سیاسی

قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است

عضو هیات نظارت حزب موتلفه اسلامی گفت: بخش عمده این کاهش تورم حاصل رکودی است که بر بازار حاکم است و بخشی هم به دلیل آن است که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است.
احمد کریمی اصفهانی در گفت و گو با پانا در خصوص بسته پیشنهادی خروج از رکود دولت اظهار کرد: دولت مدعی آن است که تورم را حل کرده که می توان اذعان داشت تا بخشی صحیح است.

وی با اشاره به اینکه تنها دلیل کاهش تورم برنامه ریزی و مدیریت نیست افزود: بخش عمده این کاهش تورم حاصل رکودی است که بر بازار حاکم است و بخشی هم به دلیل آن است که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است.

کریمی اصفهانی اضافه کرد: به طور طبیعی وقتی عرضه بیش از تقاضا باشد، قیمت کاهش پیدا می کند و این مهار تورم نیست، بلکه رکودی است که به همراه خودش قیمت ها را پایین آورده است.

دبیر کل جمعیت اصناف و بازار ضمن بیان اینکه باید پذیرفت که برنامه ریزی که دولت یازدهم دارد به مراتب از برنامه های دولت نهم و دهم قوی تر است خاطرنشان کرد: دولت نهم و دهم به جد مسبب بسیاری از مشکلات نظام و تورم افسار گسیخته ای بود که به وجود آمد و دلیل آن این بود که در این دولتها عقل جمعی کار نمی کرد، یک نفر تصمیم می گرفت -که خود رئیس جمهور بود- که حتی همکاران خود را نیز قبول نداشت.

وی در ادامه بیان داشت: رئیس جمهور پیشین تصمیمات خلق الساعه ای می گرفت آنهم به صورت دستوری، اقتصاد به هیچ وجه دستوری نیست، بلکه مساله ای به صورت کاملا علمی و برنامه ریزی شده است.

کریمی اصفهانی تاکید کرد: اگر در اقتصاد چارچوب علمی کنار گذاشته شود و به صورت امریه کارها پیش رود، طبیعی است که در کار توفیقی حاصل نخواهدشد.

دبیر کل جمعیت اصناف و بازار با بیان اینکه دولت یازدهم در این کار خرد جمعی را مبنا قرار داده تصریح کرد: هم در دولت جمعی کار می شود و هم با بخش خصوصی ارتباط دارند و این را به فال نیک می گیریم.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت رکود اقتصادی کشور تاکید کرد: دولت باید به این نکته توجه داشته باشد که برای خروج از رکود باید برنامه ریزی شود و پیش از آنکه در عرصه تولید برنامه ریزی کامل نکنیم و اثرات تورمی یارانه ها را که بر اقتصاد ما تحمیل شده جبران نکنیم و مشکلاتی مثل نقدینگی را برای دستگاه و بنگاه های اقتصادی حل نکینم و قوانین تامین اجتماعی و مسئله مالیات که مشکل بزرگی برای جامعه است به راه حل نرسد؛ نمی توان به حل مشکلات ناشی از رکود امیدوار بود.

کریمی اصفهانی اضافه کرد: اینها مقدمه ای برای خروج از رکود است که باید از قبل برنامه ریزی شده و به آن پرداخته شود.

https://www.shoma-weekly.ir/Vj0zSB