
وظیفه ما در قبال این تغییر
امام خامنهای در تبیین وظیفه ما در قبال این دوران گذار و تغییر در نظم جهانی پس از درک واقعیت این تغییر و عدم تحلیل غلط و واژگونه شرایط دنیا و تسلیم نشدن در برابر فشارها و تهدیدهای گوناگون غرب برای جلوگیری از این واقعنگری میفرمایند: وظیفه این است که خودمان را آماده کنیم برای ایفای نقش در پدید آوردن نظم جدید، کشور را آماده کنیم برای اینکه نقشآفرینی کند. 13/6/93
مؤلفههای نظام جدید
با توجه به افول مؤلفههای نظام قدیم و فعلی حاکم بر جهان که رهبر معظم انقلاب شرایط و نحوه افول آن را تبیین فرمودند و با توجه به نازایی و ناتوانی تمدن و فرهنگ غرب در بازتولید گفتمان جدید و ساختار جدید در نظم جدید و با توجه به اینکه نظم موجود و قبلی نظمی زیانبار و سلطهآمیز برای جهان و ملتها بوده باید نظم جدید بر عکس نظم قبلی به نفع ملتها و ضامن خاتمه نظام سلطه باشد. بنابر این و با توجه به هدایتهای مقام معظم رهبری مؤلفههای نظم نوین عبارتند از:
1- افول امپریالیسم و اضمحلال صهیونیسم. بنابر آنچه که در تحلیل جامع مقام معظم رهبری آمده است دلایل و شواهد و آثار افول امپریالیسم آمریکا و مقدمات نابودی رژیم اشغالگر قدس که در جنگ 51 روزه غزه نمایان شد کاملاً قانع کننده و واقعی است.
2- خاتمه رجحان ارزشهای غربی بر ارزشهای ملل دیگر و ادیان و فرهنگها.
3- شکلگیری کانونهای جدید قدرت به ویژه قدرتهای نوظهور دینی، انقلابی و مردمی؛ در نظم جدید قدرتهای چین و روسیه و هند و ایران نمونههای شکلگیری این قدرتها است.
4- جهان اسلام، بلوک مؤثر قدرت جهانی آینده.
در آیندهنگری نسبت به نظم جدید کاملاً میتوان دید که اگر قدرت مسلمانان در تمام عرصهها متشکل و متمرکز گردد و تحت تأثیر قدرتطلبی و خودخواهی بعضی گروهها و کشورها به ظاهر اسلامی قرار نگیرد میتواند به یک قطب عظیم سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل گردد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین خطوط نظام جدید بینالمللی میفرمایند:
1- روابط بینالملل باید عادلانه شود. 4/12/68
معظم له دیپلماسی عدالت محور در این رابطه را مورد تأکید قرار دادهاند.
2- عدالت با زبان نصیحت و موعظه بدست نمیآید بلکه باید قدرت داشت و قوی بود. قدرت معنوی جهتگیریاش صلاح و فلاح انسان، نجات انسان از مصائب مادی و معنوی است. قدرت اقتصادی و قدرت سیاسی و قدرت فرهنگی هم در این زمینه نقش بالایی دارند.
3- در هندسه نوین جهانی، توجه ملتها به خدا و بازگشت ملتها به دین، مذهب و معنویتگرایی زیاد است.
استفاده از همه ظرفیتهای داخلی و خارجی
رهبر معظم انقلاب یکی از راههای قوی شدن برای تأثیرگذاری در نظام جدید جهانی را استفاده از همه ظرفیتهای داخلی و خارجی دانستند.
الف) ظرفیتهای داخلی:
1-نفت، گاز و انرژی هستهای
2- موقعیت ژئوپلیتیکی سرزمین، کریدورهای هوایی و راههای ترانزیتی حمل و نقل زمینی و ریلی
3- مراکز گردشگری و سیاحتی مورد علاقه مردم جهان 4- بارگاه امام رضا(ع) بعنوان قلب جهان شیعه و اسلام
5- استعدادهای شگرف انسانی، علمی جوان و...
6- توانمندیهای نظامی و دفاعی مدرن و پیچیده
7- لشکر سایبری بسیج مردمی
8- بسیج مقاومت
ب) ظرفیتهای خارجی
1- درآمدها و سپردههای ارزی موجود در سیستم بانکی خارج
2- شیعیان جهان با جمعیتی بالغ بر 500 میلیون نفر
3- علما، احزاب، NGOها، سیاسیون، نخبگان وجوانان بیداری اسلامی و مقاومت
4- جنبش عدم تعهد و ریاست آن
5- طرفداران ضد امپریالیسم ایران در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا
6- گروههای سیاسی نظامی، حزبالله، حماس، جهاد اسلامی و سازمان بدر عراق
اینها نمونههایی از ظرفیتهای داخلی و خارج کشور برای دستیابی به قدرت وقوی شدن است که در صورت تحقق میتواند اهداف مقام معظم رهبری را در دستیابی به جایگاه تأثیرگذار در نظم جدید جهانی پیاده کند.