و مزایای کمتر توأم خواهد بود و به بحران جاری میان آمریکا و ایران بیشازپیش دامن خواهد زد.»
اخبار روزانه:
*بهنوش بختیاری بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان در صفحه اینستاگرامی خود با انتشار ویدئویی از یک تحلیلگر آمریکایی که گوشهای از واقعیتهای امروز امریکا را بیان میکند، نوشت: «آمریکایی که رویایش رو داشتیم اینه. گاهی از اینکه اینهمه غر میزنم و همهچیز رو سیاه میبینم، با توجه به اینکه بیشتر کشورهای دنیا رو دیدم خجالت میکشم. مملکت من با تمام معایبش شرف داره به همه جای دنیا»
*«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی: با انتشار پیامی توئیتری، نوشت: «نشست مجازی شورای حکام آژانس اتمی برای ساعت ۱۰ صبح روز پانزدهم ژوئن برنامهریزی شده است. ممکن است [این نشست] طولانی باشد، زیرا موارد زیادی در دستور کار آن وجود دارد؛ انتظار میرود ایران در مرکز توجه این نشست باشد.»
*در گزارش جدید مرکز پژوهشهای مجلس آمده است؛ «۵۲ هزار شغل جدید در زمستان ۹۸ در کشور ایجاد شد. ۶۰ درصد اشتغال کشور را مشاغل غیررسمی تشکیل میدهد. بهطور متوسط ۵۰ درصد اشتغال کشور مربوط به بخش خدمات است و ۵۰ درصد از شاغلان بخش خدمات بیمه نیستند.»
*بنیاد مستضعفان برای تقدیر از تلاشهای شاغلین در آرامستانهای سراسر کشور که جزو گمنامترین اقشار و زحمتکشان در مبارزه با شیوع کرونا بودهاند، هدیهای یکمیلیون تومانی تخصیص داد.
*یازده ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و برخی رسانهها از هماینک، گزینههای احتمالی را برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مطرح میکنند که در همین حین، نام مسعود پزشکیان نیز در میان کاندیدای احتمالی اصلاحطلب دیده میشود. برخی از رسانهها اعلام کرده بودند که احزاب اصلاحطلب مسعود پزشکیان را گزینه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار داده و در همین رابطه، نماینده مردم تبریز در مجلس با رئیس دولت اصلاحات دیدار کرده است. مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس، در پاسخ به این پرسش که آیا به منظور کاندیداتوری در ۱۴۰۰ با رئیس دولت اصلاحات دیدار کرده است، گفت: خیر دیداری نبوده است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای ۱۴۰۰ نامزد میشوید، گفت: فعلا خبری نیست.